С какво ще запомним този ден?

"Не бива в ежедневието си да сме толкова заети с гонене на хляба, че да не можем за минута да спрем и да отдадем почит на тези, за които свободата е била висша ценност" - коментарите на инж. Богдан Милчев от Института за пътна безопасност и карикатуриста Чавдар Николов по повод днешната ни анкета "Трябва ли превозните средства да спират на 2 юни в 12 часа в продължение на 2 минути?", както и резултатите от гласуването чуйте във вечерните Podcast новини.

И още от това, което се случи на 2 юни:

Отиде си телевизионната легенда Нери Терзиева. В подкаста можете да чуете как звучаха телевизионните новини в началото на 90-те години на миналия век, когато телевизията беше само една, а новините бяха почти същите.

Изведоха всички бежанци от фургоните в Елхово. Вицепремиерът Калина Константинова се извини от парламентарната трибуна. По време на изслушването й в Народното събрание тя съобщи, че броят на настанени в държавни почивни бази към обяд е над 3000 души, около 500 от тях са хора със заболявания или увреждания, за които е осигурено място близо до медицинска помощ. От ГЕРБ-СДС отново критикуваха работата на кабинета за справяне с бежанската криза, а докато Константинова говореше от трибуната депутатите от групата вдигнаха плакати с надпис "Оставка".

Медалистката от Олимпиадата в Токио Антоанета Костадинова спечели злато на Световната купа в Баку, предаде "Корнер". В азербайджанската столица тя бе най-добра в дисциплината 25 метра малокалибрен пистолет, изпреварвайки Вероника Майор от Унгария и Анастасия Ниемец от Украйна. Това е второ отличие за Костадинова в Баку, след като тя вече стигна до бронза на пневматичен пистолет.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic