Турски вицепремиер съветва жените да не се смеят публично

Турският вицепремиер Бюлент Арънч се оплака, че турското общество е изправено пред морален разпад.

Обратно в новината

Коментари - Турски вицепремиер съветва жените да не се смеят публично | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в турция убиват жени? Защо? Заради шибания си ислям ли? Тия са откачени! Пазете се от тях или ги ликвидирайте!

Турските управляващи уверено водят Турция към шериата.Жалко.За какъв ЕС тогава става въпрос??

като не му става...

а бе гаъбанйовци,или баъганйовци(маи така беше)тоя министар наистина е голям тапунгер(разбира се че е по умен от балгарските),ама това което пишете тук в дира са големи лажи,превели сте си го така както ви се иска да е.....честити баирам на всички турци и мъусъулмани в булгаристан

Мисля че Турция трябва да се реши - европейски ценности и интеграция в Европа или илямски ценности и Европа през крив макарон. Може и двете заедно, но тогава трябва да сте толкова толерантни към нас, колкото сме ние към вас. А не баща да коли дъщеря си че се облякла поевропейски. А за байганьовщината - има я на богато сред нас българите.

Секса не е "грях", секса извън брака е "грях"

Така тряя бе, исках да пина една биричка в некво кафе. Сервитьора ме изгледа като, че иска да пикая насред заведението:-Там бира нямало, това било порядъчно завдение за чай кафе и баклавЪ.

Няма нищо за чудене - нали алкохолът е забранен в исляма. Става дума за всякакъв алкохол - от бирата до концентратите. Види се, човекът е бил с традиционни ислямистки убеждения.

Радвай се, че се е случило в Турция, защото в някакъв момент може и в България да ти се случи. Влизам в магазин за 1 лев онзи ден, а той е собственост на арабин. Влиза след мен някаква жена и го пита най-невинно дали има иконостаси. Той не знаеше какво означава думата, тя му обясни. Арабинът се разтрепери целия от възмущение. Много кротко й отговори че не продава такива неща, но след като тя излезе, той, треперейки, крайно обидено каза, "Аз дори чаши за алкохол не продавам! Религията ми не го позволява!" Опитах се да му обясня, че след като е отворил магазин в България, трябва да очаква подобни въпроси. Не мисля, че ме разбра. Не може да проумее човекът, че тук никой не забелязва, че е арабин и никой не се замисля, че е мюсулманин - хората влизат в магазина му и виждат мургавичък продавач, и си питат за това, което си търсят. Но ако този собственик на магазин може да промени нещо, то той ще се опита да си наложи неговите вярвания и схващания, а не да приеме нашите ;-)

Батко, там гюбеци хвълят само рускинчета, молдовчета и тк там некоя мацка от Кавказ.

Да имаш да вземаш.... Я, чукни "Дидем" в тубата и глей к'во стаа ;-) Мислех да пиша същото като Ха-ха, ама ме е изпреварил. И аз мисля, че доста от съвременните жени са.....аре да не продължавам, ама това са си точно Тартюфски работи.

И ко ся? Начи вече почвам да гледам на кръв като булдог в атака, че да ме харесват!

Животът върви само напред и всичко се променя.И никакви догми не са успели да спрат естественото му развитие , само са го забавяли.Иначе щяхме да си стоим все в каменната ера.Та така и с "мъдрите " съвети на господина,живеещ в 21 век.

Върви само напред... и надолу. Технологиите хвърчат към небесата, а нравствеността се е устремила неудържимо към дъното. Само дето не се е случило досега high-tech да е направила някого щастлив...

знаем ви елементарния манталитет. когато магазинерката ви се усмихва,докато пазарувате,вие си мислите че ви сваля и иска да я изчте на момента, а пък да не говорим ако ви зададе задължителния въпрос "как сте?" направо ще я пишете за кува. смешници

Откачени ислямисти!

Турция полага усилия да я приемат обратно в Х. век.

В Турция жените не се експлоатират да хранят мъжете които са в кръчмата.Стоят си в къщи.По времето на Османската империя има доста Султанки командващи тази велика империя.Да сте чули царица да командва България?...тогава говорете за права на жените.Учудих се като един високопоставен турски политик в министерството като влезна майка ми в стаята където водихме разговор ....стана прав и отстъпи мястото преди това и целуна ръка като на по-възрастен.Мина доста време от "освобождението" и българската младеж забрави да уважава жените и по-възрастните.

Брей, брей, и кои са тия султанки, че историята ми куца? :):):)

Например Кьосем.

Уважение,уважение ама като го виждаш,че е един изкуфял дъртак който мрази всичко живо и различно от неговите изкривени представи от преди 200-300 години кво уважение ще имаш?Уважението е взаимно ако ме разбираш какво искам да кажа.Освен това робство си е имало.Например краденето на деца за да ги правят еничари.Забраната църкви да са повече от 1 етаж.Липсата на демократично избрано правителство.Всичко е ставало само ако султана каже.А султанът го боли фара за некви роби друговерци кво искат.Чорбаджиите и развитието по турско време съм го виждал.Едни дървени колиби в пловдивско и тва е .За времето когато белите хора са правели 20 етажни небостъргачи...Определено си е било робство.Ако не е било робство защо руснаците е трябвало да бият турците 10-12 войни за да се махнат от БГ?ЕС е доброволно членство.Странно е как може да сравняваш едно допотопно азиатско царство пропаднало заради липса на пари със Европейският съюз?Много ама много си се объркал..

Църкви на един етаж-тази измислица съм я чувал но датите на десетки църкви и зографисаните тавани друго казват.Е как тогава след освобождението дигнали таваните от 2.30 м на цели 10 метра...с каква техника? Членството в Османската империя също е доброволно като в ЕС.Синът на Иван Шишман става Искандер заради служба при Султана .Крали Марко го убиват български владетел когато воюва рамо до рамо с османците.Султан Баязид 1 също е племенник на Иван Шишман.А руснаците се бият с османските заради келепира от първата известна петролна война....може да прочетеш за тази теза с факти.

Този турчин да се гръмне! Ще ми забрани да се смея. Не прекалява ли вече? Морален разпад ли казва? Това, че жените не искат фереджета, искат да работят, искат равенство с мъжете? Е, връщане назад няма, долу терора на мъжете над жените.

Прочетох много погрешни и много крайни коментари за Турция,като предполагам,че повечето са базирани на "казаха ми,чух,един приятел видял и т.н."Както във всички държави ,включително България има запустели,забравени и от Бога местности,където хората живеят в по-миналият век.Не се заблуждавайте,Турция е развита икономически страна с добра социална политика.Това което болшинството от народа на Турция не одобряват е религиозната политика, която част от управляващите се опитват да прокарат.И другото заблуждение,ТУРЦИТЕ не искат да влизат в ЕС.И за всички онези които ще ме оплюват-БЪЛГАРКА съм.Родена и израснала в София от родители БЪЛГАРИ.

че Европа Не иска Турция !!! Първо се пита домакина дали ще те покани като гост . а турците работят на запад без желание и способност да се интегрират

Ники, в миналото гордите наши предшественици по-скоро са си вземали живота, отколкото да попаднат под османска власт. В днешни дни Турската държава е развита икономически. Има и много прогресивно възпитани и мислещи хора, но те не са мнозинство. В момента тече и процес на ре-османизация, финансирана от Турция. Самочуствието на всеки турчин е пораснало до небето благодарение на това. Те са убедени, че са синове на велика грандиозна империя. Но не забравяй: всичко базира на ориенталски ценности и морал, не на европейски такива. А ние сме в основата на европейската цивилизация. Колкото и да сме поели от тях, ние сме европейци. И сме им сърбали попарата, за това и тези мнения. Ако се бяха държали с нас като с хора, едва ли щеше да чуеш крайни менения :)

ами този на снимката защо се смее?то бива простотия ама чак толкова..отврат!

защо тогава се натискат толкова тези гьотферени да влизат в ЕС, където разложението на морала им е в кърпа вързано. А пък идиотите от ЕС, които искат Турция да влезе в ЕС, как смятат ще се преборят с тези ислямистки разбирания? И как смятат в Турция да правят гей-паради, подкрепяни от посланиците на САЩ и държавите от ЕС? Не мога да разбера кои са по-големи олигофрени - турците или еврогейците?

Има една Българска поговорка: Не вярвай на мъж, който много се смее и на жена, която много плаче. Така че, внимавайте накъде ще подкарате добитъка...ъъъ...жените исках да кажа...

Леле, дали Ататюрк почива в мир? Не ми се вярва. По-скоро се върти в гроба си като пумпал, като ги гледа тия и...ти как рушат делото му.

А този на снимката що се хили така? Или толкова му харесва идеята, че му иде да изиграе едно хоро /по възможност турско разбира се/... Имам идея - я жените да дишат само когато им харесва на мъжете...Или пък да ядат само когато мъжът им каже...Да вземат една пръчка и да има: Скачай! Клякай! Спи! Яж! и разни други подобни...

И тия претендират, че са в Европа?! И искат да стават членове на ЕС?! Все едно слушам поученията на някой средновековен отец! Е, като живеят в Средновековието как очакват да се присъединят към модерна Европа?

Турците в България умират да хвалят Анадола. Интересно ми е... защо не си отидат там? Може би защото е дива ориенталска държавица? Или греша?

Българските турци идват в развитите страни на Европа с български паспорти, с турски паспорт не може. Но после загърбват България и се вливат в турските общности... Дали пък нещо във възпитанието на децата с турско самосъзнание в България не е объркано?

