Имало ”типично български” злоупотреби с помощите в с. Бисер

При разпределянето на помощите за пострадалите от наводненото от язовир "Иваново" село Бисер се е стигнало до злоупотреби, като хора от незасегнатите части са взимали храна, дърва и фураж.

Обратно в новината

Коментари - Имало ”типично български” злоупотреби с помощите в с. Бисер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова е зле народа, че и без бедствие , като чуе за помощи се реди. Това е останало от гордите българи.

Не мисля, че хората от здравите къщи муфтят. Те няма откъде да се снабдят с продукти, дърва и фураж, защото няма магазини, пътищата са непроходими, вероятно са подслонили и съседи и ги хранят. Не бива с лека ръка да се обвинява защото видяхме хората от селото, това са почтени и благородни българи.

Ето го нашия Петка, а Чапаев вчера ни говори за кобилата си. И без червената звезда на челото, това наште хора ! Маладцьй !!

Ludiamaus

Младежо, по време на голямото земетресение ноември 1999 год. в Турция, в Болу заловиха двама, които от един съборен жилищен блок през мазетата почнали да изнасят от склад дрехи, фанелки, бельо и го товарили в микробус. В същото време недалеч от тях, мъж затиснат на балкона от горният балкон гореше. Боят който им нанесоха до момента на вкарването в "гълъбарника" няма да описвам. Турски работници които заедно с нас гледаха кадри от опустошенията, казаха "Йоджалан може да оттърве въжето; тези са мародери и ще умрат!" Това е закона при бедствие

Стадото заблея...на различна по цвят гама, но с поразително еднакви по глупост умствено изостанали зомбита.

Веси, ние винаги пари за ресторанти,кафета и дискотеки имаме. Американците ги пълнят само,като са в депресия,докато при нас е непрекъснат процес от нашето съществуване. Точно преди 1944г. никак не сме били цветущи.

Кейн ти как си представяш че хора в напреднала възраст ще ги преместиш в друго населено място далеч от дома им - макар и само останки от него.Май не познаваш психиката на хората чийто живот е минал на едно място. А за това с помощите - нямам думи - не можем да се отърсим от българщината.

Абе какво се циганят...незасегнати в това село няма,а и помощите са типично български-за какво му е фураж на човек,чиито животни са измрели,точно на ''незасегнатия''му трябва.Всички,чиито къщи са под вода вместо да се редят на опашки отдавна трябваше с хеликоптерите да са настанени в някой военен хотел.А нашите военни може да не си стопанисват язовирите,но хотелчета -бонбончета си имат като спа-центрове

Ей,много хейтъри имало.Ако не бяха отишли министрите,щяха да реват,че не са отишли.Сега се чудят от какво да са недоволни.Какво направиха вашите комунистически правителства за Стражица,за Хан Крум,за убитите войничета,за удавените от скъсване на въжения мост близо до Тополовград?Вашият вътрешен министър по време на едната трагедия си пиеше уйскито със секси мацки.После от срам се застреля.Направо ставате смешни за нормалните хора,а оня селяндур с компютъра да си гледа магарето-по ще му отива.

Където има хора на БСП/БКП, има и злоупотреби ... Злоупотреби с помощи, злоупотреби с имущество, пълно безхаберие ... А след тях/другарите/ идва потопа ....

Нали знаете че те (управляващите) не могат на две магарета сеното да разделят......

то затова и този народ за нищо не става. в япония мафията помагаше на хората по време на бедствието, а тук хората крадат от тези, които са пострадали. някои неща говорят по-добре и от обществени тоалетни.

НЕЩО ГУЗНИ МИ СЕ ВИЖДАТ ОТ ГЕРБ, ЧАК МИЛИОН ДА ДАВАТ ОТ ДЪРЖАВНАТА СИ СУБСИДИЯ , ПРИ НАЛИЧИЕ НА ЦЯЛА ДЪРЖАВНА ХАЗНА. АМА НАЛИ СЕ СЛЯХА ПАРТИЯ С ДЪРЖАВА НЕ ИМ ДРЕМЕ , ТАКА ПОВЕЧЕ ДИВИДЕНТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЩЕ ИЗВАДЯТ.

Те ако са гузни, БСП няма да им стигнат и 5 млн

От всичко прочетено до тук, единстветото, което мога да кажа е, че вместо една такава трагедия да сплоти народа, се превръща в поредния повод да "лаем" едни срещу други. Жалко....жалко за всички нас! В каква пасмина сме се превърнали само.....

Мила Цвети, Трагедия е да те залее цунами, или пък да изригне вулкан досами къщата ти. Трагедия е да падне самолет (или метеорит) в населен квартал, земетрессение от което дори мавзолея да се срути. Трагедия е пожар, потоп, или ураганен вятър. ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ В С> БИСЕР Е НЕКОМПЕТЕНТНОСТ И БЕЗХАБЕРИЕ. Ако за последните 10г. някой не е разбрал: 1. за язовирите. Необходимо е да се проверяват от специалисти през определен период от време и при констатация да се вземат НЕЗАБАВНИ мерки. 2. отвеждането на големи количества вода. ВСИЧКИ дерета и корита на реки ТРЯБВА ДА СЕ ПОДЪРЖАТ, ПОЧИСТВАТ И ПРОВЕРЯВАТ НЕПРЕКЪСНАТО

хей другарю по голяма простотия може да напише само комунист. Трагедията е за хората а не за държавата

И запомни ! Тези пари които дават не са техни, не са си ги изкарали от джоба ! Тези пари са несправедливо присвоени от държавният бюджет от тях ! Странно защо изобщо не е ставало дума за това колко получават на година.. за 4 години 0,5 милиард лева в джоба на една партия... това е ПОТРЕСАВАЩО ! И за какво харчат тези пари ? Да не би да плащат наеми за партийни клубове от порядъка на 5-6 хиляди лева ???? Плащат 10-20-30 лева наем на партийно клубче.....

Мите, ГЕРБ има най-много приходи,различни от държавна субсидия от всяка друга партия. Питаш за какво ги харчат, информацията е достъпна,провери. преди да си търкате езиците поне се информирайте.

Къса е човешката памет. СПОМНЕТЕСИ ЗА ЗТРАЖИЦА.

На приказки е едно, реалноста е съвсем друга ! А това, че са дали значи има достатъчно пари в държавата и явно не се разпределят правилно. С този милион не могат да измият некомпетентноста си... и с него и без него те ще си останат некомпетентни ! Защо не го дадоха този милион преди това ? Отговора е много лесен, защото си ги слагат тези милиони в джобчетата... и тези пари я ми кажи влизат ли в реалната икономика ? За зърнопроизводителите 240 милиона, а за партия ГЕРБ 120 милиона.... Всички партии са един дол дренки, но тези уж дойдоха да оправят кашата но уви.

ох горкия човечец на снимката

В беди хората трябва да са солидарни и ако могат да помогнат. Отделен е въпроса, че немарливостта и нехайството се шири на високи ръководни постове и колкото е по-размита отговорността толкова по-добер! Жалко е че хора загинаха, всеки може да е на тяхно място!

И аз, като премиера,ще използвам една народна поговорка - "След дъжд -качулка!" Защо, Г-н Премиер не дадохте този милион,да се поправи стената преди да се случи тази трагедия,защо не обикаляха министрите ти да видят къде има сигнали за напукани язовирни стени, защо гледахте от хеликоптерите само незаконните постройки на олигарсите които и сега си стоят по язовирите,защо не накарахте стопанисващите ги да източат водохранилищата до безопасно ниво, защо си си мислел че няма да има бедствия,като не се топят снеговете,защо,защо ,защо..... Защото на теб и около теб няма кой да ти каже истината, а ти си мислиш,че си Всезнайко! Съболезнования за всички пострадали ! Дано това е последния, а не поредния случай в който ще съчувстваме на хората преживели трагедии в държавата ,без държавници!

Това не са злоупотреби ! Истинските злоупотреби ги правят господата като този... 130 милиона на година субсидия за партията им и всички партии с милиони субсидии.... в дни на криза защо не са си орязали парите ? Истинската злоупотреба е на управляващите които докараха народа да не може да си плаща тока ! Истинската злоупотреба е на управляващите които мразят народа ! Истинската злоупотреба е, че не им пука хич за народа и си играят своите игрички и приказват, че все пари НЯМА ! Цялата държава е в бедствено положение, за което заслуга има този хубостник ! Всички цени на храните да се увеличават с неговите измислени стандарти ! И да не са засегнати тези хора които са взимали, те са в бедствено положение от немотия !

премиер Бойко Борисов 6; всички действия и взети от него решения в последните няколко дни, получават единствено адмирации и могат да служат като пример за подражание. министър Мирослав Найденов 6; министърът, намиращ се най-близо до бедстващите. медии - 6; повечето медии предават на живо. президент Росен Плевнелиев 5; похвали работата в кризисните щабове; не се ангажира с каквито и да е обещания. еврокомисар Кристалина Георгиева 4; посети бедстващите на живо, трогна се от българщината; преварително обрече исканията за помощ на неуспех, вместо да се изправи срещу непреодолимото и да възроди пострадалия район. министър Цветан Цветанов 3; главен организатор и координатор на спасителните операции; при бързо развилата се трагедия, още от сега става ясно, че виновни и отговорни за техническите проблеми, ще се окажат само и единствено климатичните промени. кмет Златка Ангелова-Вълкова 2; неадекватни действия, вместо проява на спешни, организационни способности.

Найденов защо си ангажирал да раздават помощите хора, които не познават населеното място. Кметът на селото защо не ангажира, хора от общинската и областната администрация също, кой друг ако не те!?!

Ще е виновен щом се слага навсякъде ! Да си седи в кабинета и да си мирува там и никой няма да го коментира !

аааааааааааааааааааааааа

Е, браво!!! Много грозно! Да крадеш от помощтта за пострадалите толкова тежко съселяни в ТАКЪВ МОМЕНТ- думи нямам!!!

Tова само в България може да се случи да крадеш от пострадалият си сънародник

Дано всичко е истина! Дано им дадат по 10 000 лева на горките хора!!! Дано!

Каква бяла техника ще им раздават на хората къде ще си я сложат!?!Те покрив над главата си нямат! Балтон ни трябва - първо копчетата ще купим - пълно безумие!

тварде хубаво за да е истина звучи изказването на премиера и,ако бсичко стане така ще е много човешко. както казва народа ще поживеем и ще видим. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

от сичко на света най-мразим българите.

Абе льольо Найденов, защо си "на място", като пред теб се злоупотребява? Сега си щял да се "инициатиращ" с комисии и както винаги тичаш след събитието. Защо досега не мисли с главата си, а с г..а?

Защото типчно,като всеки българин прилича на мен и теб.

Главите им са за показване по тв,а за хората мислят с г--а си

Ами то затова се е стигнало до Крумовите закони,които били известни и на другите народи в Европа, защото за нас, българите, културният свят има мнение, че сме известни крадци. Осман паша казал:" Това са най-големите крадци в нашата империя и най-мерзките предатели на своя народ.Левски го предава българин, а не турчин, събранието в Оборище го издава пак българин, който бил делегат на това събрание, и войводата Бенковски е предаден също от българин, на мостчето в Тетевенския Балкан."

Оуйгуфуен !

Левски не го предал българин, а циганин... А на Бойко предлагам само да каже на Русия, че сме в беда и те веднга ще ми помогнат Отново безвъзмездно...не, не съм русофил , или там някакъв фил..Просто тези хорица имат нужда от къщи, животни. Това им е мъката сега, а не някакви пикли-психолози да ги успокояват. Запомнете, българският селянин има силен дух..

Нямаше ли по-точна дума за такъв вид злоупотреба? Не се ли наричаше МАРОДЕРСТВО? Когато по време на бедствие, някой, колкото и да е гладък мозъка му, си намира начин за да се облагодетелства, се нарича мародер.

В цялата ситуация единствоното нещо което ме подразни е коментара на г-н Борисов за хеликоптерите, но той избледня на фона на това което се прави. ПОжарникарите са научени да помагат и защитават хората, очевидно това обучение се е превърнало в инстинкт за г-н Борисов, което му прави чест. Колкото до така наречените от журналистите злоупотреби, не мисля че е коректно да се използва тази дума, в това село всички са нуждаещи се, някои са по-нуждаещи се и е редно да имат предимство. В тези трудни моменти българина показа истенското си лице, лице на състрадателност и готовност ЛИЧНО да помогне с каквото може, ето това е разликата между нас всички на Балканите и останалата част на Европа. Тук където живея аз всеки оставя на държавата, смятайки че след като си е платил данаците с това се изчерпва всичко. Точно поради тази разлика България оцелява и напук на всички правила ще продължи да я има.

Абе админи ли се казвате или модератори не ви знам ама тоя гост от чужбина що не го триете? Да си стой там на майната си и да не се обажда повече!

