Зоран Заев очаква новото правителство на България да пусне Северна Македония в Европейския съюз

"Ако не успеем, желая късмет на Албания по пътя към ЕС", казва премиерът в интервю за "Дойче веле"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя дали си пие хапчетата редовно? ЕС през крив макарон за Македония

Виждам, че Зайко е пожелал късмет на Албания по пътя и към Европа. Браво, Зайико! На там вървят нещата

Новото правителство очаква есета в графата малцинства да има българи, а не татари, бугари, фашити и окупатори.

KО? Не!

Kenn1111

Че историята ни е пълна с предатели за съжаление е факт но точно на тема лъжите в северна Македония не ми се вярва някой да ги приеме.Те да вземат да свикнат че или ще говорят истината или ще си седят където са.

Биографията на Христо Иванов- Бойкикев! Баща му Любомир Иванов е строителен инженер, член е на Българската комунистическа партия (БКП). Майка му Мария Бойкикева е родена през 1932 година в Москва в семейството на Недялко Бойкикев. Недялко Бойкикев е осъден в България заради организиране на изложбата „Белият терор в България“, Емигрира в Германия. След идването на власт на нацизма заминава като политически емигрант в Москва. Журналист, член на КПСС. Майката на Мария, Светлана Бойкикева е военен лекар, офицер от медицинската служба през Великата отечествена война, има бойни награди. След Деветосептемврийския преврат семейството се завръща в България през април 1945. Майката работи във Военна болница в София като лекар с чин полковник, професор по физиотерапия. Мария Бойкикева учи в училището към съветското посолство. От 1966 г. е член на БКП. Когато БКП се преименува през април 1990 г., Мария Бойкикева остава член на БСП. Христо Иванов нито ден трудов стаж! Нито ден, прекаран в органите на българската съдебна система. Не е влязъл в нито едно съдебно заседание. Не е водил нито едно дело. Не е предоставил нито една юридическа защита. Няма нито един издаден труд или монография в областта на правото. През 2002 година, вероятно формално, Христо Иванов е вписан в адвокатската колегия, но не плаща членски внос, заради което естествено е изключен. Освен че е лишен от адвокатски права, той е наказван многократно от адвокатската колегия, заради дисциплинарни нарушения. Накрая адвокатската гилдия го „анатемосва“ и му отнема правото да бъде избиран в нейните органи с мотива, че не спазва вътрешните ѝ правила. Когато тръгва към властта, Христо Иванов скрива този факт от биографията си. Както майка му е искала да скрие факта за картончето, издаващо принадлежността на сестра му към органите на Държавна сигурност. И гръмва първият скандал около личността му. Той се опитва бързо да го замаже. Но нарушението си остава. И то точно от човек, който трябва да е абсолютно изряден

Само Бойкикев може да извърши това предателство.

Предлагам да се прекръстите на Мъкадония, езика ви ще е Мъкадонски, а цялата ви история, ще се събира само в една дума - Мъка ! Аз бих ви пуснал при тези условия в ЕС. Не че там ще ви е по-добре....пак ще носите същите глави, със същите умове в тях. Мъкаааа ....

Христо Иванов и ДПС обещаха да ги пуснат.

Кога?

колко му е?! като гледаме какви предетели се намъкнаха в него. Разни сръбски чалгари, магистрални тутурутки и протестъри които не си знаят историята... може да преименуват България на По-северна Македония.

Тази мръсна еничарска твар твърдеше, че разделяне на Албания от РСМ е невъзможно. Явно обаче, точно това ще се случи. Сега е сюблименният момент "македонизма" в най- антибългарската му форма да бъде смачкан. Дано новите управляващи да не са меки китки.

Чул е, че в България има такъв иддиот и опитва да мине номера му.

Вчера ми звъня един приятел от РСМакедония да ме пита: Документите за космонавти пак Каракачанов ли ще ги приема?

Който ви пусне е политически труп.

Защо труп? Бойкикев си е много добре.

Мекетата като дойдат в Бг да учат са с голямо самочувствие първоначално. После им свиваме сърмичките и до 2-3 години осъзнават за какво става въпрос. Но първоначално са кибритлий, карат се за всичко, спорят пламенно и тн. Твърдят че просто така са ги учили нещата...

Ние не бихме могли да допуснем държава в ЕС, която има исторически, малцинствени и териториални претенции към България! За това и ние ще поздравим Албания за самостоятелния път към ЕС.

Много е просто, Македония трябва да признае историческите факти, че са били част от българската история до 1944 г. Да признаят, че езикът им е диалект на българския и е кодифициран като самостоятелен пак тогава. Не разбирам защо се срамуват от тези доказани от световната наука факти. Да,тогава устоите на македонизма ще рухнат, но именно това ще бъде катарзиса, който ще преминат. Не може да се влиза в семейството на европейските народи с лъжи, измами и заблуди. От само себе си се разбира, че трябва да променят учебниците си, да премахнат езика на омразата, да зачитат правата на 120 000 техни сънародници с изявени българско самосъзнание и български документи. Просто е, лесно е. Но няма да го направят , защото ги тресе нацисткия македонизм и сърбоманията. Тогава да се сърдят на себе си. Няма да видят ЕС. Надявам се България никога да не отстъпи от тези основни принципи. Защото иначе губим историята си, губим страната си. Няма място за отстъпление!

Ако това стане, дрес кода на управленците ще се казва “кетчуп с яйчена глазура”

Влизайте ама после да не ревете,че сме ви пуснали.

Ами ако и те са продажници като фалшивия шкембе войвода...

ще видите ЕС само на снимка! Спрете се и се откажете от отколешната мечта на някои политици и пишман славянофили за Балканска федерация, в която Македония се простира от Пирин Шар планина и от Сърбия и Косово до Епир, Егея и Кавала, което е и скритият замисъл на цялата ви политика за македонски език и идентичност! Впрочем , преди време ни показваше среден пръст, та сега вземи и си го заври там където те сърби най-много от "благословиите" които получаваш от наша, българска, страна и добре запомни че това що го задник осере, ръката с вода и сапун го пере, ама това що го устата осере, него нищо не го пере, а лично ти и правителството ти точно това правите - така осирате с думите си всичко, че завинаги ще си остане осрано и никой няма да пожелае да ви пере мръсотиите, камо ли да ги търпи!

Явно поставените 15 плюса на зададения от мен въпрос, че не можем да коментираме договор, текста на който не можем да намерим показва, че въпросът ми е уместен и логичен! Явно хората са съгласни с мен, че можем да коментираме едва когато имаме доказателства. Същото важи и за митичните македонски учебници, в които пишело че ние българите сме "татари" и прочие. Аз говоря само неща за които имам доказателства! Например, ще ви кажа че навремето гледах сръбска телевизия още по времето на Тито, преди да се разпадне Югославия. Тогава излъчваха документален филм за войните между България и Сърбия. И видях антибългарската пропаганда, когато говорителят във филма разказа за някакъв страшен български генерал, който се хвалел че обичал за закуска да пие кръв от прясно заклани сръбски деца! Това го видях с очите си! Тогава имаше и реакция, протестна нота от българското външно министерство и тя беше обявена по националната ни телевизия. Така че пак - нека видим договора, нека видим учебниците, пък ще коментираме.

Надуването от страна на болнавото правителство ще е пълно и всеотдайно. Вече се вижда с еврото и с плана за развитие. Германкя ще използва Македония да ни смачка окончателно ако влезе в ЕО.

е пряка функция от тяхното спазване на Договора за добросъседство, подписан от тях! Не го ли разбраха вече?! Не спазваш договора точка по точка = не влизаш в ЕС, ама никак!

Купувай си скафандър!

Ще пуснат Македония А безказармениците щели да ги линчуват? Ега ти и страхливите педали телефонисти ..... Бг е без суверинитет и капитализма,прекръстен на демокрация я закопа оконпателно

Зайко Байко, ти какво свърши от точките по " конспекта" , че искаш да взмеш изпита? Както казвах преди- Албания ще тръгне и малцинството в РСМ ще се отдели - е тогава велика мАкедония ще разбере кой крив,кой прав ! И най-вече кой е "ов/а " преди 1944 и кой "ски " след!!! Желая успех на Албания - И АЗ!

По - скоро ще пуснем Русия в ЕС отколкото СРМ.

Бе турски роб шибан

През крив макарон ще видите Европа Заев!

Правителството което ви пусне в ЕС ще бъде линчувано в България!

PEYTSCH

Не може да минете през червените линии, Заев ! Не говорите Български. Крадете чуждо щото не сте наши. Ядец! Горете български знамена, пращаме ви кибрит !

И ваксини също, с любезното съдействие на Бочко.

Ако това правителство се опита да пусне вражеската държава Македония в ЕС, без тя да изпълни условията, която: 1. Финансира сепаратистката организация ОМО "Илинден"; 2. Със чието съдействие България е осъдена над 40 пъти; 3. Която краде брутално българската история ; 4. Учи народа и децата си в омраза към България и българите; 4. Чиито граждани, институции и медии наричат българите татари, цигани, чергари, црнци, а българките били стрували "две црвени"; 5. Използва своите фалшификации в историята, за да формулира нагли малцинствени и териториални претенции към България. Тогава това правителство заслужава да бъде пребито с камъни!

Абсолютно точно!

Що бе, Заев, нали ходи да се целИваш с Бочко, когато той плюеше България пред теб? Сега какво искаш от новото правителство, искай си от тиквения си аркадаш.

Сравнете договора на Гърция с РСМ и нашия договор.... За какво е нужен този ,както точно го нарича един колега...Антибългарски договор ? След като имаме договор защо Бг пише отделно до ЕК, ? Преди много време еврокомисарят на Германия каза: След като имате тези проблеми,защо не ги включихте в договора и защо го подписахте без да сте ги включили в договора Неслучайно русофобската полит класа води до 1944 г. 4 войни и ги губи заедно с 42% територии и над половин милион убити мъже

Покажи ми договора! Аз не можах да го намеря, следователно не съм го чел, не съм запознат с него! Ти можеш да твърдиш, че в него пише как с Македония заедно ще се защитаваме от нашествие на марсианци, нали? И аз следва да ти повярвам ли? Покажи го, покажи договора, дай ми линк да го намеря?!

Има го в Уикипедия.

До: "Умник" Не ми върши работа! Има линк към българското министерство на външните работи, но не работи: Излиза надпис "Page not found". Айде като си толкоз умен, намери ми работещ линк и го публикувай, сигурен съм че ще бъде интересен и за всички останали български патриоти! В Уикипедия на български език е написано само съдържанието на договора, не и текста! На червейчета не кълва, трябва ми нещо по-примамливо!

Точно Славчо ще ви пусне нанайси.

Навремето помня, при Тодор Живков т.нар. "възродителен процес". Помня и изселването на българските турци, от които бай Тошо така и не направи етнически българи. Помня, че това беше най-голямото преселение на хора в България от края на Втората Световна Война! Помня и официалната реакция на комунистическата власт. Помня и срамния и позорен митинг, организиран пак от БКП, на които се стекоха стотици хиляди подведени и заблудени българи, които скандираха гневни думи срещу Турция пред турското посолство, га че Турция ни е виновна че ние искаме в България да няма никакви турци. Сега изпитвам дежа вю. Същите позорни, срамни твърдения срещу нашите съседи от Северна Македония се скандират, този път в медийното пространство и интернет. Не съм чел договора за добросъседство, признавам си. Но признайте си и вие - колко от вас са го чели? Ако сте го чели, публикувайте линк, връзка към сайт на който можем да го намерим и ние, защото аз не можах да го намеря! И друго - покажете македонските учебници по история, да ги видим. Защото само се говори "вътре в тях пишело че българите са татари", добре ама така ли е наистина? Народът масово като овце вика "Бееее!" всеки път когато чуе някой да вие като вълк! Дори да пише нещо, това е работа на историците. За езика няма какво да спорим. Всеки има право да говори на какъвто си иска език, ако ще и патагонски да го кръсти. За историята повтарям - не е работа политик да дава съвети какво да пише в учебника по история. Нали затова се сформират различни комисии? И последно, след като повече от половин век в съседната ни държава се е насаждала омраза към България мислите ли че за един ден всичко ще се обърне? Младите хора там са приятелски настроени към нас. Но това не значи че всички ни обичат. Трябва да мине време това да се промени, а недопускането на тази държава в ЕС представлява заплаха за целия евросъюз. Още 50 години ако чакат и Путин ще им прати там от неговите "зелени човечета"!

Никакъв българин не си ти! Възродителният процес и аз го помня - грешка или не - историята ще покаже, факт е че нещо трябваше да се направи, а и това си беше една задколисна договорка с Турция…Хора имаше се пишеха турци, за да минат отвъд! Но измислената Северна Македония е коренно различно нещо. И няма кой да ти дава линкове - информация бол в интернет! Достатъчно само да напишеш Кирил И Методи и да видиш какво пише в македонското уики, за да ти закипи кръвта ако си наистина Българин!!!

Добре, разкри ме! Не съм българин, германец съм! Как позна?

Като за начало пишеш българин с малка буква…Никой горд Българин не би го направил! Разбра ли сега германецо, що толкова минуси имаш???

Тия фиромски номера ги знаем.

Зайо забрави.

Да защитава исконността си, историята и всичко българско!

Когато Заев даде интервю, в което разказва докъде е стигнала промяната в учебниците, че скоро завършват тяхната част от Коридор 8, че има серии от публикации, в които се разкриват лъжите на македонизма, тогава може и да започнем да се замисляме. А той дава интервюта, в които отново празни приказки! Ами няма преговори тогава.

Аз предлагам ако новото правителство пусне СМ в ЕС без да е спазила и да спазва договора за добро съседство от 2017. Да организираме гражданско неподчинение и протести до пълното отстраняване на правителството от политическият живот. Поради явната причина че правителството не може да отстоява държавните интереси на България.

Което и да е правителство - само да пипне СЕВЕРНОМАКЕДОНЦИТЕ ще хвърчи през вратата с двеста! Тая паплач трябва да си седи където и е мястото - в калта!

Заев, стига си говорил, изпълнене поне една точка от исканията на България. А точките са поне 10. Ще си почакаш. Аз съм ЗА разделянето на Албания и Македония, за да е ясно, че България не спира процеса на разширявне. Просто има една измислена държава, която живее в измислен свят!

Вместо да чака да си свърши работата. Ама ако я свърши сърбите и сърбоманите ще му скъсат топките. Верно не му е лесно, топките му са между тухлите, които всеки момент ще кажат - Тряс !!! Иначе като го гледаш на фотото - физиономия на отявлен лъжец. Предишните му "колеги" по не им личеше лъжата на физиономиите. Този са си го избрали по каталог - много точно.

първо да се преброят.. да не се окаже, че вместо Албания и Македония са две Албании.. :)

Бг няма никакъв суверинитет /1. Договорът е антибългарски /2

Заев заявил пред Дойче веле... и спрях да чета, а исках!! Исках да разбера какво са направили по договорките, че разчитат да им дадем път. Направили ли са нещо изобщо или просто имат голямото желание? Но Дойче веле са пределно ясни, статията ще да е била безсмислена за трезвомислещия човек, но в същото време зомбираща за неподготвения читател.

да разделят Албания от Македония за да могат албанците да започнат преговори. Към момента те незаслужено чакат, понеже са изпълнили критериите. Македония трябва да даде гаранции (ама не устни) на България, че не претендира за българска история. Не може за исторически личности като Гоце Делчев или цар Самуил да спорят, че са македонци, при положение, че има документи, в които самите те са се определяли като българи. Щом твърдят нещо нека го докажат - няма ли доказателства това си остава просто едно твърдение.. доказателствата са изцяло на наша страна! България вече направи огромен компромис като допусна да се говори за обща история, при положение, че можеше като гърците да тропнем по масата и да говорим за българска история, част от която са и те. И най-ми е интересно как от една страна уж сме били татари и н'ам к'ви си пък от друга се кичат с наши исторически личности, царе и прочие.. Да си вземат сръбските царе за техни, ако искат.. или албанските, че е по-актуално демографски в момента..

Никакъв проблем г-н Заев. Изпълнявате критериите и сте готови европейци.

Зоране, правителството няма значение. Докато се правите на путки няма ЕС.