Прогноза за сложна зимна обстановка в Северна България

В края на тази и началото на следващата седмица над северните и планинските райони ще се създаде сложна зимна обстановка.

Обратно в новината

Коментари - Прогноза за сложна зимна обстановка в Северна България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

обстановката няма да е сложна , а усложнена. една степен преди сложната. нещо като жълт,оранжев и червен код. и температури около 0-та са опасни с оглед подценяване на пътната обстановка. гледаш път без сняг , а той е като пързалка. много шофьори са неподготвени. докато при типично зимна обстановка със сняг по пътя някак си човек предварително знае какво го очаква , малко по-внимателен е и по-предпазлив. за мен е интересно като се знае от сега за очакващото ни дали пак ще ни изненада ?

А да попитам - ако се усложни още повече и натрупа над 2 см. сняг - Глигана Павлова с Борко Борисов ще ходят ли пак с вертолета на лов ? Защото и преди гледаха надменно преспите отгоре и удобно глиганчето обвиняваше Тираджиите, че не си слагали специални зимни гуми на ТИР-овете, които после се оказа, че не се произвеждали никъде, а хората в другите държави решавали проблема със снега, като просто си чистели пътищата !

Има зимни гуми за тирове, но се карат само около полярния кръг. И след като караме като скандинавците на фарове е редно да почнем да слагаме и зимни гуми на тировете. За справка комплекта гуми за тир е 10000 Евро.

Двама явно нямат чувство за хумор. Е вярно че е бая черен ама все пак.

По ми е интересно това ТИР-а каква марка е? Най-вероятно българска? :))))))

60- те ли е?

ато чета тази прогноза се питам:кой ли нормален човек ще се върже на тия дивотии-страшен студ-2С!! Гледайте да не измръзнете!! КАКВО СТАНА С ЛЮБИМАТА КРИЛАТА ФРАЗА "СИРИСКА ЗИМА"+"ПОЛЯРЕН СТУД"!?!? МАЙ ЕСА ЗАБРАВЕНИ!! ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ СИНОПТИЦИ, КОИТО ОБОЖАВАТ ДА ГИ ИЗКАЗВАТ -ДА ГИ ИЗПРАТЯТ ПОНЕ ЗА ЕЗНА ЗИМА В СЪЩИТЕ ТЕЗИ РЕГИОНИ ДА ИМ УВРАТ ПРАЗНИТЕ ГЛАВИ!! ДА ВИДЯТ НАПРАКТИКА КАВО Е ПОЛЯРЕН СТУД И СИБИРСКА ЗИМА!

ПИПО

Абе да питам. Щом превалявания от дъжд (и сняг по планините) и температури от минус 2 градуса са "сложна зимна обстановка", то метър сняг и минус 20 каква е?

Насреща съм за отговор: Ние на 2 градуса и без сняг успяваме да изпаднем в бедствено положение - стане ли -20 ще оцелеят само единици ;)

ПИПО

Според мен трябва, да се придържаме към максимата" До минус 5 пийте вино, след това ракия. На края все ще дойде пролетта.

Абе,то и през лятото на плюс 30 пак си бедстваме,абееее......Терминал 1

И след всички тези предупреждения зимата отново ще ни изненада насред декември,сигурен съм!!!

Човече, ти се подготви, подготви и колата си, за другите не бери грижа.

Да не бере грижа ако е сам на пътя... Ама те доста инциденти стават именно заради "тези другите"...

Със зимни гуми, антифриз и нови нагряващи свещи (за дизел) съм, да пали и при -20. Какво, да слагам на "Клиото" отпред гребло, че няма снегопочистване ли?

То при нас винаги е сложна обстановката... В събота отивам да си сменя гумите... За жалост много няма да го направят...

А нашият кмет,тук опъсачи навсякъде и раздаде на камилите вериги!

Не е ли дал на камиларите антифриз? Ша закъсате, ей!

И какво следва след това?Високи сметки за ток-народно негодувание(протести) и сценария се повтаря.

И как успя да вмъкнеш и тук политика!!! Мислех, че платените писачи са само теория на конспирацията, ама явно греша :)))))

В края на ноември при температури около нулата и тук таме слаби превалявания трябва да си дебил за да говориш за усложнена обстановка.

защо ма триеш ва

По това време на годината,едва ли се очаква"сложна лятна"обстановка. Въпросът е,доколко и този зимен сезон,ще ни "изненада". Хубавото е,че предупреждават.Още по-добре би било,да се вслушаме в предупреждението.Т.е,слабо владеещите шофирането при зимни условия да бъдат много внимателни,и още по-добре,да си останат по домовете.Неподготвените автомобили-също.А вечните джигити и тарикати,да намалят скоростта и да бъдат по-толерантни.

Сложна зимна обстановка при 2-3 см смях и минусови температури около нулата. Стига сте говорили глупости. Всичко е въпрос до организация и крадене на пари.

Вие виждали ли сте репортажи от САЩ през зимата? Тази обстановка, която потриса нас като условия, за САЩ е напълно естествена и нормална! Вие виждали ли сте американски полицаи да помагат за слагане на вериги и тикане на коли? Аз съм виждала български полицаи да го правят, за което им благодаря!

баце, миналата година в САЩ имаше верижна катастрофа с 100 и кусур камиона. На това ли му викаш нормално?

Аз знам, че краварите са некадърници, просто ти казвам, че ние сме супер критични към българите, а същевременно се кланяме на едни смотаняци като американците! В скандинавските страни положението е същото като в САЩ, от дългогодишни наблюдения /да не ме упрекнат в голословие/! Нямам толкова редовни наблюдения за Франция например.

Абе пич кой ни пише минус и защо? Явно някой като види критики към САЩ и щрака минуси. Явно това му е начина да се бори с истината.

Ами сигурно си хубавелка . На мен едва ли биха ми помагали . Не че ми е нужно , де :)

КОЕ И Е СЛОЖНОТО НА ОБСТАНОВКАТА САМО НЕ РАЗБРАХ, ЧЕ ПАДНАЛ МАЛКО СНЕЖЕЦ ЕДИ КЪДЕ СИ И ЧЕ ДРУГАДЕ ИМАЛО МЪГЛА И БИЛО ПРЕВАЛЯВАЛО БОЖЕ БОЖЕ САМО ГЕЙОВЕ ЛИ ГИ ПИШАТ ТИЯ СТАТИИ....

ахахахахаха!

Гледам ти си голЕм шофер, нищо не те притеснява, тия дето ти дават плюсове и те някакви Шумахеровци. Ама давам бас, че в понеделник пак ще четем в черната хроника за катастрофи и убити.

Ха че ли не четем всеки ден!!! Идиоти има каквото и да е времето!!! внимавайте: за 5 мин бързане- цял живот мъртъв ;)

хахахахахаахахаахахахаххаахаххахаха