Защо денят започва така?

Моряците от "Вера Су" ще бъдат разпитани пред съдия. Ще се потвърди ли версията за неадекватно поведение от тяхна страна, за да заседнат в плитчините Край Камен бряг? На 20 септември от българската Морска администрация коментираха, че причината за инцидента е неадекватно поведение на моряците, които са били на вахта. Вчера от компанията собственик на "Вера Су" казаха, че няма да коментират инцидента и че са наели адвокат.

Кристалина Георгиева била подведена - участвала уж конфиденциално в разследването, което доведе до разкритията за лобиране в полза на Китай. Освен това адвокатската кантора "Уилмър Хейл", автор на независимия доклад за евентуалната ѝ роля в скандала с подправяне на данни, по времето когато е била в Световната банка, описала погрешно действията ѝ.

За да се справи с главоломния скок на цените на тока, първата реална помощ за бизнеса ще е факт от 1 ноември. В тази връзка ви питаме "Очаквате ли помощ заради скъпия ток и за битовите потребители?". Пишете ни на PodcastNews@dir.bg. 

Подробно за темите от началото на деня чуйте в този Podcast: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

А какво ще кажете за това? 

За да се справи с главоломния скок на цените на тока, първата реална помощ за бизнеса ще е факт от 1 ноември, обявиха преди ден енергийният министър Андрей Живков и шефът на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов. От нея ще се възползват 256 000 малки и средни фирми, които не са си избрали търговец на ток до 1 юли и купуват от последна инстанция, което е най-скъпият възможен вариант. Председателят на КЕВР обяви, че регулаторът ще предложи промени във формулата, по която се определя цената на тока, така че сметките от доставчик на последна инстанция да паднат между 15 и 30 лв. 

В същото време грубите изчисления за поскъпването в цената на парното и тока за битовите потребители от 1 януари са за между 20 и 30%.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.