Зоран Заев: Опитът да присвоим чужда история ни скара с почти всички съседи

Македонският премиер е дал обширно интервю пред гръцката телевизия Алфа

Обратно в новината

Коментари - Зоран Заев: Опитът да присвоим чужда история ни скара с почти всички съседи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРАВО, че ПРЪВ се натовари с подвига да признае ИСТИНАТА, но да приеме всички БУНТОВЕ И ПРОКЛЯТИЯ, на македонския народ върху себе си.! ЗАЕВ ПРИЕ ВСИЧКИ ОТРИЦАНИЯ И БУРИ ВЪРХУ СЕБЕ СИ В ИМЕТО НА ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МАКЕДОНЦИТЕ ПРЕД СВЕТА, въпреки, че тяхното СЪЗНАНИЕ Е СЪРБИЗИРАНО И АНТИБЪЛГАРСКО ЧРЕЗ УБИЙСТВА И ЖЕСТОКОСТИ ОТ СЪРБИТЕ В НАЧАЛОТО НА ХХвек. ЧЕСТ МУ ПРАВИ! Все някой трябваше от над век да ги вразуми нашите сърбизирани, изтезавани от сърбите братя-българи, променили идентичността си, народността си, националността си и ..... и жалко за тях, но изневерили на дедите си, на корените си, на историята си, на генома си.... БРАВО НА ЗАЕВ за смелата и рискова, спрямо народа си , постъпка !

извесно и документирано е че на въпроса какъв е, Гоце Делчев отговорил: Аз съм Българин от Македония. Българин е принадлежност кум народ, не само и не винаги принадлежност към държавата България; Македонец е уточнение за живеене в или произход от така наречен географси район, местост, град или държава; както да речем като кажа че съм хасковлия или варненец, не става ясно дали съм българин, турчин или евреин.

БЪЛГАРКА с корени от ОДРИНСКА БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ! НО от баба и дядо знам, че съм БЪЛГАРКА и че имам и МАКЕДОНСКИ КОРЕНИ на ЗИДАРИ-МАКЕДОНСКИ РОДОВЕ ! ЩАСТЛИВА СЪМ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРКА! ЩАСТЛИВА СЪМ, че убивани и гонени от турците 1913 г. моите баба и дядо и целите им села и региони са.....БЯГАЛИ КЪМ РОДИНАТА - РОДНА БЪЛГАРИЯ - бедна и разорена тогава от апетити на Фрдинанд -алчника, напълно наясно, че в роднината им България няма да се погрижат за тях във времето на тези унищожителни и убийствени войни за българския народ, обеднял, овдовял, инвалидизиран, беден.... ГОРДЕЯ СЕ С БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ СИ, ДОШЛИ ТУК ОТ БЕЛОМОРСКА ТАРАКИЯ И ПЛАЧЕЩИ И ЗА МАКЕДОНИЯ ! Участвали и в Илинденско-Преображенското въстание ! ЖАЛКО, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ОТ МАКЕДОНСКОТО БЕЛОМОРИЕ НЕ СЕ, НЕ СЕ,НЕ СЕ НАРИЧАТ БЪЛГАРИ ПО ЗАПОВЕД НА УБИЙСТВЕНИЯ РЕЖИМ НА СЪРБИТЕ, ТОГАВА ! И днес техните поколения се смятат за сърби! Определят народността си с тази на убийците на бабите и дядовците им, живи до днес, чрез снимките им в семейните албуми ! ЖАЛКО ЗА НАШИТЕ БРАТЯ -МАКЕДОНЦИ, наречени, според областта, която населяват! Щото ТРАКИЙЦИТЕ, населяващи още две области на Беломорието като македонците и територия по 2, се наричат ТРАКИЙЦИ БЪЛГАРИ ! ДАНО МИНЕ ВРЕМЕ И СЕ ОСЪЗНАЯТ! И ПРИЗНАЯТ ЗАЕВ ЗА ТЕХНИЯ СПАСИТЕЛ! Въпреки, че Ззаев не е угоден на България !

Сега е времето България да заяви на Македония, че ако искат да влезнат в ЕС и НАТО, единствената възможност България да не им попречи е да признаят българския си произход, българската история, българските артефакти в Македония, българския цар Самуил и Охрид - българската столица на цар Самуил. Никакви комисии не трябва да спорят дали Х е българин или македонец, дали македонския език е диалект на българския или самостоятелен език. Когато им уврат главите и престанат да слушат нашите врагове Сърбия и Русия, когато признаят, че са българи, тогава ще им отворим пътя към Европа. Същото се отнася и за Сърбия, която вече 100 години е окупирала западна България, докато не ни я върне, никаква Европа и НАТО. Ние имаме силни козове, но политиците ни са п.тки.

Ще видиш, че ще изтече мръсна вода, и ще останеш чист българин!

Да не би някакви зачатъци на здрава мисъл да се събуждат у заешката глава?!

до вчера да са набивали в главата ти че си антички македонец, а днес да си северен македонец, но веднъж като се случи, после свикваш......!

30-тина години...

Както винаги Ганьо е компетентен по футбола, колите и...Македонският въпрос. Защо никой не се замисля, защо макетата не искат да се определят като българи.Причините са много: -сръбската пропаганда вече над 100 години работи по въпроса + 115 000 смесени брака със сърби -защо им е сближаване с по-бедна и циганизарана от тяхната страна/там и пенсиите са по- високи/ -тъпотата на нашите управници, неадекватните им дейсвия и националното предателство на Георги Димитров/Гошо Тарабата/ -постоянно раздухвания спомен за зверствата на окупационните/а не освободителни/ ни воиски по времето на ВСВ и особено клането във Ваташа където избиваме 12 невинни деца и младежи. - и т.н и т.н. Така че помислете преди да драскате по форумите!

Според соросоидната логика, българинът МОЖЕ да е компетентен по маловажни въпроси,например по порното, фолка,футбола и пр. но НЕ МОЖЕ да е компетентен по другите! Това е крайно удобно само и единствено за управляващата измет! И нямам предвид само българската, а изобщо!

Е, добър ден!

Заев трябваше да си присвоите цяла България, Боко нищо нямаше да каже...

Ей най-накрая да си признаят!!!

Защо македонците нямат успех в шаха? Никой не играе с тях, защото крадат царе.

Ех луно, луно земьо македонска и за тебе луно кръв ке се лее

Зоране, разкажи какво правеха навремето в Америка с македонските индианци.

Групичка за история да се разпусне и пълна блокада на комунистическото недоразумение до тяхното разпадане.

И какво, ще им простим, ще ги подкрепим зда НАТО и ЕС, а те като влязат, пак ще ни забият нож в гърба. Сто процента.

О, неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език?

Пълен блокаж, както Гърция правеше. Те разбират само от това. Техния преиздент си го каза, че говорят лъжи, само за да се харесат и да не ги блокират.

Чак не повярвах, като четох, та повторих четмото. Хем ми се иска да му вярвам, че говори каквото мисли, хем някак си зная, че това не е така. Македонската глава увира бавно /ако въобще увира/ за всичко свързано с близкото или по-далечно минало. ..... Не, не му вярвам, защото зная рецептата как увира македонска глава, а именно: Слага се главата в тенджера под налягане и се затиска с два камъка. Вари се на силен огън докато омекнат камъните, и после още 3 часа.

Тази рецепта е за шопската. Но пък кой знае... Шопската салата в Македония има друго име, може и с главата да е така.

ДИР- а защо преразказвате по чужд разказ - не можете ли да постнете интервюто на Заев за гръцката телевизия, или тогава няма да ви се получи внушението ?

Чета тук коментарите и имам чувството, че изобщо не говорим за важните неща. Например, че нямаме железопътна връзка със Скопие и влаковете трябва да минават през Ниш. Че нямаме свестен път и пътуваме един ден с чакането по границата. Плащаме космически роуминг и такси да се обадим в Струмица, Македония няма митническо споразумение с ЕС, нямаме договор за защита на инвестициите, няма държавен гаранционен фонд за сделки с макетата. И колко български фирми имат бизнес там, колко техни тук. Къде са стипендиите за техни ученици и студенти в нашите училища и университети. Втовачили сме се в историята и не виждаме, че докато се дърлим за Гоце и Яне изпускаме последните възможности за интеграция. Не можем да се чуем по телефона защото е скъпо, а се чудим, че не ни разбират.

Геро (на български), всичко е важно, всяка запетайка, но те разбирам либерал си душа даваш, за чуждото щастие, не можеш да си легнеш, ако "бежанците" не са нахранени и т.н.

Запетайките са важни, казвате. Съгласен съм. Грамотният човек умее да изразява точно мислите си, ако има такива, разбира се. Вие обаче сте пропуснали две запетайки и една сте поставили на погрешно място. Старанието в изказа и правописа са уважението, което дължим на нашия език. Другарката Събева в първи клас на това ме е учила. И аз се старая. А вие?

НИЕ ЛИ СМЕ ВИНОВНИ, БЕ ? Я, СЕ СЕТИ, БЕ, МАЛОУМНИК ! НАЛИ ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ НА МАКЕДОНЦИТЕ, БЕ, ! Нали ние първи, първи в света ги признахме, бе ! първи им подарихме даже танкове ! Нали те твърдят, че не са българи и гледат там враждебно бг-туристите, бе ! Моите деца са наполовина мкедонци. Свекърите ми са родени в Македония и още като бебета са донесени на ръце от родителите си МАКЕДОНЦИ, БЯГАЩИ КЪМ РОДИНАТА СИ - КЪМ БЪЛГАРИЯ !

PEYTSCH

Защо му е на Заев „да се подмаже на съседите“ ?

Luna0102

На мен ми е през кривият макарон какво казал този. Важното е че Луната е македонска- най-дълго време си я заплюват.

Докога ще коленичим и ще се осираме за сметка на националното ни достойнство? И докога разни смешни наши министри, като тази външната, ще погазват историческия ни авторитет, завоюван от дедите ни за векове? Откъде на къде ще се правят изявления, с които се дава реверанс на т.н. македонци, сърби, турци, румънци и гърци??? Велика България е била на три морета, а сегашната ни територия е едва 1/3 от тогавашната, все за сметка на антибългарски акции и решения на Великите сили. По всички задгранични зони до нас живеят наши сънародници българи..., но от една страна тамги смазват местните чужди народи, а от друга, ние нищо не правим за тяхната съдба и сега, за нещастие, те са българи, но с гръцко, турско, сръбско, т.н. македонско или румънско гражданство... Нямаме достойна външна политика, нямаме достойни политици, нямаме и хъса и енергията на предшествениците ни, които със зъби и нокти са бранили Отечеството. Жалка картина, на безродници, джендъри, Хелзински комитети, зелени лапи, гей дружества, и всякакви сбърканяци...

Велика България е била на три морета, Велика Турция на три континента - било е ... сега сме с 500 лв. заплата...

Днес България нито ена три морета, нито е велика. Всместо да се плюнчите каква е БИЛА вземете и свършете малко работа, че поне децата ви да не бягат от вас. А те освен заради бенотията ВИ бягат и заради ей тези простотии, които пишете! Била е Велика България... сега е най-бедна и изоставена! И то не заради разни тъмни сили, които искат да я оглозгат, а заради ВАС!!! Всички онези, които сте готови и майак си да продадете за 10 лв. Щот българите в България до там стигнахте! България е прекрасна страна, но не случи нито на политици...нито на народ!

абе дайте да спретнем един референдум по "путински". Жалко само, че нямат излаз на море.

Стига слага препинателен знак на края на изречение, което почваш с малка буква бе ...

PEYTSCH

Може да им построим мост...през границата и да им висне високо без продължение ...

"Гражданите обвиниха Заев, че е казал това, за да се "подмаже" на съседите." вИЖТЕ САМО КОЛКО ПОГРЕШЕН Е ТЕХНИЯ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ.

Добрутро, Гергино...

България бе безкрайно толерантна, към всяка, тяхна недобронамерена дума или постъпка, за разлика, от Гърция. Образно казано по-принципно крадеца си има работа с доброто и лошото ченге. Ако смятат да се правят на нещо различно, от дедовците си българи, тяхна воля, но да не им слагат ски на имената те са умирали, като българи без ски във въстания и войни. Най-ме кефи епизода с превземането на г. Кавала. Трябва всеки да знае историята, за едно писмо-пълномощно от българският генерал Ковачев дадено на Яворов, Чернопеев, Вапцаров, Чаков и как завзеха по чудо 50-хилядна Кавала Четиримата македонски войводи започват по време на Балканската война една от най-невероятните операции в българската военна история с клетвата "Ще победим или ще умрем!" и я завършват с пълен успех, без пушка да пукне.

Накрая на един "македонист" му увря в кратуната. С крадена история далече няма да стигнат. До Струмица - и до там. Комшийте им може и да не са професори до един, ама не ядат доматите с колците. Ако се инатят ще си остана северняци още години. На другите не им пука. Който се натиска за ЕС трябва да съблюдава приличие. Иначе ще гледа какво се случва отстрани, докато проумее и се научи.

PEYTSCH

Заев е единичен случай и казаната „право куме в очите истина за скалъпената „съшита с бели конци история“ на областта около Скопие и Охрид няма да промени манталитета на Коминтерна. Напротив. Сега десетилетия са нужни да уврат главите на терсене българите там. Били славяни ? Май са прави. Такива не заслужават да се наричат гордо БЪЛГАРИ. То има и в българия креатури които се страмуват да се наричат хора-европейци, ноооопутинци и ердоганци са един боклук със югозападната област...Срам за оня който легне или клекне на тези...

Така нареченият "македонски народ" е поредното доказателство за проклетията на българския народ - ако ме разбирате какво искам да ви кажа...

Нали никой не си мисли, че го е казал заради България. Казал го е заради Гърция и Сърбия... техните ведни нови/стари приятели...

разбира се, все пак главната и най-ценна открадната историческа фигура е Александър Македонски. А той си е грък.

Ами той е завладял гърците. Па може и грък да е станал.

тогава по времето на Александър гърците са живеели в градове-полиси. Всеки град с околностите му е някои по-малки градчета са били държави. Атина е била самостоятелна държава, Спарта е била и още много други. Александър просто е бил един от многото който ги е обединил Това по никакъв начин не го свързва с днешните жители на Скопие.

усещаш ли каква глупост си казал?

Ха ха ха! Ужас! Удивен съм - да се смея ли или да плача! Тоя съвсем съзнателно се е хванал да е..е мама..а на своята държава и народ! А аз си мислех че нашия диктатор БУДА Борисов, И. Костов и Съсела СтаниШеф са най-сервилните индивиди на света! Заев го бие по всички правила! Този е склонен утре ще каже, че няма никаква Северна Македония!

Кво ти пука кво прави с държавата бе бастун, нали си признаха че крадът история и водят анти-български кампании. Нали почнаха да го променят това. Това е хубаво за всеки истински българин и падение за всяка русофилска курва която я е яд, че македония поема по про-Български а не про-Сръбски път както беше преди 10 години. И да, такава държава 60% Българи 40% Албанци НЕ ТРЯБВА ДА СЪЩЕСТВУВА, и да го каже Заев прав ще е.

Абе тъпан, не ме интересува какво е признал тоя! Утре следващия след него вероятно ще го отрече! По интересното е че същия е готов когато някой му каже нещо, тоя като кон с капаци да го свърши! Този е абсолютен наемен самоубиец! Надявам се комунистическите педерасти който счита че една държава не трябва да съществува да стават все по-малко в България. Утре рапона Ердоган може да ни нападне и.... да ни окопира! Сигурно пак такива глупости ще приказваш!

тебе може не само да те ОКОПИРАТ, ами дори и да те копират. Обидите показват немощ, а не истина, ИСТИНКО - въх!

Е ти пък, дай да си затваря очите за ИСТИНАТА?? Бъркаш патриотизъм с тъпизъм май май..

Тук не става въпрос за истината, която между впрочем е предполагам някъде по средата - нали за това е създадена тази съвместна комисия. Тук става въпрос че това лице Заев е абсолютен продажник! Не ме интересува и не ми пука кого продава тоя - нацията си, държавата си, територията й, националността си.... не ме интересува! Ужасен съм, че тоя съвсем целенасочено е готов да продаде всекиго! Това са най лошите хора! Радвам се че не е българин!

По тази сервилност ще го познаеш, че е от нашите. Рода бе!

Може да не харесвам тая мафиотска структура, наречена ГЕРБ, но е факт че умеят да защитават националните интереси. Съпоставете ги с комунистите които признаха Гоце за Македонец през 60-те и тръгнаха да македонизират Благоевградско и да го правят "Клтурна автономия" за да го дават на Юголавия, както СССР им беше заръчал... То е ясно кой го е грижа за България!

на нас проблемът ни е че не сме единни като гърци и сръби кога е въпрос за национални интереси БСП ако им наредят от Останкино ще ни продадат и на Ердоган за единият спукан ибрик само и само да се подмажат на Путашкия

Такава партия като БСП я гласуват само тия бавно-развиащи руски курви, без липса на каквото и да е себе уважение. Спомняме си и техния Виднов до къде ни докара. Що? Щото идиотите се довериха на Русия както през 1913 и накрая българските жени ходиха да стават проститутки в Сърбия. ТОВА Е РУСОФИЛИЯТА В БЪЛГАРИЯ. Една анти-Българска кампания и падение на народа. За съжаление има много такива курви в държавата които са готови да повторят ония времена, дали от простотия, дали от липса на себеуважение, но са готови. Не е реално БСП да продължава да е в парламента, трябваше още 97ма да се разпадне и никой да не ги гласува, това е сигурно.

Ама ти сериозно ли го казваш това?!?!?!

Малиии, на македончинята им се урна идентитетот. Ууууу, предавник!

е пример за толерастност и покорство пред светлите евроатлантически ценности, които ще осигурят интеграцията на Македония в НАТО и ЕС до пълното й изчезване, както става с България.

"О неразумний и уроде! Поради что се срамите да се наричате болгари?'

Ха сега ми кажете руснак да е казал нещо подобно за България!

Мястото на Македония е в Европа и НАТО ,а не във североазиятска Нигерия

Македонецът на български ти казва, че не е българин, а бесарабският българин на руски казва, че е българин.

естествено че ще ти каже че не е българин Ми че то комунистите на Гошо Тарабата ходеха посред нощите у нас си тука в България по къщите на българите в Пиринско да ги карат да се пишат за макета

прай сметка кво са правили с българите в Македония от другата страна наще братя сръбе

от другата страна србете са били добрия милиционер, при нас е бил лошия милиционер, така са се разбрали Бкп-тата с интернационала

Стига с тези глупости. Оправете пътните връзки и комуникации между РСМ и България. Никой не предлага да се направи нещо, което е от полза и за двете страни . Колкото до историята, то тя се пише от победителите. И в политиката и във футбола сме гола вода, така че историята ще ни я пишат, а ние само ще мечтаем и ще си въобразяваме величие.

Македония от над сто години ни е българска територия,нито сръбска,нито гръцка.Тези чугунени глави македонците,да им влее малко акъл някой,да си покажат тяхна историа от 1944 год.насам,ама не опорочена сърбоманска и да вървят напред.Според мен въобще не е необходимо да се влива Македония в България при определени обстоятелства.Да си правят там държава набедените македонци със съвсем новата си история и да се държат като нормален съсед,народ и държава.И последно,при преброяване ,албанците и българите са май повече от "македонците".

Да се наричат както искат! В крайна сметка "насила българин не се става"! Но да не ни пипат историята и ние да си я браним здраво!

Докато бяха Сръбско-Руски ибрикчии макетата се пънаха на нашата и гръцката история. Гладът ги разубеди! Само ЕС и Германия им е майката! Браво за признанието! Да живее България и славната ни история! Да живее и ЕС и Германия че направиха много по въпроса да ги вкараме в ред макетата!

Германия направи много по-вече за българската история с действията си, от колкото Путин развали. След като Немците ни се опънаха за Гоце, Германия отказа да започне преговори за ЕС с макетата през юни. А Путин българомразеца като беше при бившия македонски президент миналата година му каза, че славянската писменност била създадева в македонските земи! ПУТИНЧО ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ НИКОГА НЕ Е БИЛ В МАКЕДОНКСКИТЕ ЗЕМИ!

След като макетата ни се опънаха за Гоце*

Той Путьо много добре знае къде е Велики Преслав. Нали техния княз Святослав го опожари и предаде на Византия през 973 г.?

Ке дойде мачка за погачка ...

Единственият в тая измислена и създадена от комунярите държава, който има нормално, правилно и адекватно мислене. За съжаление останалите му съграждани са още на ниво примати след 70 години масирана росняшко-сръбо-комуняшка пропаганда.

Заев е креатура на Сорос. Това, че ще се опита да ерозира македонската история изобщо не значи, че ще се опита да утвърди истината в интерес на българската история. Ще работи еднакво по дискредитирането и на двете. Който е враг на Македония не е приятел на България. Който е враг на България не е приятел на Македония. Просто е соросоид.

Шило

Тяхната история трябва да започва със следното: "И призна Желю Желев- президент български, нашата македонска държава...."

бате, един народ може да живее в две държави- както бяха ГДР и ФРГ или Северна и Южна Корея А е имало случай да живее и в повече от 2 държави- както германците преди Бисмарк

Шило

Възможно е. Но ние първи признахме съществуването на тази държава. Ще се съгласиш, предполагам, че Македония в този и вид не е имало никога.

Време беше да разберете че сте българи след толкова години.

хем славянски!

Я, един нормален човек!