Какво се случи до този час? 

До два дни ще бъдат обявени мерки срещу разпространението на COVID-19 у нас, обяви в ефира на "България он еър" директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова. Тя очаква заболеваемостта да се повиши в пъти и да стигнем бързо пика на вълната, заради което здравните власти са провели интензивни разговори. По думите ѝ очакваната мярка е носенето на маски да бъде задължително навсякъде на закрити обществени места. 

Уволненият шеф на Онкологията в София д-р Стефан Константинов твърди, че не е имало резултат от проверката в лечебното заведение, като за нея са били ангажирани "Вътрешен одит" в здравното министерство, Изпълнителна агенция "Медицински надзор", прокуратура, МВР и "куп други институции". "А след като нищо не излезе от този труд за сметка на данъкоплатеца, Асена Стоименова (Сербезова) просто подписа документа за смяна на директора и замина на заслужена почивка", написа във "Фейсбук" д-р Константинов преди даде пресконференция по темата.

"Ако гумата на колата ви "гръмне" по време на движение, не изпадайте в паника, а дръжте волана с две ръце и се старайте да намалите скоростта с отнемане от газта, в никакъв случай не натискайте рязко спирачка, за да не се завъртите" - в Podcast новините автоинструкторът Йонко Иванов дава полезни съвети в разгара на летния сезон и засиления автомобилен трафик. 

"Таван от 2,70 лв. за литър дизел и бензин. Очаквате ли да се случи?" ви питаме днес. Коментарите ви по темата са от "Щом в Унгария може, защо да не стане и при нас" до "С таван на цените съвсем ще убият пазарната икономика".

Кои са другите ваши мнения, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Какво ни впечатли преди малко?

Мъж от Петрич сложи захар в резервоара на колата на бившата си жена. Тя, от своя страна, извика полицията, за да установи какво е бялото кристално вещество в резервоара ѝ. Какво последва, чуйте в Podcast новините. 

А какво ще кажете за това?

"Таван от 2,70 лв. за литър дизел и бензин. Очаквате ли да се случи?" ви питаме днес. До този момент превес имат отговорите "Не". Повдигаме въпроса след като вчера бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще търсят съмишленици в парламента за въвеждането на таван на цената за дизела и бензина от 2.70 лв. за литър "по възможно най-бързия начин". Според него мярката е необходима, за да бъдат компенсирани справедливо всички потребители на горива, а не както е в момента - само физическите лица.

Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.