Безпрецедентна стачка на жените в Испания

Испания се мобилизира в подкрепа на правата на жените с безпрецедентна за тази страна обща "феминистка" стачка.

Обратно в новината

Коментари - Безпрецедентна стачка на жените в Испания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бих желал да поздравя всички смели и всеотдайни жени , и момичета /включая и пласмасовите създания/ със следните песни : Foreigner- I Want to know what love is (Превод) ,,, Ingrid Kup - I Will Not Die (BG-превод) Дийп Пърпъл - Любовта побеждава всичко (BG subs) - HD

След като Ева посегна първа към забранения плод нарушавайки Божият закон, нейните наследници е редно да са по-въздържани от стремеж към прекрояване на Божият свят порядък на Земята установен в Едемската градина. Прави впечатление обърната надолу звезда символ на Сатана върху мегафона в ръката на бойната защитничка на правата на жените. Масоните обичат да ни съобщават какво са решили със символи.

Потресаващи коментари прочетох, хем си знаех да не започвам да чета тук - всички знаят, че тук драскат основно лузъри. Та се замислих все пак - осносното ви положително качество, драги "мъже" е, че пикаете прави... и повечето не улучват щото си трябва умение и добър инструменр все пак? Представете си как майките или дъщерите ви са третирани по начина, по който третирате вие жените си. Куул а?

Хахаххаха, драскали тук лузери, хахахха, ... Ти какво си бе ''шпек смотан''?!

И кво спират секса ли?

Има един разказ от Джек Лондон.За реколтите на средните училища след 1989 година ,ще поясня ,че това е американски писател починал през 1916г.Разказа се казва "Мъжеството на жената" -струва си да бъде прочетен и много от мачистите ,ще разберат за какво става дума.ЦИТАТ""Бях си наумил да остана там и да посрещна смъртта ръка за ръка с Пасук, защото бях възмъжал и бях започнал да разбирам любовта на жената. До мисията Хейнз оставаха още осемдесет мили, но в далечината, насред пътя, великият Чилкат издигаше над горите обруления си от бурите връх. И тогава Пасук ми заговори тихо, допряла устни до моето ухо, та да мога да я чуя. И сега, когато вече не я беше страх от гнева ми, разкри пред мене душата си, заговори за обичта си и за много други неща, които не бях разбирал....Преди очите й да се затворят за сетен път, тя хвана ръката ми и я мушна под парката си от катеричи кожи. Аз; напипах на кръста й здраво натъпкана торбичка и разбрах тайната на секналите й сили. Ден след ден бяхме делили храната си по равно до последната хапка и ден след ден тя бе изяждала само половината. Другата половина бе скътвала в тази торбичка. И тя каза: Това е краят на пъртината за Пасук, а твоята пъртина, Чарли, върви напред и напред, през великия Чилкат, до мисията Хейнз край морето. Тя води все по-нататък и по-нататък, към блясъка на много слънца, през чужди земи и непознати води, към дълголетен живот, почит и велика слава. Тя ще те заведе до жилищата на много жени, добри жени, но никога не ще те заведе при по-голяма любов от любовта на Пасук.""

реално жените са с повече права от мъжете, ама трябва да се реве. Същата работа е с циганите - и те са с повече права и никой не ги бара за нищо.

след мъжкия интелект се появи изкуствения... а женския така и не се прояви

По НИК-а ви виждам вашия интелект

Това е истинският смисъл на Международния ден на жената, а не ходенето на ресторант с чалга. Отстояват си правата жените в Испания.

Наистина има женици които заслужават само уважение както и много мъже са за пример.но тези които не пропускат повод да вьигат шум край себе си най-честоизобщо не са за съжаленние а са по-скоро сексиски които не пропущат случай не само да унизяват мъже ако им се отдаде случай но и най-безкруполно да ги използват при което нямат никакви морални задръжки. е

само бой и е.бан за жените и да народят много деца, и сурови дърва..цял ден да гледат децата и да духат огъня да се разгори от мокрите дърва да не мислят за глупости....

То па едни жени ... За 18 години в Барселона видях две хубави ! Добре че са нашенките

Там феминизма е на ниво расизъм. Да не си нъж там - никакви права и само да се оплаче някоя жена и си в затвора.

