Всяка четвърта българка е жертва на домашно насилие

Всяка четвърта жена в България е жертва на домашно насилие – физическо или психологическо, в рамките на интимното си партньорство.

Обратно в новината

Коментари - Всяка четвърта българка е жертва на домашно насилие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и наказание!!!И ако една жена не може да си поръча сигурността за живота си срещу 2000 лв ще и се върне тъпкано,когато след 1 месец насилника излезе!!!Това ти осигурява полицията.От тази държава не можем да очакваме друго.

Двете хиляди са за едни други момчета,не полицаи.

Аре без полова дискриминация. Всички полове имат право да бъдат бити по равно!

член 1 от Конституцията на всяка държава гласи -всеки в държавата може да бъде толкова прост,колкото си поиска!!!

Redovno nasilvam jInata

55 бона в брой :) А жените не искат отношения с мъж за звезди, любов, вечност. Нещата са прозаични между парите и разкрачването. После изнудване за "изнасилване". Някои "потърпевши" се сещат след години, че били "изнасилвани". Трябва да мислят, когато тарикатите им правят вятър около ушите. Необходими са от няколко мига до няколко дена да разбереш един човек.

Всеки случай е идивидуален лошото е че гледа следствието а не причината,плюс жените се разчепиха и големи усти мързел а и наркотични вещества това е бъдещето само децата страдат и историята се повтаря!

гърците имат хубава поговорка : само дяволът е за съжаление!

Истината е, че и мъжете, и жените попадат в графата Домашно насилие. Разликата е във формата и проявлението на това насилие за жертвите. Обикновено в България се говори само за насилие над жени.

А това ме доуби (от статията): "и ще се включат представители на местната власт и ромската общност" А бе, юнаци, защо няма представители на българската, арменската, еврейската, турската общност и на представители на сирийските, афганистанските и прочие бежанци? Пак ли обгрижваме едно точно определено малцинство по европейски проект?

Уточнете моля ви какво означава "британска студентка изнасилена по време на следването си". Защото това е тезата на феминацитата - rape culture в университетските кампуси. Когато обаче питали едната (май беше Мая Инамура), тя обясняваше как правила секс с някакъв студент, ама не била много сигурна че го искала, пък той после бил казал - "много ми хареса, искаш ли да се видим и да го направим пак?" и тя горката след около седмица установила, че всъщност нейното състояние много съответствало секс без съгласие, тоест на изнасилване...... Няма полиция, няма оплакване, има само врясъци по форумите. Айде по-кротко. И давайте не само резултатите, ами и какво сте питали.

То точно това им е концепцията на феминацитата за така наречената им rape culture - да може една жена пост фактум да реши, че все пак не ѝ се било искало да прави секс, и като писне "Изнасилване!", човекът директно да го подвеждат под отговорност, без да го питат кое-как е станало според него. Наскоро пък някаква от тяхната пасмина заяви, че трябвало да има концлагери за мъже, и то след оня случай с хештага #killallwhitemen от друга тяхна посестрима феминистка. Някой да им потърси отговорност на тия двечките? Познай.

Дали не са заслужили и не са изчовъркали мъжа си с думи или обиди. Понякога лошата дума или унижение са по-лоши от шамар. Кой знае.

Дори и на шамар няма право.Това може да се преглътне!За тежки пребивания става въпрос...и то без никаква причина.Явно си добър човек и не можеш да повярваш,че това съществува.

да ти, простако, майка не те ли е раждала, ако нямаш дъщери.

Това не е майтап.Става въпрос за домашно насилие,пребиване от най близкият ти човек,ей така...без причина!!!Психопатите са много....

За съжаление, замисляйки се за мои познати, статистиката излиза вярна. И не, не съм от ромски етнос, познатите ми са в София, на средна възраст, с добро образование и професии. Едната жена не смее дори да си помисли за развод, защото онзи уруд действително може да я убие... Ефективно правосъдие трябва!!

Абсолютно прав си!Така е.Не знам кой посмя да ти пише минус.Сигурно някой домашен бияч.

Колебаех се дали да напиша "урод" или "урунгел", та в крайна сметка излезе "уруд", което е неправилно. Но посланието остава същото...

Аха, и един мармот завива шоколада. Фондация Анимус (жени и деца, пострадали от насилие) - гореща линия: 02 981 76 86 Полиция - 112 Български червен кръст Телефони на доверието София (02) 963 24 44 Пловдив (032) 61 51 Русе (082) 23 60 00 Ямбол (046) 32 904 Стара Загора-(042) 64 11 11 Още ли не смее да се обади? Повечето телефони отгоре са анонимни. Не смее да се разведе. Що? Щото хората ще говорят? По-горе има и защитени центрове.

си много заблуден.Няма да ти кажа повече нищо,след като не знаеш как наистина ....може и да те убие психопата,въпреки развода.

И за какво да търси правосъдие една жена, като изнасилвачите получават най-много 3 години условно?!?!? Може да се наложи да откраднеш, ако няма какво да ядеш, да убиеш, за да се защитиш, ама да изнасилиш някого - няма оправдание! Затова преди да се наливат пари на вятъра в разяснителни кампании, да се криминализира насилието, и да се въведат ефективни присъди!!!

3 години за изнасилвач са си като 30 на убиец в затвора.

Една от 4 е жертва, което означава, че 3 от 4 са причинители на домашно насилие!!!

Който не е преживял този УЖАС.Не може да си представи за какво унижение става въпрос.

Затова избрах да живея и отглеждам детето си САМА.

Сиреч казано - 3 от четирима мъже са жертви на домашно насилие.

Ааа да ме прощавате, но при ромките това не се нарича домашно насилие а "културна традиция"

Статистиката показва че всеки втори Българин,и всеки Пенсионер р Жертва на Мутрите от ГЕРБ??ТОВА НЕ Е ЛИ ВЯРНО???Калфин ще гори някъде за постъпките си и измяната към Пенсионерите.

това за българия е вярно , но за англия всяка четвърта студентка да е изнасилена на работното си място звучи стряскащо и не мога да преценя дали е вярно? та то половината наши студентки отиват да учат в англия!

Чак пък на работното си място не видях да пише.

Abu Talib

Явно им се услажда насилието в английските ВУЗ-ове.

Стига сте лъгали. Това е соросоидна платена пропаганда. Искате да наложите закони против мъжете за да могат жените да ги ограбят и това е всичко. На следващитя етап политиците ще ограбят жените и децата им.