С какво ще запомним този ден?  

Правителство на малцинството с трите партии, останали в коалицията, означава още по-висока нестабилност от сегашната - коментара на социолога от Алфа Рисърч Павел Вълчев чуйте във вечерните Podcast новини.

И още от темите, които ще чуете:

Равносметката по отношение на министрите на "Има такъв народ" до момента изглежда така: една депозирана оставка - от регионалния Гроздан Караджов, една обявена за утре - от министъра на спорта Радостин Василев, и една потвърдена, но все още недепозирана - от външния министър Теодора Генчовска. Парламентът пък не успя да избере председател на комисия след седем отхвърлени кандидатури, три почивки и близо три часа дебати. Никой от номинираните не успя да събере необходимите гласове. Така временната комисия за установяване на факти и обстоятелства около газопроводите "Южен поток" и "Турски поток", и причините за забавянето на газовата връзка с Гърция, инициирана от ДПС, бе бързо сформирана, но остана без председател. 

Малък самолет наруши въздушното пространство на четири държави, включително България, където е кацнал. Той е излетял от Унгария с двама души на борда, прелетял е ниско във въздушното пространство на Унгария, Румъния, Сърбия и България в сряда вечерта. Не е показал враждебно или опасно поведение, но пилотът не е отговорил на опитите за установяване на радиовръзка, съобщава румънското министерство на отбраната. От МВР у нас пък съобщиха, че самолетът е излетял от Литва, а не от Унрагия. По думтие на Бойко Рашков летателният апарат е заредил във Видин и после е кацнал на частен плац между Търговище и Шумен. По случая се води разследване. 

Треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов говори пред медиите след Европейското първенство в Тирана. Селекционерът обясни, че се е срещнал и с министър Радостин Василев след стабилното представяне на нашите, а двамата са уточнили някои неща, свързани с неточности в медиите, предаде "Корнер". "Разбрахме се за неща, които му бяха предадени неправилно. Вината за забавянето на средствата не е в министерството. То е изпълнило договора си и е осигурило финансирането. Президентът Неделчо Колев решава да не ни дава парите. С министъра се разбрахме, че всички елитни състезатели ще бъдат подпомогнати с финансиране. Това ще става директно, не през федерацията. В някои федерации средствата за елитен спорт се пренасочват към нечии джобове", заяви Иванов. 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Най-голямата германска авиокомпания Lufthansa отменя около 900 вътрешни и европейски полета през юли. Отменените полети, планирани за петък, събота и неделя, представляват около 5% от обичайния капацитет на авиокомпанията през уикенда. Какво налага това драстично съкращение на полетите, чуйте в Podcast новините.