До 100 падащи звезди на час в петък, 13-и

Жителите на Земята ще могат да наблюдават до 100 падащи звезди в час през нощта в четвъртък срещу петък 13-и, когато е пикът на метеорния поток "Персеиди".

Обратно в новината

Коментари - До 100 падащи звезди на час в петък, 13-и | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз бях на рожден ден на един мой приятел и казаха че в 23часа ще падат звездите па нищо не се веждаше от облаци после отидохме на поляната отзад у кака Тони и видях 3 звезди ама в 00 и кака ги гледала от стълбите а аз си спя като пън и на другия ден кака каза-Гледах вчера падащите звезди!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

много обичам да гледам падащи звезди мога да си пожелая каквот искам!!!!!

жестоко е наистина ; може да си пожелаеш всичко

И за вчера казаха,но аз нищо не видях!Може би наистина трябва да си в провинцията за да ги видиш!Нищо,гледайте и си пожелайте България да се отърве от вечното робство!За Тото-то не ви обещавам нищо!То си е фалшиво като Правителството ни!

В момента виждам нещо интересно, но не са падащи звезди. Това са си самолети. Само че са няколко, 4-5 и се движат със завои, а не по права. Всеки е виждал в нощното небе самолет - светлинката примигва, понякога е червена или зелена. Един излиза от запад, буквално обикаля наоколо и се загуби на юг. В това време излезе един север. Така кражат си по няколко и се загубват, после идват нови. Че са самолети, самолети са. Но са странно много и се движат странно неориентирано по небето. Отивам да ги гледам пак!

Хора, внимавайте какво си пожелавате, щото може да се сбъдне. И не си пожелавайте някоя звезда да падне на земята, защото всички останали желания отиват на кино.

бе добре, че най-близката звезда, не се казва звезда а Слънце, а втората е достатъчно далеч, че като я гледаме и виждаме каква е била преди 4 години... А и другото което се сетих е, че Слънцето е 400 пъти по-голямо от Земята, а е малка в сравнение с нормалните звезди. Което ми напомня зя слона, който седнал на мравуняка, и мравките пратили една да го стъпче.. Та мъничката ни планетка ако не се изпари/изпече преди звездата да е стигнала до земята, то земята ще падне на звездата а не обратното..

А от политическият небосклон кога ще наблюдаваме падащи звезди?

Да прощавате, дали ще минат известни падащи звезди, като напр. Ицето , Леля Иванова и т.н..

Тийнейджърчето Иванчо тайно излязло вечерта на балкона да изпафка една цигарка преди сън и видяло падаща звезда. Докато събере мечтите си в мисли и си пожелае нещо, тя паднала. На другия ден на балкона му имало велосипед с цици.

Като гледа, само простотии се пишат тук. И на мен ми дойде една: Рекламации на желанията приемат ли се?

Доста мои желания с нетърпение очакват този момент :-)

Доста глупави коментари.

пожелаваите си ,сега е момента

а жителите на Марс кога ще могат да видят Персеидите

Ето заради това няма да се оправим още дълго време - в статията пише в колко часа ще е най-добре да се наблюдава, а половината дотук от коментиращите питат "към колко ли часа се очаква да се случи?"...

Няма да се оправим заради такива като теб! Не ти ли идва над врата, че статията е редактирана?

зведздичките започнаха да падат още от миналата седмица , една я "хванах" вечерта на плажа :)

Желанието се сбъдва само тогава,когато бъде назовано,преди да угасне падащата звездата.:)

Потока е милиони километри. Предполагам, от тая нощ ще може да се наблюдава... А за утре със сигурност - цялата нощ!

Наблюдава се от поне 2 дена насам и ще продължи до края на седмицата. Просто най-голям брой метеори ще има довечера.

А за жителите на другите планети ??? Пак ще трябва да изкарвам летящата чиния, към колко часа да дойда на Земята ?

Дано да не падне някоя върху мен. По кое време се очакват?

и бате Бойко и той ли ще пада

СУПЕР....ЩЕ СИ НАПРАВЯ СПИСЪК С ЖЕЛАНИЯТА МИ....

А към колко ли часа се очаква да се случи?

По тъмно :)

12:45 на обяд :)

"Максимумът на звездния дъжд може да се наблюдава след полунощ - между 00.00 ч. и 01.00 ч., обясниха от Инситута по астрономия към БАН за Dir.bg." Кое не разбра ???

ЕМИ ПРОЧЕТЕТЕ МАЛКО КАКВО СА НАПИСАЛИ ХОРАТА В СТАТИЯТА, А НЕ САМО ЗАГЛАВИЕТО И щЕ ЗНАЕТЕ В КОЛКО щЕ Е! Иначе ще е интересно събитие, което ще трае няколко дни, но най-интензивно ще е тази вечер от 23:00 до 03:00 - въпреки че в статията пишат от 00:00 до 01:00.