Зов за помощ: Дъщерята на поетесата Маргарита Петкова се бори за живот

35-годишната Надежда е майка на две деца и от две години страда от онкологично заболяване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой ли не се учудва на факта, че в Турция има по-съвременно лечение от Англия, Франция, САЩ и др.

Не се сърдя на никого жал ми е че имам такива ‘’Сънародници’’ едно такова мъчно ми е че на такива моменти вместо да плюят може да напишат две три добри неща а не да гледад какви са и дрехите чантата или къде е пила кафе или е обядвала.Не задължавам никой да дарява пределно ясно ми е че човек ако няма и да иска няма как да стане.Що се отнася до Мими и пожелавам всичко най-добро и да е минала вече адъд наречен Рак и да има само щастливи дни за нея и семейството, макар че краят на коментарът и навява малко злоба не съм и дал минус не злорадствам на чуждата тъга несъм Възпитан так.БХ са инициялите ми не се крия зад анонимност това го правят само малки скромни душици чиято злоба и завист ги предвежда!!!

от такива дървени философи дето се навъдиха в дира.

Ще дарявам и ще помагам когато и с каквото имам.Писна ми от хорската злоба срамота е че има такива изказвания когато човек търси благоволението на чужди хора за собственият си живот.А на човека до вас му пожелавам всичко най-добро и най-успешно

и аз съм болна от рак на гърдата, правиха ми 8 химиотерапии и въпреки тежкото ходех на рпабота без да си взимам болнични, нима и на мен ще помогнете, дето работя за тази България, макар и болна, а тази е избягала, търсила е не знам какво и там да и го дадът, такива продадоха страната ни та останаха само цигани

Сложил ви е минус, великият благодетел БХ. Бъдете здрава, Мими, да не ви пука от въпросни празнословци!

Сам си го написал, ще даряваш каквото и когато имаш. Повечето българи нямат, живеят живот на заем, парите не стигат за сметки и за лекарства дори. Защо тогава се сърдиш на другите, че нямат какво да дарят?

Зли езици !! Точно заради това кампанята се Казва Надежда за Надежда вадете си сами изводите и се засрамете от бездарната си злоба и да не дава Господ да правите същото за любим човек.Свиди ви се да датете два лева за някой нуждаещ се ама не ви се свиди да пишете злобни коментари

Който иска ще даде, който не иска няма да даде. Да не се опитвате да кажете, че хората са длъжни да дават? При толкова много кампании за набиране на средства всеки има право да избере, къде и на кого да дари. И дали въобще да дари. Нарича се воля на дарителя. А на вас пожелавам да дарите и то много, а не само да обиждате хората, защото имат различно мнение от вашето. За протокола, преди да ме нападнете, в момента съм до човек, който минава през ада, но не е тръгнал да събира на хората последните стотинки, за да провежда някакво илюзорно лечение на майната си. Така, че малко по-кротко, никой на никого нищо не дължи!

Не! Няма да стане! Не ме интересува, какво са и обещали в Турция тая хайка мошеници, които в лъскави сгради обещават вълшебства. Прибирахме една от Бразилия. Пратихме още колко в Израел и Турция. Колко оздравяха? Да се лекува в Лондон! Медицината там е няколко века напред от тая в Турция.

Всъщност, зависи за кого. В класовото общество на Англия, като всичко останало, и медицината се дела ни два типа - за тези със синя, и за тези с обикновен цвят на кръвта.

Господи, колко много злоба и човешка смрад се изсипа тук....Отвратително и гнусно

Е колко да е злобата? Едва ли има някой, който да не съчувства на болната и семейството и чисто човешки. Обаче стига с това събиране на пари за турската клиника! Защото тези пари ще си ги прибере точно клиниката, не някой друг. Колко отчаяни хора отидоха там да се лекуват и после се върнаха и тихо и кротко си умряха. Уви, това е истината. Стига толкова заблуди за хиляди левове, долари, паунди...

няма значение, ако всеки се опита да помогне дори и с малко, може пък да се окаже, че има надежда, винаги има надежда докато е жив човек

Мисля, че е крайно време някой да се изправи и да каже колко точно са "излекуваните" от въпросната турска клиника? Щото за тоя събираме, за оня събираме, добре им подкрепяме бизнеса.

