През 2030 г. българките ще са сред най-дебелите в Европа

През 2030 г. в България ще са едни от затлъстелите жени в Европа, това показва доклад, изнесен на Европейския конгрес по затлъстяване в Прага.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма лошо, обожавам закръглените жени! Те са много по-секси. Само че към 2030 г. ще сме вече дърти и няма да можем да се възползваме от пищната плът! Днес в България упорито се пропагандират тъпите кльощави кощрамби тип "мутренска курва", или манекенка! Това са най-отвратителните и натисексуални женоподобия!

е, няма лошо. и тях някои трябва да ги *

малиййй!!! ще ги скъсам!!!! голям секс ще падне!

ми се вярва, звучи ми пропагандно, от 25 год. ни пълнят главите, че в бг всичко е лошо, отвратително - сега пък българките са дебели сигурно повече и от американките, май те водят хорото по затлъстяване в света - но от яденето на гмо-та продължително време какво друго може да се очаква - от тях не само се надебелява, а и оглупява - доказа го американската "хранителна"индустрия - хамериканците пораснаха и качиха средно по 30-40 кг отгоре, а за умственият им багаж, просто няма какво да се коментира - та какъв е изводът - яж малко, на често и само приготвено ядене в къщи, водата също е един много вреден фактор ако е замърсена, а тя няма как да бъде чиста в пластмасови бутилки, затова пийте вода само от стъклени бутилки - що се отнася до следващото поколение българки, те просто няма как да заприличат на "стройните" си американски посестрими по една единствена причина - едва ли ще има българки след 20-30 години - за другите етноси в бг , не мога да гарантирам

Българките ще пълнеят докато ядат американски полуфабрикати и европейски стоки с изтекъл срок на годност.Българинът яде не повече от преди,но вече храната е с друго качество,.Къде си беше българската качествена стока.Затворихте всички заводи и въведохте нови технологии за правене не на храна а на л....на,без вкус и качество има продукти,където и животните не ги ядат.ГОЛЕМИТЕ БИЗНЕСМЕНИ И РАЗБИРАЧИ!!

Когато Бог бил пян по погрешка създал българите

как си ги съчиняват само?

Българките са унифицирани. Как изглеждат; До 30 години: -Впит клин или дънки, и късо яке от естествена или изкуствена кожа Над 30 години ; -черен торбест панталон и някаква 3/4 винтяга от шушляк или изкуствена кожа Няма поли няма ярки цветове . А 90% от жените никога не са се поглеждали отзад за да видят колко отвратителни са особено с дънки-шалвари. А пример за грозни задници виждаме на снимката.

Като ни видят баварските возила и каките отзад- и кой ще повярва , че в Булгаристан сме бедни?!?

Господ се разочаровал от многото грозни жени по земята и затова взел свети Петър и тръгнали да пускат красиви жени да подобряват генофонда на света. Започнали от Европа- Западна, Централна, Източна, минали и през Балканите и тъкмо да влязат в Азия свети Петър рекъл: - Господи, пропуснахме да дадем красиви жени на България. - Не сме, не сме- рекъл Господ- Ние красивите жени оттук ги вземаме.

Проблема със затлъстяването наистина е огромен, защото се храната е пълен боклук, особено fast food. Но решението трябва да вземе всеки за себе си какво ще яде и какво не. Има вече толкова много информация и различни решения - аз лично си приготвям храна удома за мен и за децата ми и използваме кутийките lunchbox. И нямаме проблем със затлъстяване. малко ограмотяване и затлъстяването ща намалее драстично

А статистика за най-простите хора в Европа кога ще има? Защото ще вземем първото място много преди 2035-а.

Те и сега са вече сред най-дебелите. Ако се загледате внимателно почти не може да се види не дебел женски задник

Глупости! Дебели били! Важна е вътрешната красота! ;) Нали така? Това, че някой жени ще се запотят, а други ще изпотЯт, няма такова значение, нали? :)

Мда, друго си е дебела и проста, отколкото само дебела.

Колкото по-дебели стават тия нашите прасета, толкова повече претенции имат!

това е като да "пресметнеш" през 1985г., че през 2000г. всяко домакинство ще ползва грамофон, а таблета е невъзможна илюзия, щотУ.... нещо си. хубавото е, че когресите на "смятащите" кратуни ще са документирани за да е вечно видна простотията им

През 2030 няма да има Българи в България. Как може да пишете такива глупости!

По голям от английския дамски гъз няма.

поредната манипулативна лъжа ! българките са едни от най красивите и стройни жени! затова дебеланите се набиват на очи .

Имаш нет, разгледай. Не говори наизуст. ;) Ако жена ти наднича зад рамото ти си извинен. ;)

какъв нет бе ?! имам очи ! ти стани и излез па виж какви хормони щъкат навън ! виж само продавачките в магазините за обувки, примерно и ми пиши пак !

До вчера разправяхте как бъркаме по кофите и умираме от глад, а сега сме затлъстявали. Явно боклуците в кофите са много калорични, мръсният въздух също. А в София е пълно с британци, които гледат целия този сеир, по морето също.

Бедността е едно от предпоставките за затлъстяване! Първо сме бедни от към образование и култура на хранене и съответно зомбирано гледаме в телевизора и "поглъщаме" всичко ново, модерно, рекламирано и лъскаво. Второ сме бедни от към съпротива - т.е. в нашата държавица, срещу скромна сума, всеки може да внесе каквато химична гадост иска и да я продава съвсем безнаказано и да печели от това. И последно сме бедни от към пари и в магазина вместо например хубаво телешко, ще си вземем кренвирши с неясно съдържание...и така и лоялните производители и търговци са пред избора или да предлагат боклуци с хубав търговски вид, или да фалират...а и те трябва да ядат. Кръгът се затваря!

Аз бих казал, че преяждането е доста по-важна предпоставка за затлъстяването. В истински бедните страни, тлъстите хора са много рядко. Ама там наистина си лягат много хора гладни.

интересно мие терминологята дебел докога ще се употребява живееики в 21 век тази дума би трябвало да я изхварлим от граматиката си но такива и тия които са го писали явно карат в оня строи от 1980 година

А защо? :) Нещата трябва да се наричат с истинските им имена! Дебелият си е дебел, негърът си е негър, циганинът си е циганин и "напудрянето" с някакви префърцунени думички не променя същността на нещата! Даже напротив, говори за колосално дебелоочие.

истината е, че този проблем отдавна не трябваше да съществува. Има безброй технически решения за затлъстяването но то просто носи много пари на много мощни концерни. Докато е така, ще се плаща на всякакви идиоти да бълват идиотски прогнози и всячески да всяват страх за да се купуват глупостите им

Винаги много са ме забавлявали ГЕНЕРАЛНИ изводи , базирани на "експертни проучвания" ..................

Всеки ден отивам на обяд да прибера внучката си от училище....смая ми се окото от дебели момичета на 10-11 години.....

На мен ми са интересни мъжете които лягат с тия "тави":)))))

Ми мъжете са като тебе - дебели шопари. Все пак има повече затлъстели мъже над 45години отколкото жени в България

Все още на 60 съм 175 см/70 кг.....ям и пия колкото душата иска но с такава тава не лягам:))))

Черни, ниски, дебели и задължително в панталони, последните 15г. СОФИЯ се напълни с тях.

Калориите от един биг Мак се равняват на 10 часа планинско колоездене! Дали можеш да се движиш толкова много?

СЕ РАЗБРА,ЧЕ ЖЕНИТЕ НА СНИМКАТА СА БЪЛГАРКИ ?! ОТЗАД НАДПИСИ BG НЕ ВИДЯХ ?!

телефонния им номер ли ти трябва? ко ти пука на кого е снимката? сигурно са сестра ти и леля ти

Просто не се движим достатъчно, затова дебелеем. Не работим физически труд, свободното време го прекарваме за да четем депресиращи новини и затова дебелеем. Повече движение и ще обърнем статистиката. Едно време като бях ученик банички с боза закусвахме, пък рядко имаше дете с наднормено тегло - обикновено по едно в клас, заради здравословни проблеми. Ама не спирахме да се движим. То не може да седиш по цял ден и да си слаб.

Една шоколадова бисквитка е 20 минути джогинг.

Да, но пък баничката се печеше от извара, олио и брашно и НИЩО друго, а бозата се вкисваше до вечерта. Калорична, но истинска храна, както е модерно да се казва биосъвместима! :) И пропускаш, че после до тъмно търчахме и къде някой забърсал някоя филия при някой комшия, къде не...озверели от глад ядяхме нещо на бързо (ама готвено, шоколади само на Коледа) и сън! Т.е. сумарно калориите не могат да се мерят дори с близалка + някаква гад с етикет "сокче", а търчането на ден се равнява на движението за седмица на съвременните деца!

Единствената негативна класация, в която водим е тази по негативизъм. Спрете си телевизорите и ще се оправиме.

Българките не са дебели, ами са ниски. За тези килограмитрябва височина, поне 2 - 2.50м.

Българина яде много, защото печели добре. Нека му завижда света!

Какви тупани са сложили на снимката, маса за 4-ка белот.

тъжното е, че такива жени се засичат постоянно и всъщност вече е рядкост да видиш некоя слаба-.

Жените от снимката дори не влизат в статистиката на затлъстелите в САЩ. Такива са нормалните.

БЪЛГАРКИТЕ СА СИ МНОГО КРАСИВИ ЖЕНИ СПОРЕД ГЕННИ ДАДЕНОСТИ И НЯМА КАК ДА СТАНЕ ТОВА ДЕТО ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ ПРОГНОЗИРАТ!!! ДА СИ ГЛЕДАТ "КРАСИВИТЕ" АНГЛИЧАНКИ И ХАМЕРИКАНКИ И ХИЧ ДА НЕ СЕ КАХЪРЯТ ЗА НАС...

Е, и? Като не щете дебели българки, внесете си манекенки отнякъде или обръщайте резбата, кво пък толкоз.

Което е истина истина си е - по правило българите не спортуват нито пък правят много физическа работа вече. затлъстяваме седейки по столовете на работа или на дивана пред телевизора. никой няма оправдание да не спортува, а и няма на кого да се оправдава - то си е за него.-

И личната им хигиена не е от най-добрите.

Лазар Ангелов го повърждава.

И всички други, тъпкащи се с хормони и всякакви други химии и добавки.

Може би има нещо вярно ,защото имаме отрицателен прираст и застаряващо население, а повечето лелки не са много слаби.

.....какви лелки?....на 12-13 години задниците са им, като на Кардашиян, я се огледай малко!...рядко вече се срещат стройни и слаби млади момичета, но не са виновни децата, а родителите, които им дават вафли и зрънчовци още в невръстна възраст по детските площадки.

Тези "данни" ще обиколят всички медии, за да е по-сигурно, че е "така" до края на деня. Подобни "новини" създават повече проблеми от "проблемите", за които пишат.

Защо?

само на голям тезгях..

Ми като водите децата си от 3 годишни в Макдоналдс и за 4 им рожден ден им подарявате таблет после не се чудете, че са дебели, а дебелите деца стават дебели възрастни.

таблетите са проблема едва в най-ново време, докато в бг липсата на тотален спорт и физ активност сред населението е от десетилетия. дори няколкото мижави часове по физ възпитание биват често избягвани с фалшиви бележки.

то ще има ли изобщо България 2030...

ДА, БЪЛГАРКИТЕ ЩЕ СА НАЙ-ДЕБЕЛИТЕ В ЕВРОПА, ЗАЩОТО ЯДЕ ВНЕСЕНИТЕ БОКЛУЦИ ОТ ЕВРОПА НА ЦЕНИ РАВНИ С ЕВРОПЕЙСКИТЕ - НИЩО , ЧЕ ТАМ ТЕЗИ СТОКИ СА С МНОГО ПО-ВИСОКО КАЧЕСТВО! БЪЛГАРКАТА НЕМОЖЕ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА СЕБЕ СИ, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА ХОДИ НА НЯКОЛКО МЕСТА НА РАБОТА ЗА ДА СИ ДОКАРА 1/10 ОТ ЗАПЛАТАТА НА ЖЕНИТАТА ОТ ЕС! А МНОГО ОТ ТЯХ С ТАЗИ ЗАПЛАТА ИЗДЪРЖАТ И МЪЖЕТЕ СИ И РОДИТЕЛИТЕ СИ, ЧЕ И ЦИГАНИТЕ! У НАС ГОЛЯМИ ЗАПЛАТТИ ПОЛУЧАВАТ ПРОСТИТУТКИТЕ - ФОЛК ПЕВИЦИ, МУТРИТЕ, НЕКЪДЪРНИТЕ НИ СПОРТИСТИ! В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ОТ ЕВРОПА ИМА ЛИ ГО ТОВА? НЕКА НИ СЕ СМЕЯТ! ЗАСЛУЖИЛИ СМЕ СИ ГО! НЕ ГЛЕДАЙТЕ И ТЕЛЕВИЗИЯ, ЗАЩОТО И ТАМ ЩЕ ВИДИТЕ ФОЛ ПЕВИЦИТЕ, ЧЕ СА ПЕВИЦИ, ВОДЕЩИ, С РОЛИ В ИГРАЛНИ ФИЛМИ - ЧЕ ДАЖЕ И ДЕЦАТА ИМ СА РЕДОМ С ТЯХ, САКЪН ДА НЕ СЕ ВКЛЮЧИ И НЯКОЙ КАДЪРЕН! АБЕ ТЕ ВСИЧКО МОГАТ! ОСТАНАЛИТЕ ДА ЯДАТ ДОМАТИТЕ С КОЛЦИ! БОЖЕ ОПАЗИ БЪЛГАРКИТЕ!

Мда скоро ще се пръкне някой нов Рубенс!

Честито! Стигнахме американците.

Не знам дали ще са най-дебели, но както са го подкарали жените в БГ скоро за българка ще се разбира професия.

Как може да публукуват такива глупости? Нека дойдат в Англия и се разходят по улиците сред по-бедните квартали, за да видят какво значи затлъстяване! Повръщат си жлъчката и го наричат вестник... Фридрих Ницше

Пълни глупости. ..Вие били ли сте в Германия да видите затлъстяване тук на 100 жени една е нормална и макдоналц е винаги пълен статистиката вие грешна

и аз това написах, но експертите в БГ ми натрескаха минусите:)

Аз живея в Германия. Колкото спортуващ народ има в Хамбург, включително жени, не можеш да събереш в цяла България толкова. На мен ми направи впечатление, колко са слаби хората като цяло и колко много инвалиди на колички има там. След това се сетих защо имат толкова инвалиди. Навсякъде има рампи за тях, асансьори и улеснения. п.п. От цялата фирма, към 50-60 човека, имаме само един дебел... А няма човек, който да бачка само на един монитор...

Поредната глупост наречена "Взехме едни пари". А такива неща като ген, геном, сигнални пътеки,ДНК и други биологични или биофизични понятия, те нямат никакво значение, нали? Важна е социологическата и икономическата стакмистика защото е най-лесно и е великолепен инструмент за промиване на мозъци. Социолозите и икономистите това го знаят най-добре и такива работи като доказателство при тях няма. Щом го е рекъл значи е вярно.

Хубавата жена задължително е закръглена и по нея трябва да има всичко необходимо за размножителния процес. Ходещите на два крака скелети са модно явление, обречено на изчезване.

Ем бели, ем дебели, ем слънце не видели. Дебели, но мераклийки. Сега почва месенето на тестото.

Нееее! Милост! Дами, имаийте малко милост! Спортувайте повече, не става само с диети..

защо пак започнахте масово да триете мнения?!?

Със сигурност в Гърция, Кипър, Италия, Англия, Германия и Испания са много по-зле. За щатите да не говориме, там човек се счита за дебел от 100 кг. нагоре.

А колко от тези страни можеш да твърдиш, че си обиколил и си видял с очите си колко е зле?

Какъв е смисълът да ги обикалям? Ти живееш тук и пак не можеш да видиш, че не сме дебела нация. България не върви към затлъстяване, а към вталяване.

