Жените страдат повече от измененията на климата

По данни на ООН, повече от 80 на сто от принудените да сменят местожителството си под влияние на климатичните промени, са жени.

Обратно в новината

Коментари - Жените страдат повече от измененията на климата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Във турската конвенция да се запише: 1. Природните катаклизми нямат право да нападат жените, с изключение на грозните, наглите, противните, досадните, нахалните, многознайките, дрънкащите и мърморещите.

Имаш голям проблем с жените. Какво не ти е наред?

Ами с джендърята и третополовите кво праим? За жените е ясно, за мъжете въобще не говорим и няма статистика.

Най-големите социални проблеми започват когато на жените им е дадено правото на глас. От този момент започва да се гласува не за по-добрият и умен кандидат, а за по симпатичният и стилен. Началото на краят!

Издигайте жени за кандидати. Тогава няма да имете този проблем. Аман от претенции!

" ... а жените често губят ценно време, ангажирани до последния момент в осигуряването на безопасността на техните деца и други роднини." Според изследването излиза, че мъжете не ни е еня за деца и семейство. Истината е, че природно имаме повече шансове като физика, а и действие на мозъка, който по-адекватно определя преоритетните за оцеляването задачи. А не при земетресение да пълним чантите със сушоари и ютии ... Просто природата ни е направила различни и не се интересува от общественото мнение по въпроса.

Хич не ми дреме за физическите ти превъзходства. Поначало имате сбъркана ценностна система, щом децата не са на първо място за вас!

сЕшоари...

Според тия пишман автори, ако цунами залее брега, то 80% от жените са принудени да се преместят на други, по-високи места. За мъжете ООН явно няма данни и не знае какво ще правят.

В днешно време се правят статистики само за жените.Такава е модата.Мъжете трябва да бъдат затрити просто.

да плуват.

предлагам да се подпишат всички там конвенции с които да се уеднаквят правата и задълженията между мъже/жени/третополови. НО всяка година ООН прави статистика и организира лотария. примерно обявяват 24 декември за ден на равенството. излиза главния секретар и обявява: -тая година са умрели 100 милиона мъже, 55 милиона жени и 10 милиона третополови. за да има равенство - теглят се имената и щастливците се разстрелват - така че накрая да има по 100 милиона починали от всяка група. може и да се приравнят към % от населението на земята, ма тогава жените ще трябва да дадат бая по големи жертви. те това аз разбирам като равенство - и в живота и в смъртта. интересно колко ли ще застанат зад подобно равенство?

Веднага брюкселии да подготвят конвенция срещу Природата , как така ще тормози жените с климатични промени.

Аха! Незабавно подпишете Истанбулската конвенция и ще започнат да страдат по-малко. :)

Трябва веднага да се измисли Конвенция за насилието над жени от страна на природните бедствия.Щом и природата е започнала с номерата си да ги тормози значи е женофоб и трябва да бъде санкционирана възможно най-бързо.

Задъжително в тази Конвенция трябва да присъства член според , който да се изисква за всяка умряла жена от бедствия да има поне трима умрели мъже.За да се спазва баланса , а защо не и жените да са в по-изгодната позиция.Ако трябва мъжете сами ще се хвърлят в окото на бурята , но бройката и принципа трябва да се спазва.

А що жените живеят средно 7-15 години по-дълго от мъжете?!

стандартния отговор - щото имат цикъл и се пречистват. Ако беше така, ние мъжете всеки месец щяхме да си пускаме кръв !

То и някои мъже имат цикъл, особено тези с хемороиди, на тях как им е отразява?

Щото да държиш половинката под чехъл се отразява добре на общото психофизическо състояние на организма.

Като цяло живеят по здравословен живот. Сред мъжете насилствената смърт, алкохолизма, наркоманиите, непълноценното хранене и работата в опасни и вредни условия са много по разпространени.

Учени доказаха, че правенето на маникюр се отразява по добре на жените, отколкото да работят. Затова жените се пенсионират по рано от мъжете, и живеят по дълго, да се радват на маникюра, щото децата отдавна са излетели и се грижат сами за себе си. За мъжете маникюра е без значение, следователно може да се пенсионират по късно и да умират по рано.

Затова пък напоследък станаха много такива като тебе, дето си гледат ПЕДИкюра и нищо друго не ги вълнува.

Както Бог е сътворил и устроил битието така ще бъде, защото Неговите решения са абсолютни и безгрешни, и никой не може а прибави и ли отмнеме нещо от тях. А нямаме и морално право защото сме получили всичко добро даром от Него. Бог познава еднакво добре минало, настояще и бъдеше. Резултатите от всяко действие или бездействие. Никой не може да осуети волята му посветена на пребъдването на живота през вечността в любов, мир, радост, смисъл и хармония. Колкото по-близо сме до светият Господ, толково повече любов, истина, радост и мир ще има в сърцата ни. Колкото сме по-далче от Него, толкова повече тъмнина и липса на любов ще владее сърцата ни. Без Него е духовна пустота и тление. Човекът е създаден да бъде зависим от светият Бог и това Господ не го прави заради Себе си, а заради пребъдването на живота през вечността, който единствено има смисъл. Защото само Той е свят и без Неговото свято присъствие в живота никое живо съзнателно същество създадено от Него не може да устои в правдата през вечността от която вечният живот има съвършенна нужда. Без Бог нямаме живот, любов, мир, радост, истина, правда, надежда и бъдеще. Славете светият Бог защото е всичко за нас и живеете според волята Му за да бъдете праведни и истински щастливи.

Това , че сме неделя в никакъв случай не означава , че може да се направи пропуск в приемането на дозата хапчета !!!

Алилуя!

Гледайте сега глупости.Значи мъжете се спасяват повече , защото са по-добри плувци от жените и изведнъж се вмъква в изречението тезата , че жените през това време спасяват деца и роднини.Значи излиза , че мъжете си плюят на петите , а смелите и невероятни жени спасяват поколението.По-големи глупости не успяхте ли да напишете ?? На кой ги говорите тези , че мъжете зарязват всичко и бягат ? Кой баща и мъж ще го направи това ? Този,който е написал тази дивотия няма срам.

Това, което си написал, важи за цивилизованите хора, при циганските народи положението е различно, там мъжете не ги е грижа особено за жените и децата! Например, според благотворителни организации, доста често при африканските племена мъжете разграбват помощите, и нищо не остава за жените и децата! Също, преди 2-3 години, когато беше голямото мигрантско нашествие, част от "мигрантите" атакуваха огради и полицаи по границите, и в доста от случаите атакуващите мъже се прикриваха зад жени и деца! Така че напълно мога да повярвам, че някакви цигани в югоизточна Азия или Африка при природни бедствия ще зарежат своите жени и деца, и ще хукнат да се спасяват сами!

Няма народи и раси , когато става дума за реакция при бедствия и за опазване на поколението било то от бащи или майки.Те въобще не са толкова диви и първични , колкото смяташ.А дори и да са точно тогава инстинкта за оцеляване на поколението ще заработи най-силно.Цялата статия е с идеята , че жените страдат , но се борят за живота на децата и другите , докато мъжете хем са по-силните и с по-големите възможности , хем бягат и оставят всичко на жените.Мъже срещу жени във връзка с пропагандата относно ИК и страданието на жените като цяло.Вече ни заливат по всевъзможни начини.

Голяма пропаганда за тези жени , голямо чудо.Очевидно мъжете само им пречат и трябва ги няма като пол.От известно време насам просто неистови писъци , конвенции , недии и какво ли не в полза на жените и разбира се срещу мъжете.Ами раздайте им по един автомат и да започват да стрелят по улиците , то явно онази феминистка , която предложи мъжките бебета да се избиват има на какво да стъпи.

домашното насилие е само предтекст, а първопричината са геофизичните аномалии, от които най-ефективна защита е турската конвенция

Като гледам как пишат някои сънародници, чудя се за какво даваме заплати на учителите. Няма дума "предтекст" в българския език. Няма също "задтекст", "междутекст", "надтекст". "Подтекст" има.

Правилно е да се пише претекст. Думата е заета от френски (prétexte), но има латински произход (praetextum).

"С отстъплението на брега,...". Ако греша, поправете ме, но брега няма ли отстъпи, ако водният басейн става по-голям? Веднага да се приеме пасквилът и нещата ще си дойдат на мястото! Езерото Чад веднага ще се напълно. С връх.

Не грешиш. Когато брегът отстъпва, водата настъпва, т.е. водната площ се увеличава. Дописниците не знаят какво пишат, както обикновено.

Жените бягат от бедствията, а мъжете остават да оправят последствията. Факт. Е, разбира се, феминацистките ще го извъртят.

Трябва равенство между половете,трябва да напарвим така,че и мъжете да страдат.

направи нещо добро, а именно и жените да не страдат. не може само на конвенцията да разчиташ :-)

Тоест, дайте да приемем Конвенцията, другаре? Преди години присъствах на разговор между двама евреи. Единият каза на другия "Нали знаеш ние как действаме - една врата като е затворена, почваме да обикаляме отвсякъде и да търсим пролука - тук-там, тук-там, докато намерим как да проникнем вътре" непрестанно имам повод да си спомня това откровение ...

Ако не беше Нинова да ни обърне внимание за уловките на ИК, отдавна щяха да са пробутали ИК в народното събрание !

Ква Нинова? Патриотите изврещяха.

а ние мъжете не ни действа нищо, само на жените, и не умираме по рано от жените, айде стига глупости на ента степен

за целта ООН да приложи специални мерки! на сички мъже да им се ампотира по един крак или ръка! така например по време на цунами - мъжете ще дават равен или по-голям брой жертви спрямо жените.

Именно поради това на бедстващия Титаник е дадено предимство на жените и децата при спасяването. Или това сега се отчита като грешка?

де е равенството м/у половете в този случай ?

"С отстъплението на брега, жителите на крайбрежните градове трябва да преодолеят дългите разстояния до водата." Стига бе, Некитов, те със стомни ли я носят тази вода?

Когато бреговете отстъпват, водата настъпва.

Понеже мъжете са изцяло заети с възстановяване на щетите от бедствието, спасяване и оказване на първа помощ на пострадалите и т.н. и т.н., и жените няма кой да ги ашладисва! А това си е голямо страдание! И те страдат ли , горкичките, страдат...

Ако ИК вземе та пребори и природните бедствия, ще взема и аз да настоявам за подписването и. Алоууу, оляхте се вече. То бива манипулативност, ама вече ми се повръща от вас. Не знам по каква причина управляващите елити си въобразяват, че не са част от стадото, което управляват. И че ще имат по-различна съдба от него. И последствията от безумните им решения и управление няма да се стоварят първо върху тях.

Уж защитават жените,а с ИК се чудят ,,как да ти отнемат децата.Но относно ,,джендър обучението,,ни вопъл ,ни стон.А само казват ,не на ,,гей бракове,,уж де.Вече знаеме истинските ви намерения.Ами получавайте по малки заплати и ги давайте на бедните жени за да са независими.Искате да кажете ,че бащите по малко обичат децата си.Вие е сте ШИЗОФРЕНИЦИ. НО НИЕ СМЕ НОРМАЛНИ ЗЕМНИ ХОРА И НЯМА ДА СЕ ПОДАДЕМ НА МАНИПУЛАЦИЙТЕ

Да , по втория начин се въвежда Ювенилния юстис.И там отначало пропагандата е била как всяко трето дете е било насилвано и там родителите са псочени с пръст за виновни по презумпция.Социалните служби според този закон имат право да ти отнемат детето , а ти трябва да доказваш , че не си виновен.Същият стил и метод както Конвенцията , която пссочва мъжа като насилник по презумпция и как всяка трета жена е насилвана.И зад двата документа застава УНИЦЕФ.

Стига с това разделение на жени и мъже! Пишете за децата изнасилвани групово във Великобритания от пакистанци! Защо медии и ООН НЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА! Хората там са потресени от цензурата и мълчанието на ВСИЧКИ! Спрете с лицемерието!

шорош и останалите трупогризци не плащат за да спират... плащат за обратното!

Пак цензура,къде сте в Англия и пак позволяват деца на работещи бедни,някъкви изроди да ги правят бели робини на плътският им нагон.Ама никой не казва приччините.Каквото и да пишете изобщо не сте загрижени за обикновените хора,а напротив искате ,,бързо унищожение,,Настройвате жени срещу мъже.А господ ги е създал живота да им е по лесен заедно.Мъжът да изкарва повече пари,а жената да се грижи за семейството.Вярно жените са по ощетени,но повечето тежки работи мъжа ги работи