Ако няма да дарявате, не врякайте и не анализирайте несвойствени за интелекта ви неща.

След като разгледах профила в инста на тази жена, забелязах, че тя е посетила места, които аз вероятно никога няма да успея да видя като един средностатистически българин, работещ в България. Тя пуска редица снимки от заведения, ресторанти, екскурзии ... На някои от снимките сигурно само тоалетът и, чантата и обувките струват повече отколкото средна месечна заплата в България. Отделно от това тя от години живее в чужбина. Защо сега се сети, че е българка? Знае ли как живеят българите с 200 лева пенсия и 500 лева заплата??? Знае ли колко българи в България са болни от рак и нямат достъп до почти никакви медицински услуги или всичко е толкова скъпо, че не могат да си го платят и умират тихо, без нито една медия да раздуха техния случай. Бих дарил за дете. Но не бих дарил за кифла, дето си е живяла до сега живота като царица, защото била нечия дъщеря. Може би влиятелните хора, на които майка и се подмазва е редно да помогнат за събирането на тази сума пари за нещо си в Истанбул, което са и обещали.

Яко те тресе злобата, нали?

Няма никаква злоба. Има удивление как една жена изведнъж се сеща, че е българка. Защо след като от години не живее в България не си пусне кампанията на Острова? Логично е, нали? Още повече, че дамата очевидно води луксозен живот, а е тръгнала да прози от майки с 37 лева майчинство или от пенсионери с 200 лева пенсия. Пардон 207 лева пенсия от днес. Лесно е да кажеш вие сте злобни, но според мен злобните са просещите сега, които до вчера са се величаели и са се мислели за богове. Няма злоба, няма завист, има справедливи въпроси, на които ви е неудобно да отговорите.

Колко грозна е човешката завист

Естествено, най-добре човек да е здрав. Но с това мнение съм напълно съгласен, точно е! Парвенющина, след което иск за състрадание, банкови сметки и спомен за България!

ох това е таз поетеса, която се подмазва на силните на деня и писа гениални оди за пpезидента и жена му

За кой президент?

Сега разбрах, че има такава поетеса! Що го дирят в Лондон, а сега искат помощ от българите?

Е как какъв! Като са здрави презират България и обикновените хора. Като стане нещо страшно " Ау, майко Българийо, помагай!".

Като са здрави презират България??? ТИ ПРЕЗИРАШ СЕБЕ СИ МА, ТОЧКО!

Вие да не би да си купувате книги на български автори, че да очаквате майка й да е в добро финансово състояние. Вместо да пишете невероятни глупости, вземете да дарите колкото ви е на сърце.

Ти ,колко дари Джасми?

маро, разбрах, че ти не си дарила. ама ще се молиш и ти за помощ, почакай. животът връща всичко.

Ако дира иска да помогне на тази жена -то наистина го прави по-най грешния начин -ЖИВЕЕЩА В GB , деца от неинтересуващ се от тях бивш мъж , ДЪЩЕРЯ НА ИЗВЕСТНА поетеса и други такива гафове на Дир-а .А иначе хората при така поднесена информация са си напълно прави-виж най-одобряваните коментари !!!

Нещо не доразбрах, хем "самотна майка", хем "вторият съпруг прътно до нея", а и с тази откровено курвенска физиономия, че и живуща у софийската мечта британия..................

Че има разсейките в чер и бял дроб... до сега не познавам нито един, който се е оправил при подобно положение... уви

Дам, само ги лъжат турчолята да им вземат парите с мазни обещания.....

Това, че вие не познавате, нищо не означава!

Ако в Англия не могат да те излекуват - то в Истанбул нямаш никакъв шанс.

Прост народ сме ние! Завистливи хора, които смятат, че да напуснеш една загиваща страна е нещо ужасно... Не! Напротив, всеки от вас мисли за собствения си живот и съм сигурен, че зад вашия смешен и фалшив патриотизъм се крие едно огромно желание да живеете някъде, където мечтаете да отидете всеки ден. Бай Ганьо, това не става с писане на коментари, докато си лежиш на стария диван в панелка в Надежда 5. Само здраве и късмет желая на жената!

като си обърнала гръб на булгаристан, поради що търсиш от бедния бай ти ганю стотинки, ма?! що не търсиш милосърдие от новата си родина, там където взимат по 10-100 пъти повече годишно?!?!?!

Умнико, и сега какво ? Последният да загаси лампата и заключи вратата ! Ако всички бяха като теб , България отдавна да я нямаше ! Къде си расъл , кой те е възпитавал ? Такива не трябва да се наричат българи----

нали на запад била много напред медицината?! в комунистическа Феликобритания здравеУпазването е всенародно, като у булгаристан... какви са тия турски болници?!? що не се преместят всичките в турция?????

Турция е напред в тази област защото става дума за 2 АМЕРИКАНСКИ военни болници които се издържат през последните години с такива случаи.

Скьпо, надежди. Техните пациенти също умират, обаче преди това продават де що има, за да платят скъпите турски надежди...

да, за съжаление много точна дума "издържат се" от нещастието на хората.

Ужасяваща злоба. Не сме народ, а несбъднати тъмни, завистливи субекти. Скоро България съвсем ще се изпразни заради такива неосъществени типове. Млади хора като Надежда бягат далече от България, бягат от ВАС, но си остават по-нормални от огромното мнозинство оплакващи съдбата си българи тук. Ако бяха някакви "височайши особи", връзкари, близки до т.нар. политици, вие въобще нямаше да разберете, как лесно щеше да ѝ се уреди на момента необходимата сума. Така, както не разбираме за стотици от "по-равните" сред нас. ТЕ НЕ ТЪРСЯТ ПОМОЩ ПО ИНТЕРНЕТ или ФЕЙСБУК. Техните проблеми се уреждат начаса. А изначалната ви ниска култура е причина да не знаете коя е може би най-известната българска поетеса. Поклон пред страданието на майките!

"Демокрация" = Емиграция + Facebook

Мой познат,бизнесмен,се разболя от рак на панкреаса.Ходи на операция в Швейцария,където му взеха 100 000 евро.Не му помогна.След това ходи в Турция.Плати 40 000 евро и след 2 месеца почина.Така,че,не вярвайте много на прехвалените чужди болници.Само пари се трошат.Бих препоръчал,човек да има повече доверие в алтернативната и народна медицина,пък, каквото Господ реши!

За първата част съм съгласна. Но рак и алтернативна медицина?! Именно заради нея тръгват по болниците в последен стадий и резултатът е предизвестен без значение от нивото на болницата.

Как преди години един с рак на бял дроб отказал бил операция и се е лекувал с българските билки, успешно, бил години в ремисия, пак при контролен преглед новообразуване и пак каза " ще се оправя с билки!".

Ти да познаваш някой излекувал се от рак с химио или лъче терапия??? Това лечение е бизнес за много пари, заради което бива налагано на болните. Химиотерапията не убива раковите стем клетки и води до пълен срив на имунната система, заради което болните си отиват по-бързо.. Има силна световна вълна на човеко-съобразно лечение на рак, изгледайте сериите на www.thetruthaboutcancer.com

Главното е, промяната в начина на живот, лечебният глад ако не помогне, нищо не би могло да помогне, в християнството това са постите.

Здравословното хранене е въпрос на здравна култура. Разболее ли се някой от рак, здравословното хранене не е определящо. То е допълващо.

Не може да бъде излекуван. Дори Стив Джобс с неговите милиони не можа. Рак на мозъка също не може да бъде излекуван. Разсейките в черен дроб също е присъда.

Ракът на панкреса не се лекува, но пък могат да ти понамалят мъките. Поне се е опитал. Ако всичко беше пари и Стив Джобс щеше да е жив.

Ей, много проста мърша е тоя народ. Да, Запозната, познавам трима души, които са се излекували от химио- и лъчетерапия! И нито един, който се е излекувал, ходейки да му баят. Ето там е истинското печалбарство, в даването на стотици левове за билки, които растат в двора!!!

Да живеш във Великобритания, а да ходиш на операция в Турция. Е това не мога да го разбера. Загубих майка си от рак на белите дробове- за съжаление нищо не помага при този тип рак.

Да си стои там където е, не да иска помощ от там от където е избягала

Серсемин!

апропо... коя е тази известна поетеса?

Как може да не я знаеш!Между другото и аз не съм я чувала!

Мислех да публикувам тука някое нейно стихотворение, за да разберете коя е и каква е "неизвестната" вам поетеса. Но се отказах. Не искам с мръсните си коментари да се докосвате до нея. Все едно да храниш свине с чер хайвер. Останете си с невежеството и простотията си.

Нещо не ми е ясно. Ако Надежда живее във Великобритания, какво и пречи да се обърне към колегите там? Във всяко отношение са по-добри и няма да й се налага да заплаща почти нищо, защото медицинската помощ в кралството е безплатна. Защо непременно трябва да отиде в Турция и да заплаща сума, с която семейството не разполага?!

Не е известно къде са по-добри.И тук има прекрасни специалисти.Например професор Асен Дудов.

Много странна статия. В УК медицинските услуги са безплатни. Защо ѝ е да ходи в Истанбул???

Доколкото разбирам, тя е лекувана в Англия, но безуспешно, вече има метастази в белите дробове. Офертата от Турция е в паунди, т. е. получена е в Англия.

Ми в Англия ще изпратят офертата, нали госпожата живее там от години. Не вярвам г-жа поетесата да е подавала документи от България. А ония от Турция разбира се, че ще обещават, обещават ... Бизнес!

Да ме прости Господ ако греша , но Вече не вярвам на никого !!!!! Когато сте здрави сте ''VIP''-ове и не стъпвате по земята , Голямо ''Добро утро '' , '' Хайлайф '' и пр. , но когато се разбере че сте СМЪРТНИ го обръщате на молби :'' зов за помощ'' !!!! Нещо много станахте нуждаещите се за помощ , или като се има предвид че сме в БГ май го обърнахте на ''Бизнес -помощ '' ООД !!!!! Хората работят като роби за да си плащат осигуровките , и като им се наложи не могат да стигнат до лекар , или ако стигнат пак плащат , а вие '' випчетата '' - Помощ !!!!! Искайте си помощ от тайните ''VIP'' общества , дето купонясвате и се наслаждавате на живота !!!!! Каквот за нас , такова и за Вас - Научете се че : Всички сме деца на Бог и каквото ти е писано това !!!! Не бях такава , но Вие с вашата ПРОСТОТИЯ и АЛЧНОСТ ме направихте такава !!!!

и аз съм болна от същото, никога не съм напускала България и не искам помощ от никой, а тази , защо е изоставила родината си , а сега иска помощ, от такива жадни за пари в България се развъждат ромите и тя пропада.

Да, човек трябва да мисли, че идват и тежки дни.Аз също дълги години работих извън България, но всичко спечелено е харчено тук, децата ми са тук и ги убедих да се устроят тук.През цялото време си плащах и социални и здравни осигуровки.Ето, че ни с мен се случи това-злокачествено новообразувание, откриха го с туморен маркер.Минах три етапа на лучелечение и сега съм на бифосфонати и хормонално.Клиниката в която протича лечението е строена по европейски проект и до сега не са ми поискали и стотинка.Тук разбрах за новите медицински специалности-медицински физици, химици и лъчетерапевти.Работи се с линейни ускорители и на всеки пациент операторите се сменят-работят два екипа.Не виждам какво по-ново може да се намери зад границс(разбира се може и да има) но тов което направиха за мен е напълно достатъчно.Срещам доста хора по скенери и кабинети, които зплащт доста пари, поради простата причина , че преди години се писаха шмекери и не плащаха здравни осигоровки, а платеното лечение си е доста солено, защото не са малко парите дадени и от държавата и от ЕС з сгради, техника, медикаменти и пресонал.Така, че драги сънародници, не се скъпете за някой-друг лев осигуровки, защото никой не знае какво му се пише.Ако тази госпожа беше помислила и нейните близки или тя се беше осигурявала, до сега щеше да е забравила за проблема или пък не би търсила финансова помощ.

предполагам? Четох много хубави неща за тях, разполагат с най-модерна техника за точково въздействие върху тумори и разсейки - мисля, че беше кибернож или нещо такова.

