Защо денят започва така?

До края на 2021 година потребителите на парно може да живеят спокойно, защото цената на услугата за второто полугодие вече е определена на 1 юли. Тогава цената на природния газ е била около 20 евро за мегаватчас, докато сега вече надхвърля 60 евро.

Според механизма за определяне на цените на регулирания пазар, което се прави на всеки шест месеца, на 1-ви януари 2022 година може да се очаква повишение на цената на парното с до 20%. Това прогнозира Иван Хиновски, шеф на комисията по енергетика в 46-ото Народно събрание в бизнес подкаста "Какво могат парите?".

Изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации. Най-лесният начин да се направи промяна е онлайн, чрез ПИК. Допълнение или корекция в данъчните декларации могат да направят както хората, които са задължени да декларират доходите си, така и фирмите.

Днес е и крайният срок, в който домакинствата могат да се преброят онлайн. Затова ви питаме: Успяхте ли да се преброите електронно? Можете да ни пишете по темата на PodcastNews@dir.bg.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Днес е последният ден, в който имате възможност да се преброите електронно. Срокът изтича в полунощ. След това единственият начин да влезете в статистиката е чрез преброител, който да позвъни на вратата. Посещенията по домовете ще продължат до другата неделя, 10 октомври, след като правителството удължи срока за тях със седмица.

По данни на Националния статистически институт до вчера сутринта преброените онлайн са над 2 216 000 души, а други 1 954 116 са преброени от преброители.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.