Знаел ли е Путин за метежа, къде са Пригожин и „Вагнер“ – всички факти и някои изводи

Случилото се показа на руснаците, че войната, която се води в Украйна, може да стигне до дома им под най-различни форми, създавайки заплаха от хаос и гражданска война

Обратно в новината

Коментари - Знаел ли е Путин за метежа, къде са Пригожин и „Вагнер“ – всички факти и някои изводи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щете ли да ви напомня, че огромна част от личния състав на Вагнер, след загубата на 80% от първоначалния им личен състав, който воюваше в Украйна, са волонтири набрани от Пригожин в местата за изтърпяване на наказанието /затвори и колонии със строг режим/? А знаете ли, че те са подписали договор за шест месеца в Украйна и ако оцелеят - амнистия за престъпленията им? Те са подписали договор да отидат в Украйна и да вършат там това, за което са осъдени в Русия - убийство, грабеж, изнасилване, побой, нанасяне на тежки телесни повреди. И ако оцелеят, може дори медал да получат за тези си "геройства"! Какво да се прави - "руский мир"! Това очаква нормалните хора, ако някъде по света се установи "руский мир"!!!

Ето как работи свиниферма кремлеботов - нацисти и проститутки : Https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2 Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Проруските идиоти Тънат в лайна Живеят в лайна Вярват в лайна В главите си Имат лайна Яжте лайна Лайнари

https://money.bg/business/evropa-neochakvano-be-prevzeta-ot-ruski-kombayni-i-traktori.html

Това нито е било бунт, нито метеж, нито преврат.. - Първо, че Путин дори не се опита да им попречи да си се движат свободно към Москва, което със сигурност щеше да направи, ако реално имаше някаква опасност за него. - Второ, не е ли доста удобно, че и Пригожин и повече от половината от Вагнер са изпратени уж на "заточение" точно в Беларус? (което е на 150 км разстояние от Еврейна Зеленски и Киев) - Трето, ако наистина Пригожин е искал да прави превземания на Москва и тн. според вас щеше ли да го уповестява по медийте за да може Путин да е максимално подготвен за идването му? (Пределно ясно му е, че колкото и голяма да му е ЧВК-то, Руската армия е в пъти по-добре оборудвана и многобройна..) Сто на сто това е било предварително планирано и сега ще се прегрупират в Беларус и ще нападнат Украйна от два фронта!

Дано Пригожин не се ядоса нещо на Зеленски и тоя конвой да не тръгне за спаведливост от север към Киев. Тогава т.нар. украинско контранастъпление може леко да катастрофира.

Надай се булка да е мек

Нашите платени клакьори се скъсват да коментират отношенията между Пригожин и Путин, а забравят да си избършат нааканите дупета преди това. Знаете ли, че ако Пригожин с неговата 40 000 армия, реши да тръгне срещу София, за три дни ще станем Задунайская губерния и Националната ни валута ще бъде рублата? Това обсъждайте, а не руските наемническа и редовна армии...

Пригожин е прегазен!

Бунт? Метеж? Опит за преврат? Смешна работа! Цирк за баламурниците и материал за пропаганда на противниците на Путин. Този "метеж" по вече приличаше на парад по случай октомврийската революция. Няколко хиляди човека се разходиха 700-800 км и се прибраха. Нито някой им попречи, нита те дадоха повод за намеса на органите за сигурност. Дори и само един незначителен конфликт да имаше между тях, щеше да бъде превъзнесен до небесата от западните драскачи. Движеха се на открито, по магистралите. Едва ли някой се съмнява, че ако бяха възприети за такава опасност, каквато ги изкарват западните медии, нямаше да бъдат размазани на асфалта от авиацията и артилерията. Направо "нарисувани" мишени. Една бойна единица от 4-5 хиляди войника ( а те долу-горе толкова са били) не е нещо кай знае какво. И е смешно да се говори, че са тръгнали да превземат Москва., където едномилионната армия на Хитлер не успя. Всичко се разви по предварително нагласен сценарий. А какви ще са резултатите от този театър - предстои да разберем.

Това беше решителна крачка към прочистването на Русия от предатели

Голям цирк, но западняците се вързаха което беше и целта. Сега Зеленски трябва да държи половината войска около Киев за защита както беше в началото. Ще трябва да свали от фронта боеспосбни съединения.

Цирк да такива като тебе бе прокремълски ибрик,нагнерци свалиха руски самолети и хеликоптери,а пригожин призна кой е започнал войната и какви са жертвите,явно трябва да учиш руски,и ...да Сибир патом.....

Продължавам да си мисля, че това беше някаква постановка. Каква е била целта ѝ, предстои да разберем.

Ей вместо да се занимавате с Могучия Россия,освобождавайте се от доларете и бъдете прагматични българи.То се е видело вече новото време и кои ще командват и ние вече ще излезем "на слънце" и да почваме да си стегаме държавицата.

Мутрата на Пригожин изобщо не вдъхва доверие. Мисля, че както винаги, става въпрос за пари. За много. На него му се плаща яко, Вагнер взе Бахмут и после му казаха - край, сега сме ние. Паричните потоци стават ручейчета - говоря за парите директно в неговия джоб. Но идиотизма армията му при това да е оставена автономна, не го разбирам. Та се колебая дали това е постановка, за да пратят войски в Беларус, или наистина всяка дългогодишна власт затъпява и не живее в реалността. Второто сме го виждали нееднократно - Афганистан и при СССР, и при САЩ.

Не пращат войски в Беларус, а само лицето Прегазен.

Има в Кремъл един психопат Нисък и грозен. Истинска гад. Луд комплексар с мъничък член. На Хитлер и Сталин верния фен. Бивш жалък чиновник от КГБ. Случайно на власт дошло джудже. Реши, че е цар и нов император Петър Велики, пожизнен диктатор. Страната на злото щом оглави Започна с Курск и така се разкри. Последва Армения, Грозни, Беслан, Грузия, Сирия, Беларус, Казахстан. Терор там цъфти надлъж и нашир Трови, убива, други праща в Сибир. Посмее ли някой да му опонира Намира начин да го ликвидира. Немцов, Литвиненко, Березовски, Скрипал, Навални, Ходорковски. Политковская, Юшченко, Магнитски Как загина президента Качински? Народът му беден, харчи за бомби. Безаналогов дебил, кърваво зомби. Хибридни войни все му в главата. Мечтае за нов СССР на земята. Прати последно орки в Украйна Идиота до гуша затъна в лайна. Нацисти привижда. Поредна лъжа С ядрена зима заплаши света. Изнудва с газ, нефт, ток, горива с оръжие, тор, зърно, висока цена. Руши градове, язовири, даже АЕЦ Жени, старци, деца да избива е спец. Този път преигра и сега ще боли Усети че губи. Идат сетните дни Чака го съд, куршум, отрова, въже Навярно от своите бясното псе.

Браво! Точен портрет на диктатора Путин. И хубаво изброявате убитите опозиционери, че да си припомним.

Ти откъде му видя члена бе. Лапал ли си го или мойка ти е чукал?

Руснака си остава прост и трябва да се държи заключен от цивилизованите д-ви. Радев да заминава за Москва че не знае какво да прави.

Всички уркофашисти ядат лайна и реват! Путин пак ги изигра с тоя театър и им го набута. Направо измести Зеленски от първото място за оскар. Май Русия показа, че и тя знае някой и друг стар холивудски трик. Хаааахахахахахахаааахахахаааааааа.....

И той ли тръгна към Москва

Ето как работи свиниферма кремлеботов - нацисти и проститутки : Https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2 Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Проруските идиоти Тънат в лайна Живеят в лайна Вярват в лайна В главите си Имат лайна Яжте лайна Лайнари

А ти си едно голямо лайно.ГОМНО.

От всичко което си изброил , няма руско производство само на последните три . Интересно , що не направиш един списък с БЪЛГАРСКИ телевизори , компютри и т.н. Може да добавиш и български домати , краставици , ябълки и т.н. , че напоследък и те са вносни

Кажи му и за водката, че и рускините си ги бива... Аааа нямало нищо Руско! Има, имаааа, иска си търсене!

Кметът на Ростов поискал от Повара да плати вратата на разбития местен цирк. Повара му казал, че това било част от волната програмата на вагнеровци. Междувременно небезизвестния руски пропагандон Мардан предлага на Лукашенко да му се издигне паметник в Москва за предотвратяване на пуча. По този повод пък се очаква Володин да внесе в Думата законопроект за обявяването на 24. 06. за Ден Картофельний Спас :-))))

Путин има също голям проблем с “матриала”като нашто Боку от Банкя ! До като Шойгу и Гераса са в МО РФ армията е обречена на перманентни загуби ! На Сталин девиза беше: няма незаменими хора,но Путин е в ступор ! Няма пълководци,командири и войници-стоици ! Времената са други и нравите също ! Комунизма бе заменен с хедонизма !

кой генерира тези минуси и плюсове на „правилните“ места. Изглежда на масова манипулация

Там и място не в България

Матрёшка

Е великата контранасирация

Блинкин... Това не е демократично???? Пълен смях с краварите

имсе разказа играта на украинците......гледайте скедващите няколко дена Пригожин къде ще вечеря.....ми то е ясно при боксьорчето и Зеленски, само че те ще му сервират, а украинските ще му свирят с уста!

То и на най старите служили в бна бе ясно театрото.... Просто заблуда за високотехнологичните офце А в кийоф са на пирони къде този ще тръгне???

Всичко знашт тези мърши само не знаят кога идва краят на долара

Хвала на рублата!

БИВШИЯТ РУСКИ ПРЕМИЕР КАЗВА НЕЩО ИНТЕРЕСНО. ТОВА Е МНЕНИЕ НА БИВШ ПРЕМИЕР РУСНАК, ТЪПАЙЦИ КОПЕЙКИН, БИВШ РРРРРУСКИ ПРЕМИЕР!!!!! КАЗВА ТОВА Е НАЧАЛОТО И КРАЯТ НА ПУТИН.

Утрепка ,ти си мечтаеш па да дойде Елцин ,нема а Доди ,он се спомина отдавна ! Напразни блянове сороспийски

Че Пирожкин от Беларус до Киев е на един хук разстояние и енаточил бръснача за чифута Зеленски!

Тъп ли си или не помниш какво се случи на тия, които нападнаха Киев преди 16 месеца?

В Ростов на Дон аплодираха войските на Вагнер и скандираха името им.Е това е истинският удар в гърба на Путин.И никой от народа не грабна оръжие да го защити.Годината 1917 се повтаря.

сега Путин ще повтори театъра на Ердоган.....ще има арестувани и разстреляни предатели!

Зеленски ще се моли на Пригожин да не унищожи тотално Киев, защото готвача има карт бланш от Путин да съдере две кожи от укронацистите!

Да да. Да се радват, че не одра руснаците в Масква. Но успяха да убият все пак 13 руски летци за 2 дена..

Къде е Зеленко? Що Блинки говори от негово име?

За исраел

Няма време за приказки сега се действа..

Интересно, дали ще обесят Путин, като Садам или направо ще го разстрелят, като Чаушеску. Сигурно няма да умре в килия в Хага,като Милошевич.

Но, че Зеленко, Кличи и Кулеба, да ги еба, ще виснат на въженцето и баба знае :)

няма кой да го обеси, но Зеленски със сигурност Пирожкин ще го дере жив!

А ти ,докато се чудиш Ко аджеба ще стане , земи дълбоко въздух ,брой до десет и скачай от прозореца

Абе знаел или не няма значение, но това, че най-големият им герой обяви, че царят е гол, войната е била измислена и убитите руснаци са много повече, това няма как да го скрият вече.

Гледай го какво прави :)

Кво прави, писна му от глупостите на армията и реши да приключва с тия работи. Сега се налага и да се изсели и после Новичок по стар руски обичай за героите.

Защо никой не коментира изказването на Пригожин относно истинските причини за войната която започна кремъл основани на ЛЪЖИ!

да поразсъждаваме по темата, ама не от про-западналата пропагандна гледна точка - която вчера беше пълна паника, а от Руска такава, доколкото ни е по силите. Ясно е, че Пригожин е националист, даже ултранационалист. Явно е, че няма как такъв човек да процъфти без протекции от горе в смисъл Путин. Доколко е верен на Путин - ами напълно. От друга страна хуманната Руска армия пипаща с ръкавици на фронта я дава яваш тази СВО. Беларус вече е с ядрен щит и явно си има роля в тази ситуация. Нашите медии премълчават, но не само Пригожин отива в Бекарус. ЧВК Вагнер ще се локализира в Беларус. Защо. Ами до киев е един хвърлей място. Видяхме музикантите в Артемовск/бахмут какво направиха. Ха сега си представете как сриват киев и го вземат за месец без оглед на жертвите. Войната свършва края на август по план. Путин е в бяло - метежникът Пригожин прави каквото си иска. Лошият Лукашенко дал плацдарм - ама има ядрено чадърче. Ще се молите всички Путин да е жив и здрав нали еврогейчета, че оня с тоягата ви намекна какво може да последва.... Ама така е то....

И точно.!! За кравофили е неразбираемо.много .тънък финес .... Който си мислят че са царе на света Е не са !!! Блинкин намазана дъното само от това че пригожин може да вземе куфара и тогава демокрацията умря на дъното на океана Един друг вече се насраче вагнеровци могат да ударят кийоф и зеленият втаса

Къде го скриха Путин?

На мама :)

„Пригожин разбра, че те искат да унищожат ЧВК Вагнер в сегашния й вид и в бъдеще да я поставят под пълния контрол на Московска област“ С прости думи, Шойгу искаше да изтръгне ЧВК от Пригожин.

24.06. 23 г. - От Кремъл съобщиха, че е образувано наказателното дело за военен метеж срещу Пригожин! 25.06. 23 г. - От Кремъл съобщиха, че наказателното дело за военен метеж, образувано срещу Пригожин, ще бъде прекратено! Кремъл ли решава или прокуратурата! Чудна работа!

нея я дава Президента-)

Като наще мафиоти от Гроб. Само там мащаба е по-голям.

Большой театр! Айде сега пуснете мало лебедово езеро!

въэрожденците им пиперижеше че копейките ще свършат

За Пригожин попитайте в Дубай.

Пригожин щеше да плаща в злато... или в уран, нали затова Макрон го намрази;)

Големи и зелени. Иначе Прогожин нямаше рязко да млъкне и да се оттегли.

Големи зелени пари, около 30 милиарда долара, платиха американците на Пригожин, за да застане на тяхна страна... Останаха леко излъгани, сега очакваме следващия транш от зелени хартийки кого ще облажи. Явно няма да мирясат, и не знаят какво ги очаква накрая.

Путин използва Пригожин да се отърве от армейската измет, деликатно, с финес и без конфронтация. Останалото е въпрос на време

Става интересно. С какво би изкупил вината си Пригожин?! Единствено на бойното поле! Ще има новини!

Лвов!

Направиха си един театър и взеха едни 6 милярда от Хамериканците. Сега Вагнер са си на 100 км от Киев и ги боли к...ра

Дано не съм прав, но скоро това може да се повтори и в други държави с частни армии - примерно Франция или някъде отвъд океана. Икономиката отива много на зле и в един момент всичко ще експлодира.

Знаел ли е Путин за метежа и т.н. - питайте Блинкин - той всичко знае ;-)

Абсурдно е армията на Пригожин, да не е контролирана от КГБ. Тя от тях е създадена.

Според нашите активисти вчера следобед една от групите на ЧВК Вагнер се е придвижила в посока Борисоглебск с цел да навлезе на територията на военния лагер "Воронеж-45", където се намира в/п 14254 (12-то Главно управление на Руската федерация). Министерство на отбраната (GUMO)). Това съоръжение е мястото, където се съхраняват тактическите ядрени оръжия на руското министерство на отбраната. Те овладяха военното поделение и останаха там известно време. Конвоят се състоеше от 20 лекобронирани машини, а общият брой на вагнерианците беше повече от 100. Все още не е известно колко време са престояли на територията на военното поделение и какви са резултатите от престоя им, но със сигурност се знае, че вечерта военната авиация разруши мостовете, свързващи Воронеж и Борисоглебск (видео от ударите https: //t.me/shot_shot/53316). Като се има предвид, че официална Москва се опитва да потули темата, доколкото е възможно, а бунтът на Пригожин изведнъж секна, има много въпроси. Ще се опитаме да научим възможно най-много информация от очевидци на събитията.

"Американските медии съобщават, че американското разузнаване е знаело за плановете на Пригожин, но не е искало да информира Путин." А американските медии защо не съобщават къде са агенти Смит и Уилямс от Санкт Петербург?! От вчера не са излизали на свръзка! Загубена е връзката с още 502 агента (руски и украински граждани) в Русия. И никой не знае къде са и няма никаква информация за тях!

Мъртвите сибирски полета

И на патриота-далавераджия на сметката има 20 души от ВВС-на РА: Убийство на руснаци. Това е от патриотизъм и работа за руския народ. Бог да прости героите! А убийството е престъпление. Не мисля, че може да се освободят от наказателна отговорност. Кремъл не са разследващ Орган. Идвам с бронетранспортjор - избивам 50-тина души и си тръгвам за Беларус?! Наказателкна отговорност за убийство на 20 военнослужещи от РА и опит за предумислено обисйтво на трима Виши Държавни служители. Тук виzизам убийствата и опитите за убийства на групата бунтовници от Вагнер. Трябва да се издирят убийците и да се накажат съобразно Закона.

То там няма закони. И живота на хората не струва почти нищо. Традиции...

На 21 юли съветникът на канцеларията на президента Михайло Подоляк заяви в Twitter, че разрушаването на Антоновския мост в Херсон от украинската армия е знак за отстъпление на руските войски. „Антоновски мост – уместен засега „жест на добра воля“, който казва, че е време руските войски доброволно да напуснат Херсон. В противен случай – изправени пред постоянен обстрел, нощен терор, панически атаки и HIMARS. Обхватът на възможностите се стеснява, както и точността на украинската артилерия“. заяви Подоляк. Успешните удари на въоръжените сили на Украйна по Антоновския мост представляват сериозна стъпка в унищожаването на руските войски на десния бряг на река Днепър. На 19 юли украинските сили атакуваха базата на руските нашественици, разположена близо до моста, и унищожиха военни части и оръжие. Повторна атака срещу моста беше съобщена и на 20 юли. Окупаторите вече обявиха, че движението е временно ограничено. Британското разузнаване нарича Антоновския мост основната уязвимост на руската армия в района на Херсон. Ето защо контролът върху прелезите през река Днепър може да се превърне в решаващ фактор в боевете в Херсонска област. Нощни удари по вражески позиции Украинската армия продължава да атакува позициите на руските войски в южната част на страната. На 22 юли командването на украинските въоръжени сили потвърди, че е нанесло осем удара срещу руски позиции и складове с боеприпаси. https://www-kyivpost-com.translate.goog/post/2144?xtrsl=en&xtrtl=bg&xtrhl=bg&xtrpto=sc

Зверско клане за руслямските свине!!!!

Най-голямата отрепка на смяна в неделя да спами срещу Русия. Що от мое име обаче? Кой очакваш да ти върже тъпанар?

Ти да не живееш в бъдещето ? Вее още сме юни 2023, а в коментара ти навсякъде споменаваш юли