Кървави атентати в сирийските Джебла и Тартус

Най-малко 145 души са убити и 200 ранени при две отделни серии експлозии в два от бастионите на режима в Дамаск – пристанищния град Тартус и Джебла

Обратно в новината

Коментари - Кървави атентати в сирийските Джебла и Тартус | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не виждам разлика между руснаците, ИД и режима на Асад, един дол дренки са , все убийци. Ме бих се учудила ако режима на Асад стои зад тия атентати. Разбира е ИД ще се похвалят с всяко убийство , дори и да не е тяхно.

Като са толкова смели тия джихадисти що не се гръмнат всичките!!!

Русия значи смърт. Бог да прости загиналите - жертви на руският терор. От 500 години руснаците са най-големите диваци на Европа и Азия.

"ДИВАЦИ"НАЙ РАЗВИТИ В КОСМИЧЕСКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ,ДАЛИ СА ДИВАЦИ???ПРЕСТАРАЛ СИ СЕ ПРЕД ШЕФА!!!

Русия издрапа оплескана до уши от Сирия, а сега изразявала безпокойство! Бла-бла-бла!

За мразещите Русия - нали си "знаете" , че за всичко е виновен Путин и Русия !?!?!? Само ще ви припомня, че ако не беше същата тая Русия все още щяхме да сме част от Турция - всичко свързано с мирното съвместно съществуване си за хора с чалми в сър атс !!!!

Би било добре да прочетеш малко за Руско-Турската война.... само фактите.... после ако имаш съвест да повтаряш руската пропаганда от съветските учебници. Щото на източния фронт се бориха като прасе с тиква и ядоха бой... та минаха от тука да им помогнем ние БЪЛГАРИТЕ!!!! Щото видяха че турците ядът пердах от нас. А 500 годни остави "брат" си в затвора, после го освободи когато ти е нужен... голем брат си... ша знаИш.

Да знаеш, вече ме убеди , че турско робство не е имало !!!! И какво общо има турското робство с моята или твоята съвест !?!?!? То просто си е факт !!! И кога е премахнато - няма да споря с никого !!!!

Русофил

ПРАВ СИ ЧЕ ТРЯБВА ДА СЪОБРАЗИМ ФАКТИТЕ,ОТ КОИТО ПЪРВИЯТ Е,ЧЕ СЕ ПАЯВЯВА НА КАРТАТА НА СВЕТА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ!!!

Ти сериозно ли вярваш, че Руско-Турската война е спечелена от българското опълчение.... Пий си лекарствата. Повече Румънски и сръбски войници участват в тази война от колкото Българско опълчение. 140 000 + 25 000 от Монтенегро + 250 000 руска войска. Вземи се образовай....

С чалми, драги се ходи в най-голямата джамия в света, построена от Путин в Москва, а не в България и даже не в Турция!

Русофил

ГЛАВНИЯТ МЮФТИЯ НА РУСИЯ Е ВОЛЖКИ БЪЛГАРИН,А ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ ИЗПОВЯДВАТ ИСЛЯМА!!!

това е истинското лице на исляма. тази война там никога няма да свърши.

Скоро и в Европа. Така де, нали внасяме цивилизовани джихадисти на килограм. Важното е "правилните хора" отново да дойдат и да решат проблема и да подкрепят ман'гализацията на Европа.

Ква Ислямска държава бълнувате, нали Путито тотална я ликвидира!

Хубаво е, че днес няма цензура на новините, и научаваме всичко своевременно. Истинското лице на азиатската сатрапия раССия се показа!

Ханко, ти ли си бе мискинино? Пак се изходи неподготвен. Само че, я свали шлема и нахлузи чалмата. Току виж гаджалите те пушнали по погрешка.

Ти пъ се изходи много подготвен! Добре ви готвят в Раша, ама резултата все е един и същ, голяма купчина и яка воня!

До преди да отидат ФАЩ в Ирак нямаше нито един атентат , сега всеки ден избиват по 100 човека , така и със Сирия , западните партньори така действат!

Нямаше, ама имаше в Русия, които ти организира! Къси крака, къса памет!

И ква стана тя ???? Раша влезе в Сирия и подсили ИД с оръжие и хора, хвърля бомби само из жилищните квартали и остави стотици хиляди без домове, създаде бежански поток и се обяви за победителка !!!

Я кажи отворко: 1) Кой създаде ал Нусра? 2) Кой въоръжава бунтовниците? 3) Кой изкупува откраднатия петрол? 4) Кой е начело на 50 членната коалиция срещу ИДИЛ и какво е постигнал? Мълчиш като срамежлива мека китка. Плашилото Русия е за мекотелите тюфлеци с пуканките пред телевизора.

ПУТИН

Не се хаби за Кашонеца!

1. Къде са руснаците сега??? 2. Щяха да се борят с ИД??? 3. По колко ИД войници избиха? Цифра? НЯМА. А водач? Пак няма. 4. Колко от опозицията на Асад избиха? Много. 5. До какво доведе това? Нови територии на ИД 6. Колко руски "отпускари" и "бивши военни" има в ИД? 5000 (според ТАСС - т.е. умножавай поне по 5) 7. Защо избягаха руските войници от Сирия????? Защото подсигуриха мандата на Асад и се прибраха... никога не са воювали с ИД. Ако имаш статия дори на руски - обори ме.

Русия се опитва да дестабилизира Германия чрез подхранване на напрежението заради мигрантите

Всичко това е подготвено от Путин, Асаад, Иран и действа против ЕС и Германия с цел да съсипят икономически и политически съюза. Засега дава резултат и джуджето потрива доволно ръце в замъка си. А Меркел съвсем е изкукала и още повече се е сбръчкала

За сирийците - по добре ЕС да ги транспортира до САЩ и Русия - виновниците за конфликта в Сирия. Те да им берат гайлето! Руските военни и армията на Асад защо не спрат финансирането на терористите? Защо са безпомощни пред терористите и войната продължава?

Днешната серия от атентати в западната част на Сирия предизвиквал безпокойството на Русия...Aaaaaa

Преди малко ИДИЛ пое отговорност за атентатите.Изявлението е било публиковано от официалната им медия Al-Amaq. Ей, много станаха желаеещите да са родители на това жестоко събитие...

От мюслита оценки не приемам!!!

га-га-гааааа...........

Голяма беля направиха американците в Сирия.

Въртят си далаверата краварите, но ние сме виновни, че ги оставяме да си правят каквото си искат и да се изживяват като господари и морални съдници на тоя свят!!!

Може да звучи жестоко, обаче от наша гледна точка, това изглежда така- Поне 101 т.нар. бежанци по малко ще тръгнат към Европа ( на лов за социални помощи)

да се връщат руснаците и с напалм да изпепелят американските подлоги.

ще почнат да правят същото и в европа

Кървави атентати в сирийските Джебла и Тартус Джебла, малко , като Джебел звуч/ да не дава господ/.

"Режима" убивал деца? И кой го каза това? Оня с едноличната агенция за правата на чандала ли? Хайде не цитирайте глупостите на краварската пропаганда, да ги пробутвате м/у друго със знак за равенство. Искат се достоверни данни, а не едно пиленце/циганче ми каза. Данни обаче виждаме само за атентатите на "умерените", срещу мирното население.

Ами пада му се на РЕЖИМА В ДАМАСК Те що стрелят по ИДИЛ!!!

Тея само атомна бомба ги оправя Иначе много скоро всичко това ще се пренесе в Европа

аз и сега рева, като чета, че в 'демократична Либия, освободена от тиранина Кадафи' чакали 800 000 чалмалии за да преминат към европа

Атентатите са извършени от Ахрар аш Шам. Около 10 взрива от коли бомби и атентатори самоубийци. Избухнали са по едно и също време. Има качен клип на заловен атентатор.Предполагам,че от него ще се получи допълнителна информация по случая.Едва ли ще го оставят да мълчи като онзи в Париж....

'руснаци' са, колкото ти си българин. ама карай да върви

Hahahaha:))

Айде спрете с тия варели-бомби, а! Не са ефективни и никой не ги използва - освен в пропагандата. Къде по-лесно е да се хвърли обикновена фугасна бомба, от която жертвите и разрушенията са доста по-големи.

ама нали джурналята требе да плаши плебса с нещо- некакви варели с бензин са мнооого лоши , но хамериканският бел фосфор добър, пък и въобще не се употребява. !

ЦРУ си гърми камикадзетата на уволнение, като на заря...

