Хиляди фалшиви обяви за наем никнат всеки ден

По 2000 фалшиви обяви за наем в София на ден се публикуват в интернет. Зад съобщенията се крият измамници.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди фалшиви обяви за наем никнат всеки ден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сред брокерите мошениците са над 50%. Хора внимавайте много с тях. Аз преди 7 години имах подобен случай. Обявих апартамен за продажба. Дойде един брокер да ме увешава да ползвам услугите му. Изгоних го. После се появиха още няколко обяви дублиращи моята със свалени от моята обява снимки. Но на 20% по-ниска цена от търсената от мен. Обадих се в сайта да махнат обявата. Това което се случи. Разбрах, че сайта са в комбина с брокерите мошпеници. Та всеки който искаше да купи апартамента ми първо се обаждаше на въпросния брокер мошенник. Принудих се да сваля обявата от сайт и да я разлепя в района където беше апартамента и да ползвам друг телефонен номер за обявата за да се отърва от брокерите.

Да бе, схемата изобщо не е такава! Та кой ще даде пари за нещо, което не е виждал! Тъпите брокери пускат фалшиви обяви, за да зарибят тъпите селяни; след това започват да ги водят по апартаменти, които последните не могат да си позволят; накрая ги завеждат в една дупка и им вземат половината от първия наем. Бедна държава: тъпи брокери, неграмотни журналистчета, смешни схеми, жалки душици, малки комисионни...

Фалшивите обяви се генерират най-вече от брокерски фирми. Предлагат лъскави апартаменти с добри оферти. Като им звъннеш ти казват - оставете си телефона - и ти предлагат на майната си други оферти на други цени.

Има ли балъци, ще има и тарикати!

Това не е мъдрост, това е байганьовщина

loyola

Стига бе, и агенциите вземат измислени такси ! Хем са с офис и реклама.

goose

Значи даваш пари на някого за нещо, което нито си видял, нито знаеш къде е и за това търсиш кой е виновен?

Българска работа. Защо не се случва това в цивилизования свят? Един месец разследване и всичките влизат с по 10г. Тука си разиграват коня както си искат, с партийна подкрепа.

Сигурен съм ,че всичките тези баламурдници ,дето са хукнали кат изоглавени маймуни в тази шибана София ,разполагат с ПОНЕ едно ,да не казвам и повече жилища или недвижими имота ,най-малкото на родители ,наследствени по родните си места... Ама са ги зарязали и хухнали да пълнят гушите на мошениците в Софето,дето само от това живеят . Познамвам с-во, ,дето от както стана реституцията ,има -няма се прибират у нас само за по месец-два,да си оправят финансовите ангажименти и да сменят малко климата...Иначе са по всички краища на Света, като никога не повтарят ...Лапат по над 200 000 наеми на месец от такива баламурдници дато се гърбите да им плащате. Никога не бих дал 300-400 лв/месец за някакви си 30-40 квадрата и още толкова да пътувам по 1+1 час до местоработата си ,защото в провинцията ,дори и с 400/месец ...чисто се живее далеч по-добре и спокойно ,отколкото с 2 000 бруто в Софето...

Да си ходят (но не само уикенда и по празници).

ей, маймун, хората не са тръгнали да напускат дома, семействата си и страната си от добро бе....Ти тъп ли си, сляп ли си, не виждаш ли в какво те доведоха да "живееш"...Ти държава ли го наричаш това бе?....Не е останал един неизмамен в тая страна...както няма съд и полиция и болници в провинцията, я поживееш още година, я не там...

браво - каза му го на тоя. Хак отзад да му е в тоя баламурник злобен

:) Да бе, то все едно някой за удоволствие се влачи по квартири. Хората отиват в София заради РАБОТАТА и евентуално по-доброто образование на децата си, заради НИЩО друго!

Е да, но възрастни хора (третата възраст) подпомагат "полицията" да хване телефонните измамници. Тука става дума за млади или средна възраст хора, които търсят под наем жилища в София. И пак да питам КОЛКО трябва да са глупави?

Колкото типични средностатистически българи, които неизменно имат твърдата вяра, че те са тарикатите сред море от балъци.

Софийски народни приказки.

За съжаление са национални - ако Ганьо беше подписал договор няма как да го завлекат с депозита. Но понеже всички са големи тарикати с пари на ръка и укриването на данъци е национален спорт се получават такива неща.

БРЦК

Хахаха. Къде живееш бе? И какво като си подписал договор? Нищо - пак си завлечен и нищо не можеш да направиш! Справка - репортажите на господарите за сглобяемите къщички. А там сумите са много по-големи!

Щом има прост народ да кълве, ще има и рибари. Атанас Буров още го е казал - Трагедията на българина ще свърши тогава, когато българина престане да гледа да мине "тънко". Обикновено "го минават".

E, колко трябва да си доверчив та чак глупав? Как даваш пари за нещо, което не виждаш и даже даваш още 1000лв?

От статията не се разбира много. Как така броиш 1000 лева за нещо което не си виждал, само от телефонно обаждане? Или ти представят жилище, а се оказва, че не се отдава? Не разбрах...

Неяснотата е, за да не им открадне някой схемата :-)