С какво ще запомним този ден?

Предоговаряне на плана за възстановяване и устойчивост трябва да има, но в този политически хаос нямаме формулирана национална позиция какво точно искаме да се промени - още от коментара на експерта по енергийна политика Славчо Нейков чуйте във вечерните Podcast новини.

И още от темите, които ще чуете:

Държавата е сключила договори за над 1 млрд. лв. за незаконно строителство на инфраструктурни обекти, съобщи на брифинг служебният регионален министър Иван Шишков. Проверките, назначени от него, са показали, че само по участъците 4 и 5 на магистрала "Хемус" е извършено строителство на съоръжения без издадени разрешителни на стойност над 212 милиона лева. Сумата за незаконни текущи ремонти е 733 млн. лв., отделно са направени 42 незаконни ремонти на язовири за 75 млн. лева.

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до председателя на столичния общински съвет Георги Георгиев и столичния кмет Йорданка Фандъкова, в което алармира за голям брой жалби, свързани с променените от 1 януари условия за пътуване в градския транспорт. Сред възраженията на столичани е оскъпяването на транспортната услуга, след като отпадна месечната карта за пътуване с метро, както и месечната такава за пътуване с една линия на наземния транспорт. Възражения има и за вида на превозните документи и изискването за тяхната задължителна валидация. От своя страна шефът на столичните общинари коментира, че е "изключително недоволен от разяснителната кампания, която Центърът за градска мобилност е направил относно въвеждането на новите превозни документи

Българският футболен съюз излезе с официална позиция относно появилите се информации, че се подготвят промени в закона, които да забранят рекламирането на хазартни и бетинг компании у нас. Именно спонсорски договори с бетинг компании са в основата на бюджетите на повечето професионални клубове у нас, за някои от тях този вид реклама представлява огромен процент от годишните им бюджети. Със сигурност подобен закон ще има много тежки последствия върху футбола у нас, което продиктува острата позиция на БФС. От футболната ни централа осъдиха готвените промени и ги определиха като опит за печелене на политически дивиденти. БФС също така обвини политическия елит у нас в тотална абдикация от футбола освен в случаите, когато този спорт е използван за популистки цели. 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Какво ни впечатли преди малко?

Интересна година предстои за благородните метали - някои вдигат рекордно цената си, други са на път да изчезнат. Какви се очаква да са цените на златото, платината и среброто? Чуйте във вечерните Podcast новини.