Какво се случи до този час?

Задължава се Министерският съвет да предоговори Плана за възстановяване и устойчивост с Европейската комисия в частта въглищна енергетика. Решението бе взето окончателно от енергийната комисия в Народното събрание. Това е безпрецедентно решение за българския парламент и е подписано от всички депутати. Решението, взето от енергийната комисия, задължава вицепремиера Атанас Пеканов до 31 март да внесе обосновано предложение в Европейската комисия, с което започва предоговарянето на плана, с което България се отказва от ангажимента си за намаляване на въглеродните емисии с 40% до 2025 г.

Известният британски китарист Джеф Бек почина на 78-годишна възраст. Смятан за един от най-влиятелните рок китаристи на всички времена и повлиял сериозно на рок музиката, Бек става известен като част от "Ярдбърдс", където заменя Ерик Клептън, преди да създаде "Дъ Джеф Бек груп" с Род Стюарт и Рони Ууд. През годините участва в албуми на изпълнители от ранга на Тина Търнър, Роджър Уотърс и Джон Бон Джоуви. Носител е на осем награди "Грами".

Григор Димитров ще се изправи срещу руснака Aслaн Карaцев в първия мач от Откритото първенство на Австралия по тенис, отреди тегленият днес жребий. Българинът, който е 27-и поставен в турнира, ще има за опонент световния №52, като двамата вече имат една среща на австралийска земя. Тя бе през 2021-а, когато никому непознатият до този момент Карацев направи истински фурор и достигна до полуфиналите, по пътя към които отстрани именно Григор.

"Никога не ползвам предпазен колан, ако мога да го пропусна. Първо, че не виждам полза от него, второ - ограничава движенията ми и трето- ограничава личната ми свобода и правото ми на избор. Понякога, на извънградско, го закопчавам, особено по магистрала, но в града е безсмислено" - това е само един от знаковите коментари по днешния ни въпрос: "Случва ли се да не ползвате предпазен колан в автомобила?".

Кои са другите ваши коментари, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Какво ни впечатли преди малко?

Находка, "която се намира веднъж в живота", откри 9-годишно дете на плаж в Мериленд. Какво откри то, чуйте в обедните Podcast новини.

А какво ще кажете за това?

"Случва ли се да не ползвате предпазен колан в автомобила?" ви питаме днес. До този момент превес имат отговорът "Не". 

Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.