Какво се случи до този час?

Без обсъждане депутатите отхвърлиха проекта на декларация, предложен от "Продължаваме Промяната", за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание и мерките, необходими за тяхното постигане. Против бяха 84-ма депутати, само 63-ма я подкрепиха, 30 се въздържаха.

Стотици се включиха и тази година в традиционното мъжко хоро във водите на река Тунджа в Калофер. Богоявленският кръст бе хвърлен в реката след тържествена света литургия, отслужена в църквата "Свети Архангел Михаил". 

Манчестър Сити се доближи до първото място във Висшата лига след победа с 1:0 над Челси в първия си мач за новата година. "Гражданите" изковаха трудния успех след гол на Рияд Марез в 63-ата минута, само три след появата му на терена.

Украйна заяви, че няма да има спиране на огъня, докато Русия не изтегли силите си от окупираните украински територии. Според президента Зеленски врагът иска да използва Рождество като прикритие.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Какво ни впечатли преди малко?

Индонезия премества столицата си от Джакарта в тропическите гори на остров Борнео, който е на повече от 1000 км разстояние от сегашната столица. Проектът трябва да стартира в края на мандата на президента Джоко Видодо през 2024 г. Чуйте каква е причината за изместването на столицата в обедния новинарски Podcast. 

А какво ще кажете за това?

Войната по пътищата на страната не стихва и отнема живота на невинни хора. Случаите със загинали деца, поради непредпазливост от страна на шофьорите зачестяват, а тежки присъди често липсват. Това е причината родители на деца, загинали при пътно-транспортни произшествия, да организират семинар в село Братаница, община Пазарджик, в която ще участват главният прокурор Иван Гешев, представители на Института по пътна безопасност и МВР, кметове на общини.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.