17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де, събират се пари, дай боже хората да се оправят. Но защо нямам спомен някъде да съм прочел: "след успешното събиране на средствата и лечението в (не знам коя си) турска клиника, човекът се върна излекуван (или поне с подобрение)"?

Това ще бъдат поредните пари дадени от състрадателни българи, които ще потънат в дълбките измамни джобове на турските търговци на надежда....

парите ще се съберат това е ясно. бих искал да кажа само, че рецидива не означава, че е нелечимо, нито това, че една трансплантация е била неуспешна не означава, че следващата няма да е успешна. надеждата има и е голяма и всички му пожелаваме сили за да се пребори.

ако има някакъв резон - болницата в Перуджа има доста постижения в лечението на онкохематологични патологии. Казва се "S.Maria della Misericordia" .

Хубаво е да си оптимист, но е добре и да си реалист. Иначе стваш плячка в ръцете на измамници. Шансовете в тоя случай са изключително малки.

Огромна сума пари... а като се замислиш колко пъти 400хил са откраднали ония мизерници в народното събрание и по върховете а обикновените хора се чудят как да оцелеят. Дано се съберат тези пари и момчето да се оправи.

Съпругата ми е с НЕ-ХОДЖКИНОВ лимфон, лекува се в Александровска болница ---УСПЕШНО ! Вече пета година е ИЗЛЕКУВАНА ! И в България има ЛЕКАРИ-СПЕЦИАЛИСТИ , КОИТО СЕ НУЖДАЯТ ОТ УВАЖЕНИЕ ,.... УСЛОВИЯТА СА ЛОШИ , МНОГО ЛОШИ , И ТЕЗИ ЛЕКАРИ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ УНИЖАВАНИ С НИСКИ ЗАПЛАТИ И ЛОЕИ УСЛОВИЯ ЗА РАБОТА !

За съжаление и от опит трябва да кажа,че турците продават измислена медицина, преди 2 месеца в скъпа и луксозна инстамбулска болница почина наш близък,подмамен от милите приказки и надежди там. От изследванията и резултатите впоследствие стана ясно,че всичко е било напразно, излишни скъпи изследвания и неадекватно лечение. Турците търгуват,не предлагат медицина. До близките на това момче-потърсете друго мнение от цивилизована държава с добра медицина- Германия,Англия например

и на мен това ми е правило впечатление - как в западни болници не дават надежда на тежко болни от рак и не успяват да ги спасят а само турците гарантират, че ще могат да излекуват дадената болест

Да не дава Господ никому. Само се чудя,на държавата не ли и прави впечатление колко болни има и какви суми са нвобходими за тях и лечението им в Турция? Ние не може ли да имаме същата база, да се закупи оборудването и да се изпратят лекари за обучение ако се изисква? Ако се организират такива дарителски кампаннии дори,мисля хората ще се отзоват и може би няма да са такива баснословни суми за леченивто на всеки отделен случай. Ама сигурно има по-важни неща,като нови коли за управляващите,денонощна охрана от 10-20 човека,проекти за 20 милиона,,вместо реалните 2...

Това заболяване се лекува у нас. За конкретния случай - не знам.

Все пак реших де се конкретизирам - моя познат се излекува преди 25 години в Онкологията в София- Стадия на болестта не ми е известен.

Живея в Истанбул, с медицинско образование съм.До скоро отглеждах детето си,но вече порасна и реших да започна работа.По произход съм българка, завърших държавен университет както в България така и в Турция.Пиша това не за да се хваля, а да информирам, че всичко е една голяма "Пунта Мара".Най-престижният тук инвитро център се нуждаеше от медицинско лице с български език с цел превод на медицинска документация.На интервюто предлаганото заплащане беше малко над минималното при положение, че за часове биха си "избили"разхода.За огромно съжаление разбрах, че не професионалист, а преводач на "теория на общия лаф" им трябва. И това се случва в най-скъпарската им клиника.В потрес съм.През последният месец сайтовете за работа са пълни с обяви търсещи точно "преводачи с български език" и все в престижни болници.Жал ми е за българите,които са клъвнали на тази въдица.Прецакването е яко,но милите хорица си нямат и идея на какво хоро се хващат.Де да имах възможност на всеки безвъзмездно бих помогнала, защото тук нищо не е такова каквото изглежда, уви...

Сутринта писах коментар колко скъпо продават надеждата комшиите,но дирниците ме изтриха.

Хора, търсете си доверени съмишленици с турски език, които да ви помагат както за превода по време на прегледите,така и при пазърлъка на цените. Голяма част от преводачите с български език в турските клиники ги водят експерти по продажба като длъжност.Те печелят й проценти от "дейността си".В турското медицинско обслужване има качество,полза и надежда, но преди това трябва перфектно да сте подготвени.Само това може да гарантира положителна развръзка и Господ, разбира се!