Изродски народ....били са, още са, и още дълго време ще бъдат.

да забрани "връзките" между мъжете, които са много, но не се парадират, както в Европата

""Него пък Арънч обвини за тревожното нарастване на случаите на насилие срещу жени."" - е няма как турчин да не обвини самата жена, или пък всичко около нея, затова че я бие!!! Ще видят ЕС през крив макарон тия боклуци

ЖЕНИТЕ НЕ СА КАТО ХОРАТА

Бой е..н и турска музика.

А да реват. Така е редно, да не се смеят, а само да пинзят. Ако не рева, бой по муцуните. Ето тази държава, скъпи мои иска да влиза в Европейския съюз! Как да стане бе, слънца мой? Това нормална държава ли е? Какво е дала на света тази държава? Ибрик!

забраненият плод е най сладък - къде са генералите ? - това ли ви завеща Ататюрк ? НЕ МОЖЕ ОТ РЕЛИГИЯ ДА ПРАВИШ ПОЛИТИКА !!!!!! РЕЛИГИЯТА Е НЕЩО ЛИЧНО И НЕПРЕКОСНОВЕННО ПРАВО НА ЧОВЕКА !!!! - ВЪН ПОЛИТИЦИТЕ ОТ ДЖАМИИТЕ

Точно така. Никакъв смях. Закачулени с фереджетата и - към Европа!

Туркините трябвa дa сa девствени кaто се женят,зaтовa преди брaкa се прaскaт в устaтa и г.....зa !

В България е обратното.Момчетата трябва да са девствени се прaскaт в устaтa и г.....зa ! и се женят за професионалистки.

Май доста ни навътре с такива момчета...

Такава светска Труция трябва на ЕС! Те ще допринесат културно и икономически нали?

Аз пък съветвам Бюлент Арънч да си измие зъбите преди да се усмихва за снимка. Ако се наложи, ще му пратя четка и паста.

A ще могaт ли дa пърдят нa обществени местa ?

Мюсюлмaните сa си цигaни по-душa,искaт си държaвa ислямскa кочинa и тaкa им е гот.Укрaйнците винaги сa си били фaшисти,товa е истинaтa !

И излязла е фетва ,жените никога да не използват тоалетна хартия.Както и да знаят как се прави кьопоолу и гювеч. А иначе руснаците винаги са си били комунисти-което е много по-зле от фашисти(поне във фашизма има частна собственост и жените и мъжете могат да спят в една и съща хотелска стая без да имат печат за брак в паспортите си.Отделно при фашизма няма специално назначен партиен секретар който да следи за морала и да наказва за извънбрачни връзки!!Това го има само в Иран,Катар,ОАЕ,Кувейт..т.е комунизма си е нещо средно м/у фашизъм и краен ислямизъм.:-))

А той защо се киска като жена?

А защо не ги посъветва и да не плачат публично? За да ги разплаква безнаказано ли? За пръв път чувам, че е непристойно да се смее човек или пък да показва емоциите си, ако не пречи на другите. Сдържаността вреди на здравето - води до стрес!

Моралан разпад-да никакво усмихване,дори и под забрадките!Къде сте тръгнали вий ханъми-никакъв смях,но за мъжете може-я го вижте как се смее през зъби-мале колко е секси и чаровен-умирам за него!Какъв виципремиер е тоз-какви са тези изказвания,при положение ,че желаят да влязат в ЕС.Та тоз с камъни трябва да го изгонят!!!!

абе ти,абе вий и да се смеете ,и да не се смеете,си оставате едни грозни изперкали фесове !!! Убавци мамини..я баста,притрябвали са ни кадъните ви-усмихнати,сериозни или пръцкащи! :-)))

Тези не са добре с главата изобщо! Диво племе азиатско! Какъв ЕС изобщо искат, като са направо за психиатрия!

И тия чалми говорят за ЕС!

РЕТРОГРАДИ ТРЪГНАЛИ ДА СТАВАТ ЕВРОПЕЙЦИ - С КОСТЮМ , ВРАТОВРЪЗКА И ХЪС ДА НАЛАГА МОРАЛ ОТ ПРЕДИ ХИЛЯДОЛЕТИЕ И ПОЛОВИНА. ВСЪЩНОСТ СА МЕРЗАВЦИ.

Северна Азия, Южна Азия все Азия ... :)

Смеха е здраве и човек се чуства щастлив , когато се смее .. А принципно аз съм за верността.. която обаче е взаимен процес.

Аве тоя в кой век живее, ве? Тея докато не спрат да третират жените като животни за ЕС могат само да мечтаят!

А дали жените в Турция ще могат да дишат публично? А туристките, и на тях ли ще им забрани държавното управление в нашата съседка да се смеят публично?

На Ердоган му трбва подкрепата на кюрдите, затова залитнаха толкова към крайните глупости на талибаните.