Жива верига около Халите в София. Сделка или не?

Протестиращите не се разбраха с министъра на културата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

лесно се фалират такива обекти. просто задружно не пазаруване от там и до 2 години няма да ги има

да купят сградата и да направят безплатен музей :)

Ако уважявят естествения вид на сградата ок...в моментя действштелно в Халите няма стока

Явно тези, които са против "Кауфланд" в сградата на Централни хали, живеят в крайни квартали на столицата ни, където хипермаркетите са на всяка крачка. А тук, в този периметър, има 3 ненужни магазина "Билла" и нито един на "Фантастико" или "Фреш". А за "Кауфланд" не смеехме и да си мечтаем. Ако се запазат фасадата и всички останали компоненти на този архитектурен паметник, защо да не бъдем ощастливени и ние, живеещите в идеалния център на София, с един голям, добре зареден хипермаркет...?!!!

на това идеален център ли му викате пълен с араби , проститутки и наркомани.

са точно това. закрит базар с малки магазинчета.

И самата пиротска може да се погледне... по-голяма цигания рядко се вижда. Само малки арабски и подобни търговци, продаващи предимно боклуци

Малко по-натам е женския пазар, какво не му харесва на бонев?

Спаси Бонев само гледа къде ще правят нещо в София,за да отиде да ги изнудва.

Спаси Бонев пак ще рекетира. Този път иска пари от Кауфланд

Ха така сега да видим министър Минеков като НЕ Е с протестиращите какво ще направи. Дали ще е пак толкова отворен или ще мънка като...

Платени безделниц. Тогава от спаси София да реставрират зградата.

А Халите не са ли паметник на културата?!

Ами Кауфлант да се ситуират в синагогата...

имаше ли?!

Тия хипита от Изнудвай София, няма ли кой да им каже, че са излишни и вредни? като искаш да спасиш халите, вадиш Н-милиона лева, купуваш сградата и земята и после си прави музей, галерия и каквото искаш. Иначе то сега е страхотно там. Парцали втора ръка, препарати от турция и китай и салами които никой не купува.

Какво ревете бе!?! В Халите в момента има само боклуци. На втория етаж магазин за долнопробна козметика и препарати. Е това нормално ли ви се струва?

страхотна сграда с некадърен архитектурно ремонт и спорно предназначение за банята "музея на софия " пародия изобщо уникален център барикада от автомагистрала изток-запад и дразнещ показа на руини съчетан с порутени сгради евала софиянски машала бойко фандъков

Съгласен съм за банята. трябваше да си остане баня, че да има къде да се изкъпят от Спаси София, като им спрат водата за профилактика лятото

Оптимисти, ако направят сградата на културна ценност или паметник на архитектурата съвсем ще е до там положението. Знаете ли за какво законово своеволие става въпрос в тия области? Дивашко.

Стига с това частно. В халите са вложени маса държавни пари. Така че държавата да национализира обекта и да го запази за вековете. Земята е също българска. Има маса ремонти на околното пространство съобразено същи с халите. Така че никой не може да има претенции към Халите и не може да има претенции за собственост. Халите са народни.

Халите са частни, моето момче. Как така "да го национализира"?

Сега може и да е частна собственост, но през 90 године не беше, Тази сграда е паметник на културата...Въпросът е кой идиот е дал в ръцете на алчните евреи..

Този палач да беше донесал бесилката и ковчезите. И да почне наред...

Като в държава от ТРЕТИЯ СВЯТ, като Булгаристан всичко става !!! Слава Американу, Слава Булгаристану, Героям слава !!!

От четвъртият свят ,нямаме банани ,този символ на демокрацията и неолиберализмът

Това е частна сграда. Дайте вие 50 милиона пък правете каквото искате, тъпаци недоклатени от "Спаси София".