За Англия не си прав - англичаните се поддържат и изглеждат страхотно, могат да си го позволят. Митове са мненията, че англичанките са грозни и дебели, и да, англичанките, нямам пред вид пришълците, които пълнат страната им.

Снимките от клубовете говорят друго но аре.

Не разбрах от материала на каква база е направено изследването и от къде идват тези изводи. От един поглед в офиса и по улицата ще видите, че това не е вярно. Аз съм на 40 г., храня се здравословно и спортувам редовно. Не съм с наднормено тегло. Работя в женска среда. От колежките ми дали 10% са с наднормено тегло, а може и по- малко. Какво да кажем обаче за българите. Мъже погледнете се в огледалото преди да плюете жените си. По- голямата част от вас са с бирени кореми и паласки. Пътувала съм в Европа и знам как изглеждат мъжете и жените там. Такива като младите българи - разплути и шкембелии няма. И това не след 30 години, ами сега. Къде са българите в класацията обаче!!?? Да не би те да спортуват редовно, ядат само салатки и пият фреш. Моля споделете, колко от вас вечерят без филии бял хляб? И колко не пият вечер?

Материалът е написан на база на черногледото мнение на някое сдухано жирналистче, което знае че по друг начин ще остане незабелязано.

Аз вечерям без филия хляб и пия максимум 3-4 пъти в месеца с по-голяма компания, спортувам 3 пъти седмично по 1 час, гимнастика сутрин всеки ден. Въпреки това обаче продължавам да напълнявам, защото качеството на храната в България се влошава всеки ден, обратнопропорционално на вноса, който се увеличава. Дори да се купуват от магазина само плодове, зеленчуци, пълнозърнест хляб, варива и сурово месо не е ясен произхода на тези продукти, а качеството им видимо се влошава. От време на време се налага да се хапе навън, или нещо полуготово набързо...Гладът не решение за борба с този проблем: дори да се гладува, не се решава проблема, организма обеднява на основни хранителни вещества.Вижте какви са кожата/косата на българките и другите европейски жени: това не зависи само от климата, защото Италия и Гърция са по-на юг от нас!

Па нема лошо, нали затова се пълним с братя мюсли-мани, хем набиват мюсли, хем харесват големи задници, един вид ще ги интегрираме в големогъзието.

Тези простотии нормална глава ли ги ражда, или напоследък тиквите масово се нароиха?

Ако погледнете малко снимки от времето на комунизма, примерно в сайта "Изгубената България", ще видите едни значително по-слаби и стройни хора. Нещата са свързани с качество на храната, с доходи и с психически разстройства. Наскоро четох едно проучване, че 60% от българите имат психически проблеми, а 90% страдат от депресии. Явно тези проценти също са били значително по-малки през комунизма. Между другото, дори да смятате, че не сте затлъстели, то е изключително вероятно "индекса на телесната маса" да казва съвсем друго.

По соца всичко внимателно се подрежда преди да се заснеме. Иначе и аз мисля, че са били по-здрави хората, но това не значи, че и сега не могат да са здрави като тогава.

ceci40@

В случая не става въпрос за такива снимки. Снимките са правени от различни хора и са дарявани на въпросния сайт.

Я да обобщи и да видим - в момента стресът е огромен - ипотеки, заеми, несигурност дали няма да останеш без работа, несигурност дори точно в колко свършваш работа (защото масово хората работят допълнително и извънредно), несигурност дали въобще ще си намериш работа. Качество на храната - има ли нужда да сравнявам? Цялата химия, която се използва сега е почти непозната по онова време - основно се използваше сол, захар, селитра и мая...а сега, сега химията е повече от основното съдържание в храната. Безплатният спорт от онова време, а сега урокът на дъщеря ми е 4,5 лв и то аз трябва да я заведа в работно време, защото училището няма ангажимент! А почивките по СОЦ-а, санаториумите, здравеопазването, рехабилитациите, мога да изреждам много...и НЕ виждам положителната страна на сегашното време, които да доведат до здравословен живот и ДА затлъстяването е неизбежно в тези условия.