26-годишният Йордан Петров от Павликени се бори с коварна болест и се нуждае от помощ, за да живее.

Диагнозата му е Ходжкинов лимфом трети стадий, за която турската клиника "Anadolu Johns Hopkins Medicine" дава шансове за излекуване.

Йордан получава тежката новина през 2016 година. Семейството му успява да събере сумата от 50 хиляди лева и той преминава курс на лечение от 12 химиотерапии в рамките на 6 месеца.

Резултатът е впечатляващ, лечението на Данчо е успешно. Еуфорията и радостта са огромни, но за кратко. Докато не идва денят на контролния ПЕТ скенер, който показва, че за огромно съжаление болестта рецидивира и се налага спешно по-продължително лечение с много тежки химиотерапии и трансплантация на стволови клетки.

Борбата продължава и бяха събрани 110 хиляди лева за трансплантация. Всичко тогава върви по план, Данчо се възстановява и изследванията показват, че всичко е наред. Но при контролен ПЕТ скенер, се установява, че болестта отново се е завърнала.

Необходимо е младият мъж да започне ново скъпоструващо лечение, което се състои от химиотерапии и имунотерапия. Лекуващият професор препоръчва то да бъде последвано от алогенна трансплантация, цената на която е изключително висока - близо 400 хиляди лева

В момента се провеждат няколко благотворителни инциативи в подкрепа на Йордан, сред които и онлайн базар във Фейсбук, в който участват близо 2500 души.

В родния му град Павликени са поставени няколко кутии, в които добри хора да дарят средства. Проведоха се и два благотворителни концерта.

На 16 септември се организира базар за книги във "Галерията" (Велико Търново).

Може да подкрепите Йордан чрез следните сметки:

ДСК

клон 0408, гр. Павликени, пл. "Свобода" 6

Титуляр на дарителската сметка: Йордан Огнянов Петров

BG48STSA93000023630269 - BGN

BG41STSA93000023630298 - EUR

BG09STSA93000023630292 - USD

BIC код - STSABGSF

PayPal: pg71@abv.bg

Средства се събират и в сайтовете Gofundme и Helpkarma

Екипът на Дир.бг и близките на Йордан предварително благодарят на отзовалите се.