Убитият ягуар Алонсо отива в музей

Ягуарът Алонсо, който избяга от Ловешкия зоопарк и бе застрелян в неделя, ще бъде препариран и показван като експонат в природонаучния музей в с. Черни Осъм.

Обратно в новината

Коментари - Убитият ягуар Алонсо отива в музей | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

педали те им са убили тъкова красиво животно дано ите умрат проклети да са

бати курвите са тея които са го убили тъкова красиво животно дано ите умрат проклети да са

понеже на скапаните държавници макарите им са резнати и някакъв комплексар с чифте на рамо се мисли за войвода и освобождава раята,от злият звяр....ха сега да видим дали съм прав,и кой ще лежи по гръп в затвора......аз мисля че и това ще се размине като всичко друго!!!

и това беше!вкараха едно животинче в политиката, изкараха го,и всичко свърши! всяко чудо за три часа. егати народа, егати държавата! но какво да се очаква от хора които не си знаят историята? с голяма болка ще кажа че, сме дупедавци и безмозъчни!

празника на божествения Ягуар той е имал характер на маскарадни игри, неотменна част от него са били танците и виковете, наподобяващи гръмотевица обредното им предназначение е да предизвикат гръмотевица, т. е. да подбудят към действие облаците и да получат като божествен дар дъжд. В изображенията на бога на дъжда също присъстват черти на ягуар той се възприема или като самостоятелно божество, или като митологична ипостаса на главното божество.

а в "град" ловеч знаят ли че ягуара е тотемното животно на тлалок бога на дъжда и гърма?

Ягуарите са жестоки животни, казват им тихите нощни убийци , каза още Иван Иванов. Некомпетентни тъпаци. едно коте немогат да хванат. сигурно са наддавали кой да го отстреля.

Гръмнали са го, защото от 100 души авджии, само един е бил с пушка за упояване ... Как пък 10 мин. действа... кого заблуждавате... един снайперист е можело да го осакати докато го хванат.... Да не говорим, че има пушки, които изстелват мрежа... Не са били подготвени, пък е и нямало тоя австралиеца да им покаже как се прави...

Абе приятелю, нали не мислиш че в Ловеч всеки авджия има снайпер със стрелички? Все пак сме в Бг, а не с екип на NG или Animal planet

Пак добре, че за българската действителност са го застреляли в пределите на зоопарка, че тръгне ли да се разхожда...

Хубаво би било до ягуарът да препарирате и служителят, който го е изпуснал, в някаква ежедневна за идиот поза.

и бг нали е много на пред с умствения заряд той стреля.убива.на друго не сме способни ние бг,само да разрушаваме,унищожаваме,убиваме.добре че намаляваме и нацията изчезва.така или иначе за нищо не ставаме.

Да! Добре че намаляваме, че с тази граматика, за никъде не сме... Обожавам твоето изказване! Предполагам, че мислиш по същия начин, по който и пишеш - дефектно.

Вие нали разсъждавате ефектно, Европа е в 21 век а България е в 15. Всички напред само българина назад!!!!

..."Убитият Алонсо...ОТИВА в музей..." ...До сега си мислех,че "убитите",респ....мъртвите вече,като вссяко нещо без жизнени и двигателни функции,ги ..."носят","пренасят" нещо такова с такъв корен...само мъртвите превъплатени в духове могат да "ходят","явяват","появяват" и.н. във някои болни фантазии.... ...А колкото за "МУЗЕЯ" Е ПО ТОЧНО ДА СЕ ИЗПИШЕ..."МАВЗОЛЕЯ"...

То и пакарда на Гошо Тарабата за малко да "отиде" в музей, ама не успя. И той, като един същински неодушевен предмет, или ако щеш - един своеобразен алонсо, до никъде не "стигна"

Абсолютно безхаберие.Избягал - добре.Ми вземете се организирайте,малко повече дисциплина и ред и всичко щеше да е мирно и тихо.То с олово всеки може.Стрелци - бабаити. и на всичко отгоре да гръмнат един стотина килограмов котарак.Ми той е свикнал с човешко присъствие и ако са опитали без излишна гюрултия да отцепят района за любопитни и да пуснат екип с упойката.Малко трябва ,ама навреме.Сега като убиха котарака ще изпишем километри гневни писаници ама няма да му върнем живота.

link е сайтът и от там отивате в петиции!

Някои хора и 100 години няма да разберат,че в дира линкове не излизат! :)

За пръв път коментирам и нямах идея. Ако знаеш дали има вариант да напиша по някакъв начин къде е петицията?

https://link Хора, подпишете се в петицията! Нека не останем безучастни!

Малка случка миналата год. в Германия.Избяга една пума от зоогартена.Търсиха е една седмица,2 хеликоптера и около 300 души.Хванаха е и пак обратно.Но в държава,като Бг.Българин да се наричам първа радост е за мене.

e

С две думи сте абсолютни некадърници! И пазачите и "ловците" ! Защо беше нужно да бъде убито това животно ? Тия с упойката ходи ги разправяй на баба ми! Виждал съм, как свалят СЛОН с упойка за по-малко от минута! Некадърници! Уволнявай наред! Да не говорим, че в нормална държава за убийството на това животно нямаше да се разминете с няколко гневни коментара в интернет!

Браво на ловеца, да принципно упойването е желателно, обаче няма толкоз екипи и такива пушки, да речем 100 бройки, периметъра на търсене е огромен и всеки час нараства, един момент може да му се загубят следите и да направи доста поразии, да речем да ловува туристи. Колкото до тези Сорос НПО-та, природозащитници и разни други содоми, нека да си говорят, човешкия живот е много по-ценен от всяко животно. В крайна сметка хората ги развъждат по зоопарковете, ще докарат нов ягуар.

То щото Ловеч е една видна туристическа дестинация.

За седмица може да стигне до всяка точка в България, прочети някоя книга после говори. Ето малко текст от Уикипедия: 'Ягуарът е сред животните, които годишно убиват най-много хора в Южна Америка'

то излиза че, Алонсо е имал повече мозък от теб...ако те намеря ще те отст.....м!а ,ще те намеря..... и ще....

деер

През 2014г българин звучи гордо!!

Кажете името на убиеца ?

Денко Николов от Ловеч - от 37 години е горд убиец на глигани, сърни, благородни елени, а вече и на ягуар.

Новината си е новина... Обаче е недопустимо да се правят ПРАВОПИСНИ И СТИЛИСТИЧНИ грешки в една такава медия като dir.bg Сменете редактора,ако въобще има такъв!!! " Междувременно въоръжени полицаи отцепили района около градината, дойдоха ловци с инструкция да приложат крайна мярка..." - смесването на времена е присъщо за малките ученици,не е сериозно подобно изречение да съществува в официална медия!

какви малки деца, всички в сф по телевизии, радиа и т.н. са деца на бивши дс, връзкари и т.н. малоумна паплач. какво да очакваш от такива- мисъл ли?

Във всяка една европейска страна си имат професионалисти които идват и упояват животното и го залавят,хората слонове хващат и ги упояват и ги превозват на далечни разстояния а тук явно ги е хванало много шубето и затова са го застреляли ягуара.Като не могат да го хванат жив,защо изобщо са се хванали да го търсят,явно за да го убият,и довечера на ракийка да се хвали как е застрелял Ягуара.

От точната стрелба, от упойката, която ще се приложи. Да не забравяме, че животното се е подложило на натоварване, адреналинът му е се е покачил, понеже се намира в друга обстановка, а не в клетка. То е било на открито на свобода. ..... БУЛШИТС

пълни нещастници са тези коита са застреляли бедното животно, но всичко лошо на този свят се връща просто има възмездие което застига рано или късно злодеите, които ще си получат заслуженото!

Да!, ама НЕ! Точно заради такива като теб дето се надяват на божията воля да накаже крадците и некадърниците вместу самите ние, затова сме на това дередже...

По белите страни щяха просто да затворят този измислен зоопарк, а останалите животни да преместят. Причина- не покрива необхидимите изисквания на инспекторите. Щеше да има и последици с наказателна отговорност за директора. Но "тука е така".

Да е измислен, да е измислен, колко да е измислен тоя зоопарк? Изобщо имаш ли идея? Че е за затваряне в случая си е така, ама си се струва, че точно ти говориш на едро просто.

Иван Иванов - един от най-големите тъпанари и срам за ветеринарната професия.

Ако това беше се случило в друга заподноевропейска държава,какво ли щеше да последва ?

В Дания сигурно медал щяха да му дадат, там ги убиват за удоволствие екзотичните животни.

там само жирафи колят.

Хора замислете се? Останали са не повече от 5000 ягуара, които живея свободно на планетата Земя и има около 8 000 000 000 хора! Животът на кое същество е по-ценен? Разбира се на това което е пред изчезване! Трябваше да се направят всякакви опити животното да бъде заловено живо!

Аман от природозащитници... Ако майка ти или друг твой роднина живееше в близост до парка, чиято ограда съм сигурна има тук-там дупки, дали щеше така разпалено да защитаваш този изчезващ вид? Ягуарът е убиец.Да съгласна съм,че не е правилно това да го убият,, но по добре така отколкото после да коментираме изядени от него хора.

Леле колко си първична...защо си мислиш, че ягуарът задължително ще изяде някой само защото е хищно животно..животните са по умни от хората и за разлика от тях нападат само когато са предизвикани или гладни.Това и хората от племената в третия свят го знаят, но българските невежи решиха, че им е по лесно да убият отколкото да се потрудят...отвратена съм от цялата случка и най вече от мнението на тези,които поддържат убийството на бедното животно...българщината надмина себе си този път..

Леле колко си първична...защо си мислиш, че ягуарът задължително ще изяде някой само защото е хищно животно..животните са по умни от хората и за разлика от тях нападат само когато са предизвикани или гладни.Това и хората от племената в третия свят го знаят, но българските невежи решиха, че им е по лесно да убият отколкото да се потрудят...отвратена съм от цялата случка и най вече от мнението на тези,които поддържат убийството на бедното животно...българщината надмина себе си този път..

Ягуара е питомен, роден и отгледан в плен.Той не е научен да ловува, чака да му подадат храна.Може би щеше да нападне затворени кокошки, но не и хора.

"всеки затворник иска да избяга" : жaна дарк

Шайка некадърници! Африканските ви колеги упояват голям, бял носорог за има-няма 2-3 минути.

гледам това прекрасно животинче на снимката, но не само прекрасно, но и щастливо, защото ще живее в унгария, а не в българия. а вчера, беше като христоматиен пример за немарата, безхаберието и некадърността по всички възможни места у нас-довело до ужасните беди на хилядите хора в мизия и наоколо, но и нелепата ужасна смърт на гепарда алонсо, имал нещастието да бъде даден за отглеждане тук. ужасно и много, много тъжно-и за хората и за животните.

Ягуар, не гепард. Иначе сте напълно права.

хайде сега това говедо дето "забравило" клетката отворена да го показват него като експонат за човешката простотия.................

Нещастници! Особено Казанчиев, шегувал се бил! Тъпак!!!! Най-лесно се стреля по беззащитни животни и то на 2 метра от клетката. И нямало такива упойки??? Хората слонове приспиват, те не могат ягуар? Да не говорим какви са условията в този зоопарк! Трябва да бъде затворен, а животните да се дадат да се гледат при по-добри условия! С такъв кмет Ловеч не заслужава зоопарк! Милият Алонсо, отървал се е от мъките си! Човекът е най-големият звяр!

хм има упойки за мечки, газ, елекрошок и подобни, но явно за ягуара, който е една петдесета от теглото на мечката сигурно нямало да подейства. безмислено убийство. Аз като цяло не мога да разбера защо зоопарковете съществуват още.

ЦАЦАРОООООВ.......ВКАРВАЙ ГИ В ЗАНДАНА....ВСИЧКИТЕ ПОДРЕД

Още вчера казах на приятели, че ще го убият. И то бях сигурен просто защото някой да се похвали, че е убил ягуяр. Да застреляш животното на 2 метра от оградата без да има видима заплаха за живота на хората е повече от ясно. Даже и разследване не е необходимо. Сега някой "мачо" се хвали на маса с ракиика и салатка. Това е манталитет. Жалко е.

И аз бях сигурен, че ще убият животното само и само някой ловец -комплексар с ниска култура да се хвали и разказва "подвига си" по кръчмите и в пиянските компании до края на скапания си живот

това обяснение не ми беше хрумвало.... има ли такива комплексари? и пред кого се хвали? защото за мен това не е признак за мъжественост. и какво като е избягало животното-тихият убиец, ще проучи околността и ще се върне, всички котки го правят.

Вместо боен е можело да бъде изстрел с транквилант, ама баш авджията е искал да има с какво да се дуе. Тъй де. В БГ може да се хвалиш че ис ловувал какво ли не ,но леопард си е екзотика. Малее, като се сетя колко ракия може да се изпие, докато то й разказва как в проява на неистов героизъм е убил леопард с нарезна пушка.... Ама щеше да ми е мнго интересно ако беше само с един мож и леопард насреща. И най-ароматната ракия, нямаше да може да заглуши ароматът дето щеше да се вее от потурите му !!

Да си ловджия трябва да гледаш филма за тасманийския тигър. Истинският ловджия, знае повече за животните и природата от биолог и убива, много рядко, преди за де се изхранва, сега от това няма нужда... Така, че да сравняваш истински ловджия с нашите пуцани трудно ще намериш прилики. Еле пък да пишеш, че се хвали, че то и аз мога да уцеля със съвременна пушка... Тъй

Некадърници прости, Феодор Вацов НЕКА ТЕБ ПРЕПАРИРАТ !!! Вън !

Жалко за красивия ягуар . На малкопишковците - убийци пожелавам от сърце бавна и мъчителна смърт. Същото и за всички комплексари с ментални увреждания , които се кефят на касапници из гори и планини . Да се изпозастрелят взаимно . Пожелавам им як приятелски огън с куршуми за глигани : )))

Многи си снизходител/ен/а в присъдата си. Не заслужават смърт от куршум. Прекалено ще им е лесно!

Първо дръпнал спусъка, после рони сълзи по телевизията. Това някак си не можах да го разбера?!?

ами на комплексарите, когато имат възможност да поемат контрол над някаква ситуация , се възползват, независимо от щетите. пример станишев. после може да поплаче, но не за животното, а затова, че е осъзнал, че въпреки героиството си е останал същото лаино. (извинявам се за пр. грешки, нямам вссички букви)

сигурно братовчет на "великия ловец" слага минусчета на възмутените от УБИЙСТВОТО коментари

Ето това е пост-болшевишкия кенеф: сбирщина от некадърници и дебили! В коя цивилизована държава няма да се справят с упояването на животното?!! Ръчичките да им изсъхнат на тези свини милиционерски нехуяви!!!

Няма по-жестоко животно на света от човека . Човекът е единственият животински вид, който убива за удоволствие!

Има и други но са животни. Котката примерно убива и за удоволствие носи мишки на стопанина и се хвали. За същество с разум е недопустимо прав си.

това показва колко малко разбираш животните - котката убива мишката като плячка при ловуване, а я носи на стопанина си щото споделя плячката си с него, както правят в глутниците защото живеят заедно.

Жалко за животинката. Много сме жестоки хората. Вероятно е имало и друг начин да бъде заловен. Тези хора трябва да си получат заслуженото.

със сигурност ще кажат че не е имало друг начин((((ще се проточат нещата;;ще мине време...и ще ги оправдаят;;разни подкупни експерти ще констатират че не е имало друга възможност)

Сигурно всички деца в Ловеч и цяла България гледат филмчетата за Дора, Диего и техния приятел бебето-ягуар (друга тема е, дали преводът на умалителното на български "ягуарче" е точен). И моето дете също и се вълнува от съдбата на екранното коте. Добре, че още е малко и не разбира света на големите, иначе би се ужасило.

е вместо боен патрон...да бяха сложили приспивен((((значи въобще не са имали намерение да го приспиват)))

staato@

Когато викаш ловци означава да се убие,когато викаш организация за диви животни даваш шанс на животното да живее.По същия начин набързо убиват мечките,да не говорим за бременни кошути!

С ЧИСТА СЪВЕСТ ГИ ЗАТВАРЯМ ЗАД РЕШЕТКИТЕ ВСИЧКИТЕ УЧАСТНИЦИ "ГООЛЕМИ МЪЖЕ"КОИТО БРУТАЛНО ЗАСТРЕЛЯХА ЗАСТРАШЕН ВИД КОТКА...КОЯТО СЪС СИГУРНОСТ Е МОЖЕЛО ДА ПРИСПЯТ....

Ловецът Денко Николов от Ловеч - убиец на ягуар : Имам най-различни ловни трофеи - най-вече за дива свиня. Имам златни медали за отстрели на сръндаци, благороден елен и др.

Да убива може, но да го приспи не е пожелал!

Той сигурно така е ревал и за убитите сърни и благородни елени. Изрод отвсякъде! Дано Господ гледа!

ай сега за наказание...убиецът..кмета и нач. на полицията са поканени на белот във клетката на лъвът...........и без друго не е ял от една седмица

Осъдете кмета и ловеца застрелял животинката, която е от защитен вид. Освен това, веднага затворете тази зоологическа градина и работещите в нея малоумни селяндури да отидат на трудовата борса да метат улиците.

За съжаление, това не е и първата смърт на ягуар. Невероятно звучи историята за предшественик на Алонсо, която служител разказа преди години. Животното било толкова кротко и така привикнало с човешко присъствие, че допуснало пиян мъжага да влезе в клетката и да му отреже опашката. Трагедия си беше. Инфекция плъзна по гръбнака му от разреза и голямото коте умря, спомни си Петър Петров.

ЕЕЕЕ...ТАКА ЩЕ КАЖАТ...НЯМАЛО БИЛА ДРУГА ВЪЗМОЖНОСТ....КОЙ ЩЕ СИ ПРИЗНАЕ.."ПРОСТЕТЕ МИ МНООООГО СЪМ ГЛУПАВ И ЗАСТРЕЛЯХ ЖИВОТНОТО ЩОТ МЕ ХВАНА ШУБЕ"....