С какво ще запомним този ден?

С това, че газът в Европа продължава да държи рекордно високи цени - от 1000 долара за 1000 куб. метра. Според експертите, причината за скока е силното изоставане в инжектирането на газ в подземни хранилища в Европа и нарастващо търсене. У нас синьото гориво може да поскъпне от октомври повече с повече от предвижданите 16%, обяви изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов. 

Европейската футболна централа УЕФА няма да санкционира клубовете, които стояха зад плановете за създаване на Суперлига през април. Както знаем, 9 от 12-те тима се отказаха от тази идея, но Реал Мадрид, Барселона и Ювентус не го направиха, а продължиха да обсъждат нейното реализиране, заради което бяха застрашени от наказания и сериозни глоби от страна на УЕФА. Това обаче засега им се разминава. 

Провокацията на Румен Радев към Бойко Борисов не уцелва врага и няма да разшири избирателната подкрепа на действащия президент на вота през ноември - още от коментара на политическия психолог проф. Антоанета Христова чуйте в подкаст новините.  

Снимка: "Булфото"

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic