С какво ще запомним този ден?

"Даване на пари на малки суми "на калпак" не води до положителни резултати" - още от коментара на икономиста Адриан Николов относно начините, по които правителства опитват да се справят с инфлацията, ще чуете в подкаста.

И още от темите на 16 септември:

Сириецът, предизвикал катастрофата, при която загинаха двамата полицаи в Бургас, е пълнолетен. Той е роден през 2004 година, а не през 2007-ма, както твърдеше досега. Информацията е от Интерпол - Сирия, съобщи пред журналисти говорителят на главния прокурор Сийка Милева. След доказване на възрастта на Омар Мохамад Али Абдан обвиненията към него ще бъдат преквалифицирани.Така, ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 15 до 20 години затвор или до живот. 

Сергей Станишев няма да се кандидатира за четвърти мандат като председател на Партията на европейските социалисти. "Причините за това решение са политически", посочи Станишев на пресконференция в София. Той заяви, че не е търсил политическа подкрепа от България, като припомни, че от 2011 г. насам е имал три пълни мандата и един временен на този пост.

"Трябва да е ясно, че една партия не може да назначи президент на ПЕС, на цялото това голямо семейство. Но също така не можеш да бъдеш президент на ПЕС, ако зад гърба си, не само формално, но и реално, нямаш силна и авторитетна партия.", посочи Станишев. И предупреди, че идва нов рисков етап за Европа, която трябва да намери своето място в променящия се свят.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic