Агресивен фотограф снима и напада жени в София

Млад мъж преследва жени в столицата, за да ги снима против тяхното желание вече години наред, отбелязва bTV.

Обратно в новината

Коментари - Агресивен фотограф снима и напада жени в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лютив спрей в очичките, пълна пазарска торба , ако носите- в тиквата, по-смелите мадами да пробват и ритник в таша ците, щом се наведе (което е неминуемо) - коляно в мутрата. Стрелба с газов пистолет също ще се отрази добре на изкуството му.

Едно тенденциозно и нарочно снимане на хора би могло да представлява нещо като тормоз и е противоправно" Това за нерегламентираното снимане не важи ли за новите промени, в които гладни ченгета ще събират нерегламентирано лични данни от храсталаците? За преАтел питам?

Тези жени и девойки без мъже ли са ? Тези мъже да хванат и бой докато почервеней , после бой докато посиней !

очевидно не избира такива с мъже..

Така, по въпроса с "българските мъжаги" един въпрос може ли? От полицията казват, че "снимането не е престъпление", хубаво ще го хвана и ще му тегля такъв бой, че ще им трябва чертеж по спомени на очевидци да го сглобят. А после ако "фотографа" пусне жалба, какво се случва с мен? За чий да вися по арестите и да изпиша една кофа мастило?

Ми ще носиш отговорност и ще те осъдят за телесна повреда и евентуално хулиганство, дори без оня да подава жалба. Та затова ми е много интересно ганьовците, дето се връзват на женските приказки "няма ли мъже", не ги ли съобразяват тия неща и често ли им се случва да лежат по арестите поради защита на жени, или само си се перчат по форумите? Отделно въпросът защо жените все си седят и чакат мъжете, вместо сами да вземат нещата в свои ръце - я лютив спрей, я само да писнат за помощ, ще се съберат един куп хора да озаптяват когото трябва, а на жената ще ѝ се размине без нищо, за разлика от героя-кандидат истински мъж, дето ако му набие шамарите на идиота или го пребие, както тука "смелчагите" щели да правят, директно го водят в РПУто с белезници.

може и да не го помелиш от бой а просто да защитиш жената от този психопат. проблема е че няма реакция и защита а не че не са го пребили

Разбирам го фотографа, тъй като и аз се занимавам с фотография като хоби. Хората излизат най добре, когато не знаят че са снимани и така се улавят много ценни моменти и изражения. Но. Това приятелче тук снима явно, с което тотално се губи този ефект, а на всичко отгоре и на бой налитал, което пък е съвсем непонятно и меко казано гадно. По принцип Конституцията в чл. 32 забранява някой си да бъде сниман и фотографиран без неговото знание и съгласие. Но в същото време законът за авторското право позволява на обществени места хората да бъдат снимани без тяхното знание. Така или иначе с милиардите мобилни телефони с камери в употреба, вероятно всеки от нас най малкото веднъж дневно попада в нечия си снимка и това е неизбежно.

Хрумвало ли ти е, че законът не действа, когато противоречи на Конституцията. Последната има пряко действие - т.е. не и трябва закон за да действа. А законът не може да противоречи на Конституцията, тя му е основание. То и конституцията ни е калпаво написана, нали все от користни кариеристи се правят правилата, но са преписвали в бързината, пък и от безизходица най-вече.

Има и търети път: да му се размаже физиономията в момента на снимането и да му се разтроши апарата...

