Във Вселената шансовете за живот скачат след милиарди години

Животът на Земята се е появил преждевременно, е извод от изследване, цитирано от ЮПИ и БТА. То оборва виждането, че формите на живот на планетата са позакъснели

Обратно в новината

Коментари - Във Вселената шансовете за живот скачат след милиарди години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ей журналята -няма учени има конкретни имена -ако обичате да ги споменете кои са!и да не се криете зад обобщения от рода на-"учените"

Отново глупости. Разбира се че за в бъдеще всяко действие или процес има по-голям шанс да се появи и извърши отколкото в настоящето или в миналото. При последното, дори няма шанс.

Пароле, пароле... Скъпо платени думи на псевдо-умници... Е, и те трябва да живеят от нещо, щом има кой да им плаща!

Не съм космолог и не ми се рови из нета, но или преводачите, или авторите на статията си играят с трилионите. 1 трилион = 1000 милиарда. Вселената се е появила преди десетина милиарда години и ще претърпи критичен колапс условно казано след още толкова. Цифрите ми са много неточни, просто ги давам, за да се види колко е абсурдно да се пише, че животът щял да изчезне или да се появи другаде в нашата Вселена след 30 трилиона години! ;)

1 трилион по скалата, която се използва в САЩ и Великобритания, е 1 милиард милиарда, или 1 000 000 000 000, а по скалата, която се използва в континентална Европа, е 1 000 000 000 000 000 000

Когато заговорят ,,Учените според които не е ясно'' еди какво си,започват да разсъждават,,простите'' и стигат до Бог.И когато се заговори за сиздаване на вселена,поява на човек и прераждане, представителите на религите се изпокриват в миша дупка,и да ги питаш няма смисъл,мълчат. Тогава ,,Простите'' дават воля на ум и въображение,и стигат до изводи които ,,Не са угодни'' някому.Все пак в статията е спомената и най-важното,ние се развиваме безспирно.

Живот има 100%. Просто разстоянията са толкова големи от милиони и милиарди светлинни години, че не можем да се срещнем или да установим контакт. А те могат да са или по изостанали от нас, или по напреднали. Зависи кога се е зародил живота. Просто няма логика при тази огромна материя време и пространство да сме само ние.

Коментрът Ви изчерпва темата. Поздравления!

Благодаря Ви, но темата за Вселената никога няма да се изчерпи. Мен лично ме интересува много и чета доста. Факта че Вояджър пътува вече почти 40 години и туко що излиза от слънчевата ни система говори за огромната Вселена. Едва ли скоро ще разберем повече за милиардите галактики, звезди и планети и какви тайни крият. Точно заради това се интересувам.

Надявам се след 2 години като пуснат телескопа Джеймс Уеб машината на времето да научим повече.

Съгласно законите на аеродинамиката, майският бръмбар не може да лети. Въпреки това, той лети.

Значи са сбъркани "законите" на аеродинамиката, ако е такова тяхното заключение.

Как хората са извадили късмет? Учените не са съвсем наясно, но изказват предположение, че "сме се появили преждевременно на бял свят" по думите на Лоб.-някои хора наистина са извадили късмет,но повечето сигурно се чудят защо са се родили

изследвания и на края като четеш статията ти става ясно че нито някога преди, нито сега нито пък някога след милиарди години ще има живот някъде на някоя планета. С други думи това се отнася и за нас и остава неясно за тези автори на тези изследвания от къде, как, кога и защо сме се появили на този свят. Ами тогава да питаме духовниците от всички религии по света та може би те имат отговор на това затруднение за научните среди. Само едно е ясно и то е че сме на този свят и благодарение на това е животът на тази планете във всичките му форми и са и тези научни изследвания. Съвсем определено е ясно и това, че неопознаването и неразгадаването причините за съществуването на даден проблем или факт не означава че той не съществува.

ние сме нещо като недоносени, така ли да се разбира?

Добре е, че няма извънземни, защото Меркел ще ги покани у нас.

няма проблеми те евреите знаят всичко

че сме недоносени!

И рече безумния, нямя Бог.Няма по сляп от онзи който не иска да вижда!

Ал

Колкото по-неграмотен, толкова по-вярващ...

Вярващия не вярва на хипотези и теории от къде ли не.Учени на колограм-колко щеш.Догодина чакай нова порция научени експерименти.

Нещо тия трилиони години живот на малките звезди ме съмняват, погледнах и оригинала на новината - и там пише 10 трилиона, ама май е грешка.

един трилион е хиляда милиарда...???А пък Вселената се родила преди 14 милиарда....??

Кат' манем съботите и неделите, "Дързост и красота" ще е към 8 милиарда 700милина и некой епизод.

чудех се защо хората са толкова несъвършенни ( прости ) а то защото са се появили преждевременно....

Краят на живота ще настъпи след 10 милиона години????????

Паживьом, увидим!

На слънцето му остават 5 млрд години до изчерпване,а тия с 10% от неговата маса живуркат трилиони години. Това е огромна разлика, бре, да му мисли Искрето Фидосова...

Трудно е да се каже, че звездите "живуркат". След 6 милиарда години постепенно ще се превърне в бяло джудже и ще продължи да тлее трилиони години.

Не ви ли прави впечатление,че от вече доста години няма скок в науката и технологийте. Всякаш замряхме пред нещо страшно непреодолимо.Това ме плаши не друго.

Напротив,технологиите се подобряват/всеки изминал месец/...но човешката еволюция/отношенията м/у хората/ по-бавно.

Скокове няма - прав е! Просто всичко върви равномерно. Елементарните неща са вече открити и изобретени. Оттук нататък следва бавен и постепенен прогрес.

а коментарите под тази нескопосано написана статия са израз на човешката простота и глупост, която със сигурност е безкрайна за разлика от Вселената.

Ал

Можете ли демонстрирате Вашата ерудиция с друг цитат на Айнщайн?

Ай, ай . . . четеш нашата демократична преса. ностелка на демократичните принци . . . . и какви новини пишат само . . .дето има една приказка " . . . за коня дето умря миналата година . . . . ' а баш демократа, "любимеца на Соросоидите Ердоган , как само се кара на ЕС . . и как ги заплашва в пряк текст . . . .какво доживяхме . . . .иначе животв във вселената бил преждевремен . . .. .

Ей,321,не ни будалкай с бай Тошо,той бе казал,че "социализъма е недоносче",а не ние.Има разлика,нали???

Ами след като търпим,,мутросоциалисти-капиталисти,,..май сме си,,недоносчета,,...да не обръщам на политика:)))

Още преди 30г Бай Тошо ни го каза,че сме едно,,недоносче,,...сега може да ни се смее от другото измерение:)))

Не е важно,че животът на земята се е появил преждевременно - по-важното е,че ще изчезне преждевременно...

Милионари, пак се опитваш да блеснеш, уви отново неупешно. Чети си комиксите с капитан Планета и вярвай на изследванията, че размера няма значение!

Безмислени дрънканици....

И АЗ СИ МИСЛЯ ЧЕ МУТРИТЕ НЕ СА РАЗУМНА ФОРМА НА ЖИВОТ :)

а бе дир-а, вие ли го скалъпихте тва ... заглавие, а? нещо по-безмислено звичащто нямаше ли?

РС-то поне теоритично се знае как работи. Обобщено с ток. Да не давам лекции тук. Най-обще логически схеми осъщестествени с транзистори от полупроводници, които са проводими и непроводими в различни условия и служат за вид електрически ключове. Така от реално логическо условие "И" се прави такова с ток. Примерно учител изпитва ученик и той не знае нищо, от което следва двойка. Имаш две условия (изпитва, не знае) и краен резултат (двойка). При компютрите условията са с ток - има или няма ток. Дълго е за обяснение по-цялостно, но всичко се върти около това има-няма ток.

Някогашните учени сигурно са обсъждали как изглежда Дявола. ;) Съвсем различно е да раследваш нещо и да си градиш глобални изводи за Вселената, дали е носена от слонове стъпили на гигантска констенурка. Та ние може да сме като герои в компютърна игра, които си мислят, че могат да разберат света, а не могат дори да разберат този в играта.

знаех си, че сме космическо недоносче!

При това извънбрачно...

А ти можеш ли да ни обясниш как работи пецето? Айде обясни ни де!

Ал

А що е то "разум" и що е то "цивилизация"? Защо дори и на нашата планета, с милиони видове, само неколцина вида могат да се нарекат "разумни" или по скоро "интелигентни", тъй като "разумът" предполага и определени морални качества? Отговорът е отчайващо прост - интелектът е "скъп". Природата обикновено намира решения чрез далеч по-простия естествен подбор - оцеляват приспособените - нокти, зъби, бодли, брони, маскировки... И те така милиарди години. Защо тогава човекът е развил интелект? Пак прост отговор - не е приспособен за живот в природата. Поне не и извън Африка. И освен това е имал достатъчно мозък за да компенсира своята неприспособеност - копия, стрели, дрехи, огън ... автомобили, телефони, компютри... И желание да го направи - алчност и неспирно желание за размножаване. Колкото по-непригодна е средата за естествен живот (като в големите градове), толкова повече джаджи измисля човекът за да направи живата си възможен. Та ето го и отговора на въпроса "Що е това цивилизация?" - изменение на средата за живот в отговор на собствената ни непригодност към нея, плюс заложения ни инстинкт за размножение и експанзия и разбира се капацитета да го направим. Та на планетите с живот, от време на време, вероятно милиони години, сигурно биха се появявали едни такива непригодни, но за сметка на това алчни и експанзивни същества, с достатъчно мозък за да създадат аномалии като нашата "цивилизация". Те в опита си за експанзия може и да открият радиовълните и биха изследвали галактиката. Но шансовете да се засекат по едно и също време 2 такива аномалии е много малък, защото по своята природа те, аномалиите, се породени от непригодността си за живот и следователно са неустойчиви и затова не биха просъществували дълго. С 2 думи: не чакайте срещи от този вид. Или поне не чакайте нищо добро от тях.

много си лаконичен!

В продължение на милиони години маймуночовека е напреднал съвсем малко в развитието си и след това в един относително много кратък период прави огромен скок. Дали дарвин е бил прав или пък има намеса на бог. Под "бог" могат да се разбират различни неща. Кой знае.

Ал

Или пък в даден момент популацията на човека е нараснала до такава степен, че вече е било възможно образуването на по-сложни социални групи от родово-общинните, което изисква и по-голяма гъвкавост за да се оцелее и обмяна на знания и съответно води и до развитие на интелекта...

Не е доказано, че човекът е африканец.

Ал

Значи, тогава умира теорията за превъзходството на бялата раса :)

Тихо, гои! От центъра на вселената ви е спусната нова молитва: един е сорос и иво прокопиев е неговият пророк. Молете се!

Объркан си. Дори не знаеш какво гадаят

С две думи излиза ,че сме "седмачета"! Къде ми е биберона с ... пърцуцата? ;-))))

щом е рано, да го затрием, и да чакаме да му дойде времето!

Аман от глупости и празни теории. Време е да се каже истината.

Господа, изявления от "учените, които не са съвсем наясно" станаха твърде чести. Помислете за представеното ни твърдение. Досегашните определения за живот са от верски или общофилософски характер и са не само приблизителни, но и едва ли верни Следователно... Определението кога е възникнало все още неопределеното е нелепост. И още. Изразът "Големият взрив" е на изтъкналия учен - изследовател Фред Хойл, който го въвежда за подигравка с нелепото за него предположение, че времето и пространството имат начало. Подигравката на великия космогонист гласи "Голямата пръдня", а не "Големият взрив". Забележете, докато теориите на Фред Хойл са на основа на измервания и затова и неверни да са, са научни теории и път на разума към знанието, то теориите на основа само на изгодни на "научната общност" представи са обикновено само лъжи. С такива лъжи самообявилата се "научна общност" редовно трови разума ни. Един от примерите за невероятно смрадлива лъжа е Пражкото закриване С ГЛАСУВАНЕ на планетата Плутон. С ГЛАСУВАНЕ, господа, С ГЛАСУВАНЕ! Това не е наука, господа, а таквоз!

И къде е епицентъра на този голям взрив? ;)

На Земята естествено, след като галактиките във всички посоки се отдалечават от нас.... с близки изключения.

Аз

Този взрив освен материята, ражда и пространството и времето. Така че епицентърът му е навсякъде.

РАзбираемо е, че всеки се бори за част от баницата (т.е. ресурса), но това не означава да се опитват да ни вземат за боядисани канарчета. Съяествуват древни и книги и окултно знание, които умишлено са потулвани, за да могат днеш- ните учени да оправдаят съществуването си. Човечество е "посято" на тази наша планета от различни раси (това обяснява разнообразието), като първите раси са били черната и жълтата. Човечеството е проект и във връзка с осъществщването на този проект е създадена Слънчевата с-ма, която не е възникнала по естествен път в този си вид. И това вече се признава, като се изтъква, че тя е изключение от останалите известни с-ми и противно на физичните закони, на които те се подчиняват.

Малей, що глупости изписа толкова авторитетно.... Слънчевата система си е съвсем в реда и на нищо не противоречи. Нито е посявана от някой.

И какво излиза сега? Ние се явяваме като грешка на природата! Егати късмета!

Като гледам и слушам , какво е ''интелигентното'' ниво на световният политически елит _ Бая ранко сме се появили , а и голям късмет ще да имаме , че още съществуваме ! Ама то няма да е за дълго - Постотията ще победи - да живее простотията !!!!!

Много лесно може това да се каже без да се докаже както и противното на това да се каже без и това да се докаже.

Станислав Лем е описал много задълбочено появата на Вселената, Живота и всичко останало на кредит, в шеговита форма разбира се, нека го прочетат!!! От научна гледна точка, разказът на Лем не отстъпва по никой параграф, всичко е въпрос на предположение и нула възможност за проверка и доказване. Но Лем печели от литературна гледна точка!!!

Много им разбира пипето! Учените лъжат повече от всички, а уж трябва само на тях да се вярва!

Дори тук на Земята шансовете скачат във Вселената и остават все по-малко. Ако бяха вярващи в духове, щях да ги разбера, ама учени! Иво, къде си! Дай им акъл на тези ученици.

От всичко се разбира че увеличението на пенсиите ще е в '' далечно бъдеще '' ?! Тези изследвания обаче не казват нищо за : Цената на тока и парното ??!!