Вадят от ведомствено жилище Сабрие Сапунджиева

Бившият зам.-министър на правосъдието Сабрие Сапунджиева ще бъде изведена принудително от ведомственото й жилище в столичния кв. "Витоша".

Обратно в новината

Коментари - Вадят от ведомствено жилище Сабрие Сапунджиева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сабрието, нека да разкаже за дружество "Развитие 2004", което е към Министерство на земеделието, за председателя и членовете, пък и и за работата им. С какво се занимава това дружество, един от членовете не е ли една от сестри и, която е държавен служите и има ли право да участва в таково дружество, да комесира земята :)

Сабрието пари има, ама що да не живее без пари? А колко е нахална, е друга тема. Изобщо типичен комунистическо-депесарски кадър от едно планинско село.

Тия бацили само на гърба на народа живеят а нуждаещите се чудят в коя барака да се заврат. Да и лепнат една нотариална покана на вратата със срок и да се счита, че е уведомена. Какво са тръгнали да я търсят тая принцеса и само разходи да правят. Ако не се появи - разбиване на вратата от съдия изпълнител с полиция и нанасяне на други обитатели. Какво и се молят на таз Сабрие.

трябва да се върне жителствотодо 1990г.и всички които не са жители на софия да се махат.софия се напълни с наи голямата селяния.

Трябва да посочите 1890 година, но тогава и самите Вие трябва да се махнете от София. Хайде вече стига с това гражданеене на всички които по произход са от селата, защото няма нищо срамно в това да си роден и израсъл в село. И за такива "граждани" като репликирания автор на поста - от край време в цял свят войните са били главно за територия, т. е. земя, и всички аристократи са били земевладелци. А за да си земевладелец означава да си свързан с тази земя по месторождение и местоживеене, а не само по владелчески права. И нещо много важно, уважаеми "гражданино" - това което консумираш ежедневно се произвежда от земята на село, а не по жълти павета или асфалтирани улици, защото в противен случай ще лапаш само синтетика и нищо от природните продукти.

Трябва да има повече такива статии, вместо да се питаме само: "кой, кой, кой?" Ами ето кой - ТЯ, Сапунджиева! И още няколко хиляди такива като нея във всички ведомства, служби и службички на страната. Те формират актива на Доган, те подкрепят Орешарски, те издигат и Пеевски. ТЕ!

Всички които на са родени в София Да се връщат там от където са дошли

Аз половината от родата ми като е избягала от София и е отишла в Бургас също ли трябва да се махам? Или пък факта, че имам 2 имота в центъра на София, четири-етажна къща в Надежда и маса земи покрай София за които плащам повече данъци от половин "софиянци", ме прави недостоен да живея тука защото колата ми е с регистрация А? Дръвник...

Била зам министър на т'ва, председател на онова, шеф на трето, началник на четвърто . . . . Това да си в БСП и ДПС, колкото и да си некадърен ставаш началник на някоя агенцийка с 3000 лв заплата и правото да се разпореждаш с 1 милион лв както сметнеш за добре. Пък и ако си нагъл до небето, си се уредил доживотно, че и твоите деца внуци, правници, комшията, любовника стринка Гинка, леля Пена и сичкото катун!

loyola

Само тази персона да не вземе да "пропее", че тогава на доста хора от ръководния персонал ще му запари под кратака! Например да разкаже как така госта от Мадрит стана примиер без висше образовение, без бг гражданство и т.н.

Всички от ДПС са далавераджии , трябва по-бързо да бъде закрита тази партия ,а нейните т.н. /лидери / да бъдат разследвани ! Същата Ханъм да бъде изгонена публично от заеманата квартира ,стига толерантност към този етнос !

Тая защо няма фередже ?

Ха дано наистина стигнат до край. Ако трябва и да я влачат, това е срам за нея, не за държавата. Дъщерята и тя цял консул стана във Финландия само с майчиния си език и едните шалвари. Най-гадното е, че са много подобните окопали се простаци във властта, които са без никакъв морал и не доускат в управлението почтени и кадърни хора. И как иначе, след като некадърността им ще лъсне и благинките им ще секнат.

За първи път чувам за съществуването на госпожата. Имаме явно много администрации, които си храним и дондуркаме. Но...ремонтът на ведомствените жилища се правят с ведомствени средства. Я да обяснат критериите, по-които се закупуват ИЗОБЩО ведомствени жилища? Да обяснат депутатите само със собствени средства ли правят ремонти на депутатските жилища или им ги правят. Според мен има много пропуски в законите и наредбите, които дават възможност на силните на деня "наште" да могат, а другите не.

ДА, ИМАМЕ МНОГО АДМИНИСТРАЦИЯ, СЪВЕТНИЦИ И КУПИЩА НЕКАДЪРНИ ДИРЕКТОРИ, НАЧАЛНИЦИ ЕКСПЕРТИ! Бил съм свидетел как се плаща на депутат от НДСВ, за да устройва хора без познания на ръководни длъжности!......Е и какво от това? Да се оплача на кого и на кого да кажа? Че то цяла България знае? Кой измисле конкуРсите за т.н. държавни служители, които ги храни бедният български народ, а те "работят" по европейски проекти,прибират пет цифрени суми плюс заплата плюс командировки, а някой по-селски тарикати имат и пенсийки за болест!

Що е с турско-арабско име е предател за България. По делата им ще ги познаете, а те се виждат много добре. Все се правят на много обидени и плюят по Патриотичен фронт. Едно да им е ясно, че едно малцинство се подчинява на мнозинството, каквото и да правят и каквито и права и свободи да искат. Та те ги имат повече от нас. Вън на такива като тях, защото културата, която изповядват е на база религия, а тя е антихриста!

Това ми прилича на случката някога от община Кърджали, когато СДС спечели властта с кмет, предишният кмет от ДПС задържа за седмица ключа от канцеларията на общината. Такава е тя, цялата им етническа и противоконституционна партия ДПС в България. Вземат ли властта, не мислят за майка България, а за Турция. В главите им е само как да направят анклав и да отцепят части от България. Турците изкупуват земи, назначаваха само свои хора в Министерството по земеделие, работеха само техни хора по програми с европейски субсидии. Вън на самозабравилата се кадъна от ведомственото жилище!

Ей, оставете ромката на мира бре, един апартамент не може да завлече, па е била коскоджамите шеффъ. Чи те защо се натискат за слуги на народа, нали да се пооблажат. Аз знам едни най-обикновенни чиновници от една областна управа, които преди 10 години получиха апартаменти, като бонус, край морето.

Смучат държавата като кърлежи, а и вече не ги е и срам от собственото им дебелоочие... Никога няма да се оправи Бълхария, никога!

Apollony

Дебела и оядена с нашите пари лелка... Както обичам да припомням: "Накрая идва сервитьора и връчва сметката!".

да живее у Зорка Първанова, като й е такава дружка. Абе тия хора срам нямат ли

супер "компетентен" и грамотен щом е имал за съветници подобни нищожества, замесени в далавери.Или може би те далавераджиите се удушват. Егати нивото, което е имал президента Първанов, който иначе има претенции към компетентностите на другите, като му се махне обвивката излиза че е бил един обикновен далавераджия на висок пост в държавата.

дава право да се поразровят биографиите на сегашните участници във властта от "квотата" на ДПС, които да не се набиват на очи са сложени на втора линия , но с опция за пагубно въздействие. Всеки , който има някаква информация нека я публикува тук.

Мисля, че тя е имала достатъчно време да се премести и няма никакво оправдание бивши министри да се вкопчват в облагите, които не им се полагат. Ами това е ДПС. Гювеч, хванат ли, дорде не го свършат, лапат лакомо. Пак ще дойдете на власт, поспрете бре.! Оставете се малко бре, ще пукнете от преяждане!

от комуняги. нищо добро не очакваи. ама червените тролове под и над път хвалят първанов. що не и даде от своите апартаменти. мисли, че никои не знае за тях

Е ти нали ги знаеш и си много отворен/а кажи поне два къде се намират.

да се оплаче на сокола, или да върви в анадола, там ще и дадат хубаво жилище.

Какво да коментираме - плащаме ремонта всички глупаци и чакаме следващия хитрец и на него нещо да му платим.

Гадния комунизъм се възстанови в десетократен размер. Стотици свини като тази Сабрие лежат върху гърба на народа. Трябва да се поучим от някои действия на ИД май.

Какви новини имало 2009-та година (сега м/у дръгото сме 2015-та): "Една от най-издигналите се якорудчанки - бившият главен технолог на Дървообработващия завод и директор на Младежкия дом Сабрие Тайфи Сапунджиева, чиято кариера мина през съветник на президента Георги Първанов и зам. министър на правосъдието, бе освободена от последната заемана от нея държавна длъжност - член на надзорния съвет на Националния осигурителен институт. Решението е на министър-председателя Бойко Борисов, който смени 8-членния състав на надзора и назначи нов начело с министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов. Това е вторият удар срещу Сапунджиева, която е градска на президентшата Зорка Първанова, през последните 2 месеца, след като през юли тя се раздели с поста си на правосъден зам. министър, където отговаряше за дирекция Съдебна дейност, Централния регистър на особените залози и Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел. Заповедта й за освобождаване от поста бе подписана в последните дни на управление на експремиера Сергей Станишев и официално бе след писмена молба, подадена от самата Сапунджиева. Според авторитетното юридическо списание Правен свят обаче няколко дни преди оставката бившият министър на правосъдието Миглена Тачева е поискала от премиера да освободи двете й заместнички - Сапунджиева и Илонка Райчинова. За якорудчанката като мотив Тачева посочила, че е член на Централната избирателна комисия от квотата на ДПС, въпреки че законът позволява по време на избори членовете на ЦИК да ползват отпуски и формално няма закононарушение. Научила за срещата между шефката си и премиера, още същия ден Сапунджиева подала молба до Сергей Станишев за напускане по лични причини. Според източници на Струма след кратка почивка бившата вече зам. министърка смята да се захване с адвокатска дейност в София. След като завърши право в ЮЗУ Неофит Рилски, в края на 90-те години на миналия век тя се записа адвокат в Адвокатска колегия - Благоевград и оттам през 2002 г. стартира към президентството. Говори се, че начинаещата адвокатка била забелязана в провинциалната колегия и изтеглена на Дондуков по изричното настояване на президентшата Зорка Първанова. Досегашната кариера на С. Сапунджиева ще се запомни със скандални липси в Младежкия дом на Якоруда за времето, когато бе директор, с членството й в няколко партии - БКП, Алтернативна социалистическа партия, ГОР, ДАР и ДПС, с промяната на името й от Сабрие на Соня и после отново Сабрие, и с уреждане на дъщеря й Ана като консул във Финландия, откъдето тя бе отзована след грандиозен алкохолен скандал, свързан с покупката на огромно количество концентриран алкохол и бира за нуждите на мисията ни."

пропускате, че като юридически секретар на Г. Първанов, през първия му президентски мандат, е главното действащо юридическо лице при изготвянето на мотивето за скандалното помилване на Цветелин Кънчев?!

Хахаха! Типичен политически и съдебен кадър. Класика!

какви гении ражда якоруда ей .

половината население трудно разбира български

За нея разбрахме,обаче кой е харесал ремонтираното жилище за собствена употреба дали ще разберем?

Който и да го е харесал, ако има правно основание да го ползва - да заповяда. Г-жа Сапунджиева да е така добра да си намери ведомствено жилище от новия работодател ако той е съгласен или да прави каквото сметне за добре - предлагане има, пазар голям. Цезаровото - цезарово, кесарьовото - кесарьово.

Алооо министърчето, не я жали тази крадла ами шута в г..а веднага !!!!!!

WOW ! Видна и отявлена мошенничка и крадла е зам. министър на Правосъдието !!! Е, как да ги уважава народа такива изроди - политически помияри ! И продължава в същият дух, не ще да напусне хубавото жилище, сякаш е най-ценният кадър на БГ ! Наглост, наглост, наглост, това са всички политически отрепки и най-вече от ДПС !

...ХУБАВО И ПЪРЗАЛЯ КЪМ ТЮТЮНЕВИТЕ НИВИ ...КАДЪНА ДОЛНА....

Тая е ползвала Ведомственото жилище при Символичен, Минимален или както може да се нарече наема, който плащат депутати за да ползват жилищата отредени за Депутати от Община София. Тая няма как да остане в него,или да купи това жилище защото тези жилища са подготвени за следващите депутати. На тази Мандата и е изтекъл, и повече не са я избрали в парламента. Ако искаше да живее на нормален наем, какъвто плащат обикновените хора, трябваше да отиде да вземе жилище под наем, в София от някой човек, но при пазарна цена на наема, а не минимална- както е при общинските жилища. Също така, може да си купи жилище в София, от тези които се продават по обяви. Но тая депутатка може да лупи това Общинско жилище само с подкупи и измама. А който и го продаде, трябва да лежи в затвора, а тя пак да връща имота на държавата.

не са вечни.

Правила е това, което правят началниците и "хидроинженера " и Лъжи Местан ?! КРАДАТ .

а да не говорим, че изпратиха двете си дъщери в Щатите по не знайно каква линия за сметка на държата. Уреди и мъжа си в МТЕЛ на някаква синекурска позиция, където си кюта повече от 15 години и само си прави разни клипчета, фотоколажи и се слага на началниците си

колко ли трябва да са тъпи, че и в щатите да не научат англииски?!

Комунистите обикновено нямат природен талант за узучаване на езици и всичко бутат с много мъка и връзки.Белязала ги е Природата,за да бъдат разпознати отдалеч!!!

Eто морала на депесарите-крадат държавното, разпореждат се като че име е бащиния и излагат страната ни в чужбина, като дребни престъпници .после се чудим защо в Eвропа като чуят българин и се гнусят.

Догане.... Местане....това са ви кадрите./ "ви" а не "Ви", кой не разбрал, да е разбрал/.По един калъп са подбирани.Може и да имате някой свестен, ама си го пазите и не го показвате.Това, дето си го дробите от години, идва време да си го кусате.Вашите хора ще ви скроят шапката,не някой друг.

а да не говорим и за двата други апартамента(единият в блока на Артекс до КАТ а другият в един затворен комплекс-мисля около Бояна), кото купиха за много кратко време, обзаведоха с възможно най-скъпите материали, супер ремонт на къща в Якоруда, имот подарен в Банско и още много други знайни и незнайни подобни имоти и далавери.

Откъде толкова боклук в тази държава? ОТ БКП-то!!!

Гледам Сапунджиев се насапунисал да се бръсне,ама от слагане на минуси сапуна засъхнал..Ми остави брада -да приличаш на началника си.

Как можахме да допуснем такава измет да ни управлява толкова време. Що за хора сме, що за нация сме да търпим това безумие!

Aми само цигани гласуват, защо се чудим после че и цигани ни управляват. Bизирам де пе се-то наи-вече.

"Тя е завършила Лесотехническия и Югозападния университет и в последните години е заемала низ от държавни постове с протекцията на ДПС." ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ, ДЕПЕСАРИ - МАФИОТИ! ОГРАБИХТЕ БЪЛГАРИЯ, А СТЕ ДОЛНИ НЕГРАМОТНИЦИ. В ЮГОЗАПАДНИЯ ЗАВЪРШИ "ПРАВО" ДЕБЕЛАТА С..НЯ ПЕЕВСКИ - СОФИЯНЕЦЪТ. БЕЗ ДА Е СТЪПВАЛ В БЛАГОЕВГРАД! ТАМ МОГА ДА ВИ КУПЯ ДИПЛОМА ЗА 500 ЛЕВА. МАРШ НА ТЮТЮНЯ!

Това е недопустимо и грубо погазване на правата и свободите на член на ДПС.

Името на Сабрие Сапунджиева стана широко известно, след като по време на старата тройна коалиция през септември 2003 г. дъщеря й Ана беше първо назначена за консул на България във Финландия, а след това след шумен скандал бе уволнена от високата дипломатическа позиция. Назначението и уволнението на Ана Сапунджиева се случиха, докато майка й се подвизаваше като зам.-министър на правосъдието, а скандалът избухна заради това, че българският консул Сапунджиева е търгувала с алкохол, внесен по дипломатически път в северната страна, в която съществува особен режим при търговията със спиртни напитки. Така цяла България разбра, че българското дипломатическо представителство в Хелзинки се е занимавало главно с пласирането на вино, концентрати и бира. Благодарение на дипломатическия си статут консулът Сапунджиева успяла да внесе във Финландия над 200 бутилки концентрат и 2000 бутилки бира. Когато избухна скандалът, се разбра и нещо друго Ана Сапунджиева е продавала алкохол и е изпълнявала консулските си задължения, без да знае нито един чужд език. След уволнението на дъщеря си Сабрие Сапунджиева също беше уволнена от тогавашния министър на правосъдието Миглена Тачева.

1989 Соня е избрана за член на областното ръководство на БКП и за делегат на 14-ия конгрес на комунистическата партия, който се провежда малко след падането на Тодор Живков от власт. Сапунджиева е директор на Младежкия дом в Якоруда и междувременно го съсипва. Далаверите под нейно ръководство освен с изчезването на 50 хил. литра нафта се запомнят и с изпаряването на 100 хил. лв. от два игрални автомата, за което й е съставен акт за 22 хил. лв. Това е причината тогавашната кметица на Якоруда, Найла Салих, през 1993 г. да уволни Сапунджиева от поста й. Току-що взела правната си диплома, тя е назначена за съветник в кабинета на президента Георги Първанов. Оттам е избрана за член на Централната избирателна комисия от квотата на ДПС, а след съставянето на тройната коалиция партията на Доган я издига за зам.-министър на правосъдието.

егати дипломата, сигурно от унивесрситета в якоруда. гадно, е та чак смърди!