определенията, които даваш се отнасят за теб. И Ащром, и Кауфланд като са я купували (или се канят да я купят) са наясно, че сградата е нац. паметник на културата и е с особен статут. С други думи не всичко е позволено, а позволеното излиза по-скъпо. Или си мислят като много други чужди "инвеститори": Дай да я купим, че ни е изгодно пък после ще намерим някой корумпиран абориген да ни разреши да си правим каквото си искаме.

Стига с плюенето по еврейте де. Демоде е вече. Всеки се опитва да прави бизнес и да печели. Еврейте не държат монопол върху това.

В случая няма значение, обръщанието щеше да бъде подобно и за американците, руснаците, немците и т.н. А пропуснах, че май немците не са чак толкова зле в организиране и обещания, освено ако не са си харизали мениджмънта на българи.

Старите кьщи и паметници се сьбарят от новите собственици и на тяхно място се строят нови сгради на по 4или 5 етажа. Защо общините одобравят новите проекти ?????? вместо да има закон позволявайки на навия сбственик да реставрира старата сграда и да няма право да сменя архитектурата на един квартал.

Време е в НКПД да се появи "професионален протестър".....

На този етап са само платени

халите са пра- дедото на днешните молове. в днешно време едва ли ще имаме честта да видим в трамваите жени от "лозенец" или "подуене" с препълнени чанти и пазарски мрежи по двете увиснали от тежестта им ръце, които са ходили до "центъра" да напазаруват редки стоки и където бе съсредоточена търговската част на града. тогава можеха да погледнат и какъв плат са пуснали, защото имат едни модерни кройки от най-новата "бурда". а пък, също наизпът, можеше и некой да ги попита, без да минава за свалка: "другарко, а откъде купихте чушките?". за бананите всички знаеха, че са от "скъпия" или "показния"... там, при "детмаг"... извинете за лиричното отклонение, но то ми бе необходимо за да кажа, че подобни сгради са имали огромно значение за един древен град като софия, която софиянски и бандата му поставиха на тезгяха и продадоха за трийсе жлъти стинки и един пробит долар. ако проблемът наистина (в което се съмнявам)е само рампата за снабдяване, то едва ли ще бъде ефективно, а и в днешни времена "екологично-чисто" магазинът да се снабдява с микробусчета. но винаги има технически решения, които не са ужасно скъпи за да се направи тази рампа подвижна с хидравлика и да бъдат покрити изискванията за запазване на вида на сградата и избягване на загрозяването ѝ...

Състоянието. То се вижда по снимките колко е чудесно.

Аман от тази ХОМО (подчертавам) групичка Спаси София. Хем гладни, хем боси , хем мизерници, а спират инвестиции за милиони. Не сме забравили как при ремонта на Дондуков, камерите за наблюдение ги хванаха посред нощ да вадят паветата от булеварда, а на другия ден показваха снимки и обясняваха колко е некачествено строителството. Евтини провокатори, но какво друго да се очаква от тази ХОМО групичка с пискливи гласчета.

Върви се към тотално обезличаване и заличаване на по-късен етап на България.Това не се прави м един момент.Нещо като прозорец на Овертон.Леко и постепенно се "пробутват " нови имена на децата ,дават им се нови герои ,най-вече еврогейски ,и неолиберални ,като еталон за подражание,пробутват се нови трансджендърни детски филми ,нови песни ,нови игри,най-вече видео ,за да бъдат под контроли зомбирани.По малко четене на български класически книги за деца или подходящи такива чуждестранни ,но не адаптирани с новите перверзни имена и герои.Започва се от децата ,възрастните са твърде закостенели ,сраснали се със стари разбирания ,затова децата са най-важният "обект" за манипулации

не са върха. Закостенели са в Бай Ганьо, убийства за имоти в стил Земя по Елин Пелин, и други такива лоши работи. Няма Албена положителни герои, които някога е имало. Това остана живо. Само физически живо, разбира се.

В три изречения пет пъти си написал "децата", педофил такъв!

Научи се как точно се слага запетаята Много лесно ще го провериш в Гугъл, ако си дорасъл за новите технологии Още малко ще започнеш да проповядваш да си караме москвичите и ладите, в дух да се запазят традициите...

Аман от протестъри! Сградата няма да се руши, ще се поддържа и ползва като такава, за каквато е била създадена и каквато е била и преди! До 1988 година какво беше - хранителни стоки! Каква е тази тенденция за всичко да се излиза на протест? От какво сте недоволни и ревете? Не може всичко да застине и да не се променя. Сега сградата изобщо не се използва в пълния ѝ капацитет. Животът е динамичен, не може да искаме да застине и да няма промени

стига си се излагал момче дай на халите 50 милиона за ремонт и тогава протестирай

Тази верига трябваше да направите още когато скрития евреин Софиянски реши да го подари на израелската фирма Ащром . " пазарната цена на Халите е била над 5 млн. долара. Бившият столичен градоначалник ги продава за 9 375 000 лева, като е ощетил Столична община с над 9 млн. лева". Скритите евреи са Троянски коне , които се внедряват в управлението и ощетяват съответната държава. Точно затова са гонени отвсякъде.

Айдеееее...разграбването почна!!! Върнаха се червените и се почна....гладни, гладни, гладни... А бе Минеков, къде отиде голямата ти уста бе? Май Ларгото ще е детска игра пред Халите, а! Ама Ларгото го има и всички го виждаме, нали? Има го и БГ Лувъра, а ХАЛИТЕ??? Те какво ще са? Долен продажен ллъжец-популист!

Дори на снимката отвътре се вижда какво представляват халите през цялото време - няколко посетителя обикалят покрай половината работещи щанда. Една Мания долу дето реално има повече посетители от целите останали Хали. И толкоз. Не казвам да се дава на чужда верига, ама айде не изкарвайте този жалък "търговски център" като супер посещаван.

Първо - Халите са с историчесак стойност и са отлично запазени! Второ - има дни в които не можеш да е разминеш от хора (дори в тази пандемична обстановка)! Няма друг прост народ като нашия, който да руши историческите ценности и да ги превръща в магазини и парички в дюшека! Всички ги правят в добре посещавани обекти!

И кой е запазил тези години частната сграда? Да не би спаси София или някой протестъри да е дал пари случайно? Хайде по-леко с глупостите. Като не искате да се запази сградата от частният собственик и да има Кауфланд, съберете пари , купете я и я поддържайте. Ама вие искате с чужди пари да става това което вие искате.

Вземете и национализира те халите! Те са паметник на културата! Мутри ВЪН!

По-добре Кауфланд отколкото циганията, която е в момента

Никакъв Кауфланд. Да направят Фантастико - поне си е българско

ЧЕРВЕНАТА НОРА АНАНАИЕВА И Е 20-25% ПО СКЪПО ОТ КАУФЛАНД!

Е, във "Фантастико" клиентелата е много различна от тази в "Кауфланд".

НЯМА ДА ОТИДЕ ВЪВ ФАНТАСТИКО, АМО ВЪЗМОЖНОСТ ДА ОТИДЕ ДО КАУФНД ! ФАКТ! ПО-СКЪПО Е ВСИЧКО С 25% ... ТУК-ТАМЕ ИНЦИДЕНТНО МОЖЕ ДА ИМА НЯКОЙ -ДРУГ ЗЕЛЕНЧУК МАЛКО ПО-ЕВТИН, НО ТОВА Е РЯДКО ... ДА НЕ ГОВОРЯ, ЧЕ КОЙТО КУПУВА ТАМ, БЪЛНИ ГУШИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ, ОГРАБИЛИ БЪЛГАРИНА ЧРЕЗ ДЕМОКРАЦИЯТА И СЕГА ВЕЧЕ ТЯ НЕ ИМ Е НУЖНА - ИСКАТ ДЕМОНТАЖ И ВРЪЩАНЕ НА ДЕКТАТУРАТА, ЗА ДА УДЪРЖАТ ЗАГРАБЕНОТО ! ВСИЧКО НИ Е ЯСНО ВЕ, БЛЯД! ВСИЧКО НИ Е ЯСНО!

булгаристанския чалгопитек е готов да продаде всичко даже историята си.. ббаахаха

143 ГОДИНИ ВСЯКА СУТРИН ДУПЕДАТИТЕ МУ ДУХАТ НА ОНЯ КОН В ЦЕНТЪРА! И ПОСЛЕ ШЕ ИМА НАГЛОСТТА ДА БИ ГОВОРЯТ ЗА "БЪЛГАРЩИНА", ШЕ ИМА НАГЛОСТТА ДА МИ ВЕЯТ ЗНАМЕ, ШЕ СЕ ЧУДЯТ ЩО НИКОЙ НЕ ИМ ГЛАСУВА ! АМИ ЕТО ЗАТОВА ! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ДУХАТЕ НА КОНЯ ... ОЩЕ 143 ГОДИНИ! ЧУДО НЕВИЖДАНО И НЕЧУВАНО В ИСТОРИЯТА НА НИТО ЕДНА СТРАНА, ОСОБЕНО АКО ТЯ Е В ОСНОВАТА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!

Нека не се забравя ,че Халите бяха продадени от еврогейското ,неолиберално ,юдомасонско, и демократично правителство на Костов и кмет Софиянски /Мафиянски/

Тази постъпка на протестиращите ,противоречи на еврогейската ,неолиберална и демократична мантра"Всичко на тезгяха ,всичко за продажба,нищо държавно да не остане.Държавата е лош стопанин .Частният собственик всичко може да прави със собствеността ,закупена от държавата."" Както и ред други слово-блудствия.Историята на България и София ,трябва да бъде изличена и пренаписана в подходящ и удобен нов вид. """"" Да забравя край свой роден, бащина си мила стряха и тез, що в мен дух свободен, дух за борба завещаха! Да забравя род свой беден, гробът бащин, плачът майчин, - тез, що залъкът наеден грабят с благороден начин, - грабят от народът гладен, граби подъл чорбаджия, за злато търговец жаден и поп с божа литургия!"""" Не случайно имаше такова неистово желание Ботев да бъде забранен и да не се изучава в училище.Много е неудобен у не се вписва в новаа демократична и неолиберална картинка

Халите прилича на арабски пазар

Българинът и майка си ще продаде за келепир. Вие за един кауфланд и една сграда ревете......

БЪЛГАРИНА Е ГОТОВ ДА УМРЕ "ЗА ПУТИНА И ЗА СТАЛИНА" ДАДЯ ВОВА, МИЙ С ТАБОЙ!

Не толкова българина ,а сервилните ,еврогейски,неолиберални и демократични правителства ,претворяващи в дела чужди ,антибългарски заповеди

Не българите, евреите...

Стига демагогия, халите винаги са били пазар, поне някой иска да ги ремонтира и върне за живот отново!!?

Халите трябва да се направят на голям централен приют за котки.За да има наи после къде да се настанят хилядите писани от центъра и от близките раьони да не остане 1 котка в близост до улица.За да спреме да им броим котешките трупове всеки ден.Кауфланд разбира се ще трябва да ги изхранва като им доставя ежедневно храна има с какво.Всичко останало са глупости.Приюта може да привлече мильони туристи от цял свят защото писаните ни са красиви.Това е истинско благородно и европеиско дело ако се случи.Всичко останало е скучно излишно и много досадно даже гадно....

ама не стават за ядене. Тук всички непрекъснато са гладни и искат да ядат. И хич не ги интересува, че някой чужденец би посетил такова чудо. Браво за идеята, супер е. А вие си кастрирайте котките, не може толкова мързел.

Заменете Чинията на Бузлуджа с Халите, Зелени чорапи....ако чифутите ви се вържат на номера.

От къде се появи тая тъпа малоумн опорка бе троле?

ФЕНОВЕ НА ПУТЛЕР ОКУПИРАЛИ ХАЛИТЕ ! ЩЕЛИ ДА ГИ "СПАСЯВАТ" ? ОТ КАКВО БЕ? ОТ КОГО ВЕ, ЗОМБИТА? ЧЕ ТЕ ВАШИТЕ ХАЛИ ОТВАДНА СА ЕВРЕЙСКИ, ЧАСТНИ! КАУФЛАНД ДО КОЛКОТО ЗНАМ, ИЗОБЩО НЯМА ПИПА НИЩО ПО ФАСАДАТА, И ЩЕ ЗАПАЗИ СГРАДАТА КАТО "КУЛТУЛНА ЦЕННОСТ" КАКВО РЕВЕТЕ ? КОЙ ВИ РАЗДАДЕ ТИЯ ЛИСТЧЕТА С НАДПИСИ? ОТ ДРАГАН ЦАНКОВ 28 ИЛИ ОТ НАСРАНО 20?

искам да отвора Кръчма в Стената на плача в Джерусалем....я ме светни как става?

Продадоха под масата всичко което носи печалби за настощи и бивши управници!

Ей страшни мрънкалници са българите...Все за нещо са недоволни, но гласуват за ИТН (Измамници Търсят Наивници) или въобще не гласуват и затова сме на този хал. Погледнете реално на нещата, полиция тюфлеци, които нищо не правят, а само чакат заплатата. Прокуратура и съд - същата работа. Ето за това е така. Сега по въпроса за Халите. 1. Кауфланд трябва да са ненормални. Че там около Халите е най-противната част на София. Арабчета, турчета, мигрантчета, тъмнозелени...КОЙ НОРМАЛЕН БИ СТЪПИЛ ТАМ? 2. Перфектно е Халите да са частни, че да няма нужда държавата да ги поддържа. Това струва милиони. Те са културно наследство и дори да искаш да боядисаш ти трябва съгласуване с министерството на културата. И ЕТО АКО ВСИЧКИ ТЮФЛЕЦИ В БЪЛГАРИЯ СА НА МЯСТО ВСИЧКО Е ПЕРФЕКТНО. Примерен сценарий: - Собственика на Халите си почва преустройство без съгласуване, идват от инспекцията и министерството и бам глоба и оправяне на бакиите. - Собственика е тарикат и не го прави и бам ЧСИ Стоян Якимов или друга гадина му взима Халите и я продава на нов тарикат. - Новия тарикат е ГОЛЕМ тарикат и решава, че ще я зареже сградата и тя ще падне след 10г, а той после едно молче ще вдигне и е готов. Обаче чудо - ТЮФЛЕЦИТЕ са заменени от хора, които не се интересуват само от заплатата си и искат да свършат нещо и МУ БАМКАТ едно предписание какво трябва да оправи и ГОЛЕМИЯ Тарикат нали е тарикат не го прави в срок и пак там запори, търгове, продажби. ТА КАКЪВ Е ИЗВОДА: ВСЕКИ ЧАКА ЗАПЛАТА И НЕ СИ МЪРДА ПРЪСТА ЗА НЕЯ. Е ТАМ Е ПРОБЛЕМА, А МЕ В ТАРИКАТИТЕ.

Кво праи тоя Минеков там ??? Тъпанар недоклатен ком.наследник.

Кауфланд може и да спаси халите, но няма спасение за протест-палягите, ако не се осъзнаете!

същата бутафория и кич като женския пазар. Ние ориент ли сме или европейска държава. Май по скоро сме близкия изток .Това е едно жалко пазарче на закрито и незнам как кауфланд искат да инвестират в този боклук 50 млн .

Ами сигурно щото е В ЦЕНТЪРА НА ЦЕНТЪРА. На 30 сек от станция на метро и трамвайни спирки.

Абе къв Кауфланд на пъпа на София тез добре ли са