Очаква ни необичайно топла зима?

Прогноза на Югоизточния Европейския център за промените в климата показва, че предстоящата зима ще бъде много мека, като в някои части на Балканския полуостров средните месечни температури ще са с около 5-6 градуса над обичайните.

Обратно в новината

Коментари - Очаква ни необичайно топла зима? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е като лъжата за дъждовно лято, а изпукахме от жега!

Оказах се лош пророк... Топлофикация веднага реагира на прогнозата за топла зима с немедлено прогнозирано увеличение на цената на парното - да не би да им намалее далаверата от по-малкото потреблението... както го направиха преди 5 год. с увеличението със задна дата на дела на сградната инсталация. Ех... оня пише в дебелия тефтер и не забравя нищо. (Когато Бог иска да накаже някого, той го оставя да затъне в неправда и безчестие.)

Ураааа топлофикация умре

От баба ми знам, че се следят Горещниците по стар стил(първите три дни на август) и през годините съм се убедил, че е вярно - колкото по-топли са, толкова по-студена зима ни чака. Та, тази година бяха относително прохладни, така че зимата вероятно ще е мека

Ама това е било по стар стил. Сбъркал си датите. Най-хубавото е, че ВРЕМЕТО не чете прогнозите.

Ако тази е по-топла и безвалежна от миналата, то ще излезе, че вече зима в БГ няма, а за каране на ски да не говорим.

Явно снегорините и тази зима ще ловят снежинките във въздуха :)))

По повод прогнозите: Един горски срещнал Баба Меца и я попитал, дали тази година, в гората ще има дренки. Ще има, казала тя. Ами ти откъде знаеш, попитал оня. Знам, защото много обичам дренки, отговорила тя.

Всяка прогноза за по-дълъг период от 7 дни е грешна! Самите метеоролози го казват.

За миналата зима, май същите тикви бяха казали, че щяла да бъде зверски студена с температури до -30 градуса. :))) Сега тази "мека" прогноза да не ни изненада?

знаят ви пат от сега ква ше е зимата, слабоумници...!!!

И поради твърде топлата зима Топлофикация вдигна със задна дата дела на сградната инсталация в с/ките от 15% на 60%. А раята само измуча и отиде покорно да си плати рекета.

Какво е това зима? А сняг? Вали, но само сахарски пясък. Е, и от съседите отгоре, дето си тупат безпардонно прашасалите черги с косми и чаршафи с акари, но това е друга тема.

"....че предстоящата зима ще бъде много мека, като в някои части на Балканския полуостров средните месечни температури ще са с около 5-6 градуса над обичайните. " Българи очаквайте поне -15 градуса студ. Може би тази година ще има -20 за по-дълъг период от време ! ;-)

Те тия мешници, за миналата зима предричаха че щяла да бъде най-студената от 1000 години насам, а то температурите под 15 градуса не паднаха.

Сакън не разпространявайте такива новини и слухове, че Топлрофикация веднага ще се мобилизира два търси "основателни" причини за увеличаване на цената на парното. Откриха нови звезди, доказаха, че законите на физиката действат избирателно спрямо отделните държави, накрая ще оборят и втория закон на термодинамиката!...

;Хубава новина за зимните курорти и гумаджиите; честито!!!!

Това означава само едно - глад! Хлябът ще поскъпне и това ще доведе до сделки за закупуване на пшеница от вън. В превод: пак някой депутатче ще се нагуши с кинти от фирми посредници....

Чл. 9. (1) По пътищата, отворени за обществено ползване, е забранено движението на верижни машини и използването на гуми с шипове. Движение на пътни превозни средства с вериги за сняг е разрешено само когато пътните условия изискват това. (2) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Редът и условията за движение на верижни машини и машини с гуми с шипове от въоръжените сили се определят с наредба на министъра на отбраната и министъра на регионалното развитие и благоустройството е къде е написано от кога до кога да слагам зимните гуми ???

Никаде в шибания закон не е написано, че трябва да караш зимата само със зимни гуми НИКАДЕ! На запад немат закони за зимни гуми, нема и тука. Зимни гуми има у кухите главоноги от КАТ. Закона изисква мм грайфери, а зимните гуми са препоръчителни, особено за камиони през проходите. ИСКА СЕ ММ ГРАЙФЕРИ, А НЕ ЗИМНИ ГУМИ. Ясно ли е!

знам ве бро, нали за това пуснах тази извадка от ЗДП тъпи са тия, които плащат глоби за тоя дето духа да четат

Абсолютно си прав. Исках да информирам всичи останали, които хабер си нямат, ама пишат колко са компетентни. :)

къде в ЗДП е написано ясно от кога до кога трябва да се кара с летни / зимни гуми ? е ако декември е 25 градуса, що да си троша колата и да карам със зимни гуми ?

И кое му е хубавото?! Че ще спестим от отопление - да ама не! Топлофикация пак ще ни сурвакат бъдете сигурни! А това за летните гуми...няма да го коментирам! После ще ги съобщават по телевизията! А това, че снега е изключително важен за реките, почвата и насъжденията на кой му пука!

Ще те 'сурвакат' 'вежливите' съседи за жалост, не Топлофикация.

ще е много мека, защото ще ни топли любовта на любимото ни правителство начело с премиера-слънце, а като дойде сметката за парно направо ще се изпотим!

Да, те от такива очаквания обикновено, зимата ни изненадва, защото естествено ще се откажем неподготвени.....

Чудестно. Таман няма нужда да купувам зимни гуми, ще си карам с летните...

Това е една добра новина ... дано да е топла зимата, за да спестим от отопление.

В подобни случаи цената на парното се повишава около средата на Декември,защото Топлофикация генерира загуби - все пак те са търговци...

то и август щеше да е студен ......

Тази година Час Пик отваря Декември :D

бас хващам, че няма да е така :D

Тя зимата може и да е топла, но топлофикация ще ни одруса с по- високи сметки.

Есен. Вождът на индианците поръчал на силните мъже от своето племе да събират дърва за зимата. И се оттеглил. Събирали дърва индианците много дни и седмици. После пак събирали. Въобще трудили се неуморно. По едно време някой казал: - Приятели, доста дърва събрахме. Ще ни стигнат за 2 години, а може и да останат. Не е ли време да спрем? Най-умният помислил малко, почесъл се по брадичката и отговорил: - Да потърсим CNN и да ги попитаме за прогнозите. Още на другия ден тръгнал пратеник с най-бързия и силен кон. Дълго пътувал, но най-сетне пристигнал. Влезнал запъхтян при директора на метереолозите и го попитал за прогнозите. И получил търсения отговор: - Не можем с точност да прогнозираме, тъй като не разполагаме с метод, с който точно да дешифрираме атмосферните промени, но като гледаме индианците как събират дърва...Вероятно ни предстои тежка зима.

през зимата може да очакваме температури между 25 и -25 градуса , вероятное да има мъгли , превалявания от дъжд с гармотевици и без гърмотевици, през част от периода е възможно да има силни ветрове в някоя от посоките , превалявания от сняг се очакват като може да бъдат и обилен снеговалеж

майсторе, шушулки ще има ли

Шушулки - не, висулки - да. Други въпроси?

ПРИРОДАТА НЕ ГРЕШИ.КОГАТО НИЕ ХОРАТА ПРАВИМ ГРЕШКИ СПРЯМО НЕЯ,ТЯ СЕ СТАРАЕ ДА КОМПЕНСИРА.КАКТО СЕ КАЗВА НА ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ И ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ.

Мека, ама къса, или мека, но дълга? ;)

Никой истински учен не би се подписал под това! Журналята пак за засмукали пръсти, белким пуснат нещо, ама ядец, само мърсотийка изпод ноктите.

Както казват,ще превали тук там:)))))

Вярвам, вярвам. Така както миналата щеше да бъде най-студената от векове.

Не вярвам вече, откакто август трябваше да е студен, предната зима да е ледников период, а септември да е не-помня-какво. Като гледам, самите метеоролози са на различни мнения, аз ще взема да извадя боба, да хвърля, току виж позная. :)))

Като извадиш боба...и най-много да пръднеш от него :-)))

Това обаче не значи, че като няма сняг, не е възможно в определени периоди да има повече проливни дъждове и това пак би довело до наводнения и проблеми... Тя Природата-майка си знае работата, ние хората няма кво да умуваме. Каквото дойде-такова, безсилни сме пред нея. Аз пък си спомням и Зими с по минус 20-22 градуса за София, ужасно, сух студ. И това не е добре. А иначе за по-дългото и късно Лято...гот!

Абе и миналата зима щеше да е много люта ама си беше съвсем нормална зима. Така че....

А кво ще кажете за предната зима?нали щеше според вашите прогнози да е най студената от векове?а кво стана?!февруари беше 18градуса.стига сте говорили глупости,вие не знаете утре кво ще е времето а ми говорите 5 месеца напред.квото такова,това е:)

ta kakav e tozi neizvesten cetar edna patka kaza

"Може да вали, но може и да не вали"......ама все пак да знаете, иде зимата.

Хей метеоролозите, леко с тези прогнози... То и август щеше да е хладен и дъждовен, а то...

Да зимата на 2006 -2007 няма да я забравя. Изобщо не завяля сняг и беше много топла. Тогава детето ми беше на 1 годинка и помня че нямаше ден без разходка и то не със зимни якета а с есенни. Дори не успя да види сняг през първата си годника.

Да, и аз си спомням.

УЖАС!!! Това е Ада, в който горим като факли :((( И порочните хора си го направиха, и го искат, искат ОГЪН, сами си го просят... Що за безумие покори 21 век?! Пандемия от САМОУБИЙСТВЕНА Лудост, по-страшна от средновековната чума :(((

Бегай бе сектант !

ама си хамав,а?

ее супер нема да има снег таа година идеално..таман че си опраим къщата и че иззидам довара и нема да шляпам у снег и кал и вода..много се кефим.малиии че ви изям да знааате.а и свинкята ше я тръшнем на сухо значи таа годин..

Ей, нема да барате снего, оти че ви тепам!