Твърдо вярвам ,че жените са все още неизползувания ,творчески ,културен и развоен потенциал на човечеството.Предполагам с все по-широкото навлизане на изкуствения интелект,роботонизацията във всички области включително и мъжки професии ,жените ще заемат водещо място .Възможно е това да стане в близките сто години

Много проз народ има. Тия шунди искали равноправие. Патки. Когато бях малко гаменче ни учеха , момичетата не трябва да се удрят дори с цвете, да ги уважаваме, да им помагаме, да им отстъпваме место в автобуса и т.н. Много глъмави патки. Вчера гледах едни се боксират. Те не приличат на жени бе. Грозилища. Ама кой го е еня, изпедерася светът. Изглежда резняците са прави. В свещенния Коран пише, мъжът трябва да съветва жените си редовно, ако не го прави той ще бере граховете им. Велик е бил пророкът!

Преди няколко години бях на среща в един офис и внезапно стана земетресение.Но изненада беше реакцията на двете момчета и трите момичета.Момчетата някъде към 30 години изпаднаха в едно състояние ,което беше много близо до това на паника.Момичетата се стреснаха ,застанаха нащрек,но видимо запазиха хладнокръвие.Тогава човек си прави извода ,че в случай на опасност или някакво ексординарно събитие ,по-добре е до него да има смело и хладнокръвно момиче ,отколкото момче паникьор ,за който трябва да се грижиш в този случай.

Не бях чувал по-голяма глупост

Ами слушайте тогава и гледайте.Това не са изолирани случаи.По време на управлението на Нерон /ако не греша/ някакъв римски патриций се забъркал в заговор срещу императора.Когато идват преторианците ,той също изпада в паника и не може да се самоубие, както повелява честта.Тогава жена му грабва гладиуса и си го забива в гърдите , но преди да падне мъртва промълвява "Направи го съвсем не боли"

Чакай да позная едното момче е бил клафьор а другия маникюрист...

Не бяха такива ,по-скоро офисбой

какви са тия глупости. Всичко си е до човека. Всеки може да напълни гащите.

супер сега след стачката им дайте по една кирка и ги пращайте в рудниците да копат за равенство.....

Откачал.ките от разни феминистки НПО вместо да си празнуват празника със съпруга/приятеля/любимия, тръгнали да вряскат. Че това се случва под чужда свирка (и девиза "да ликвидираме мачизма"), е повече от ясно. Но кухите лейки трябва да са наясно, че като ликвидират мачизма, т.е. като останат без читави мъже, от юг напират и идват ... маврите. И връщат Испания обратно в 7-ми век! Да им е честито!

мам лични прятели от племето мохок-смятат че водата е символ на жената и ако сутрин поговорим откровенно сас чаша с вода и я изпием можема да се излекуваме-трябва да пазим днес водата тва им е посланието кам вас-сас здраве

поздрав за всички жени тукка от америка сас индянската мадрост---И така ние сме свързани с луната. Това ни дава сила, връзката със земята и луната, за която не знаят мъжете. (Сесилия Митчел, мохок) Старейшините ни говорят, че Жената има достъп до особени сили. Майката Земя дава на Жената своята особена любов. Луната също дава на Жената особени сили. Тя използва тези сили, за да храни, изцелява и насочва хората. Велики Дух, дай особено благословение на нашите Жени.

V Ispaniq magete trqbva da stachkuvat, genite chistqt kashti za 10 evro na chas a magete na stroega za 5 evro na chas

Защо няма равенство в продължителността на живота на жените и мъжете и защо жените се пенсионират по-рано, въпреки че живеят по-дълго?

Взимайте го навсякъде и ще сте доволни!

Чета коментарите и се чудя...българи ли коментират или талибани?

Ако съдим по твоя коментар - и джендъри коментират..

Съгласен съм да са равни, но ако някоя бъде хваната да ползва дупките за извличане на ползи - да се праща в арабския свят - там ще я сложат на мястото и.

Прави впечатление червената петолъчка на мегафона!Всеки писка, иска нещо, а никой не казва от къде да се "добият" парите за да се плаща всичко това. И понеже няма много идеи за "добив"винаги се отива на най-лесното, скубане на дребния бизнес . И като се ликвидира той ( защото това не може да продължава вечно) ще рухне държавата и ще започнат социални катаклизми. Който е бил в Испания през 90'те и отиде сега ще види плашеща разлика.

Понеже изтрихте коментарът ми неясно защо ще повторя пак.Конвенцията е ратифицирана в Испания .. питам защо не им помага и тия пак са по улиците и мрънкат? Нали е панацея на всичко великата Истанбулска конвенция ?

...Шествие на 8 март призова за джендър революция и нетърпимост към насилието Шествие за правата на жените със стотина участници премина по централната пешеходна улица на София бул. "Витоша" тази вечер в Деня на жените, 8 март.

Прехласнатите по джендарите губят властта по цяла Европа. ГЕРБ да се изчисти , от тях иначе Адио Рйо! И смяна на цацаров.

