Лъвчетата Терез и Масуд се приспособяват в дом в Холандия

Лъвчетата Терез и Масуд, които бяха спасени от зоокъта в Разград, пристигнаха рано тази сутрин в спасителния център за големи котки „Фелида“ в Холандия.

Обратно в новината

Коментари - Лъвчетата Терез и Масуд се приспособяват в дом в Холандия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искрено се радвам за Масуд и Терез. Късметлийчета са, отърваха се от мизерията на пазарджишката дупка, пардон клетка. Верно, нова щеше да бъде, голяма щеше да бъде, но като знам какво е отношението на персонала на такива заведения в БГ, ми се плаче за всички затворени животни в т.нар. зоопаркове. На тия, които реват, че горките "дечица" нямали шанс да видят лъвове - не им трябва на подрастващите да гледат болни, пркалено слаби, измъчени животни. Страдащият от теежка форма на рахит лъв Асен беше покъртителна гледка. А отчаяния му вой не би предизвикал никакви положителни емоции. На добър час на Терез и Масуд.

Арабско- Негърските Измамници и трафиканти пренасят хора и животни през Европа... И са толкова НАГЛИ че карат и Б. Борисов да участва в незаконния Трафик...

ИСКАМ И АЗ

Абе ние си прибрахме добри пари, пък глупаците нека ръкопляскат. За едни спасяване, за други сделка.

Той/Б.Б./,кога ще се НАМЕСИ ,за по-достойни старини на възрастните и по-спокойно ежедневие на работещите?

И ще живеят лъвчетата във супер луск - 20 квадрата вътрешно помещение и 30 квадрата външно и това е което ще видят горките животни. То мойта котка живее на повече квадратни метра от колкото двата лъва ...

Чудесно е, че лъвчетата получиха втори шанс за живот, благодарение на Премиера. Предлагам следващите 2 лъвчета, които се родят в България, да бъдат кръстени Бойко и Борис.

Трябваше и Баце да го закарат в спасителния център. Да може правилно да се развие и после да го пуснат на свобода в джунглата Булгаристан.

И пак благодарение на Бойко Борисов.Голям човек,добър човек,загрижен за всички,за добруването на народа,та дори и за двете лъвчета.Как да не го обичаш,как да не го преизбереш?

на Бойко, браво на НПО-тата за спасените живинки! Утре, очаквайте спасителната акция по изнасяне в по западна посока на оцелялото северозападно народонаселение.

Абе опонни се овчи народе. И аз обичам животните, но ....! МЕДИИ, ТЕЛЕВИЗИИ ОРЕВАХА ЕФИРА И ПОСВЕТИХА СКЪПОЦЕННО ВРЕМЕ /ПЛАТЕНО ОТ ДАНЪКОПЛАЦИТЕ/ ЗА ДВЕ ЛЪВЧЕТА, ТА ДАЖЕ И КАЗИОННАТ БНТ ПРАТИ РЕПОРТЕР ДА ГИ ПРИДРУЖАВА ЗАД ГРАНИЦА ДО ХОЛАНДИЯ. а КАКВО СТАВА С БЕДНИТЕ И ОДЪРПАНИ БЪЛГАРИ, УБИТТИЕ, ИЗНАСИЛЕНИТЕ, ЦЕНИТЕ, КОРУПЦИЯТА, КОЙ ЩЕ ОБЪРНЕ ВНИМЕНИЕ НА ПРОПАДНАЛАТА НИ ДЪРЖАВА И ОСКОТЯЛИЯ НАРОД. ТЪПАНАРИ СМЕ И ТЪПНАРИ ЩЕ СИ ОСТАНЕМ КАТО СМЕ ОВЦЕИ И ТЪРПИМ ПОЛИТИЦИТИ ДА СЕ ГАВРЯТС НАРОДА.

Лъвчетата са спасени и отгледани със средства на дарители и доброволци на фондация "Дивите животни", за която ти не си и чувал, познай защо; и за тях държавата не е плащала пари. А това, че журналистите се занимават със случая е съвсем отделен въпрос.

Има си ора за всичко! Третия пол и гей браковете кой ще ги нищи?

Сега холандците ще ги разфасоват пред децата си, както направиха с техните лъвчета родени от кръвосмешение...

Хайде вземете се ограмотете малко, преди да почнете да ръсите поредните си глупости! В Европа има страна Дания, има и страна Холандия. Това не са ЕДНА и СЪЩА държава, колкото и да ви се иска за по- лесно! И аутопсия на животни правят в Дания, не в Холандия!!!!

Нещо бъркаш холандците с циганите.

Браво! Много се радвам. Бойко Борисов ги спаси лъвчетата, да ви припомня.

Защо Терез и Масуд?, а не Балкан и Славен - примерно ?Кое му е българското на тези лъвчета :)

Имената се определят от тези, дето са ги спасили и са се грижили за тях, а не от тези, дето само се чудят какви кусури да вържат.

Какво те пита човека, ти какво ми се изхождаш по въпроса.... Защо се наричат БЪЛГАРСКИ, а СА с ТУРСКИ имена? Защо се допуснало това кръвосмешение, за да се налага някой да ги спасява? и ако има генетично увреждане КАК ще ги спасят? Цялата работа е едни смешници да усвояват едни пари от едни фондации и да си мислят, че са по-добри хора ....

Спасили? От какво сте ги спасили? Сега трябва да "спасите" и останалите животни от зоопарковете в България! А животните от зоопарковете в Холандия кога ще "спасите"?

Спаси ти някое животно, твой ред е!

Браво-о-о-о.Дерт ми беше и вече мога да обядвам спокойно,защото в милата ни родина всичко цъфнало и ярко слънце грее в синьото небе ,където не се виждат следи от нощните кълба дим.

В милата ни Родина заради такива безхаберни вечно мрънкащи и недоволстващи скапаняци като теб всичко е цъфнало и вързало.

Имате ли спомен кога на човек от тази "държава" е обръщано подобно внимание за последно?

Ало , мрънкачите населението на земята е 7 милиарда, 2050г. Се очаква да е 9 милиярда, а лъвовете и много други животни са ня критичния минимум, под него или вече са изчезнали. Благодарение на хората. Така че трайте и се опитайте въпреки злобата и скотското си съществуване малко поне да мислите.

Като бивш журналист,ако има такова нещо,поразрових темата-разградският зоопарк си съществува от половин век,цели прайдове са се раждали и радвали децата на Лудогорието при същите,че даже и по-лоши условия, има си и легендарна фигура на гледач на лъвове,някой си бай Бехчет,за когото има написана цяла книга-та така,как един изолиран инцидент доведе до лишаване на един областен български град от традиционна и знакова атракция,за какво са тия ветеринарни служби,начело с кмета,също ветеринар,ако не могат да решат един несложен проблем,ако зоопаркът е бил толкова престъпен как така е съществувал в полулегалност полвин век пред очите и ушите на цял град,а иначе късмет на лъвчетата,дано изпълнят холандската мечта на спасителите си

Как е съществувал половин век пред очите на хората? Много просто - разсъждавали са като теб. Важното е да има хляб и зрелища.

Като казваш си верно БИВШ. Опитай да се събудиш, за да разбереш, че сега не е преди 100 години. Тогава са раждали по полето и кой оцелее, добре.

Разградският зоокът е с меко казано недобри условия, поради което е без лиценз от години. Развъжданите лъвове там са плод на поколения кръвосмешения. И там останаха една двойка лъвове, че да се радват децата на царя на животните затворен в клетка!!!

Горките животинчета,да ги лашкат из цяла Европа нагъчкани в бус,като наши гастарбайтери... Жалко,че единственият ни летящ ,,Спартан" си счупи крилото...иначе без съмнение щяха да го командироват до NL....

Да растат и да се радват на живота!Заедно можем да помогнем и на други чисти и невинни души в беда!

щастливи животни, сега ще им се дадът истинските грижи - отърваха се животинчетата!

ех най-после успокоих се ,ако приемат и истанбулската конвенция ще рахатясам

,,лъвчетата,, български но ,,имената,, им...??? ,,мигрантски,,...!!! ,,масуд,, или по добре ,,мусса,,...???

Още ведниж БРАВО на ФДЖ и Людмила, 4 лапи и Марина!!! По това се познава истинския Човек! По отношението му деца, инвалиди и животни!

бравото ще е не да ги ,,изнасяме,, а разните тук нпо-та и държ.инстанции им създават условия тук...!!! иначе...два милиона и половина се изнесоха...!!!

Ей най накрая ще спрем да слушаме за тия животни по 100 пъти на ден. Голяма работа станало. Това медиите само такива тъпотии бълват от сутрин до вечер.

Друго си е да чуеш на коя кифла са й имплантирали силикон!

И едното и другото са все за нискочелести с камиларски джуки...

Браво на целия екип и всички хора, които подкрепиха идеята. Само така, когато сме сплотени и заедно-могат да се постигнат много неща. Още веднъж адмирации за всички включени в добрата кауза.

Поздравления за лъвчетата. Дано има хора и организации да се борят и за хората в БГ така както за лъвчетата, но това си зависи от нас.

толкова ни е хубава държавата, че с две лъчвчета не успяхме д асе оправим

Дааа, тука виреят само динозаври, столетницата и курнелия