От 1 юни удряш жена в Сърбия, влизаш в затвора

От 1 юни в Сърбия влиза в сила нов закон с ясното послание - ударите ли жена, влизате в затвора.

Обратно в новината

Коментари - От 1 юни удряш жена в Сърбия, влизаш в затвора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Класически пример как равноправието се изражда в произвол срещу мъжете .Появи се дори ,,икономическа агресия"Значи ,че дори и да нямаш пари ще си виновен ,че не можеш да даваш.Как при тези условия ще се намерят безумни мъже да се женят и създават деца?Сега разбирам защо някои смятат ,че е много по-евтино и спокойно ти излиза ако ходиш на проститутка.Това е само още една страница от световния заговор против човечеството.В Русия го разкриха и връщат нещата на истинските им места.Женен съм от много години още от преди Големия грабеж и никога не съм удрял жена си въпреки ,че ми е посягала но винаги всичко е завършвало с избягване на удара и блокираща хватка на ръцете докато се успокои.

РЕДНО Е,НО ТРУДНО СЕ ДОКАЗВА И ЗЛОУПОТРЕБИТЕ НЯМА ДА СА МАЛКО!!!

Айде, от утре - половината сърби в зандана. сръбкините ще трябва да внасят шиптари :))

Интересно ми е защо на фона на излезлите наяве в последно време множество случаи на деца, малтретирани от жени, не се увеличават санкциите за насилие срещу дете!

Е, много хубаво! Ето ти тебе равни права, ето ти тебе справедливост! Нали феминизмът се бореше за равенството на половете? А ако удариш мъж, няма проблем, така ли? Мъжете може да си ги бият на воля? А ако жена удари мъж, той не може да се защити, това ли е произтичащото обстоятелство? Тия нямат ли в конституцията постановка като нашата, че всички са равни пред закона, независимо от пола си?

щом те бие, напусни я, и си иди при мама!

А, ето един, дето няма против да му забият един в муцуната безнаказано! Че и мозъчето му посредствено и свежда нещата до конкретна ситуация, сигурно поради личния си опит! А като я напусна и тя ми директно вземе апартамента и децата и половината заплата, щото съдилищата отсъждат в полза на жените и по тая линия, освен по това, че явно няма проблем физически да нападат мъже?

Според мен един УМЕН мъж не докарва нещата до там да бие жена. Само че умните (и от двата пола) са много малка част от популацията човешка...Да биеш и тормозиш физически по-слаб от теб ( независимо от пола) значи, че си скот, негодник и страхливец. Който се чувства голям бабаит да ходи да се доказва срещу Кобрата и тем подобни, а не срещу жени, деца и старци.

Само че теоритично жената може да е по-силна от мъжа. Може да е борец, щангист или боксьор. ;) Принципно всяко споменава на пол с права спрямо другите е дискриминация. В Норвегия нали обичали да ползват "то". ;)

Всеки сам си избира с кога да е. Като иска да няма риск за него, що дири при щангистки и боркини?

И сега вече ако жените са тия скотове, негодници и страхливци (дори без да слагам в сметката онова насилие, от което не остават белези) - могат да го правят безнаказано. Яко, а?

И на теб ще ти отговоря като на по-горния- кой ти избира жените на теб? Като си преценил, че не можеш да си с нея, оставяш я и толкова. Нали се барате за силен пол и мъжкари, сега пък от жените ли ви е страх , че щели да ви бият?

Ало, русофилите, нещо да коментирате???

Ще коментираме, че в същата тая Русия въведоха закон, според който жена на може да бъде осъждана за едно и също престъпление на толкова тежко наказание като мъж.

Ами ако жена ти е рускиня?(Семейното насилие вече не е престъпление в Русия, предаде РИА Новости. Законодателите от Държавната дума (долната камара на парламента в Москва) днес на трето и последно четене прие поправки в Наказателния кодекс (НК) на най-голямата по територия държава в света. Депутатите решиха хората, упражнили насилие по отношение на близки лица, да не бъдат подвеждани под наказателна отговорност. След влизането на промените в сила насилниците в дома ще бъдат наказвани по административна процедура.)....КАКВО СЕГА ДА СЕ ХАРЧИШ ЗА БОКСОВА КРУША ЛИ?

САМО ЗАТВРЪЖДАВА РАВЕНСТВОТО МЕЖДУ ПОЛОВЕТЕ ! ТЯ МУ "ПОДАРЯВА" РОГА, ТОЙ ,ВЪЗМУТЕН ОТ ТАКЪВ ПОДАРЪК, И УДРЯ ШАМАР.

Те могат и с добри намерения да въвеждат това, но не променя, че е дискриминация различното третиране по пол. Дори в Конвенцията за правата на човека са описни типовете дискриминации и едната е по пол. Да не говорим за разни наложени от ЕС, като трети пол. Така че остава въпроса, ако жена удари мъж, ще влезне ли в затвора, след като обратното ще е валидно? Ами ако е последваща защитна рекция? Тук дори имаше въведени неща за общо жилище, че в него се настанява жената. Ако теоритично имах такъв проблем, щях да се позова точно на Конвенцията за правата на човека и че според българското законодателство, приетите международни норми са с приоритет при конфликт с българско законодателство. Май скоро освен феминиски, ще има и "менимисти" - men - мъж/човек - те това е дискриминация в английският. ;)

И аз това си помислих! Жена съм.

Това не е първият малоумен закон в Сърбия. Там действа закон, според който мравките, калинките и мишките са защитени от закона, и убиеш ли някой от тези видове, влизаш в затвора. Така че внимавайте да не стъпчете някоя сръбска мравка или някой да не ви подхвърли мъртва калинка в колата, че сте до там. Може да ви е смешно, но може да стане и тъжно.

Има психически тормоз, който може да е много по-болезнен и по-вреден от една-две плесници; Не казвам, че трябва да се удрят жените, но психическия тормоз е много по-трудно доказуем и с много по-трайни последствия за личността. Освен това, жена може без изобщо да те удря, да те тормози много силно и много болезнено чрез думи, действия, поведение, интриги, настройване на другите срещу теб и т.н. и т.н неща.. А те как ще се докажат, а?

Много си прав(ва), особенно като използва и предимствата си за детето(децата) (личен опит).

не може някой да ти е виновен, че не те държи насила и можеш и да не ставаш "жертва", ако решиш да си тръгнеш. страхът не е оправдание!

Според мен ,само лумпенизиран ,скот -дегенерат може да удари жена

САМО ТАКЪВ Е ПРИЕЛ ТОЗИ ЗАКОН !

Като гледам минусите ,виждам, че ориенталския манталитет у българина няма скоро да изчезне.Абе друго си е туршийката ,ракийката ,сланинката уютната смрат на простащината и най-вече ,никакво къпане повече от три пъти на седмица -вредно

МОЖЕ ДА СЕ РАЗГЛЕЖДА КАТО УДРЯНЕ С ПЕНИС ! И, АКО ЖЕНА УДАРИ МЪЖ, ЗНАЕЙКИ ЧЕ ТОЙ МОЖЕ САМО ДА ГЛЕДА ТЪПО ?!

Е добре де ! Сега как ще мучат русофилите... Не е ЕС , пък е гей-либерално като в Европа.. А и не е православно.. Ко праим ?

Не го спазваме. Ние премиерът си утепахме, като беше взел да става западна к*рва, че на някаква женска ли ще се спрем?

най гоуемите кавалери са у Сръбско..

Ако удариш мъж не влизаш ли в затвора. Ако жена удари мъж какво става?Как той да се защити? Всъщност повече права се дават на (уж) слабите, като напрактика цялата работа е да се смаже белия мъж!

МНОГО КЪСНО СЕ СЕЩАМЕ !!!

В сърбия можеш само да я пцуваш!

Край със справедливостта в Сърбия . Сега вече няма да има никакво възмездие за лоши жени и лоши деца . Сега ще се въздигне в култ лъжата измамата и манипулацията на съда и полицията за да бъде унищожен мъжът! Няма раждаемост с унищожаването на мъжа или бащата от жената или децата ! Ще стане като у нас - край с раждаемостта !

А ако жена удари мъж - ша има ли поправителен труд в бардаците?

Съгласен! Мъжът трябва да има повече средства и аргументи за да се справи с жена си, любовницата си, съседката, колежката..

Удряш жена - влизаш в затвора. Гръмнеш я - условна присъда. От 1 юни никакво физическо насилие, минаваме на психически тормоз.

"... че то може да бъде не само физическо, а и вербално и икономическо ..." Защо тогава се говори само за защита на жени?

АКО ИСКАТЕ ДА БИЕТЕ - ОТИВАЙТЕ В РУСИЯ И БИЙТЕ НА ВОЛЯ.....

Който бие жена, не е мъж. За нищо друго освен за затвор не става.

Жалко за семейството им . Сега вече ще стане по-лошо отколкото е било .

Това е сексизъм! Нали мъжете и жените са равни? ДА ударим жена не е хубаво и се наказва. А да удариш мъж също не е хубаво... или? Може да дават награда вече? Ще стане мъжка КЕЧ МАНИЯ в Сърбия.

А как да се удостовериш, че е истинска жена, а не трансгендер?

Вече няма да можеш да посегнеш да погалиш някоя, че да не вземе да писне - "Удрят ме, удрят ме". и понеже им вярват на всичко, край, в панделата си.

Това добре, ама....Кат ма удари жената, ще я вкарат ли в затвора? А с комшията, кат са сбием след 5-ттата ракия, и двама та ли ще ни опандизят?

Като в Россия,бе!...

Добре де, този закон не е ли сексистки?! А ако жена удари мъж, к'во, награда ли ще ѝ дават?! Нали уж равноправие, но май женорята по-равни ще бъдат?! Пак да си спомним вица за беззащитния бял мъж - най-дискриминирания индивид!!!

Гледам, че всички се загрижили какво става ако жена удари мъж.Ами нищо не става- ако един женски шамар не можете да понесете означава, че трябва да клякате като ходите до тоалетна по малка нужда.

Дир-аджийските псевдо-новини да не се взимат много насериозно. Прочели-непрочели, превели-непревели пляскат новината на първа страница да ловят кликове :-)

Явно и в Сърбия Сорос е взел властта. С война не можаха да ги унищожат, сега ги карат сами да се унищожават. Че то в затворите ще останат ли места за престъпниците, ако е така . . . ?!

Сърбите ще емигрират в Русия...там домашното насилие закон не го лови...