здраве и успех! единствено медицински екстракт - масло от канабис без психотропното THC, e нещо, което е крайно време да го има и при нас/вас...

Моля, дайте името на клиниката, да направя някакво проучване в интернет. Имам близка със същата диагноза и в момента е в последен стадий. Не се шегувам, благодаря

Верига лечебни заведения "Аджъбадем груп" - 23 болници, 10 от които в Истанбул; най-голямата болница е в квартал Маслак в Истанбул.

май имат болница и в София.

Да, купи "Токуда" и се сля със "Сити клиник"

За съжаление никой не може да ви помогне в последен стадий. Рак на дебелото черво може да ви даде години живот ако първата операция е направена навреме и няма метастазий. Лъче и химиотерапията могат само да забявят появата на метастазий с години.

КОЦ-Шумен.Клиниката е от 2015 година.Прекрасен екип и страшно мили и добри хора със перфектна организация,

Хора, дайте да не е се заблуждаваме, ракът се лекува, ако е сбъркана диагнозата!

я тая се сети че е БЪЛГАРКА

Бъдете смирени. По 40000 българи годишно се разболяват от рак. Всеки от вас, всяка година е подложен на риск 1/200. Не е никак малко, нали..

Добре че не живее в България, че пак Бойко щеше да е виновен. Дано жената пребори тежката болест...

Системата на Бойко я прогони от България!

Емигрирала е по време на управлението на БСП.

Добре де, не се ли усещате, че това си е жив расизъм. Значи ако Димитричка Караколева е болна от тежка болест, нема нужда да й се помага, обаче ако е "дъщерята на Еди-кояеси Поетеса", "Водещата нап редаването "Дрън, дрън, та пляс!"", "нашата колежка, журналистката Нестей Чувалиимето", тогава тичай народе, да тичаме, да спасяваме нашия човек. Другите, кучета ги яли! Щото не можеш ей така да се изтипосаш в някоя редакция или телевизия и да ревнеш с цяло гърло: "Аз съм Никоя отДолно Уйно Кюстендилско, дайте сега да събираме пари за моето дете!", нали. Нагъл свят! Добре, че на чичо Рачо не му пука, дъщеря на поетеса ли си, на Нобелова лауреатка или на чистачката леля Гинка. Прибира си ги по реда на номерата.

"Добре де, не се ли усещате, че това си е жив расизъм. Значи ако Димитричка Караколева е болна от тежка болест, нема нужда да й се помага" Защо да няма? Непрекъснато има призиви и се помага на различни хора. Чудо голямо, че са споменали на кого е дъщеря.

Мнохо грозно и доста не уместно не мислите ли? Всеки има право да се бори за живота на детето си! Да и бедните и известните ....и всички. Кой както намери .

Дядото

Всеки има право на мнение, не мислити ли? Това е моето.

Престанете с това деление бе, хора! Българинът е българин където и да се намира. Човекът също. Израстването става с движение и промяна, а не с тъпченето на едно и също място. Който има възможност и желание, помага. Който няма - моралната подкрепа е достатъчна. Не се ли радвате, когато българи в чужбина помагат на българи в България?! Процесът винаги е двустранен... Надеждата умира последна. Особено за майката. В случая борбата буквално е на живот и смърт. Дано животът победи!

Не се прави на голям хуманист!Българинът е българин,когато е в България!

Тодоре, хуманизъм означава човечност. Човечността не е географско понятие. Или го имаш и носиш със себе си, или го нямаш. Както и просташкото. Често пътувам и имам лични впечатления. А и не страдам от комплекси, ако ме разбираш...

Всички вие, които пишете злобни коментари - смирете се. Който иска и може, ще помогне. Който не иска - да си замълчи и да отмине. Молете се да не ви се наложи и на вас да търсите помощ за детето си, да знаете, че е невъзможно, но да се хващате за сламката с последна надежда. Питам се, ВИЕ, които съскате тука, вие какво бихте направили, за да спасите детето си?

Ми нема как да търся помощ за детето си - не съм поетеса, не съм Нана, не съм на етървината снаха зълвин зет. Никой съм. Ще се наложи сам да се оправям. Аха!

Със сигурност не си никой от изброените, и още много други работи не си, но ми е ясно какво СИ. Само че ми е неудобно да го напиша.

Да ме прости Господ ако греша , но Вече не вярвам на никого !!!!! Когато сте здрави сте ''VIP''-ове и не стъпвате по земята , Голямо ''Добро утро '' , '' Хайлайф '' и пр. , но когато се разбере че сте СМЪРТНИ го обръщате на молби :'' зов за помощ'' !!!! Нещо много станахте нуждаещите се за помощ , или като се има предвид че сме в БГ май го обърнахте на ''Бизнес -помощ '' ООД !!!!! Хората работят като роби за да си плащат осигуровките , и като им се наложи не могат да стигнат до лекар , или ако стигнат пак плащат , а вие '' випчетата '' - Помощ !!!!! Искайте си помощ от тайните ''VIP'' общества , дето купонясвате и се наслаждавате на живота !!!!! Каквот за нас , такова и за Вас - Научете се че : Всички сме деца на Бог и каквото ти е писано това !!!! Не бях такава , но Вие с вашата ПРОСТОТИЯ и АЛЧНОСТ ме направихте такава !!!!

има хиляди дъщери и синове на не поетеси или спортисти които също имат нужда от помощ но за тях не се пише

Не знам дали има право да търси помощ, но го прави. Редно е хората да се отзоват и да се надяват да нямат подобна нужда!

да търси помощ от Англия , в нашата страна има достатъчно окно болни, които също се нуждаят от помощ, и не са бягали, а са работели за нея

Колкото и жестоко да е казано, от това заболяване няма спасение.

Е, още имало хора с мозък. Нищо, ще пошумят, ща покрякат, може и некой лев да съберат, и след някое време ще напишат (а може и да не напишат), че дъщерята на нашата известна поетеса... нали... нататък го знаете. Прочеее, аз от сега ще река: "Бог да прости!" и ще си легна с чиста съвест, че съм си изпълнил дълга.

Колкото и жестоко да е казано, от това заболяване няма спасение.

А,бе,не винаги е така!

Желаем да преодолеете зловещото заболяване. Нищо не ви пречи след всички терапии досега да започнет да пиете пречистена сода за хляб 2-ти на ден по половин ч. л.. Както и да ядете чесън с чист мед. Също така всеки ден сок от червено цвекло, моркови и зелена (кисела) ябълка. Слушайте 9-та Симфония на Бетовен и 7-те год. времена от Вивалди. Въобще, зареждайте се с положителна енергия! А, забравихме и за качествено вино каберне совиньон (българско) и качествено уиски. Не се шегуваме.

качествено вино каберне совиньон (българско)- такова нещо не съществува

А,не съществува!Точно Аз правя такова вино !

Само една пправка!Не от гол патриотизъм!Замени уискито ,с хубава домашна българска ракия!

и аз съм болна от същото, никога не съм напускала България и не искам помощ от никой, а тази , защо е изоставила родината си , а сега иска помощ, от такива жадни за пари в България се развъждат ромите и тя пропада.

Горната рецепта!

Колкото и жестоко да звучи, аз се питам същото. Да не говорим,че в УК няма доплащане от пациентелата и избори на екип, за да има нужда от чужди пари. По-скоро клиниките в Турция и Израел въртят страхотен бизнес давайки надежда на неспасяеми случаи.

Рискувам да си сложа грях, но и аз се питам: Албионците не са ли съпричастни и защо наши сънародници,зарязали родината си, после търсят вода пак от кладенеца, в който са плюли

Обосновете се кое в поста не е вярно, че аз нещо не вдявам. Работят за чужда икономика, плащат там данъци, чуждата държава върви напред, ние затъваме. Да търсят помощ там, където са внасяли.

издържали са паразити като теб,като им вземате прите са добри,но вие да дадете нещо ще е невиждано,българина знае да взема,за даване не и чувал

Никой не ме е издържал, пък ти да ми обясниш какво общо имам с тези, които са абдикирали от България и стотинка данъци не са внесли тук, че да паразитирам за тяхна сметка. Ако си един от паразитите, сигурно знаеш как става, защото аз не знам. Едно е да кажеш нещо, съвсем друго е да е смислено.