17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дивотии .................................

Ама дай са да видиме кво разбират под голема фирма

Мале мале много луди ,Всички фирми трябваше да се приватизират случи се ,Сега държавни са само влаковете ,полицията и военните.Всички фирми са частни това ми звучи да се задължат жените и мъжете да живеят на принципа ти на мен аз на теб.Пробваха вече с родител1 и 2 слава на Бога че нефукционира.

За да е пълно равенството между половете,Европейският съюз не се ли е замислял,че е нужно тогава и мъжете да раждат-поне 40процента,от тези дето ги таковат?:)))

:))))"Европейският съюз постигна съгласие за въвеждане на квоти за равенство между половете, за да гарантира, че жените ще имат поне 40% от местата в управителните съвети на големите компании, съобщава сайтът за европейски новини Евранет плюс."Това кой го е написал и колко е имал по математика в началните класове???Равенството не е ли 50 на 50??И кой каза,че в бизнеса трябва да има равенство а не кадърност???Значи ограничават жените да не са 60 процента а масксимум 40 процента(щом са казали поне 40)Това евроатлантически ценности ли са???От където да го погледнеш си е дискриминация и на расова и на сексистка основа,да не говорим,че нищо не е казано за цветовете на кожата,на хората с ментални увреждания. а (те тези са най-превилегировани,съдейки по това кой управлява днешна Европа)

"Гей-малинка" сме против. Тия кучи искат да изместят нас - истинските достойни веселяци от другия тротоар. Да им запазят квоти за арматуристки.

А за трансджендър головете кога и колко?

Хаирлия да е!

Тези от ЕС да престанат с малоумните си решения !Освен проблеми ,за нищо друго не стават !

Ле-ле не мога да повярвам ,че това се случва в 21 век..в нашия отдел е нямало разделение по пол ...

Досега си мислех, че съм заслужила позицията си заради професионалните си качества. Сега вече няма да бъда толкова сигурна дали ще ме избират заради тях или заради междукрачието ми. С него просперираха некадърните жени,сега това ще е задължително. И как ще се управляват тези фирми, когато за лидери имат е професионалисти, а полово подбрани по-слаби субекти. Като прибавим и квоти за ЛГБТ+, религиозно различни, расово различни и нещата съвсем се сговниха. Само да попитам, в ЮАР има ли квоти за белокожи в управлението? Май няма...

Аз съвсем се отчаях. Ми ниесме само жени...

Не ви ли писна, бе?! По времето на соц-а беше за равна длъжност равна заплата. Жена, мъж нямаше значение. Да, жените се издигат по-рядко нагоре по веригата. Това беше естествено - като роди две деца през е-3 години от ранните етапи на кариерата, при 2 години майчински отпуск (общо 4) тя естествено губи и квалификация и инерция, защото просто я няма на работното място. Но по принцип, жените никога не са били ограничавани. В статията, тази г-жа се е изказала неподготвена - бърка квалификация, образование и способности. Може да си много образован, дори и да си много квалифициран и пак да не ставаш за управленско ниво, особено висше. Играят си с бизнеса и препитанието на хората с тези квоти. Щото освен квотите за жени има и квоти за етнически малцинства, мигранти, инвалиди, а сега искат и за сексуални малцинства (ЛГБТ+) да въведат. Само дето не казват, кой ще работи. Щото искаш не искаш трябва да назначаваш калинки на квотен принцип. При проклетия соц, средно на 10 човека в управлението имаше 2-3 калинки - "човек на ония отгоре" (без разлика жена или мъж), които останалите 7-8 носеха на гърба си. Сега го правят 7-8 калинки и 2-3, които да ги носят на гърба си. Е, не става тази работа. Същото е като с ония простотии с правите краставици, кръглите картофи и забраните за зехтин и оцет на масата в ресторантите (хубаво, че поне от това се отказаха).

Как можахте да напишете, че нещо е било по-добре при социализма? Това е в противоречие с новата червена линия на партията и демокрацията и заслужавате да ви наричат комунист, путинист, рашист, мафия, ченге и всички измислени маркетингови названия за това прегрешение. Добре, че не пращат в лагери, все още.

