С какво ще запомним този ден? 

С това, че страната ни изпрати на Европейската комисия Плана за възстановяване. "Наясно сме какви сериозни предизвикателства има пред енергийния сектор в България", коментира заместник-председателят на Еврокомисията Франс Тимерманс на мащабен форум, посветен на зеления преход и организиран от Dir.bg и 3е-news.

Здравните власти у нас засега не предвиждат нов пълен локдаун в страната, затова пък може да имаме достъп до обществени обекти само със зелени сертификати или да бъдат наложени допълнителни противоепидемични ограничения. 

Идеята неваксинираните пациенти с ковид да заплащат част от лечението си противоречи на Конституцията, твърдят пациентски организации. А вносителят на предложението, Българската болнична асоциация, го аргументира като тежко решение, взето на прага на изчерпания болничен ресурс. Дали това ще насърчи хората да се ваксинират - очаквайте коментар от Пенка Георгиева от организациите "Заедно с теб" и от д-р Цветелина Спиридонова, заместник-председател на Българската болнична асоциация. 

Д-р Цветелина Спиридонова (л) и Пенка Георгиева; Снимки: Българска болнична асоциация и Официална фейсбук страница

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic