Златанова: Щастлива съм, че при мен е довършен проектът за нов НК

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова обяви, че е доволна, че тя е министърът, при който е довършен проектът за новия Наказателен кодекс. Тя подчерта, че по-леките наказания, според кодекса, били съобразени с модерните стандарти.

Обратно в новината

Коментари - Златанова: Щастлива съм, че при мен е довършен проектът за нов НК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

г-жо Златанова, пожелавам на вас и на вашите близки да се срещнете отблизо и да си изпатите от вашите престъпници с модерен начин на мислене и модерен стандарт! Тогава друга песен ще запеете, ама нейсе. Дотогава ще продължавате бавно и сигурно да затривате държавата ни! В другите страни вече връщат смъртното наказание, в нашата страна даваме власт на престъпниците!! Но какво да се очкава от престъпната шайка, ковяща законите?? Само беззаконие и нищо добро! Приемете тези закони, но приемете също така и закон, който дава право на хората да стрелят на месо по престъпник влязъл в имота й!! Защо в другите демократични държави има такъв закон, а при нас няма?? Не сме демократични ли или няма как да си защитим нашите престъпници, които ни носят яка пачка??

Министерката на здравето е красавица.Само като я види човек и веднага нещо му става.Но какво да кажем за Зинето,така че да не я обидим А бе думи немам и защо требваше да я качват на толкова високо место !?! Само да я одумват хората

ма грозофило !Мръсни комунисти!

ЗАНАИДА си е чиста проба руско ЕШКЕНАЗИ !!!! Дегенеративните процеси при тази особа са не само в мисленето , но и в начина на поведение!!! Вгледайте се в тиковете и физиономиите които прави този грознопил позирайки пред камерите !!! НИМА ТОВА Е НОРМАЛЕН ЧОВЕК ??? ТАЗИ Е ЗА НЕЗЕБАВНО ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ И ЛЕЧЕНИЕ !!!

Боже, тази е такава куха лейка, че няма накъде повече......тя била свършила нещо? При нея бяха спрени фондове от ЕС по маса Оперативни програми?????? ОСТАВКА!

Абе не виждам орките и троловете на серГей и Болен. Нещо не е наред. Стана обяд, а те още не са осмърдяли форума. Може би в долната шльокавица, с която са се наливли снощи, е имало повече метилов алкохол от обикновено...

БАБО БАБОООО

хем е бабишкера,хем е грозна като смъртта!

Аз съм нещастен,че съм имал лошия късмет да живея по едно и съшо време с теб. Ти си избрана да браниш обществото от престъпници, а не да ги исдигаш на пиедестал, като мъченици!

Тази самохвалка има врат, като на гъска.

грозна като Смъртта!!!!И е тъпа гъска!

Г-жо Златанова,питам:Едно не разкрито престъпление,след десет години престъпление ли е или не? Как се нарича то ,ако не е? Какво казва по въпроса Вашата ГОРДОСТ новия НК?

Всички в това правителство са много щастливи и доволни от себе си. Затова 6 месеца улиците са пълни със супер нещастни , протестиращи хора, с искане за оставката му . Хайде, шепата щастливи от това кошмарно правителство да си ходят, в името на щастието, спокойствието и просперитета на целия българския народ ! ОСТАВКА !

Оставка! Веднага, мръсни социомаймуни!

Другарко Зинаида, много ще сме доволни ако се махнете, както и продажното правителство. Зарадвайте народа най-после - на Коледа стават чудеса? ОСТАВКА!!!

ПЕЕВСКИ, ТАЗИ Е ГРОЗНА ВЕ...И ДА МИ КРИЙШ КОМЕНТАРИТЕ НЕМА Я РАЗКРАСИШ

Поредното грубо вмешателство във вътрешните работи на България с последствия, които ще са значими за десетилетия! Имам до известна степен поглед върху това как се пише този НК. Това става под рафиниран чуждестранен диктат, със фарсове-обсъждания уж масови. Устройват се срещи които са за след няколко часа на които никой не може да се организира да присъства, на които се поднасят някакви редакции на текстовете, които не са в същност истинските, уж много се бърза. В същност НК (и няколко други от подобен калибър) се пише от няколко лобиста. Ако нещо се оплеска ще обявявят, че лобистите се заигравали (заради пари) с този или онзи, но всъщност не е така - "лобиститите" правят това което им наредят от едно посолство и няколко фондации. Следва още по-голямо облекчаване на наказанията за тежки престъпления. Още по-малко наказания за престъпления срещу държавата (то за 23г. няма нито един осъден за такова нещо въпреки, че България преживява трета национална катастрофа), още по-леки наказания за "злободневните" престъпления - напр. лумпен наркоман прегазва майка и дете в количка на червен сфетофар/зебра. Във Франция 8 г. затвор в Булгаристан условна присъда.

ВСЕКИ КОМУНИСТ ДЕ Е НА ВЛАСТ Е ЩАСТЛИВ...И ТИ ТЪЙ

В този кабинет няма професионалисти. Включително и Орешарски не е професионалист. Има само послушни сребролюбиви марионетки, назначени със задачата да изпълняват програмата на кукловодите срещу подходящи финансови стимули. Ако някой не е разбрал това, предвид решенията които се вземат вече шест месеца в крайна вреда за българите и дългосрочните проблемни които ни забърка това правителство. Ако бяхме гърци, нямаше и два месеца да ги търпят.

То, и останалите министри ще са щастливи да довършат неща, дето ако не беше започнал ГЕРБ никога нямаше да се случат. А после на къде?

Госпожо-НИЕ не сме щастливи с Вас ! Моля не се показвайте по телевизията! Ако не можете да се въздържите и търсите изява-правете го по радиото!

Апокалипсис. (Е...не сега, А ! - Съвсем-Скоро .)

АКО В НОВИЯ НК НЕ Е ПРЕДВИДЕНО ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ДА БЪДАТ КАНЕНИ С БЪКЛИЦА ДА СЕ ПРЕДАДТ,ЗНАЧИ ТОЗИ КОДЕКС НЕ Е ДЕМОКРАТИЧЕН.

Трябва, но не може само нея да променят!

Дано и по него да лежиш!

НЕЩАСТНИЦА,ЖАЛКА СИ ПОВЕЧЕ,ОТКОЛКОТО СИ ГРОЗНА.

Това е поредният цинизъм на управляващите, които отлично знаят за нагласата на болшинството хора за въвеждане на по-строги наказания при престъпления

Закономерност: "Колкото по-щастливи са управляващите, толкова по-зле е държавата и народа" /януари/ Извод: Трябва да направим всичко възможно за да обърнем съотношението!

ЗА ! --> В колко часа ?

Всъщност в Бълагрия по-належащо беше НПК да се измени, както законите за съдебна власт. А и другото е, и най-лошият закон е добър, ако стриктно се спазва, което със съвременната българска съдебна система не става. А за военните престъпления и тия против човечеството единствено бих пожелала на българското население да не се налага тези състави да се прилагат!

Какво му има на НК , че бил от 1968 г. ? Знаеш ли правната система и закони на Англия от коя година са?! Абе какви са тези проесори, дето ви учат в университетите, та приказвате такива глупости, излагайки и себе си ,а и държавата?!

Ти ГЛУПАКО, изобщо познаваш ли съдебните системи на България и на Англия? Техните принципи? Като гледам, още 15на гробариста / по-обидна и реална дума за глупак, наричащ себе си "красив интелигент" - все още няма/, са ти "цъкнали" плюсчета... Научете се, първо да "четете", пък после пишете!

много си прост саше...сорръ калаа

Аз чакам да се въведе смъртното наказание,те ще махат доживотната присъда!!?!?И за кражба-глоба,не затвор!Ясно ли ви е ,че ще ни докарате до война с циганите?Глоба-ще вземете на босия цървулите!ЕС-дрън,дрън!Нали все към янките гледаме,с тях се равняваме.Ама в някои щати още има смъртно наказание-що не взехте пример от тях?

а и държавата от вас ще бъде довършена. Някои от вас тогава ше са още по-щастливи.

Вие давате ли си сметка, че тези по-хуманни наказания с пълен разрез с роляата на наказанието като възпоращ фактор за извършване на престъпления. Ами че направете сравнение с новия ни по-голям брат - САЩ и вижте какви наказания за какви престъпления се налагат там. Впрочем на вас ви е известно (щото иначе не би трябвало да сте на тази длъжност), от което следва, че целите които обявявате за те зипромени в НК са май съвсем други от афишираните?! Толкова ли сте сигурни, че в България не може да дойде на власт правителство, което да поправи безумията ви, та дейъствате с подобна безнаказанвост и липса на всякакво чувство на отговорност към бълг. народ и родолюбие.

Много добре си ко казал, но няма кой да те чуе, защото такъв е сценарият, започнат още от Лукяановия, като пусна от затвора престъпници създаде мутрите. Защо не започнеш с "политиката" на пълна толерантност на безобразията и дерибейството на ромите, която се провежда от дъргжавата?! Защо някой не коментира този въпрос публично. Ама май всичко се свежда до това кой за кого ще гласува, и всичко пак на гърба на отрудения българин, който трябва да плаща смитките на циганите. Затова и няма да има действащ както трябва Наказателен кодекс и нещата са с предизвестен край! Нищата не са такива, каквито изглеждат и за каквито ни ги представят! И никога не са били...

