Холандия ще допусне евтаназия за по-широк кръг пациенти

В Холандия обмислят закон, който да разреши евтаназията на хора, които смятат, че "животът им е завършен" без непременно да са терминално болни.

Обратно в новината

Коментари - Холандия ще допусне евтаназия за по-широк кръг пациенти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бавната евтназия за повечето българи е узаконена още на 9.09.1944 г. и продължава и до днес .

Весел край на жизнения път във весела държава... Вървят по стъпките на безсмъртните траки, които умирали за удоволствие, за да се срещнат с боговете. Не е учудващо, но не е гристи

Не виждам какво пречи болният сам да вземе решение за съдбата си и без закон - просто спира да приема храна и лекарства.

И пак ще е мъчителна болка, какъвто и край да избереш, дали с гладуване или като спреш да приемеш лекарства.

Изключително хуманно решение, което следва да се приеме и в България. Не е необходимо човек да се измъчва, когато състоянието му е безнадежно, болката неописуема, а диагнозата фатална. Само, който не се е сблъскал с подобен случай на близък човек не знае за какво иде реч.

А после?

Сакън! Българинът от всяко нещо гледа да извади келепир, току виж и на това ме намерил колая. Ще започнат да ни евтаназират щем - не щем. В България не сме "дорасли" за тази деликатна материя.

а при нас от години геноцид!

Мои познати гледаха тежко увредено дете до 18 години..сле смърта на момчето а по късно и на майката момчето подава :"ако бяха ме приспали както трябва щях да с е преродя веднага след около две години след смърта..Заради лекарска грешка разрешаваха тогава прераждане веднага"

Навремето под права на личността се разбираха други неща. Сега обърнаха палачинката. Скоро с онази тенджера за бавно сваряване на жаби, "прозорецът на Овертън", ще рекламират по телевизията центрове за евтаназия, а малко след това- концлагери с газови камери, за очистване от ненужната популация. Предполагам "подстригването" на последната ще се извършва на база паричките в банката: нямаш такива, евнатазират те. Щом не искаш доброволно- "зорноволно".

МУТРА АГА НАРЕЧЕ БЪЛГАРИТЕ "ЛОШ МАТЕРИАЛ" ... БРРРРР:))

След приключване на мандат -ако не те призберат,евтаназия(приключил си работата си на тук).Мисля ,че ще ни очаква мирен и щастлив живот.Няма да има "...Лош материал"

БЕЗ Божие!

Следващата стъпка е -правителството да помага въз основа на обмислени критерии на хората да приключат по достоен за ръководството на държавата начин, жизнения си път.Пример-точно след пенсиониране.

ХОЛАНДСКИТЕ ЕВРЕИ КАК РЕАГИРАХА НА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ?