Какво се случи до този час?

Втори ден без кворум за редовната работа на депутатите. Народните представители от ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ" и Възраждане отказват да се регистрират.

Докато няма решение на парламента по темата за Северна Македония, българската позиция остава такава, каквато е, заяви премиерът Кирил Петков преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

В търсене на начини Европа да намали зависимостите си от синьо гориво от Русия, в Брюксел се заговори да намалим климатиците с два градуса и като цяло да ги използваме по-малко. Какъв ефект ще окаже това и дали изобщо е най-ефективното решение, в Podcast новините говори инж. Станислав Андреев от "ЕнЕфект" - неправителствена и нестопанска организация, подкрепяща усилията на централната и местните власти да постигнат устойчиво развитие чрез по-ефективно използване на енергията.

"Очаквате ли ново правителство от това Народно събрание?" ви питаме днес. А коментарите ви по темата са от "Не, каквато и конфигурация да има, ще е един политически Франкенщайн!" до "То вече е сформирано и чака само печат и подпис!".

Кои са другите ваши мнения, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

"Очаквате ли ново правителство от това Народно събрание?" - това ви питаме днес, след свалянето на кабинета "Петков" с гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Има такъв народ" и Възраждане. Конституцията дава три възможности да се излъчи ново правителство в рамките на 47-oто Народно събрание.

Към този момент лек превес имат отговорите "Да". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.