Успяхте ли да се преброите електронно?

Чуйте Podcast новините тази сутрин, 30 септември 2021 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Непрекъснато ме връщаше и се отказах !

Преброявах родителите си. Технически ок. Ама много глупави и излишни въпроси.

Не успях. Предишното електронно преброяване, въпреки дължината си, не допускаше забиване в някоя от стъпките. Сега има голям пропуск: един бутон "изтрий"/"почни наново". Тъпа ситуация: направих мой профил, за да впиша отделно мой родител като живеещ сам, с коректните данни. Но понеже аз не съм в неговото домакинство и съотв. адрес, системата връща грешка. Акаунтът не е на преброяваш се човек. Втора тъпа ситуация: правя акаунт на родителя. Почвам с данните. Стигам до ЕГН-то му. Системата връща грешка, то вече е вписано. Звъня два пъти на НСИ. Два часа блъскане. Предложиха да експериментирам с полето ЛЧ/ЛНЧ. Писах имейл на НСИ. Упорствах. Кръгла нула. Провал. Тъпа ситуация.

Да. Картата ме издразни. Въпросите ме вбесиха.

Бързо и лесно. Подразни ме единствено въпроса за размера на стаите, който е излишен. Поне да бяха записали приблизителен размер, та да не се чудят хората какво да пишат, тъй като в нотариалния акт, размерът не фигурира.

А защо им е изобщо това, а?

Да, стана бързо без проблеми.

Не, не успях. Два пъти опитах ,сайта за преброяването е ОТВРАТИТЕЛЕН . Миналия път през 2011 стана за 10-15 минути без проблеми.

Няма да ме учуди, ако и в това не успеме.