Аааа не! Щом не е майка на две-годишно дете или поне телевизионна репортерка, не давам!

Взимайте парите на Ветко, Бенчо, Вълчо, Миню и т.н. и действайте!!!

goose

Къде по дяволите е шибаната държава? Какво по дяволите става? Само последния месец попаднах на 14 нови кампании на деца, които се борят за живота си ... И после ще връщате хората отвън с писма - за какво, за да мрат като мухи, когато опрат до българската здравна система?

ОТ ОПИТ - И ДАНО БОГ Е МИЛОСТИВ!!!

Как може медицинска процедура да струва 400 хиляди лева? Разбирам, че лекарският труд, ноу хауто, консумативите струват пари, но това си е чиста проба експлоатация на гърба на човешкото страдание!

goose

само за пример - само химикалите за разделяне на Т-клетките при левкемиите струват над 100к е евро, сам(а) се сетете как точно първо се залепва специфичен магнитен материал на всяка една отделна Т-клетка и как след това от тях се извличат само тези, които отговарят на определената магнитна сигнатура ...

Струва,за съжаление.И там няма НЗОК,която да признае,че системата е недофинансирана и да ги накара да свършат работата за полвината от сумата.Да не му се налага на човек да се лекува.

Това заболяване се лекува успешно и в България и лечението се покрива от НЗОК. Плащат се само някои медикаменти, които не се дистрибутират тук, но сумата не е голяма.

goose

Корекция, в БГ има клинична пътека за лекуване на това заболяване. Успеваемостта обаче е в пъти под тази на развитите страни, с които уж се сравняваме ...

В България няма толкова скъпа клинична пътека.

Интересно, Вие хематолог ли сте, та знаете каква е успеваемостта в България и по света? и защо смятате, че в чужбина всички оздравяват от тази болест? или просто защото ние българите сме негативно настроени и нихилисти сме априори убедени, че тук няма да се свърши работата? А щом е в чужбина и искат стотици хиляди, значи са по-добри и ще го излекуват?

goose

Потърпевш на тази система съм, погребах дъщеря си точно заради онкохематологично заболяване миналата година. Продължавам да поддържам контакт с деца на други родители със същия проблем, имам наблюдения както за успеваемостта тук, така и за тази в Германия. Не ме разбирайте погрешно, не обвинявам лекарите. Те са достатъчно добри. Само че в условията, в които се налага да работят няма как да постигнат по-добра успеваемост - липса на консумативи, липса на лекарства, икономии от лъчетерапии наложени отгоре, липса на елементарни санитарно-хигиенни условия, адекватни на състоянията след химиотерапиите ... Няма как да имаш успеваемост при всичките тези проблеми.

goose

Потърпевш на тази система съм, погребах дъщеря си точно заради онкохематологично заболяване миналата година. Продължавам да поддържам контакт с деца на други родители със същия проблем, имам наблюдения както за успеваемостта тук, така и за тази в Германия. Не ме разбирайте погрешно, не обвинявам лекарите. Те са достатъчно добри. Само че в условията, в които се налага да работят няма как да постигнат по-добра успеваемост - липса на консумативи, липса на лекарства, икономии от лъчетерапии наложени отгоре, липса на елементарни санитарно-хигиенни условия, адекватни на състоянията след химиотерапиите ... Няма как да имаш успеваемост при всичките тези проблеми.

goose

p.s. Вчера починаха още две хлапета, 12 годишната Ники и 15 годишния Божидар (Дари) ...

Хубаво и симпатично момче! Дано се случи някакво чудо.

аз съм в ремисия след лечение от същото заболяване от повече от 20 години. по време на химиотерапиите и лъчетерапията пиех чайове от билки (за да изхвърля тялото токсините) и се хранех по препоръчаните от Петър Димков рецепти. Важно е да не губите кураж, с помощтта на лекарите и природосъобразен живот заболяването се лекува. хубаво е да пие чай от невен (от това растение се произвежка едно от антираковите лекарства). Пожелавам ви оздравяване!

аз бях на 21 години тогава. сега се сетих какво си казвах всеки ден - дори един излекуван да няма в света, този излекуван ще съм аз. много е важно за Йордан да не пада духом, знам какво му е минало и му минава през главата., затова си позволявам да му кажа - първо, има много излекувани от това заболяване, второ - много зависи от теб самия. стискам палци.

Пуши ли

Е тоя номер с източване от турските клиники взе да се изтърква. Сега е на мода хвърляне на пари от балкона.