Зоран Заев: Приемаме препоръките на България

Разбира се, че част от историята ни е отделна и в двете държави, заяви премиерът на Северна Македония

Обратно в новината

Коментари - Зоран Заев: Приемаме препоръките на България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

само че едно уточнение:ВИЕ НЯМАТЕ САМОСТОЯТЕЛНА ИСТОРИЯ КАТО ДЪРЖАВА ПОНЕЖЕ ВИНАГИ СТЕ БИЛИ БЪЛГАРИЯ

Оставете ги в Евразийския съюз.

Браво на Зоран Заев и Бойко Борисов - македонците и българите са най близките народи

там има Българи и шиптъри,няма такава народност македонци и никога не е имало,дори по времето на древна гърция

И защо да отстъпване от това което е историческата истината ?! Щото на някой тъп политик това му отърва ! Няма ли кой да го гътне този глупаци от властта и в БГ и в Македония и всичко да свърши !

"Комисията свърши много. Досега са направили седем срещи. Има доста неща, които преди няколко години никой не е мислел, че е възможно да постигнем съгласие. Винаги съм казвал, че довчера говорехме, че сме един народ. Нека приемем, че сме братски народи. Нека тази убийствена война от страна на Скопие да не продължава, защото ние нямаме по-близък народ и хора. Да ги спрем Северна Македония по пътя й към ЕС след това би било записано в историята, че след като всички 27 страни са ги подкрепили, точно България ги е спряла. Темата за Западните Балкани беше издигната на най-високо ниво. Ние искаме и Албания да върви заедно с преговорите за Северна Македония. Никога не сме поставяли и не сме казвали, че безусловно подкрепяме влизането им в ЕС. Ние имаме 71 инструмента след това, мисля, че толкова са преговорните глави. Нека спрат да си играят с историята и миналото и да се концентрират върху бъдещето. Разбира се, това бъдеще пряко ни интересува - коридор номер 8, разширяваме КПП", добави министър председателят.

Боко оправи България и се зае с Македония..

Елате си в радината България.Каква Македония и македонци.

Според мен те задължително трябва да приемат, че първо са били българи както ние приемаме, че първо сме били маймуни. ... Нали това са ни исканията?

Ама забелязвате ли какво казва Заев? "Приемаме ПРЕПОРЪКИТЕ на България". А нашите говорят, че поставяли УСЛОВИЯ, ужким де. Е, някой ще каже ли какво е условие и какво препоръка и разликата между тях??? Или пак го играят театрото, ама само тук, а навън , квото кажат Началниците!

Абе те навлеците след като ни опознаят за седмица гледат как да избягат от тук вие искате макетата дето ни гледат сеира всеки ден да дойдат тук:))))))

Както и украинците и руснаците. Само малко да им отпуснат юздите и ще се избият!

Македоните са тракийско племе.

Сега ще са съгласни на всичко само и само да си постигнат своето, но чакайте после да гледате какво ще става. А и какви братски народи сме с шиптърите- а те с всеки изминат ден там стават все повече? Както виждаме само при официални случаи се използва името Северна Македония, а иначе си я наричат Македония и македонци.

а ти си пълен дебил,не на 80%,а на 120%

Мда Гърците с тяхната математика, философия, право и демокрация тръгнали да претендират за водеща роля. Ние сме открили кирилицата и заслужаваме респект.

"Винаги" е прекалено силна дума и не отговаря на истината. Последните 16 века и малко … наистина са били част от България : това не трябва да се забравя / отрича или преиначава. Щом ще си говорим с факти … да вземат да извадят един документ с печат на който да пише "Царство Македония" … каквито Цар Крум , Симеон и останалите ни предци са писали през вековете

Прочети някой книги и ще разбереш някой неща,ако въобще можеш да четеш а да говориш глупости.Остани си със здраве.

"Отстъпки"?!?!?! С какво бе??? Тва да не е кооп пазара на люлин, та да се пазариш??? 2+2 си е константа, колкото и отстъпки да правиш!! Онзи ден бях в Скопие и се изумявах отново и отново като им гледах телевизията как НАГЛО обясняват че разни БЪЛГАРСКИ герои са макединци и част от тях са убити по българска (?!?!?!?!) поръчка!

...диалога със македония е извращение със садо-мазо характер---янките са решили твърдо...по нашия край всичката история и традиции на гювеч

Хайде, пак почва да се пазари. Хем приемат нашите препоръки, но все пак ние сме трябвало да направим отстъпки. Това си е малко нагло от македонска страна. В крайна сметка предупредени ли са - предупредени са. Не изпълнят ли исканията, тогава България да каже НЕ и точка по въпроса. Да си ги натискат американците и НАТО да се съгласят. А не нас да ни натискат. А Борисов и Радев са с национално-отговорната задача НАТО и САЩ да си насочат исканията и натиска към Македония, а не към нас.

На северомакедонски език условие се превежда препоръка!

Заев пак се подиграва. За каква държава и история говори? Кога успяха да натрупат и история? Краденето не е история.

Усетиха колебание и отново ни залъгват. Да -само при пълен отказ от тоталните кражби на българската история. Нека омразните сърбомани крадат сръбска история. На нещастните македонци населяващи държава с 30 годишна история дори столицата на бащата на кумира им Ал. Македонски е в България Филипополис - град на Филип! Е, питам, чия е Историята?

Знам че ще се сърдите, ама я ми кажете..кой иска да е като нас? Дори и българите не искат. 2-3 милиона се изнесоха по чужбина, асимилираха се - кой се ожени/омъжи за чужденци или децата им нямат нищо общо с България. Никой не иска да е като българите...вкл. самите българи, та какво остава за други като македнците? Българите се обиждат като ги сравняват с татари или монголци поради простата причина че няма с какво да се гордееш с такива сравнения! Разбира се, нещата щяха да стоят по друг начин ако имахме народ, държава и икономика достойни за уважение, ама нямаме. Сега, остава въпроса за тая пуста история. Не че това ще ни помогне да бъдем народ и държава...НЯМА, но е въпрос на чест дет се вика да си защитим историята (макар че след 30-40 години самата България ще бъде вече част от историята). Възможно ли е? Разбира се! Но можем ли? Най вероятно не. За последните 30г не мога да се сетя за едно решение което е направено в полза на България. Една държава която си предава интересите за едно потупване по рамото или погалване по темето, не е способна да си защити каквито и да са интереси вкл. и историческите. Не очаквайте нищо. Българските история ще бъде точно толкова защитена колкото се защитиха българските интереси при влизането в ЕС, НАТО и спирането на енергийните прокети.

"...подобно нещо е необходимо и от България", заяви Заев ... Зайко Кокорайко, откакто са дошли на Балканския полуостров българите са свикнали само да взимат, не да дават .

Те са ни най-близки, почти всеки български род има хора, от там, бежанци след въстания и войни. Но не можем да правим глупости, заради това. Националният Общобългарски интерес е над всичко. България и нейната история (самоличност) трябва да се пази. България се появява, за първи път в историята, като Автономия (самоуправляваща се провинция) в рамките на Римската Империя в началото на 4 век , при управлението на Константин Велики (Покръстител). Това не го пише в учебниците ни, защото са писани, от чужди историци, затова и в С.М. някой недобросъвестни "историчари" ни наричат татари. Българите сме един от основополагащите Европейски народи. И спасители на Християнската цивилизация в началото на 8 век. Това се отбелязва между другото в нашите учебници а при тях едва ли се споменава.

Не знам дали си толкова глупав или пък се правиш на интересен в случая.

Всичките ни национални катастрофи са свързани с тази държавица - Македония. Т.Нар. от нас БГ политици само експлоатират тема но македонците отдавна не са като нас...а откъде произхождат и това никой не го интересува. Според мен, рано или късно Северна, Горна, –Средна или незнам как си Македония ще постигне своето---да ги признаят че са един отделен народ, с отделен език, с отделна култура---и какво от това?! Проблем не ни е какви се определят те, а защо нямаме директна ж.п връзка, магистрала, търговски контакти. И какво е това---признаваме ги като държава, ама езикът бил наш...абсур

