С какво ще запомним този ден?

"Дори азиатските страни залагат на традиционна кухня, вместо на екзотичната с насекоми в храните. Но пък може да се окаже бъдещ тренд сред bio-любителите" - още от коментара на Ричард Алибегов, председател на Българската aсоциация на заведенията чуйте във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете:

Вместо по 1 милион лева гаранция, както искаше прокуратурата, двама от обвиняемите по делото "Нексо" ще платят 10 пъти по-малка сума. Софийският градски съд определи гаранциите на главния мениджър на компанията Траян Николов и на оперативния директор Калин Методиев да бъдат намалени съответно на 150 хиляди лева и на 100 хиляди лева. Магистратите приеха, че e налице обосновано предположение Николов и Методиев да са съпричастни към част от предявените им обвинения. Налице са и доказателства за създаване на организирана престъпна група с цел извършване на данъчни престъпления и такива, свързани с изпиране на пари. Съдът не намира доказателства, че тази организирана престъпна група е целяла извършване на финансови сделки, без съответно разрешение, както и престъпления, свързани с манипулиране на компютърни данни. Съдът потвърди наложената забрана на двамата да напускат страната.

Микаела Шифрин продължи доминацията си в алпийските ски и постигна своята победа №84 в Световната купа, предаде "Корнер". Американката спечели гигантския слалом в Конплатц, само 24 часа, след като спечели и слалома в италианския зимен център. Шифрин бе най-добра след първия манш, а натрупаната комфортна преднина ѝ позволи без проблем да спечели състезанието с общо време от 2:03.28 минути. Така след вече подобрения рекорд на Линдзи Вон за победи в Световната купа, Шифрин се доближи само на два успеха от изравняването на абсолютния рекорд на Ингемар Стенмарк, който сякаш ще падне още през този сезон. 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Един час - толкова бе необходимо, за да се изчерпат билетите за представленията в Народния театър с участието на световноизвестния актьор Джон Малкович. Какви билети все пак останаха, чуйте във вечерните Podcast новини.