Защо денят започва така? 

От 1 октомври влизаме във Великобритания само с валиден международен паспорт. Изключения ще се правят за придобилите Статут на уседналост, било то и временен, които с лична карта ще бъдат допускани на Острова, заедно с гражданите, които са подали заявление за статут по Схемата за уседналост, но още не са получили решението. Само с лична карта ще могат да пътуват и гражданите, на които правото да пътуват с такъв документ до Великобритания е гарантирано със Споразумението за оттегляне.

Емблематична фигура от БСП - проф. Иво Христов, вече няма да е депутат, отказа се от участие в изборите. Това съобщи самият той снощи във "Фейсбук". 

Проф. Анастас Герджиков приел да бъде издигнат за кандидат за президент. А ние ви питаме: "Има ли шанс за успех той на 14 ноември?". Пишете ни на PodcastNews@dir.bg

Подробно за темите от началото на деня чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

А какво ще кажете за това?

"Приех да бъда издигнат за кандидат за президент на България от инициативен комитет, защото смятам, че в този тежък момент на разделение и противопоставяне имам необходимите качества, за да олицетворявам единството на нацията в съответствие с Конституцията на Република България. Аз не съм политик, не мисля и не говоря като политик, но смятам, че всеки от нас е длъжен в даден момент да се отплати на България за всичко, което е получил от Родината и сънародниците си. Очаквам подкрепа от всички партии и всички български граждани", заяви ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков за БТА.

Ето защо ви питаме: 

 

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.