В този епизод говорим за общността, къщата и зеления избор. Излизаме извън големия град и търсим смисъла на зеления дом в три различни истории на български семейства. Отскачаме до съседна Румъния, за да установим общия манталитет по отношение на важността да притежаваш жилище. Не пропускаме и противоположната гледна точка, изказана в едно литовско общежитие от типичен съвременен номад.

Участват: Мария Браухле, математик, омъжена за германец и майка на двама сина; Надежда Христова, пенсионерка и баба на две внучки; Росица Георгиева, редактор, съпруга и майка на син; Георге Фалка, евродепутат от ЕНП и бивш кмет на Арад, град в Западна Румъния - в интервю за Radio Romania, и литовската студентка Видманте Крушинскайте - в интервю за Ziniu Radijas.


Подкастите от поредицата "Green Deal" са съдържание, предоставено от европейската радиомрежа Euranet Plus, която се състои от 13 водещи медийни оператори в Европейския съюз. Съдържанието е продуцирано от БНР и достига до вас благодарение на партньорството с Dir.bg.