ха ха точно в десятката

Тези го докараха до псевдокомунизъм! В живота сме се срещали с брилянтни жени-ръководители - Маргсрет Татчър, Тансу Чилер, Ангела Меркел ... но като цяло са изключение от правилото! Ще я докараме до там, да набутват любовниците за бутафория, а от това никъде не е излязло нищо добро! Има прекрасни жени-лидери! Но не бих желал да ги карам да мъкнат касите с бира нагоре по стълбището, и те да ме карат да гладя! Приемането и уважението на такива жени е едно, но задължаването за подобно нещо е пълен абсурд!

Ангела Меркел... Ти сериозно ли??

Аз пък искам и глупавите също да са с квота в управлението - трябва поне 3/4 да са в бордовете да имам и аз шанс в някое бордче да се отъркам.

Моля да въведат квоти и за жени - теляци в мъжката баня

Е, той и ние педиразите имаме та що и женитр да нямат?

Жена без пенис. Набързо да им присадите и членчета, че да може да нямат пишков комплекс.

Знаете ли какви щяхме да сме, ако вчера бяхме напуснали ЕС? ЗАКЪСНЕЛИ!

И да напуснеш броят на педеругите и лезбийките няма да намалее. Да ги избиеш пак не става, след две години пак ще са толкова.

Напусни, в Русия все оше търсят войници за фронта.

Ти да не си от тия с квотите?

Че то и при Социализма имаше квоти... Като например 70% от директорите трябваше да са членове на БКП, 20% от Земеделските дружби, и 10% засега безпартийни но перспективни кадри, от тази цялата кавалкада 10% трябваше да са от малцинствата и 50% разбира се да са жени... И сега си представете че се е овакантила позиция за жена от малцинствата, която трябва да е член на БЗНС, е, смятате ли че някой си правил труда да оценява професионалните качества на кандидатката или са я назначавали направо за да отговарят на партийната директива за квотите в социално-етничедкия състав на ръководството А кашата става още по-голямо като добавим че членовете на Земеделската партия бяха 30-на хиляди а дипломираните хора от малцинствата си бяха екзотика дори и по онова време;)

Шефке гладен съм. Направи ми сандвич..плс.

Един призрак броди из Европа... Квота за жените - добре! Ами за гейове, ами за чернокожи? Ами за чернокожи гейове? И каква е тази тотална дискриминация и неуважение към гражданите на ЕС по тегло, ръст, възраст, цвят на косата и обиколка на талията!!!????? Искам незабавно да бъде гласувана гарантирана квота в управилните съвети за членове с ръст 180см, тегло 120кг, плешиви (над 80%), които се чувстват жени и се казват Иван!!! Не е зле и заплатата им да бъде гарантирана, като процент от оборота на компанията, но не по-малка от средната, за управителния съвет!

Много добре! Поредната стъпка към комунизма е направена. Сега само трябва да започне масирана цензура на инаконислещите!

Не, това не е никаква дискриминация!!!

Жените имат равни права всъщност. Това с равната квалификация е ама и решението. Пример: Пенка завършва висше мениджмънт през 2010г. Почва работа през 2011. През 2012г излиза в майчинство за 2г и 2014 почва работа пак и още е младши специалист. През 2014 излиза пак в майчинство 2г вече като старши специалист. 2016г се връща на работа, но с 2 деца идва по-късно, защото трябва да ги заведе на градина и училище, годишно е с по 1-2 месеца болнични поне заради децата, тръгва си по-рано от работа, защото трябва да прибере децата и т.н. Не я повишават, защото приемат, че още няма опита, а и не може да се справя като колегите си с работата. По документи е висшист мениджър с 12г стаж. Иван завършва висше мениджмънт. Почва работа 2011г. През 2014 вече е старши експерт, който по 10ч и нагоре върши работа, постоянно взима бонуси за това и Е В НАРУШЕНИЕ НА ДИРЕКТИВАТА, ЗАЩОТО ВЗИМА ПОВЕЧЕ ОТ КОЛЕЖКАТА СИ ЖЕНА С РАВНА КВАЛИФИКАЦИЯ И ПОЗИЦИЯ. 2016г го правят вече средно ниво шеф. 2020г става директор, 2022г кандидатства за СЕО. Още работи по 8-10ч, почти не взима отпуски и болнични. По документи е висшист мениджър с 12г стаж. Как двамата са равни по умения в реалния свят. По директивата трябва да се избере Пенка, защото квалификацията на двамата е равна.

От Пенка деца, от Иван лайна ...

От пенка деца И лайна И блещене във фейса по цял ден.

Ти като клиент на фирма Х за децата на служителите ли плащаш или за качествена услуга извършена в срок? Примерно трябва да ти ремонтират колата. На сервиза, където служителите имат много деца, но ще ти оправят калпаво колата за 2 месеца ядове, ли ще я дадеш или на сервиза, където тумба стари ергени за 2 дни ще я направят като нова? Фирмата какъв разход има, ако служителите вместо за ден вършат работата за два дни? Съответно къде й е печалбата? Децата не са плюс на бизнеса, а ВЪЗМОЖНО НАЙ-ЕВТИН КАТО СЕБЕСТОЙНОСТ ПРОДУКТ, ГОТОВ МАКСИМАЛНО БЪРЗО ДА СЕ ПРОДАДЕ, С МАКСИМАЛНО ДОБРО КАЧЕСТВО, ЗА КОЕТО СЕ ВЗИМА МАКСИМАЛНО ВИСОКА ЦЕНА И ИМА МАКСИМАЛНА ПЕЧАЛБА. Социални разходи са за фондации и помагане на нуждаещи се. Заплати са за работа и изкарани пари. Собствениците винаги гонят максимална печалба и ефективност, а с приходите при желание просто дават помощи през фондации или по други начини на нуждаещите се. Социалните бизнеси и "ВСЕКИМУ СПОРЕД НУЖДИТЕ, ОТ ВСЕКИ СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ." са от социализма, когато всеки получаваше едн ои също независимо какво работи и как го работи. Знаем резултата- дългове и фалит, защото никой не искаше да си дава повече зор да работи от най-малко работещите около себе си.

Сега да започнем с това, че като видя автомонтьор жена ще избягам презглава. Но примерно лекар, учител, държавен служител или медицинска сестра няма как да си е загубила квалификацията за това време. Ако не броим няколкото седмици за приспособяване, което тя по принцип трябва да има заради годините, които е изкарала. Така че, драги Пенка и оня там как беше, са на практика равни и Пенка има предимство заради това, че е по полезна от чукундур, който само се интересува как да ебе курвите

Кой говори за жени монтьори, сервиз и подобни. Това е за управление и въобще за места, на които как да ти кажа, една жена няма да може да си счупи маникюра.

Така ще се намалят разходите за увеселение, вече ще са на щат ... ДБ ЕС дебилизъм ДБ

Квота? Новият сексизъм и калинкизация - няма талант, няма знания и умения, само квоти. А най-добре ще се приемат чернокожите лезбийки. Тях направо управители ги правим.

Квотата за жени как ще работи заедно с квотата за ДПС или ДПС е изключено от квотата за жени. Много ще стане квота за ДПС, Квота за жени.

Едно време е имало раждаемост в Европа, щото жената си е знаела мястото. Така все още е в мюсюлманските общества. Днешните млади кифли са *урви, феминистки, кариристки и какво ли не, една манджа не могат да сготвят..

От инфлуенсър става направо меринджей

ДОКАТО СИ ПЪРЖА КАРТОФКИ И КЮФТЕНЦА , ЖЕНАТА ЩЕ ЦЕПИ ДЪРВА И ЩЕ РИНА СНЯГ :))

Значи може да са мъже, но да се определят за жени....

Кога ще има референдум за излизане от ЕС и НАТО? Това е сексизъм! Делене на хората по пол. Дори по конституцията хората са с равни права. Отделно нали имат 3-ти и незнам кой си пол. Или че нямало полове. Защо не приемат за минимум 40% мъже? ;) Какво постигат жените се вижда като сега с Урсула фон дер Лайен. Може да погледнете цените в магазините! Кризи предизвикани от политиците. От конституцията: Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. За България това е противоконституционно.

Сега ще ни набутат и в еврозоната и ще въведат еврото също без референдум. Това ще вдигне цените, обезцени, заплатите и спестяванията на фирмите и физ. лица. Честито. Просто демокрация по европейски!

Балерините са по 40 кила. Това не е честно. Трябва да има квоти по кила и статистика. Това е брутално да счупим мечтите на сто килограмово момиче да стане балерина. Чакам бърза реакция от ЕС.

Каква е квотата за малцинствата, 10% от борда на директорите трябва да са от римски произход, 10% меки китки и т.н. няма значение кой става и кой не.

А сега като почнат и едни квоти за неидентифицирани обекти, смятащи се чинии, чанти ими други субекти и други подобни...какво равенство ни чака.

30% жени-миньори трябва да е следващата стъпка. А след това зидари! После и леяри. Ама, задължителна квота. Не.. "ама аз не искам"

Е сега вече се почна един просперитет.

Цикличен просперитет...

Мечешка удлуга - сега за какво ще се ебат? И къде отива смисълът от цялата им мозъчна нагласа като им дават всичко на тепсия? За едното размножаване ли? Ццц ...

Ех, спомних си, как преди време, по соца, се приемаха деца на АБПФК за висше образование по реда на, ако не се лъжа, чл. 16, буква "г"..... Та нищо ново под слънцето! В тази връзка - не е справедливо, само за жените! Трябва квота и за афроамериканците и транссексуалните!

Преди два дни имаше новина как женският отбор на "Арсенал" беше разгромен от 15-годишните юноши (от мъжки пол).

скоро за лгбт

Поредната мега идиотия на ЕС!! Подобни позиции би трябвало да се дават на база лични качества и компетенции, но не и на база пол! Жена съм, но мога да кажа, че 99% от жените въобще не стават за ръководни постове по ред причини. Най -напред, малко са жените надминали нивото бг-мама и домакиня в мисловните си процеси. Масово са дребнави, заядливи, завистливи по женски. Да видят" the big picture" им е адски трудно, защото са заети да тормозят някоя по-млада и хубава от тях колежка или мислят за клюки във фейса. Съжалявам, но жените, заслужаващи да бъдат на управленски постове са ужасно малко. Сега ще ни сполети цунами от амбициозни домакини като фон Лайнен и нищо хубаво.

Сега ако кажа че се определям като жена но обичам да ходя с костюм и също така съм лезбиика, по време на интервю за мениджърска позиция искам да видя изражението им.

ЙЕС!!!

А за трансджендърите и гейовете кога, а?

Луда работа. Значи един кадърен мъж, няма да го наемем защото квотата е за жена. Това ако не е дискриминация не знам какво е

Аре мацки, има 3 тона тухли за местене. Вие преместете 1, другите 2 ние ще си ги оправим.

Конституцията и Закона за защита от дискриминация са ясни и категорични - в България не се допуска дискриминацията по пол. На какво основание ще има квоти, т.е. ще бъде назначаван някой, в случая някоя, на основание нейния пол? Не следва ли всчики назначения да бъдат база знания и умения, т.е. дали имаш нещо или не в главата, а не между краката!? Долу евроджендърския съюз, които дискриминира мъжете по признак пол!

Всячески се мъчат да го разтурат тоя ЕС.

та пак да кажа 40% неадекватни патки - хванати под моста, в мола, при козметичката 40% ЛГБТ извратеняци 30% мигри, тъмнозалени, чернокафяви, бежанци от Слава кокаине 0% нормални хора, знаещи за какво става дума и за какво са там Светъл пример: на върха на ЕС е сложена неадекватна патка с гинекологично образУвание и без един ден реале стаж някъде. Същата е била и военен министър на ФРГ

Патката е акушерка, даже няма и виШу,а е била и военен министър на Дойчланд.... Бахти ЕС.

SU-152

Кви жени,къв ЕС........................... Цената на електроенергията гони 1000 евро за МWh! Ето ви я така мечтаната и бленувана либерализация! От 01.01.2023 предстои и битовите абонати да излезнат на "свободния" пазар. Ама това някакси остава встрани от т.нар. "обществен дебат". Разни политкоректни шарлатани ви обещаха сирене, но забравиха да споменат за капана! Къде са "експертите", които ни продъниха ушите, че втора атомна централа не е необходима и проекта "Белене" щял да генерира загуби? Жалки колониални лакеи! При това реакторите са вече купени и доставени.А ние взимаме заеми от световната лихварска върхушка за да субсидираме сметките за електроенергия и по този начин реално народа и неговите доходи са ипотекирани за поколения напред. Абе колония сме и докато сме такава ще живеем като аборигенско племе и това си е. Бананова държава - нали най-много това им липсваше - БАНАНИ! Борбата днес отново е за освобождението на България, но за съжаление все още малцина го разбират!