Това е силата на българския дух! Ако се случи нещо в общества като германското, френско, белгийско и т.н., тогава ще се избесят взаимно! Видяхме всички как на Коста Конкордия са се били като животни кой да излезе пръв! Може би ако понамалеят такива "българи" като "Я марш...", тогава ще се качи и значително морала в БГ.

Не обдобрявам голяма част от политиката на кабинета и лично на г-н Борисов, но признавам заслужи уважението ми с реакцията си при това бедствие. За 20 години не помня партия която да е дарила част от държавната си субсидия по какъвто и да било повод. Всички партии са съчивствали на хората на думи, но с дела не са показали това което говорят.

Ти да мълчиш и да си стоиш в чужбината кретен такъв! Не си видял и чул подобно нещо? И ние не сме видяли и изпитали по неадекватно и безхаберно правителство. 1 мил от парите на партията ... това са всичките и пари а не само тези от субсидиите тъпако! Това включва и всички откраднати пари, пари от рушвети и лобистските пари на америка и "Шеврон". А 1 мил лева за почти 3 години безвремие и 9 (недай си боже 11 ) човешки живота са само прах в очите на такива като теб!

Само по приказките ти мога да се закълна,че си от тия крадливите селяни, дето все им малее и ве искат още и още и прибягват до кражбата.Много просто изказване, виж г-на как галантно се е изказал, замисли се и отговори подобаващо. Ама то от прост човек какво да искаш.

Абе сме.о, ти и твойте съпартийци изпълзяте от коптори и обори и 65 години е..те майката на тая държава.

Тия гости, които не живеят тука и да сърбат попарата на всички безчинства на предишни и сегашни политици, да не дават много мнения. Когато се откажеш от живота в чужбина, защото обичаш България и заживееш тука, тогава си давай мнениет.

Любовта към България, не се измерва в това къде живееш, а в това какво правиш за нея

Аз пък не помня няоя партия да е получавала такива субсидии. До колкото знам дарение е от собствения а не от държавния джоб.До колкото знам по-голямата помощ в момента е от българските граждани от собствения им джоб а не от държавата...А да се говорят глупости за злоупотреби когато хората се познават там и всички са в бедствено положение е цинизъм и похвад типичен за герберите - противопоставяне за да не гледат в нашия джоб.

Не са за упрек хората. Може да не са пострадали от наводнението, но със сигурност са пострадали от ширещата се немотия по българските села.

Това си е било винаги в кръвта ни, просто сме си такива и пари да имаме,пак два чувала с пясък да си окраднем за спорта.

Моите искрени съболезнования на пострадалите-не съм идиот, та да вярвам, че тези бедни хора ще злоупотребят с каквото и да е-приказката за главата на рибата е българска. Стискам палци и се моля за всички пострадали-сами ще си помогнем

Е на това аз му казвам злоупотреба, а не 2 кг. фураж за някое бедно животно...вижте, моля Ви следното официално признание... "По-рано днес беше публикувана информация, че изпълнителният директор на Агенцията Виолета Илиева сама си е дала щедри бонуси - 7000 лв. през септември и още 4000 лв. през октомври миналата година. Това са били пари за допълнително материално стимулиране през двата месеци, съобщи БГНЕС. ...""

А Мирославчо типично по български не успя да направи раздаването на помощи по-организирано.

И ти типично по-български си мислиш,че все падари ни трябва на нас, на тоя крадлив народ.

Ами аз съм си българин и не се отричам от това, а твоят господар говори за лошият генетичен материал на българите, все едно той е марсианец. Мирославчо, придворния шут, и той му приглася!!!

ти да не ги виждаш с лопатите там нещо да помагат - просто отчитане на деиност и командировачни

Май трябва и на теб да ти дойде някой шеф да отчете дейност, барем се стегнеш и не пишеш глупости.

и за какво са се изтъпанчили там 15 министри, като не им стига ума да викнат селския чобанин да им каже чии къщи са засегнати?

Мисля, че е цинизъм да говорим за злоупотреби с помощи в с. Бисер на фона на злоупотребите, довели до трагедията. Нека не петним тези нещастни и безпомощни хора, моля ви, българи!! И да покажем, че сме хора, а не електорат, който търпя 2 мандата тройната коалиция!! Има какво да искаме и от настоящите-крайно време е да се събудим!!! Да подкрепим и малкото останало ни добро!!

Каква тройна коалиция бълнуваш ма пко недоклатена!

Какво добро очачакваш? ГЕРБ дойде на власт с лъжи, клепане пред Европа, купуване на гласове... Защо се се учудват, че им се връща. Никога нацията не е била толкова разединена. Политиката на ГЕРБ е да се настройват хората с/у лекари, учени, земеделци, полицаи, военни... Много ми е чудно, ако се обяви мобилизация, колко души ще се отзоват под знамената да бранят Бойко Борисов, Цецка Цачева, Искара Фидосова, Лъчо Мозъка и Ко.

Добър пример за това какво представляват голяма част от българите,крадливи до мозъка на костите си и то не само в България,от всички точки на света идват новини за задържани,срам и позор за тази нация,да го е срам човек да каже по света че е българин,жалко ,много жалко.

Цинизъм ли? Май не си на ясно какво е цинизъм?! Цинизъм е скъпа да се облагодетелстваш на гърба на някой , който е загубил всичко.Ами тогава от всеки един край на България да отидат и да се наредят на опашката за помощи, щот казваш че така се прави.Цинизъм е и защитата на такива пиявици.

Подкрепям напълно. Ама едно не разбирам-От какво ги е страх повече хората-от наводненията и бедсвията които ще ги издавят като пилци по домовете им или от няколко палки дето биха изяли пред парламента и МС, ако излязат да се защитят от бандитите в държавата. Май от 2-то и затова сме на този хал.

Ти си точно електорат.Герберастки.

КЪДЕ Е ПАРТИЯ "ДПС" ДА ПОМОГНЕ НА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ В БЕДА В РОДОПИТЕ ИЛИ САМО НА ИЗБОРИ ГИ ПОСЕЩАВА?

Ludiamaus

Значи предпочиташ, независимо, че си със съборена къща, унищожена покъщнина ,да вземе някой и това което ти се полага, да запалиш огън и стоплиш краката си. Това ли е по малкото бедствие. Комшията да те окраде -освен природата? Спомням си пожар през 69. Едно момиче скочи от последния етаж, отскочи от платнището и си пръсна главата на бордюра.( Беше преди абитуриентският и бал) В същото време, съсед изтърколи варел с нафта и го скри в собствената си барака, която пожарникарите поливаха за да не се запали. Мислиш ли че има разлика

стигнало до злоупотреби - ежедневие в България злоупотреби-защо пак ми се повтаря .............неможе да баде

Министрите ще продължат да стоят там, докато трае бедствието...за да си правят реклама - до сега какво са правили,че се стигна до тук

Това е невярно, че това е типично по български. Алчността не е българска черта, мкар да е наша пговорката че авантата е чиста печалба. Просто не е обяснено на хората,че това е най-вече за пострадалите. Всички тези "непострадали" също се в голяма нужда и верятно всички дърва са мокри и на тях им е студено и трудно се справят. Та мизерията е причината- не типично българската черта!

ПРЕМИЕРА БОРИСОВ ГО КАЗА - КАЗАНА В АДА СЕ ПАЗИ ОТ БЪЛГАРИ

А премиера ти Борисов знае поговорката, че който сее ветрове - жъне бури. Защото този стил на говорене, всички които не са с нас са против нас, го въведе точно Борисов. Така че точно той има най-малко право да говори за казани, дяволи и други герои от приказките.

точното е " при българския казан в ада пазачи няма защото ако някой изпълзи от казана другите българи го дърпат обратно"

толкова ли е трудно двама души да обиколят и запишат имената на собствениците на разрушените къщи?

Тръгвай, не давай акъл. Бегом...

Ами да ... така ще бъде ... тия всичките дето сутринта ги даваха качени върху БТР-а к'во правят там? Зер, че хората си имат други дертове та не им е до главата да ви пребият с камъни! Не министри трябва да има на терена а стройна работеща организация. Само тогава няма да има нередности. Сещам се за филмчето на Влади Въргала от миналата година .... сега там са едни хора дето удвояват и утрояват цифрите за да могат после да си купят по още някое апартаментче на гърба на страданието на хората.

ами мн е вероятно тези хора да са приютили засегнатите- за това не се ли сещате. Друг е въпросът, че мн от тях също са нуждаещи, а за тези които не са- Ганъовеца спиране няма.