Защо първата им работа е да се разреват?

Особено сега на Оскарите! Дърти и грозни, ама се напудрили, за да ги харесат! Намааа, няма за вас! Две три години, и хайде нова мадама! И да ревете и да не ревете!

им вижте физиономиите на снимката. Излезли са да се накрещят и да купонясват, вместо да си празнуват като хората празника.

се коментира, колко процента по-малко получават, но никъде не се пише, с колко процента по-ниска е производителността на труда им.

Жената и 1000 висши да завърши,патката си остава патка,няма елемнтарна ориентация за ляво и дясно, тя не може да върви сама по тротоара без да се ботуряса в някой пътен знак или лавка за вестници ,ако не мъжът да я придружава ,подкрепя и контролира.

Вие сте злобен човек. Действително има прости, неориентирани и гламави жени, но и мрънкащите смотльовци дето ги е страх да се качат зад волана не са малко. А вашата майка сигурно е също толкова гъзоръка като тези, които описвате.

Кой е казал , че щом мъж не се качва зад волана е от страх или е смотан ?? Може би е доста разумен човек , който понеже вижда , че не е добър зад волана не иска да става опасен за останалите.Ти акъл имаш ли ?

Ршението е много просто.На другия 8 - ми март никакви цветя , пожелания и честитки да ги видим какво точно ще празнуват.Като не разберат от това следва пълен игнор все едно не е живо същество тогава да ги видим.То от мрънкане само дотам може да я докарат.

Въпреки стачката, Испания продължава да си действа. Видяхме им тежестта в обществото.

На жените в християнските държави са дадени дори повече права и възможности на които те могат да отговорят . Факт е че жените по една основна причина отсъстват повече от работа. Това е грижата за децата, а те се разболяват и ходят на училище. Факт е че в професии където се изисква повече физическа сила жените отстъпват на мъжете. Факт е че където се изисква повече мозък жените предлагат по-малко защото са жени. факт е че жените по-трудно могат да работят извънредно защото трябва да се грижат за семействата си. Е как да получават наравно с мъжете.

skromna35

Вие и.иоти ли сте или се правите!?? Когато става дуна за неравно заплащане става дума ЗА ЕДНА И СЪЩА ПОЗИЦИЯ, ОБРАЗОВАНИЕ, ОПИТ И КАЧЕСТВА! Става дума, че не жените се плаща по-малко за СЪЩАТА работа САМО защото са жени!

Колко полит. коректна новина за обявяване на деня на жената. Просто да ти се доповръща от лицемерни джендърщини!

Да си протестират, с това ми стават все по-противни жените, първо пускат секс на лошите момчета заради мачовското им поведение, което ги възбужда после пропищяват от същото такова когато се опитат да ги опитомяват. Излиза че като си нормален те подминават. Ако се поддадеш на опитомяване ставаш като дрогиран роб, А ако си себе си и отстояваш мъжката си позиция, не непременно насилник ти скачат разни НПО-та.

"Дрогиран роб" - това е! Отдавна търсех точните дуни за един мой познат в подобна ситуация. Едно време е бил мачо, така казват приятелите му от повече години. Женен е от пет години и от толкова жена му не му е пускала. Дори си направи бебе ин витро! Първоначално все била изморена (а не е работила и ден през живота си!!!), като не била изморена била в ци.ъл ... после пък заради бременността, сега пък от една година заради бебето ... А той, глупакът, все върви след нея и й угажда. Ходи с автобус на работа (2 смени, час и половина) за да пести, обаче ако Марчето трябва да ходи някъде, задължително е с колата. Той я вози, тя не кара! Тя винаги е с актуален телефон, а той й ги износва след като са очукани и със строшени дисплеи ... такива работи Петьо, ако го четеш това, да знаеш, че за теб говоря!

толкова добър закон против домашното насилие, защо него не взехме за пример, а ни натрапват ИК?

при нас има равенство...!!! ,,плъхът,, ходел навсякъде с госпожa ,,плъхова,,...!!!

Само да не вземат мъжете да стачкуват, щото ще спрат и корабите, и камионите, та дори и тока...

Цъкайте минуси, но ми се обадете като видите жена на кораб или жена докер.

..., с което се лишават от толкова много, получавайки го по своите тайни женски начини.

Лефтистката пропаганда в Испания е отавна е силна. И революция си имаха миналия век. Миналата година в Мадрид имаше опнати пана "Refugees Welcome", а в Барселона "Tourists are invaders"... Страшно е колко лесно се прмиват мозъци на хора, които претендират да са интелигентни.

Съвременното висше образование на запад е фабрика за пълна промивка на мозъци. Скоро и в България.