Ако САЩ искаха да спрат това, досега да са го направили. Уви не искат.

Казваш, че руснаците са калпави и за това си биха камшика ли?

И доколкото се внушава от статията и заглавието "режима" е виновен, че изродите от ИДИЛ и "Умерените" главорези убиват невинни хора???

Баси касапницата! Как няма да бягат от тези изверги сирийците, за тях животът не струва!

Империята на злото, заедно с еврогейския съюз, наричащ човекоядеца, който изяде човешко сърце борец за демокрация (пази боже) премина към класическия начин, който сме свикнали да гледаме по Либия, Ирак, Афганистан за налагане на демократични и еврогейски ценности. Но Русия ще ви смаже вашата мама и изродите, които съсипаха целия свят.

Добре де , нали Руснаците обявиха,че са победили и се изтеглиха от Сирия----от де сега се появиха терористите ?

Ей, лъжец такъв, никога руснаците не са казвали, че са там да побеждават някого. Още от самото начало казаха, че идват да окажат помощ на сирийското правителство. Нищо повече.

ало, дир-а. Не ИД, а ал-Шам пое отговорност. Има известна разлика. Ал-Шам се водят "умерена опозиция" и официално се финансират от Турция, Катар и Саудитска Арабия. Русия нееднократно е искала от ООН да ги вкара в списъка с терористични организации, ама независимото ООН командвано от САЩ отказва. Затова и когато руснаците ги бомбардират, западната преса реве, че бомбардирали "опозицията". И днес тази "умерена опозиция" изби над 100 души.

и къде го прочете това. Щото дори ТАСС казват ИД. Добър опит. Пробвай пак.

Поправиха се. Дори и ТАСС понякога греши.

"Запрещенная в России и многих других странах группировка "Исламское государство", через свои обычные каналы распространения пропаганды, взяла на себя ответственность за нападения на западе Сирии"

ТАСС: 'Ответственность за эти вылазки одновременно взяли на себя протурецкая группировка "Ахрар аш-Шам" и организация "Исламское государство" '. С други думи не лъжи. Туй дори е божа заповед.

Ответственность за произошедшее уже признало Исламское государство (ИГИЛ, террористическая организация, запрещена в России).

искаш ли още руски новинарски сайтове лъжлива тутурутке? ей... плащат ли ви за тези простотии поне?

и 100 плюса да си набиеш сам - това истина няма да стане :)))) Само доказваш, че си палячо който сам иска да си повярва на думите.

в същото време и пред очите на вички, спонсорите на терористите фалшифицираха изборите в австрия, не гръмна даже и пиратка.

Дааа, трябва да спечели зеленият еврогей, а не нов Орбан!

това за изборите е вярно, но европейците са наивни

Luna0102

На някой му се е запецнала мишката и пуска само минуси. Ей така за разнообразие да я премести малко наляво че и някой плюс да нацели.

Hahahaha:))

добре че военнокосмическогалактическите сили на негово императорско величество путин първи унищожи идил в сирия , иначе голяма беля можеше да стане в тартус и джебла!

"варели бомби". този, който е писал статията е толкова тъп ляв дерек, че едва ли може и домати да отглежда. Идеот

Luna0102

Думата "идеот" означава че някой си идва от някъде си или човек с много идеи?

идеот означава че дЕрека е гумен като главата му.

та тези постижения са повод за различни тържества в коалицията ръководена от демократичните ни приятели ! но нашия мъдър народ е казвал следното : кой каквото прави , за себе си го прави (същото се отнася и за неправещите нищо )!

Защо законното правителство на Сирия се нарича режим, поръчковия писар да уточни за какъв режим по-точно става въпрос- дневен, нощен, хранителен, експлотационен, активен, двигателен.... Как терористите, режещи глави пред камери се наричат бойци от еди коя си групировка?!

Помоли ТАСС да те изпратят на място като кореспондент ,виж,премисли и ако /казах АКО/ се върнеш жив / и необрязан/-ОБЯСНИ НИ!:)))

смешен и самотен

Не е възможно господ независимо как го наричаме да не осъжда убийствата-ако има такъв бог ...то той е изрод!!!!

Откъде намериха толкова хора да избият?!Вероятно специално са ги довели, щото иначе отдавна всички са в Германия или по пътя натам, при мама Меркел.