Какво се случи до този час?

Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на "БСП за България". "Ще направим всичко, каквото е необходимо. Най-важното е да имаме план", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова, която получи папката. По думите ѝ се предвиждат четири стъпки, първата от които - свикване на Националния съвет още тази седмица. След това "ще разговаряме с кои партии да преговаряме в парламента, ще искаме мандат да преговаряме с всички". Третата стъпка е покана за лидерска среща до председателите на останалите парламентарно представени партии, "за да се изясним искаме ли да има правителство или се играят игрички и се прехвърля горещият картоф, с цел да не се понесе отговорност за предсрочни избори".

Десетки души все още са в неизвестност след руския удар в събота срещу жилищен блок в източния украинския град Днепро, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски. Потвърдена е смъртта на 29 души. Сред жертвите е и 15-годишно момиче. 10 от пострадалите оставатв тежко състояние. Междувременно в Германия започна разширена бойна подготовка на украинските сили, организирана от Съединените щати.

Действащият шампион Рафаел Надал започна с победа участието си на Откритото първенство на Австралия. Матадора победи британеца Джак Джрейпър с 3:1 сета в мач, продължил 3 часа и 40 минути. Срещата се оказа доста по-трудна от очакваното за Надал, който имаше късмет, че физически проблем не позволи на опонента му да изиграе четвъртия сет на ниво, което значително улесни испанеца. Мачът бе белязан от комичен момент, когато в първия сет едно от децата, подаващи топки, открадна една от ракетите на шампиона, но всичко се размина с усмивки. Голямата новина от деня на турнира е, че един от фаворитите и любимец на домакинската публика - Ник Кирьос, ще пропусне турнира заради контузия в коляното.

"В която и парламентарно представена партия да беше отишъл третият мандат, едва ли мандатоносителят ще успее да състави правителство" - това е само един от знаковите коментари по днешния ни въпрос "След 2 години и 3 неуспеха: Ще излъчи ли БСП редовен кабинет?". 

Кои са другите ваши коментари, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic  

Какво ни впечатли преди малко?

Босна вече има първото електрическо превозно средство местно производство - електрическо мини камионче. То е предназначено за доставки. Създадено е от екип от млади инженери, които в продължение на две години разработвали специфичния модел. Чуйте повече в обедния новинарски Podcast.

А какво ще кажете за това?

"След 2 години и 3 неуспеха: Ще излъчи ли БСП редовен кабинет?" До този момент превес имат отговорите "Не". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.