кой да го направи това?! Жените (момичета обикновено) ако са снимани без да им е искано съгласието на кого да се оплачат - дори и да позвънят на полицията от мобилния си телефон -нямат шанс скоро някой полицай да се яви на мястото (звъненето, обасненията къде и какво се случва .....отнема минимум 15 минути и минимум още толкова за да пристигнат на мястото) ..... наглецът ще е избягал (защото никой непознат мъж няма да предприеме нищо за задъжането - формално на него никой нищо лошо не му е направил ). На всичко отгоре законът за авторските права защитава наглеца?! извод за жените - нито законите, нито кавалерите, нито полицаите могат да ги защитят. Факти на ритнати баби, ограбени жени в домовете им, бити и изнасилени.....ежедневие за полицаите...... но те не са доволни от заплатите си и по-важно за тях е да излязат на организирана стачка срещу властта за да принудят праветелството да удовлетвори ВСИЧКИТЕ ИМ ИСКАНИЯ ПЛЮС ДУЗИНА ПРИВИЛЕГИИ ВЕЧЕ ПОЛУЧАВАНИ , въпреки че за целия нарад е очевидна истината - полицията не може да защити живота на гражданите - всеки се пази както може - доказателство са писанията в този форум.

Така известните български "мъжаги" и отворковци, които когато бият жена пред очите им, навеждат глава надолу.Кой е пу(тката в тая ситуяция ? Срам!

КОЙ МЪЖ ХОДИ С РЕЙСА БЕ САМО МУШМОЛИ КАТО ТИЯ

Няма новини в тези жеги и се връзвате на глупости ! Че всеки има телефон, като повечето са с качество на среден апарат и може да снима всекиго.

И ако някой те пита твърдиш, че през цялото време си е бил там.

Простолюдие. Ще налита на бой докато го набият. После ще е кротък.

Нали продаваха спрейове с/у нападатели или много американски филми съм гледал, където всяка втора има такъв.

фотографите, половината са психопати..

Ще си намери майстора, не го мислете! Лошото е, че после "майстора" може да бъде съден за лека или средна телесна повреда...

Чудо голямо, че някой снимал някого, който е грозен, комплексар или се крие от гаджето си, че ходи с друг или друга донякъде имат основание да се притесняват, аз лично нямам нищо против да ме снимат, даже бих се зарадвал да се видя в някоя изложба, ама де този късмет...Вместо да се разправяте и да правите скандали, като видите, че някой ви снима, просто му се усмихнете да изглеждате по-добре и като резултат от това най-много да попаднете в някой от милионите хард дискове по света и ще е добре, ако тази снимка бъде разгледана поне десетина пъти сред милиардите кадри по всякакви устройства.

Да се видиш някъде по изложбите - как фотографа прави пари от теб, а ти си дал пари да влезеш и да гледаш себе си....

Или пък познати да те видят в добре направен монтаж в порнографска медия

И какво от това че ще изкара някой лев или спечели конкурс от снимка в която фигурирам - това не ме притеснява, нали е вложил творчество и умения за да стигне до изложба, значи снимката ще качествена, а това че ще си платя да гледам изложбата няма нищо лошо, нали трябва да има изкуство, поради тази причина си плащам и за концерти и за театрални постановки, въпреки , че са ми предлагали да ме вкарат на някои без билет, на приятелски начала. Това с монтажа в порнографска медия на някой неизвестен от улицата е несериозно, колко такива случаи са известни ? Аз не съм чул за нито един. Най-често на улицата снимат туристи и какво- като видя такива да бягам от тях за-да не попадна в кадър?

Ти нямаш нищо против - ок , други обаче имат ..един професионалист би поискал позволение за да снима

Ами ако снима красиви момичета, които после "изчезват"...?

Отдавна знаем че мвр не е за да защитава гражданите, знаем че там работят некадърници ,които не познават конституцията, знаем че сами трябва да се оправяме, за съжаление чрез насилие.

Малки са им заплатите, затова не им се работи, нали излизат на протести сега.

тва е кат вица за кокошката и петела... Тия кво се оплакват на медиите- да се похвалят?казват на мъжете си и някой ще го опердаши -просто е!

едни си показват... , тоя защо да няма право да им ги снима? нали така!! Значи като си показваш кочината, не е престъпление, като снимаш - е?

langlima

За съжаление полицията ни е под всякаква критика, а както излиза и повечето мъже! Не може в опасни ситуации да се скатават, а после претенциите им относно половете кой е "по-по-най", са по-големи от смелостта им!

Въпросните полицай щели да излизат на нациоален протест за по-големи заплати, просто нямам думи. За едно обаче имат право, не може да не са подават жалби от пострадалите и да се настоява полицията да вземе отношение.

Въпросните полицаЙ (ед.ч.) или полицаИ (мн.ч.) ??? Умът ми не го побира защо масово за греши с това и кратко, при положение, че дори се произнася различно.

Я виж ти... Ако според самото МВР снимането не е престъпление, защо и на какво основание техните служители настояват гражданите, които ги снимат при изпълнение на служебните им задължения, да спрат снимането и да изтрият заснетото?

Не е престъпление, но е административно нарушение. Така че имат право да изискват да не бъдат снимани.

Защо пък административно нарушение? Това факт ли е и по кой член на кой закон? Нали 1) са на публично място, и 2)са държавни служители в изпълнение на служебни задължения? Депутатите задължително излъчват на живо как работят, не е ли същото? Сериозно питам, не се заяждам, щото ако е така, могат да ме глобят всеки път като щракна снимка на софийския пейзаж, на която се мъдри прасенце, дето се е случило да обикаля там.

В чл. 32 от Конституцията на Република България, като част принципа за неприкосновеност на личния живот, е прогласена забраната Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи. (В предвидените от закона случаи означава, че този текст няма да ме защити, когато за целите на наказателно преследване, аз бъда фотографиран от държавен орган. Също така, по време на спортни мероприятия законът предупреждава, че заснетото от охранителните камери по стадионите, ще бъде доказателство в съда срещу нарушителите на реда. Единственото условие е на видно място да бъде поставен знак, който уведомява за съществуването на видеотехника, като дори не е нужно да се съобщава нейното разположение). https://link/664

Защо не сте качили негови снимка в лице, за да знаят хората? Вие медиите освен да информирате, имате ли някаква съпричастна, гражданска, човешка и борбена роля с несправедливостта? Кво ни ги съобщавате тези новини без 1 снимка, а е сигурно, че имате такава. Пълните си сайта само..

Нямат изброените от вас функции. Учудва ме, че на толкова малко хора въобще им прави впечатление, че за повечето събития журналистите са воайори. Другото интересно е, че за това си отклонение си раздават награди, правят си интервюта помежду си, търсят защита от закона и се вклиняват като опора на обществения ред Демокрация, а всъщност има противообществени (в смисъл, че допринасят да се дезинтегрира общността) или неутрални функции в общия случай.

Ти така си се изразил, че колективът на редакцията няма да разбере мисълта ти!

1.75, слаб, бие жени посред бял ден - и няма кой да го спре ?! Явно мъжете в София са само от гей-парада..

Най-големият проблем е липсата на контрол във всичко, най-вече от полицията. Такава анархия никога не е било, от около половин година почти не виждам полиция в София, като активен водач на МПС и пешеходец кръстосвам София и го казвам съвсем отговорно. Страшно е, оставени сме да се саморазправяме, никакво усещане за защита от същите органи - отново от опит го казвам и не само при мен е така... Закони и правила има, но кой ще ги прилага - полицията драматични държавни служители, без самочувствие, без права, без желание за работа...Единиците от тях, които имат желание да бъдат достойни полицаи системата бързо ги смачква... Да ни пази Господ...

Ако пък има много полиция и повече контрол веднага почват ревовете, че сме полицейска държава, почти диктатура. Угодия нема.

- Оттам допълниха, че снимането не е престъпление и не могат да вземат отношение. Юристите обаче са категорични независимо от празнотата в законодателството, снимането без позволение и причина е нарушаване на личното пространство. - С други думи юристите в МВР са олигофрени, отказващи да работят. Дебили малоумни, уредени на държавна работа. Спомнян си как един КАТаджия ми обясняваше, че не може да накаже шофьор на джип направил обратен завой, понеже двойната непрекъсната лента била изтрита. Попитах го в закона така ли пише - ако е изтрита лентата,маркировката не важи ?! Той мига (мало)умно и каза - ми така ми казаха да ти кажа. Какъв е извода, имаш ли човек нагоре в МВР, закона не важи..

вместо да го приберат за 3 денонощия тоз "юрист" съветва жените да търсят защита по линия на нерегламентираното събиране на лични данни.... Майко мила.... тоз грантоед не е виждал нормално дело- Ми откъде да знаеш срещу кого да водиш делото като са те набили и е избягал? Ако полицията не го идентифицира как да стане?

Тия "мъже" на спирката от прайда ли дойдоха...???

Какви мъже .По спирките може да има само деца и старци.

след като няма държава и правосъдие и политициет вече 27 години се занимават с какво ли не но не и с това да променят така нужните закони и НПК то тогава следващит път може просто да му се тегли един бой и да му се ликвидира снимчното устройство

ако подадеш офицялно оплакване - те викат за разпит, взимат показания и вероятно отмечатъци и след това нищо не става.

а аку пишъ по грамотну можи да мъ зачетът кату мнениие.

Има и трети път-стоящите наоколо мъже, не мишки, а мъже, да научат този тип, че е меко казано не прав.

Законите и моралът станаха такива, че ако не знаеш за какво точно иде реч, може да го отнесеш яко, както законно, така и незаконно, ако си мъж. Ако си жена, може и да ти се размине!!!

"От МВР не пожелаха да коментират случая, тъй като нямали официално подадени сигнали в последните години. Оттам допълниха, че снимането не е престъпление и не могат да вземат отношение. " Може ли властта да не си "измие ръцете". В конституцуята е казано, че снимането против волята е забранено. Освен това въпросното лице използва насилие - сигурно и това е позволено от закона. С други думи полицията ви казва индиректно "оправяйте се както можете".

Как няма кой да му направи ректоскопия със собствения му апарат.

loyola

Тоя "юрист", дето го цитирате, сигурно е учил задочно ... За справка - всичките камери по улиците, дето снимат, да не би да искат разрешение от пешеходци и шофьори? Освен това, на публично място може да снимаш колкото си искаш - по европейски тертип. И да припомним, че Теодосий Симеонов влезе в световния доклад за 2000 г. на Комитета за защита на журналистите, щото се нахвърли на фотограф...

Нямали били сигнали полицаите... Алоооууу, а като седите у храстите да спирате шофьори сигнал ли имате? Мързел е това и отказ да се работи... Никакъв сигнал не им трябва- нападат и бият жени по улиците и те искат сигнал...

Разбрахте ли -ако сте от малцинствата е тормоз и държавата ще се задейства, инак нЕма проблем.

sawo

Някой май забрави нападенията? За това може веднага да го осъдят.

може и да е лъжлива новина. Не че не може и да е вярно. Но я вижте тази пасмина журналята. Снимат те без да питат с НЕВЯРНОТО ТВЪРДЕНИЕ че щом си на обществено място имат това право. КОНСТИТУЦИЯТА Е КАЗАЛА ЯСНО- никой не може да се снима без негово разрешение. ТАКА ПОДЛЪГВАТ хората.

В Конституцията НЯМА подобен текст.

Тормоз се прилагал само при защита от дискриминация.... това ми звучи като "негър не може да е расист", което се лансира в последно време. Отново законите защитават само определени групи хора, които обикновено не изповядват нормален/местен морал и ценности.

ненормален папарак вкараите го на топло кои му дава това право на тормоз

Нападнатата защо казва "мъжете наоколо останаха безучастни", все едно точно мъжете са длъжни да я спасяват? Искаха еманципация и равно отношение с мъжете, сега като си ги получиха, пак мъжете им виновни!

