”Внимание! Мотоциклетисти” ще бъде предупредителен знак

Знакът "Внимание! Мотоциклетисти" ще се въведе като предупредителен знак, коментира в парламента председателят на транспортната комисия Настимир Ананиев.

Обратно в новината

Коментари - ”Внимание! Мотоциклетисти” ще бъде предупредителен знак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко уточнение - Мотоциклетистите в едно с велосипедистите(другите кретени на пътя), не спазват никакви знаци и ограничения, ами искат и повече права!!! На два пъти мотоциклетисти щяха да ме сгазят и то на пешеходна пътека, добре че шофьорите ми направиха заслон, та ме предпазиха. На същата пешеходна пътека, преди години мотоциклетист блъсна жена, и двамата загинаха. За него има некролог и му поднасят цветя, ами за нея...? Да не говорим, че в "Мусагеница"- при ограничение от ч0-50 км/h, кретените карат с над 100 км/h. Велосипедистите пък карат по тротоарите, срещу или зад хората(при това с голяма скорост и без звукова сигнализация) и не ги интересува, че могат да блъснат или да убият някой.....

Може да въведат и предупредителен знак "ВНИМАНИЕ АВТОМОБИЛИСТИ" за да се дисциплинират мотоциклетистите защото в 90% от случаите на катастрофи с мотор виновните са те, карат като малоумни, правят слаломи между колите, изпреварват на непрекъстната линия, изкачат неочаквано от пресечки, не спазват никакви знаци и маркировки, абе нагло племе и малоумни управляващи.......

И какво ще промени този знак освен, че ще се похарчи една солидна сума за въвеждането му? С какво ще помогне да запазим живота на мотористите? А на останалите учасници в движението?!? Годишно умират над 1000 души по пътищата ни. Десетки повече са осакатените, а те с един знак ще направят промяна! При толкова много щатни полицаи в Бългатия, те би трябвашо да са на всеки километър, ама ги няма...

Въвеждането на този странен и по идея, и по дизайн знак е според един от любимите изрази и дейности на Чиновника: "Вземане на мерки" - т.е. "Прехвърляна на отговорност". Ето и друг пример от КАТ: знаете на колко места по пътищата ни има капанчета, ресторантчета и т.н. (те възникнаха най-често на местата на чешмите, където шофьорите бяхме свикнали да спираме. Чешмите, разбира се, бяха затапени, за да се продава Кока-Колата, но това е тема на отделен разговор). Та строежът на тези капанчета най-често е разрешен от местно величие (кмет) на съответния "инвеститор" срещу определено... да речем, спонсорство. Е, чиновниците от КАТ, дори да не са сред спонсорираните (но най-често СА) вместо да забранят проект, изпълнен без спазване на отстояния от пътя и без забавителна и ускорителна ленти на входа и изхода (знаете как е от Сърбия нататък!), разрешават строежа досами пътя и веднага ВЗЕМАТ МЕРК - поставят знак 60, че и 40км/ч за да им е спокойна съвестта.И, естествено, се курдисват поприкрити на самата отбивка, правейки си двойна хранилка: хем шишкавеят цял ден за сметка на кръчмаря, хем си вършат работата по известния до болка на всинца ни начин. Та така...

Не може ли да сложат знак с надпис 'Идиоти".

Може ! Той ще предупреждава за такива като теб /демек 90 % от водачите на ППС/.

А кога ще сложат по пътищата знак внимание коли за да се пазят мотористите

Да сложат и надпис "Внимание донори", като в текста да се добави и задължение към всички да пазят жизненоважните им органи, освен мозъка, че такъв нямат. Органите да се пазят за трансплантация естествено!

Адски тъпо изказване. Начинът ти на мислене олицетворява простотията в БГ.

че мотоциклетиста е с по-голям приоритет от автомобилиста, или всички участници в движението са с равни права, но мотоциклетистите са с по-равни?

А пък на мен ми се струва, че знакът трябва да е кръгъл, обрамчен с червена лента и стилизиран мотоциклетист на бял фон. Като искат да си вдигат адреналина, да ходят на изоставени самолетни писти и да си чупят главите на воля.

Може да е жираф, ушите се подават изпод каската и плющят, а насрещно движещите се коли гъделичкат върховете на ушите. Сигурно е дразнещо, а може от гъдела да губят контрол и да падат. Виновни, разбира се, са водачите от насрещното движение.

Пари на вятъра. Мотоциклетите, за разлика от тракторите и велосипедите, са нормални участници в движението и могат да се срещнат навсякъде на пътя, включително и на автомагистрала. Ако поставят такива знаци, трябва да поставят и "Внимание автомобили". Ако мотоциклетистите сами не се пазят, никой не може да ги опази.

Добре, ти не си ли виждал знака за участък с висока концентрация на ПТП, подкрепен отдолу със знак, разрешаващ изпреварването? Това за мен е пълна идиотия... След като има участък с концентрация на ПТП, то най-нормално/разумно би било на първо място да се забрани изпреварването там... Та и с маторите така... те са под път и над път, но със знак ще ни предупреждават разбираш ли, че ТЕ съществуват...

На мен рядко, но ми се случва да съм натоварил с нещо лека кола и да карам доста бавно. Тогава ще трябва ли да ме чакат и да ме псуват тези, които могат без проблем да ме изпреварят?

Внимание: Пърдящи мотоциклети над допустимите дицебли шум. Е, на хорица не им прави впечатление шума, ама моторджиите могат да оглушеят

Да се въведе знак "Депутати" и да се постави около Народното събрание и партийния дом.

За там трябват знаците дето ги е предложил някой в 22,49 часа.

- Къде видяхте градски части?; - носи информация, че вероятно е предпочитан от мотористи маршрут и леко ще повиши вниманието на всички водачи; - периодично се организират групови карания на мотори, т.нар. Newbie Ride, в които се включват млади мотористи, които се учат да карат в група, да спазват някои правила на подобно каране, а и просто да свикват с ездата извън града - за всички е по-безопасно тези маршрути да са обозначени; - когато моторът се движи в завой (с всякаква скорост - дори с 20), се накланя и може да се окаже, че главата на моториста е много близо до осевата линия. Останалите участници в движението може пък да се съобразят с такъв знак и да гледат да си стоят в лентата, вместо да секат завои и да се изнасят в насрещната за по-лесно, инак главоболията са за всички, а понякога доста сериозни и никой не ги желае. още мога, ама смятам стана ясна посоката на одобрението ми... П.П. Моторист съм, шофьор съм, майка съм, спазвам правилника, обичам живота, хората и пътешествията и за първи път виждам някакъв резултат от съвместна работа на граждани и служби с цел взаимна безопасност и колегиалност. Оставям ви да си хейтите, щото знам, че пак си изгубих времето с тоя пост.

От всичко, което сте написала излиза, че останалите водачи трябва да се съобразяват с мотористите, а те самите са освободени от отговорност за собствената си безопасност. На какво отгоре считате, че мотористите следва да са по-равни от другите участници в движението?

Нищо подобно не излиза. Отгоре на описаните от мен случаи и други, считам, че не желая да бъда по-равна с келеша дето си е заврял номера под опашката и ви смущава съня, като да ме целят снайперисти, да ме подразбират за престъпник, да ми желаят безкрайна болнична агония преди да стана донор (което впрочем не е избор на коментиращите, а личен) и прочее в тоя ред на мисли. Писна ми шепа олигофренчета да определят общественото съзнание, тъй като ще се изненадате колко малък процент от хората с мотори са всъщност. Всеки е длъжен да носи отговорност за действията си, а 99% от опасните за живота ми ситуации на пътя са били НЕ по моя вина. Искам да чуя подобен вой по адрес на пунктовете за ГТП, на КАТ, на законодателя ако щете, ама стига общи знаменатели. Та с какво точно ще ви пречи знака, предвид изложеното от мен?

Много е хубаво това, че си майка и митористка , а най- доброто е , че спазваш правилата, което значи , че за теб няма опасност на пътя. Ако някой те блъсне то ще е защото той не е спазил правилата. В този случай знака няма да помогне. Хората които не спазват правилата , не се интересуват от знаците. В нашия случай става въпрос за много пари които ще бъдат похарчени на вятъра вместо да бъдат дадени за детски например. Нямам лоши чувства към мотористите, даже смятам да си закупя мотор.

Извинявай, как спазваш правилника и едновременно главата ти пресича осевата линия при положение, че ЗДвП недвусмислено казва следното: "Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента." Знаеш ли, че при трилентов път най-лявата лента въобще е забранена за мотоциклети? Знаеш ли колко мотоциклетисти съм виждал да спазват тези ограничения? Нула (0), включвайки и всички познати за които се сещам. Знаеш ли колко изнервящо шофиране имах заради едни двама тюфлеци с мотори, които караха пред мен на пътя Бистрица-Самоков? На правите се изцепваха със 120км/ч, завоите вземаха с 25км/ч след рязко намаляване от 120км/ч до 40км/ч на 15м преди завоя. Нито можеш да ги изпревариш, нито можеш да караш нормално, нито пък да спазваш адекватна дистанция, защото двуколесните ви самоубийки са 200кг, а автомобилите са по 1500-2500кг и въобще нямат динамиката, за да намалят от 100км/ч до 40км/ч за същото време. Знаеш ли колко пъти предния ми номер беше на 50см от задната гума на тия тюфлеци? Изобщо не ми говори, че мотористите карали нормално. Няма такъв моторист, аз не познавам такъв, включително сред моите познати, които имат мотори. Всичките правят глупости и нарушения. Не твърдя, че шофьорите на автомобили са цвете, напротив, но поне по-голямата част от тях поне малко съобразяват размерите, теглото и поведението си с останалите участници в движението, което изобщо не се случва с мотористите...

А според мен си просто една патка с патенва и с мотор. Ако моториста си кара в лентата колкото и да се навежда главата му ще е далеч далеч от осовата лента Ама като се кара на тумба и по осовата линия и с угледало да го закачиш ще трябва да го лежиш за свесен.

ме мъчи този проблеми съм стигнал до извода, че само снайперист може да излекува моторист! Иначе са безнадеждни случаи! Идиоти, на които не им пука за тях самите ,камо ли за останалите участници в движението. Идиот ,каращ мотор, застига майка с дете на колела и да се направи на мъж вдига предна гума и кара успоредно с майката....и въобще и не помисля какво може да се случи ако за миг изпусне контрола.

не може да проумее, че със знаци не се оправя работата. трябват екипи на КАТ на терен и да работят истински, а не само да си пият кафето, да чоплят семки и да дебат някой не наш човек и да го притискат с въпроса: А ся кво праим?! Трябва да е създадена съответната култура за да може един знак да "работи" правилно.

тъй-тъй, ама казал народа: - Едно куче научи ли се да яде ла,й,на и да го пребиваш, все тая! .... чакай ти синьо-зелен съединител да свърши полезна другимо работа.

"....Кресненското дефиле, Подбалканския път и направлението София - Боровец. " Очевидно в тези райони и пеша да ходиш е опасно, не само за мотоциклетисти. Скоростта е причината, дори и самите те не могат да се пазят виждайки този знак, защото да овладееш машина на 2 колела с 250 скорост на опасен завой.....Знакът няма да ти помогне.

Тия келеши карат с бясна скорост,фалшиви номера и аз ще ги пазя! По-скоро те са опасни за нас,отколкото ние за тях и те трябва да се пазят. Много мразя фразата "Пазете мотористите".Той за собствения си живот не мисли та от мен го искат. Онзи ден два такива екземляри ми отнеха предимството и ако не бях спряла кой щеше да е виновен.Писна ми от тия нагли .......

Блъсни моторист - спаси света от бабаит! Някой да е виждал моторист да спазва правилника? И за превишена скорост дори не могат да ги хванат. За 34 години нито един път не съм изпреварил моторист. Обратното обаче е ежедневие.

И така внимателно трябва да се блъсне, че да става за донор!

такива прошляци като теб засичат мотористи и ги убиват, плюя на теб.....не забравяй, че всички те са деца, неразумни, млади, а ти идиот такъв гледай да им попречиш да спират, ти си идиот, мърша, не си човек, а си долнопробен комплексиран безмозъчен предмет, който от газиране вреди не само на околните , но и на себе си, я пътувай в живота нещастник грозен.

А ЗНАК-"ВНИМАНИЕ МУТРИ" !!!

А знак - внимание идиоти кога ?

Има! Точно в началото на Кресненското дефиле има знак "Внимание! Животни на пътя!".

Кво значи ние да ги пазим- като гледам тия мотористи за тях правилник не важи ,спират където поискат ,изпреварват колони по осовата линия и правят предпоставки за ПТП и т.н. Да си направят писта и да карат както искат.

Какво трябва да направя, когато видя този знак? Да ускоря, за да не може мотоциклетиста да ме изпревари ли?

Караш на зиг-заг, за да те изпревари откъдето му е удобно.

Има знак че е възможна появата на домашни животни,че пресичат деца...крайно време беше да измислят и такъв знак.

"мотоциклетистите" ще започнат да внимават...

поредната тъпотия, безсмислено трошене на пари, досега мотор не съм видял да кара по правилата и колкото повече станат "донори", толкова по-добре за обществото

Ако е куха лейка, каквито и знаци да поставят - все тая. А след като самите мотоциклетисти напират за такъв знак, явно се самоопределят като кухи леки. Въпросът ми е: какво мислят културните и спазващи закона мотоциклетисти по темата ? Все пак има и такива. С мълчание ли ще преглътнат обидата, и съгласни ли са да ги наричат кухи лейки, само защото карат мотоциклети ?

този Нестимир го е измислил сам. Ако е депутат, какво казват за тази идея неговите избиратели? Съгласни ли са? Нали не е избран от "Сдружението на мотористите"?

ЗА знака, но съм ПРОТИВ това да се случва с държавни пари. Има достатъчно голям брой организации, мото клубове, MCC-та и какви ли не още. Ще си съберем пари и ще си го платим щом го искаме. Нещо много започна да ми се политизира цялата тази история... Докато ви чета коментарите обаче забелязвам, че някои от нашумелите покрай нас- мотористите въпроси, са останали неизяснени. 1. Почти всички мотористи са и автомобилисти. Следователно това разделение "ние с колите, вие с моторите" е изцяло лишено от смисъл. 2. Карате по-бързо в града отколкото е позволено. Факт. И се опитвам да обяснявам на хората защо, базирайки се на моя личен опит. Проумейте, трафикът убива. Именно, защото немалка част от СУМПС са купени и никак не малка част от шофьорите са пълни некадърници. А едно е удар ламарина в ламарина, друго е удар ламарина в тяло. Аз моето си го пазя, сори, сърдете се колкото искате. 3. "Донори, самоубийци" Напълно грешно. Първо, писмено съм дала ОТКАЗ органите ми да бъдат дарени в случай на смърт. Това май ми отнема статуса "донор". Самоубийца също не се чувствам. Голяма част от моите близки и познати в мото обществото са хора със сериозни професии, на високи постове в корпоративната йерархия и, ако напиша средната заплата на повечето, ще стане доста неудобна ситуация. Извод: внимавайте с генерализирането, защото, в края на деня, това говори единствено и само за вашия умствен багаж. ПП: Ние също не обичаме джигитчета, изпреварващи отдясно, карайки по шорти и джапанки и държейки се на пътя все едно е техен, но всяко стадо си има мърши... 4. "ПАЗИ МОТОРИСТА" има много проста дефиниция: пусни мигач, погледни в огледалото преди да предприемеш маневра и не прави обратен завой, където не е разрешено. НИЩО повече от това не се иска от "автомобилистите". Поздрави.

Dimi

По точка 4. Как да опазя малоумник който решава че може да мине между две коли на разстояние 1 метър една от друга в завой? Как да опазя малоумник движещ се с 250 по осовата линия на натоварен двупосочен път? да не продължавам да изреждам подобни случаи от опита ми на водач на МПС... А за превишената скорост и нарочното форсиране на моторите в града нищо не ви оправдава. Защо не си позволявате подобни волности като карате в Европа? Ако имаше свястна полиция до един щяхте да сте без книжки...

Уважаема Анастасия, Вашата четвърта точка издиша като спукан балон. Нерядко ми се случвало да тръгна да изпреварвам на магистрала, като преди това не само поглеждам в лявото огледало (има и за мъртвата точка) и в това в купето, но и се обръщам назад, преди да изпреваря. Някъде далеч, далеч назад се вижда мотоциклет. И така, изпреварвайки за около 10 секунди някой автомобил, изневиделица мотоциклетът се озовава в непосредствена близост до задницата на колата ми. Аз изпреварвам примерно със 130 - 140 км/час, а според вас с колко кара мотористът, за да ме настигне за 10 секунди при положение, че е бил на поне 300 - 400 метра от мен, когато започвам изпреварването? Хайде стига, преобладаващо мотористите са абсолютно недисциплинирани и безотговорни водачи. Само за протокола - имам книжка от 1987 г. и от тогава имам навъртени стотици хиляди километри из страната и в София.

Уважаеми Ози и Крокодил Гена, Това, че някой е решил да мине със 180 или 200 км/ч си е изцяло негово решение. Вашата (и моя, когато съм зад волана) работа е да пусна мигач и да погледна в огледалото. Ако е далече си предприемам маневрата. От там нататък той да си мисли, нито съм му на мотора, нито съм му на ръчката на газта. Все още смятам, че нищо не издиша по точката. Това означава "да пазиш", от там нататък всичко си е в неговите ръце (и моите, когато аз съм на мотора).

Dimi

Въпроса е, че огромен процент от колегите Ви мотористи до такава степен не спазват ЗДП, че мигача и оглеждането са най-малкия им проблем... не случайно съм дал тези два примера... а да не коментирам идиотите УМИШЛЕНО форсиращи в градска среда моторите си и вдигащи невъобразим шум...

Вместо производителите да направят скоростомерите до ограничените 100 км/час, за да няма загинали и пострадали хора, независимо дали са мотоциклетисти или други шофьори, те ще слагат знаци. То е страшно, смешно и странно мотори управлявани от хора, да присъстват в знаците, както например внимание падащи скали, свлачище, опасни завои, нещо , което не зависи от човешкия мозък. Ха нека има адреналин, ама нека си го покачват от по-безопасни места, като например да копаят в някоя опасна мина или в кошери, където има опасност от ужилвания, ха-ха ли пък работа на полето под горещите слънчеви лъчи. То докато видиш знака мотриста с тая скорост вече ще те е връхлетял. Защо рокерите се разграничават от мотоциклетистите??????? Защото рокерите се кефят когато се качат на мотора, а мотоциклетиста се е опулил и изтръпнал самия той, и защо го прави не е ясно, толкова глупаво изглежда отстрани, даже да видиш мотоциклетист по цариградско си е жив адреналин защото ти се разхлопва сърцето.

НЯма ли да е по-добре на знака да пише "ВНИМАНИЕ ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ ! " Щот да си моторист и да изпреварваш на завой без видимост насреща или да изпреварваш от дясно, както често правят означава да си кръгъл идиот !

ще промени този знак ?!? Аман от идиоти , готови да харчат чужди пари с лека ръка!

Аз съм съгласен да има такъв знак, но изработката на цялото количество да бъде платена изцяло с лични средства на г-н Ананиев. Като данъкоплатец не съм съгласен да се харчат моите пари за нещо, което всеки участник в движението знае от личен опит - че мотористите са недисциплинирана умопобъркана сган, която тероризира останалите шофьори. А когато се пребият, блъскайки се в някое МПС, по презумпция виновен излиза шофьорът.

БРЦК

Абе тъпуни жалки , 16 годишни без книжка, номера , гражданска, мозъчна дейност и тн получават от родителите си ключовете за микробус (без НОМЕРА!!!) и блъскат коли наляво и надясно по улиците НА СОФИЯ!!! те ще ми занимават парламента с промени на закони за да могат да си слагат малоумни и безсмислени знаци. Егати държавата. И малоумния малолетен дебил и баща му са глобени ЦЕЛИ 200лв. Че аз ако карам с 70 из София пред некоя камера ще ме глобят с повече. АМАН от дебили!

Стига сте крякали... След като има лепенка "Пази моториста" най нормалното нещо е да предупредят шофьорите със знак "Пази СЕ ОТ моториста"...

не крякай. лепенката е пълна глупост измислена от човек с празна глава! Как точно можеш да опазиш някой,.който сам не се пази?!? Чул ли си ,че дори Господ за да ти помогне, трябва да си помогнеш първо сам?

Е, какво? Знака да не е нещо по-умно? На всичко отгоре онагледява кривата практика моторите да си крият номерата - на знака моторетката е нарисувана без номер, който би трябвало да стърчи над задната гума...

Искам да се направи и знак: "Внимание! Автомобилисти"

Що не вземат тия знаци да си ги платят МОТОРИСТИТЕ?! САМИ!

Излиза, че този малоумен знак трябва да се постави на всяка улица, булевард и път. Те щъкат навсякъде.В града лавират между колите за да са първи на светофара, по шосетата са като бесни.Макар и двуколесни те са участници в движението и за тях важат и правилника и закона.В този дух на мисли, преди години някакъв умник нареди да се изсекат крайпътните дървета, защото в тях се удряли автомобили и мотоциклети.Еми то дървото си стои на едно място от години, не изкача на пътя та да се удариш в него.

правилата както за коли така и за мотоциклети са едни и същи. Нека тогава сложат и предопреждение "внимание коли" по пътната мрежа. Същите важати за велосипеди но те няма как да се движат със скоростта на трафика така, че трябва тях наистина да ги пазим. Някой мотоциклетисти просто си го търсят и никой не е длъжен да се съобразява с тях

Какво разбираш под "колите от нисък клас" ? Нещо конкретно ? А след като някой е участник в движението по пътищата, той трябва да спазва закона за движение по пътищата ! Няма такива екстри, като аз съм с велосипед и ще си го карам като си искам, пък шофьорите да ме пазят !

няма да караш колелото, както си искаш, няма да минаваш на 1 см от колата ми и аз да трябва да те пазя, а на светофара да се подпираш на нея. Ще си махнеш слушалките от ушите, ще подадеш знак с ръка, ако искаш да завиеш, но не пред колата ми, след като си се подпрял от дясната ми страна и тръгнеш наляво,ще уважаваш шофьорите, ако искаш и теб да уважават и пазят. Разбра ли?

Същите тия дебили мотористите не искат да плащат гражданска отговорност за зимния сезон, щото не били изкарвали моторите. На тази логика би следвало всеки да иска да плаща гражданска отговорност за автомобила си, само когато излиза да шофира, а за времето, когато колата е паркирана, да не се плаща. Откъде накъде шепа малоумници искат да са по-равни от останалите участници в движението, че и специален знак ще има заради тях?

Dimi

А на 90% от мотористите трябва да им се напомни че има ЗДП, който важи и за тях като водачи на МПС... Повечето мотористи не само не спазват закона за движение по пътищата, но и по начина, по който шофират са пряка опасност за всички останали на пътя...

Много тъпо бе. Сега ще дадем 50 милиона лева за знаци, щото требе да са през 10 метра

да се чете "внимание! участък с повишена концентрация на донори."

Колкото повече мотоциклетисти - толкова по - добре - хиляди са чакащите българи да трансплантация ... за предпочитане са младите донори.

По-скоро трябва да слагат знак "Внимание, TIR-ове!", за да внимават мотоциклетистите ;) Според ЗДП има знак забраняващ, автомобили да изпреварват автомобили и мотоциклети с кош. Този знак не важи за мотоциклетисти, ЗАЩО ? Те могат да се разминат с два леки автомобила , но с два ТИР-а !? Нещо ЗДП не е доизмислен в правилната посока.

Интересно тълкуване. Все пак на тези забранени участъци има непрекъсната линия а тя не може да се пресича дори от мотористите

На много места също така няма маркировка, но има знаци ...

"Възможна е поява на диви животни" ...

Добре, но допълвам "...на двукраки моторизирани и еманципирани диви животни" . Иначе обиждаме четирикраките и пернатите.

ЕГАТИ ТЪПОТИЯТА.......ТИЯ МОТОРИСТИ СА ПЪЛНИ КРЕТЕНИ....ЗАЩО ДА СТРАДАТ ДРУГИ ПОНЕЖЕ НЯКОИ СА РЕШИЛИ ДА СИ ВДИГАТ АДРЕНАЛИНА.

Не е ли по-логично, да се санкционрат мотористите, докато се научат да се движат по шосеатата според правилника и така, както ги учат по време на изпита за взимане на категорията?

Логично е ! за всички, дори и велосипедистите.

Dimi

Това е така, но голям процент от мотористите не спират дори катаджия да им покаже палката... как да бъдат санкционирани подобни идиоти? Преди може би месец бях свидетел как двама мотористи се изрязаха по бул България пред двама полицаи от кат. Едно момче обърна внимание на полицаите, които дори не си мръднаха задника, а се накараха на младежа, който искаше просто да си свършат работата...

Камери и солена санкция за деформиран регистрационен номер. Даже не е необходимо и моторизирана полиция.

ако някой идиот-моторист се забие в колата ми след знака, защото е решил, че може да кара бясно и да изпреварва на зиг-заг, аз ще бъда виновна, защото не сам спазила знака?

Ти си жена, ти си по-зле от пиян маршруткаджия на мотор. ти ще си виновна. Дори и да няма знак

Кажи го това на баба ди , на майка си , на съпругата си и на дъщерите си ... и ако си останал жив ела да ни разкажеш за преживяното.

с тези разсъждения си помисли, че може да станеш донор, докато се изживяваш като "бърз и яростен".

Особено ако говориш по телефона или се гримираш зад волана.

Никъде в закона не пише,че мотоциклетистите трябва да преминат пред всички автомобили на кръстовище.Когато започнат да спазват правилата и аз ще ги пазя.Монетата винаги има две страни.