Не драги, НЕ. Какти писах другаде "Вечерта парите- сутринта столовете. Сутринта парите - вечетра столовете " ( Илф и Петров 12-те стола. Уважаеми Български държавни мъже, моля, не бъдете лековерни! Нищо не приемайте 'ей така на юнашко доверие. Сега доверие и доброта - в бъдеще ядове проблеми и страдание. Те не желаят да сме един народ. Те казват, че са потомци на Александър Велики. Щом така желая така да бъде, но не може цар Самуил да е македонец, просто защото армията му е ослепена от Василий Българоубиец. пак ще повторя БЪЛГАРО убиец. Ако отстъпите пред макетата - тази Българска Армия на Цар Самуил - напразно е била ослепена, напрацно е била осакатена. Няма какво да делим историята. Щома са потомци на Александър Велики, те нямат и не могат ДА ИМАТ ОБЩА ИСТОРИЯ С НАС. КОМПЛЕКСАРИ И ЗЛОБАРИ ! >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Какви препоръки, бе Заев?! Става въпрос за условия, а не за препоръки! Или ги приемате и изпълнявате или гледате ЕС през крив макарон!

Те ни крадат историята ,имат отделна от 45-година

Ако предателите Ж.Желев и П.Стоянов не ги бяха признали за държава никога нямаше да имаме такъв проблем !

Двама селки политици , всеки си "пее" своето и край !!! Със100 разбрани хора , ще се разбереш , с един неразбран - не -той не разбира !!! Другото е цирк , театро !!!

"Комисията е експертна и тя е създадена, за да дефинира нещата." от наша страна имаме историци от Македонска сръбски политичари не историчари....

Смешно е България и Македония да спорят за история написана ОТ СРЪБСКИТЕ И РУСКИТЕ ИСТОРИЦИ!!

тук полтическия натиск трябва да се засили .... не може да се говори за отстъпки ? от какво отстъпки и за кого ... тези неща не са македонски,а сръбско шовенистични и в дълбочината си анти български , заради група пенсионирани тарикат номенклатурчци не е нужно да се правят отстъпки

историята не написана от тях а от вековете история,а вие соросите нямате история,понеже сте предатели

история написана ОТ СРЪБСКИТЕ И РУСКИТЕ ИСТОРИЦИ!!

сръбската история не е писана от сърби .... затова горките още не знаят къде са и все влизат в война, ако си забелязал единствента югославка държава не влязла в война е македония

Човека прави каквото може. Нали разбирате, че ако напълно легне на българските шатриотари, още утре ще падне от власт и отново ще дойде поредното сръбско мекере. По-добре Македония в ЕС.

Ако се чудите, кой са тези градове, това са Плиска, Преслав, София-Столици на България. Дристра е Дръстър днешна Силистра и Констанция е днешна Констанца в Румъния. Старият автор Г. Кодин, твърди, че император Константин Велики построил (финансирал изграждането) на тези селища в земите на скитите. Както е известно Малка Скития е днешна Добруджа.

не само, че е смешно, а и забавно за някои

Що е маке, все е юнак !

Не е имало на кой да даваме, когато сме дошли на Балканския полуостров. Започнало се е с Дунавското царство и то е било първото в Европа.

руски и сръбски историци пишат история на България и Македония

В България археолозите постоянно намират монети на македонските царе, но не могат да намерят и една на български хан. Затова посмали малко .

До Ха Ха Хоо И Сливница ли е писана от Руски историци А , тъпи?

За какви отстъпки става дума изобщо-Историята е наука на документите има документи има събития и толкова- Може само една отстъпка и тя е , че сегашните жители на тази територия имат своя история от 1945 година и толкова- И да започват летоброенето си от тази дата- А ние си имаме нашата история и тя включва тяхната територия преди 1945 година- И толкова - Историята е едно политиката друго- Като не искат обща история не искат - Тогава тяханата е от 1945 година- Преди това е било част от Българската държава и който иска да чете ще чете нашата история- Ние не се отказваме от Македония , тя е част от нашата история-Хората там са се борели да си бъдат българи и да част от нашата държава- Те не искат- Ми албанците това и чакат бе приятели ще ви претопят без национална индентичност не го ли разбрахте-Явно не сте го разбрали защото вие нямате история преди 1945 г-

Армията на Цар Самуил наистина е била ослепена и осакатена напразно. За съжаление, не знаем какво ще ни донесе бъдещето, а решенията трябва да взимат днес.