Още два зубъра се заселиха в Източните Родопи

С още две животни се увеличи броя на европейските бизони, наричани също зубри, в Дивечовъден участък (ДУ) Студен кладенец в Източните Родопи.

Обратно в новината

Коментари - Още два зубъра се заселиха в Източните Родопи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

обаче много красиви на снимката

едно време зубърите не бяха чак такова рядко явление, само в нашия клас колко имаше такива... :)

Как така нямало зубъри в Източните Родопи? ха..ха...ха... Та там е пълно с двукраки путеноидни зубъри с промит мозък, които загрухтяват до болка в един тон с двукраките диви свинета точно преди избори с червената омразна бюлетина в ръка!!! Друга особеност е, че голяма част от източнородпските зубъри са с друго етническо съзнание и гласуват до 99,99 % за нефелния сбръчкан дръндарски псевдофилософ с летящата чиния, който се изявяваше и като виден хидролог и получи милиони за едни "свое гениално изобретение". Ама не е луд този който яде баницата, ами този, който му я дава. ха...ха...ха... Изобщо в булгаристанската кочина вегетират няколко милиона зъбъра. ха...ха...ха.... В името на опазване на вида е добре да разселим няколко милиона червени зубъра в Рассия и да ги заселим в Сибир или Казахстан. ха...ха...ха... Аз пръв ще им ударя шута с голем кеф в задничните им части. ха...ха...ха...

На пръв поглед това е свободно изказване относно политическите предпочитания на автора. На практика груби расистки обиди спрямо турския етнос, българския етнос, България, за руснаците да не говорим, и те не са смятани за хора. На кого е нужна тази примитивна пропаганда, освен на дойчевелето ? И защо му е на dir да държи такива постове, увеличават му авторитета ? Увеличават му кликовете ?

Станков, опасни сте вие комунягите, фини манипулатори ! Намирам мнението на Щерев правилно, както и шеговития му безобиден(!!!) стил на изряване, синтактиката, лексиката... Само един праволинеен комунист с твърда тиква може да забележи едновременно и паралелно (представете си!!!) "груби расистки обиди спрямо турския етнос, българския етнос, България, за руснаците". Станков, не живеем в развития комунизъм, твоите агитационни реплики няма да хванат дикиш. Едно време за мнения като на Щерев пращаха в Белене, по затворите, дори убиваха. Колкото и да се кинеш, няма да можеш да го пратиш в затвора! Сравнението на Щерев "зубър" уцелва описателно манталитета на бай Ганьо право в десетката. Добре, че има такива като него и Мелиха да разведряват обстановката тук от такива комунистически радетели като теб. :) Приятен ден!

Много обичам Родопите, всяко лято сме там със семейството и скитаме на воля. Напоследък обаче ме е страх от мечки. Случвало ми се е няколко пъти срещу мен да изскочат сърни току под носа ми, случвало ми се е да чувам грухтене на глиган.И това си е стресиращо. Гората е непредсказуема и ние там сме пришълци. Но пък удоволствието да си там е велико. Само остава да си представя из-под носа ми да изскочат два бизона. Тогава си представям какво ще изпитам... И те очевадно ще са застрашен вид и пушка няма да помогне. Най-пренебрегваният вид в България е средностатистическият бял данъкоплатец.

Ми дай сега да изтребим и малкото животински видове, които са останали, щото ти си стресиран да се разхождаш в гората? "Който го е страх от мечки не ходи в гората", стара народна мъдрост.

Къде го прочете, че съм за избиване? Седи си в кафето и си пуши цигарката, за друго става въпрос тук!

Даеа мааа му, даеа! За какво ни са чужди животински видове? Че утре ще поискат да си приберем някоя арктическа бактерия за разнообразие! Видовете трябва да си седят там, откъдето са произлезли! Австралийската история на нищо ли не ни е научила? Не ни стигат мечките в Родопите, та и зубри си вкарахме! Защо Германия не си ги пусне в своите безкрайни полета? Ама сакън да не пострада някой Ханс! Ние какво, резерват на индианци ли сме?

България си е естествена територия на зубрите. Живяли са си в нея от холоцена до историческите времена, когато ги е изтребил човекът. Сега просто се възстановява равновесието и справедливостта спрямо този вид. На никого не пречат и са украса за природата.

Това от Германия ли ти го съобщиха? У нас няма условия за такава популация, защото зубърът е равнинно, степно животно, а България е планинска! Аман от "познавачи"!

Добра новита е, но те имат навика да нападат хора, има и смъртни случаи, говоря за бизоните в щатите, дали и тези, европейските, са такива, не знам. Сериозно говоря.

Ще станат много хубави суджуци, годни за консумиране от ББ, защото ще са без холестерол.

дали зубрите са се освободили от стреса от пътуването, но това е нищо. Истинския стрес ще дойде от срещата с тукашните мутри-бракониери които не откриват ловния сезон, защото никога не са го закривали. Излизат рано сутринта с калашниците 7-8 горилоподобни, които и горския са готови да убият, камо ли някакви си рогати зубри.

Браво на Бойко,България цъфти и хубавее,а при момата и чалмата само червени помияри скитаха безстопанствено по сокаците!

Откакто боко се обедини със съчмата, воеводата и винкела, само и само да е на власт не ми го хвали!

Много са красиви, поздравления за стопанството и фондацията!

Фондацията за всяко добро нещо за България, финансира 9 недобри. Тоест 1 на 10 финансирания е добро за България. Останалите 9 (инициативи, хора или организации) получават грантове, за да защитават чужди интереси!

за умрелите от глад сърни, нито дума, а..!? никъде! лично познавам боклуците, които стопанисват тази част от мутристан. налага се да нося тъмни очила за да ги щадя от отвращението в очите ми, което предизвикват тези гнусни, кривоглави креатури..

животните са се казвали зубри още преди европеец да е виждал бизон. Европейски бизон е за тиквениците.

"Се заселиха" означава любимото на дир "самозаселиха се". Само че очевидно няма как да стане, а "са ги заселили". Сложна операция по транспортиране, аклиматизация, карантина и т.н. Не са се заселили сами. Но нали целта е да се принизи всеки български успех, пък било то и на нашите лесовъди и ветеринари ... За два зубъра на дойчевелето му се зловиди !

Дано местните индианци не тръгнат да ги ловуват.

Що пастърма става от това говедо, малииии! Аз много обичам природата! Като нахлуя с резачката в гората, пък после с пушката, направо ври от екология в мен!

Не СА се заселили , а са ГИ заселили. От заглавието човек може да си помисли че зубрите сами са си купили билети за автобуса и са дошли тук.

Предлагам да им дадете и имена - Балкан и Бавария, като ще чакаме развитие на българо-германската дружба.

Каква ще е ползата от тези зубри за мен, околните, България? Разбрах, че някой ще се хвали. Но нали са били на изчезване - значи са неприспособими.

Ганьо все келепиреца гледа.

Това е евро-компенсация за неядивния асфалт, бе! Само рогата не се ядат.