Сельо, мъжете ако не защитават жените, тогава не са мъже. Мъже в България има много малко.

Това беше преди, г-н гражданин. Защитавахме ги и бяхме доволни от това. После те писнаха, че така сме ги били дискриминиали и можели и сами. Да решават феминизъм ли искат, или да бъдат защитвани, щото ми писна все аз да съм виновен, понеже съм мъж.

ТОЗИ ДА НЕ Е ЖОРО-ПАВЕТО,НО В НОВ ВАРИАНТ???

Фотографа най-вероятно продава снимките в интернет на блогове, които показват street fashion и street style - пример The Sartorialist com

Тука се говори защо мъжете не се намесили.Давам следния пример- бях на 13-14 и една вечер гледам в една уличка мъж и жена нещо се карат.По едно време мъжът удари такъв шамар на жената че тя се завъртя и падна по лиц на паважа и започна да плаче.На мен ми идваше да се намеся и да спукам онзи от бой но бях на 13-ина години а онзи беше мъж между 25 и 30.Така и какво става след това и каква е връзката с темата ще кажете.Връзката е че по-късно същата вечер минах покрай едно заведение и познайте каква гледка-тези същите двама стоят на един стол и жената гледа влюбено мъжа и го гали по косицата.Така че имам едно на ум относно рицарските постъпки въпреки че такива които бият жени бих ги бил и ей така само защото са пълни боклуци.

Да, ясно, разбрахме. В Турция например правят така със жените. Ти си поредното доказателство, че България е по-близо до Турция по манталитет отколкото до Европа. Срам ме е че съм българин!

Мухльо. Налита на деца и жени. Я да иде да снима някоя нацепена батка и обективът да му се озове ненадейно тикнат в задника

Какво ? Вторият Жоро Павето ли ?! Дубликат на Георги Калоянов от Горни Лозен ли ? ЛУД внук и правнук на ДС . Такива ГОВЕДА могат да си позволят това. Тати, мама, дядовци и баби, СЕ ОТ ДС !

Срещу подобни уроди, аз съм се подготвила така: ГЛЯМ КАМЪК в чантата ми и само да направи и най-малката грешка подобен ИЗРОД, ДИРЕКТНО ГО ФРАСВАМ в ГЛАВАТА, нека после да ми доказва ...когато съм го наказала АЗ, а не да чакам "скопените - импотентни закони" или "блюстители" на реда, които за нищо не стават, а само ЗЯЯТ за заплати... И ОЩЕ ЕДНО ОРЪЖИЕ, съветвам уважаемите дами, ЛЮТИВ СПРЕЙ...ползвам го при всеки, който заслужава, НАКАЗВАЙТЕ вие драги дами, иначе няма управия!!! Ония от властта НЕ ИМ ПУКА ЗА ВАС, те са в колите с охрана, за което плащаме всички ние с данъците си, а те са само, да ядат "кифтета" и да серат..., за друго НЕ ИМ РАЗЧИТАЙТЕ!!!

Добра идея е да знаеш коя дума започва с "у" или "о"... управия или оправия...

Мъж напада жени и момичета, агресивен е, бие, а МВР не можели нищо да сторят, защото снимането не е престъпление. За сметка на това се усвояват милиони за наблюдение, уж някакви камери имало инсталирани за сигурността на хората, а ... поредното НИЩО пред агресията. Да нарани тежко, убие или насили очакват сигурно. А и по-високи заплати, че при миналити увеличения поведението и резултатите на МВР служителите се промени изцяло.

Чудили ли сте се защо дори нахалните журналисти веднага спират камерите, когато някой недвусмислено заяви, че не желае да бъде сниман? Конституция на РБ: Чл. 32. (1)...(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

Тоя все някога ще попадне на някой, който ще го опъне, ще снима това и накрая ще му завре апарата в задника!

Снимай ме ,баби когато простирам прането по синя престилка и "необрани" прасци...