С какво ще запомним този ден? 

"Не съм оптимист като президента Румен Радев, че България ще стане член на Шенген догодина, но шансовете ни са 50 на 50" - още от коментара на политолога, университетски преподавател и експерт по международни отношения доц. д-р Искрен Иванов чуйте във вечерните Podcast новини.  

И още от темите, които ще чуете: 

Академик Николай Денков е предложението на "Продължаваме промяната" за премиер, обяви съпредседателят на партията Кирил Петков. Още утре бившият образователен министър започва разговори с всички парламентарни сили. Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов определи номинацията на Денков като възможност за "дългосрочен политически курс". Десислава Атаносова припомни, че той е бил министър и заместник-министър в служебно правителство, но и в кабинет на ГЕРБ. Тя е категорична, че партията на Бойко Борисов няма да подкрепи правителство с мандат на "Промяната". Костадин Костадинов от "Възраждане" остава верен на твърдението си, че няма разлика между ГЕРБ и "Продължаваме промяната", затова и не може да се очаква подкрепа за тях, а номинацията на Денков нарече подигравка с Народното събрание, тъй като напускането му на системата на образованието предизвикало "колективна въздишка на облекчение". БСП още вчера заявиха, че са отворени за разговори, "Български възход" и ДПС все още не са коментирали подкрепа за правителство с втория мандат.

Европейският парламент обяви Гладомора в Украйна за геноцид, в резолюция, приета с огромно мнозинство. Двама от вносителите са български евродепутати - Андрей Ковачев и Александър Йорданов от Европейската народна партия. "Докато осъжда настоящия руски режим за неговата манипулация на историческата памет за целите на собственото си оцеляване, Европарламентът призовава Руската федерация, като основния наследник на Съветския съюз, да се извини за тези престъпления", се казва в прессъобщението на институцията. 

Трикратният шампион на "Уимбълдън" Борис Бекер бе освободен от затвор в Лондон, където в крайна сметка изкара само осем месеца от присъдата си. Сега 55-годишната германска легенда ще бъде депортиран от Великобритания, съобщават медиите на Острова. Големият тенисист бе осъден на две години и половина затвор през април, след като бе признат за виновен по четири обвинения, включително финансови измами. Обвиненията към него бяха над 20, но бе оправдан по по-голямата част от тях.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Коледният ретро трамвай потегля от 19 декември. По един възрастен с едно или няколко деца могат да се возят в компанията на Дядо Коледа и Снежанка. Къде и кога? Чуйте във вечерните Podcast новините.