Наместо да се лигавят с модернизми да вземат пример от действащите правосъдни системи - САЩ, Англия и др. Там каквото и да модернизират присъдите се натрупват. За един въоръжен обир с убийство има случаи с по 127 години присъди на едно лице. Тука дават само най-голямата от всичките. И в САЩ (като им гледаме полицейски сапунки) и в Русия при престъпление до дни извършителя е прес дъда. А у нас? Обраха магазина за който отговарях. Подадох жокери на оперативните работници от МВР и заловиха извършителя със откраднатото преди експерта от МВР да е приключил с огледа и снел отпечатъци. Дотук - евалла. Година и нещо след това влачене по досъдебното производство, показания, въпроси... Две години след случая делото е в съда и даден ход. Да, ама ход няма. Отлга се че къде съдията му се развинтил пъпа, къде на адвоката на защитата му излязъл ангажиент, къде подсъдимия не се явил. През това време изтече изпитателния срок по предишната условна присъда на извършитля и го реабилитираха по нея. По нашия случай - батак. Това ли ви е модерното правосъдие? При подобен на моя случай, обраният от Провадия, който се явява и свидетел го призовават. Явява се в съдебната зала в 8ч когато е насрочено делото, казват му да чака вън. Чака до пладне, обвинения излиза с адвокаа си, накрая секретарката го пита какво чака още там. Оказва се че те в залата сключили споразумение с подсъдимия, няма присъда и нашия не може да заведе граждански иск за щетите от обира при доказана вина. Това ли ви е модернизма?

В Русия може да стои с месеци в следствие (демек затвор) преди да му бъде повдигнато обвинение и после като го признаят за виновен (99% от случаи) този престой му приспадат.

Нека облекчим НК,че скоро ние ще сме клиенти на Темида. Ваш СерГей

Още по-зловещ от "модните" увлечения на министърката е натискът на разните изродски НПО-та като веднага разциврилия се Български хелзинкски комитет. Няма да подхващам конспиративни теории, но като гледам към какво ни побутват, никак не е на добро. Не знам дали някой от вас си е направил труда да прочете цивренето им от днес. Аз го прочетох и ми настръхна косата. "Възприетата в гл. 15 уредба на престъпленията против половата неприкосновеност и половата нравственост робува на остарели норми и подходи, неадекватна понятийна система..." Ще чакам трепетно да пояснят подробно какви извращения според тях трябва да бъдат защитени от наказателно преследване. Когато тези либерасти започнат да говорят за "остарели норми и подходи", очаквайте пропаганда на кръвосмешението като най-нормалното нещо, блудството с малолетни като естествена полова потребност и други такива прелести. Хайде да си останем по-старомодни в законодателството, че вече ми се ще да изровя калашника и гранатите от градинката... :)

Защо съдебната система еднозначно вижда модернизацията на наказателната дейност само в облекчаване на наказанията, запазване на честта и достойнството на престъпника, но не и на пострадалия? Оправданието че затворите се пукали по шевовете и нямало къде да затварят престъпниците не е оправдание. Има посока на модернизация и в САЩ това се прави на човечето му се слага гривна с GPS и камерки. Остава в дома си (на свои разноски естествено) и хА е излезнал, присъдата се утежнава. Няма право на никакви комуникации и външни контакти (примерно посещениа). Има вариант банката да отпусне ипотечен кредит за издръжка на престъпника и ако не си плати кредита процедурата я знаят не едно българско семейство. Ако е доживот всичко е въпрос на параметри на ипотечния кредит. Е престъпника така не е защитен у дома си, но ако някой влезе да го обере и го гръмне или заколи аз не бих се затъжил, просто банката печели по- рано от ипотеката и живота за живите продължава... Добра насока за леките престъпления или нарушения е наместо да ги постановяват като условни да им се налага принудителен труд да им дойде акъла. Пробациите са добра насока за леки присъди например добра мярка за неправилно паркиране е 5 дни чистене на клетката на слона ( от 5 часа сутринта) като през това време провинилият се да не може да ползва лабурджинито или бентлито. Берлускони как ходи да мете? Хулиганско поведение на футболни фенове? безплатен труд по ваденето на тухли от ринга или собстеника на фирмата превежда средствата на МВР или правосъдното министерство, или кяри безплатна работна ръка да им се поизцеди водата, че това втава при 70 градуса емпература, тухлата-четворка тежи към 8 кг и става дума за хиляди бройки на смяна. Айде като приключиш там хОди троши и се бий отново...

Прости сме ние,че търпим такива изроди като тая да ни управляват.Покровител на престъпността.Срам и позор.Орешарски ,разкарай я докато не те е провалила с такива предложения.Да не се вайкаш после,заради такива като нея.

стига сте гледали как изглежда вникнити в идиотщините които се предлагат и приемат.Имам усещането че се готвят да ходат при бай Ставри.Ама докато се случи - Бог да е на помощ на нормалните

вникнете

8901

Нали свалихте престъпността с 1/100 - логично е и наказанията да намалите.А и нали играете в един отбор с престъпниците(спонсорите ви).Така е душко няма пълно щастие.