В новия епизод на подкаста "Trendy" се обсъжда невралгичния проблем с липсата на места в детските градини за около 10 хиляди деца. Милена и Даниел се опитват да намерят алтернатива на статуквото с този проблемен казус. Въпреки че общината полага усилия и обособява нови детски градини - те съвсем не са достатъчни. Ето защо, Даниел и Мелена предлагат няколко идеи за справяне в кризисната ситуация:

Да дадем децата под наем на богата Западна държава. Например Великобритания. Да ги пратим да берат ягоди. Малките деца са на нивото на ягодите и няма нужда да се навеждат. А Великобритания хем не е от нашето европейско семейство и няма да се разглезват, хем ще получат английско възпитание. Ще си ги приберем обратно, като дойде време за първи клас.

Децата да бият инжекции. Деца да бият ваксини. По време на пандемия, видяхме, на много места в страната лекарите абдикират. Затова - можем да ползваме за целта децата. От 1 година всеки ден показват по телевизията биене на ваксини, съответно, децата са обучени.

Да събираме некласираните в градини деца всеки ден на националния стадион. Няма особени резултати от националния отбор по футбол, затова нека се ползва за деца. Там водим децата сутрин, затварят се вратите, за да не се загубят и на големи екрани им се пускат анимации. А ако вали - тъкмо ще ги измива. Да не плащаме за вода за баня.

Децата сами да си построят детска градина. Ако 10 хиляди деца се впрегнат и запретнат ръкави - ще се научат как да лепят тухли, как да носят арматура и ще построят нужните детски градини по-бързо от общината.

Да ги пратим в Зоопарка. Животните обичат децата, децата обичат животните. Между енотите и маймуните - там да затворим некласираните деца. Ще живеят в интересна среда. Ще се научат сами да се пощят и да се справят в живота, след като обществото не може да им помогне особено.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Снимка: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Горните примери, разбира се, са на шега, но изглеждат по-възможни пред шанса да има достатъчно места в детски градини за всички, скоро. Отвъд хумора обаче, в аудиоподкаста можете да чуете мненията на две жени, които приемат присърце проблемите на децата. Тези жени дават конкретни идеи за възможности, които съществуват освен тези, които държавата осигурява или не осигурява. Така например, Ела Василева говори за кооперативите за отглеждане на малки деца, но и за най-важното - социализацията, ученето през игра и грижата в малки групи. Антонина Кенова споделя още няколко идеи - например, една гледачка за няколко деца.

Чуйте аудиото!

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А според вас, какво да правим с некласираните деца?