Защо денят започва така?

Защото след няколко часа излиза първото класиране за детските ясли и градини в София. Участват само децата, регистрирани до 7 май.

Как са нарушавани трудовите ни права през изминалата година, ще обявят от КНСБ в традиционния си доклад.

А може би, защото трима българи ще лежат в затвора на Република Южна Африка, заради внос на кокаин за над 33 милиона евро.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

На фона на започналите рокади в ключови държавни ведомства и проверки в какво състояние е държавният бюджет след управлението на кабинета Борисов 3 и как Българската банка за развитие е подпомагала бизнеса у нас, президентът Румен Радев заяви, че служебният кабинет е модел за излизане от безпътицата, в която се намира страната ни в момента. Пред БНР държавният глава посочи като илюстрация за тази безпътица 45-ото Народно събрание. Румен Радев сподели и очакването си, че служебното правителство ще направи първата крачка към укрепването на държавността, което според него е национална цел.

Ето защо ви питаме:

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.